λιγες μερες πριν την επεμβαση παχυσαρκιας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 31
    Junior Member

λιγες μερες πριν την επεμβαση παχυσαρκιας

καλησπερα σε ολους.ονομαζομαι αλεξανδρα ειμαι 30 ετων .1.80 υψος κ κιλα 130 περιπου.σε μερικες μερες θα υποβληθω σε επεμβαση παχυσαρκιας γιατι μετα απο 15 χρονια διαιτας και στερησης πρεπει επιτελους να κανω κατι δραστικο.θα παρακαλουσα οσους μπορουν να μου γραψουν εστω κ για εμψυχωση...οποιαδηποτε συμβουλη ειναι απαραιτητη.

Αλεξάνδρα καλώς μας ήρθες!
    Σε καταλαβαίνω απόλυτα, μιας και πριν μερικούς μήνες ήμουν 134,5 kg και μάλιστα με αρκετά χαμηλότερο ύψος απ' το δικό σου!
    Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά και να πετύχεις όλους τους στόχους σου!
    Η συμβουλή μου είναι να είσαι αισιόδοξη, να κάνεις πάντα θετικές σκέψεις και ν' αγαπάς πολύ τον εαυτό σου!
    Και όλα θα έρθουν όπως τα θες!
    :thumbup:

Junior Member
    ευχαριστω ματζουρανα μου.εχω τοσα αναμικτα συναισθηματα που δν περιγραφονται.

Senior Member
    Αλεξάνδρα καλή επιτυχία. Θα πας με χαμόγελο, θα μπεις με χαμόγελο στο χειρουργείο, θα κάνεις αισιόδοξες σκέψεις κι όταν ξυπνήσεις θα σκέφτεσαι πως γεννήθηκες ξανά και σε περιμένει μια όμορφη διαδρομή, διαφορετική εντελώς απ'ότι ήξερες. Θα ακολουθήσεις τις οδηγίες του γιατρού σου κι όλα θα πάνε καλά.
    Μετά το χειρουργείο ίσως νιώσεις πόνο ή κάποιες ενοχλήσεις στην κοιλιά. Θα δώσεις σημασία στις οδηγίες που θα σου δώσει το νοσηλευτικό προσωπικό ή ο γιατρός σου για το πως ακριβώς θα ελέγχεις τυχόν πόνο. Εγώ δεν είχα παρά μόνο ένα βάρος στην κοιλιά που κατάφερνα και έλεγχα από μόνη μου με ανάσες (γιατί ο γιατρός μου είχε κι άλλα χειρουργεία -ήμουν το πρώτο- ώστε να έρθει να με δει αμέσως και να με καθοδηγήσει). Δεν χρειάζεται φόβος. Ίσως η πρώτη σου βραδιά να είναι λιγάκι δύσκολη, ίσως πάλι όχι γιατί είναι θέμα οργανισμού και ψυχολογίας. :yes:

Αλήθεια ποια επέμβαση θα κάνεις;

Junior Member
    καλημερα.θα κανω γαστρικη πτυχωση 3 στρωματων.δηλαδη τόν πιο πολυ πονο λογικα θα τον νιωθω την πρωτη μερα?

Senior Member
    Χμ! Για την γαστρική πτύχωση δεν γνωρίζω να σου πω τι θα νιώθεις και τι όχι. Αν ήταν επέμβαση σαν την δική μου ή γαστρικό μανίκι, ισχύουν αυτά που σου σημείωσα, γιατί τα "έζησα" στο 3ήμερο που νοσηλεύτηκα.
    Γενικά όμως, πας με αισιοδοξία. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η θετική σκέψη! Κράτα αυτό!

Junior Member
    ναι.αυτο θα κρατησω.με χαμογελο και θετικη σκεψη θα παω κ ολα καλα θα πανε

Μια νέα ζωή ξεκινάει για σένα. Και να την καλωσορίσεις με χαμόγελο και αισιοδοξία. Όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους..........Καλή νέα ζωή σου εύχομαι.
    Όσο για την επέμβαση και τις δυσκολίες, σίγουρα για τον καθένα είναι διαφορετικά. Προσωπικά έχω κάνει μανίκι, αλλά στο νοσοκομείο ήμουν στον ίδιο θάλαμο με άτομα που έκαναν πτύχωση. Δεν πονούσαν καθόλου, απλά είχαν θεματάκια με αναγούλες και κάποιους εμετούς, αλλά ήταν κάτι φυσιολογικό όπως τους έλεγαν οι γιατροί.
    Όμως αυτές είναι μικροταλαιπωρίες μπροστά στα ωραία που σε περιμένουν. Και σου το λέω εγώ, που τράβηξα των παθών μου τον τάραχο από επιπλοκές κι έμεινα ένα μήνα στο νοσοκομείο. Σου δηλώνω λοιπόν, ότι αν γύρναγα τον χρόνο πίσω, τα ίδια θα επέλεγα να τραβήξω, προκειμένου να έχω αυτό το αποτέλεσμα και να ζω την ζωή μου όπως την ζω τώρα.
    Καλή επιτυχία
    :bouncing:

Senior Member
    Καλυτερα αλλαξε γιατρό...η πτυχωση εχει αποδειχθει αποτυχια..πεταμενα λεφτα .

Senior Member
    Θα συμφωνήσω ότι θα ήταν καλύτερα να απευθυνθείς και σε άλλους Γιατρούς..διότι η πτύχωση μάλλον τείνει να εγκαταλειφθεί...Ψάξτο λίγο καλύτερα...

Senior Member
    Εγώ θα ευχηθώ στην Αλεξάνδρα να πάνε όλα καλά σε αυτό που αποφάσισε.

Που αποφάσισε, το ξαναλέω. Προφανώς το έψαξε η κοπέλα, ανόητη δεν είναι. Σίγουρα συνέκρινε μεθόδους, βρήκε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις επιθυμίες της και στον τρόπο ζωής της και τώρα πια είναι στην τελική ευθεία. Από ότι κατάλαβα ήδη έχει κλείσει ημέρα χειρουργείου.

Άρα, χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης, τι νόημα έχει να λέμε ξερά, λάθος κάνεις, άλλαξέ το, τώρα, την τελευταία στιγμή; Αγόρια μου καλά, η Αλεξάνδρα έκρινε, αποφάσισε και θα προσπαθήσει να υποστηρίξει αυτό που διάλεξε όσο καλύτερα μπορεί.

Αλεξάνδρα μου, τώρα μιλώ σε σένα. Σου εύχομαι τα καλύτερα για την επέμβασή σου. Δεν έχω ιδέα τι είδους επέμβαση είναι, αλλά σίγουρα θα δεις όφελος. Είμαι υπέρ κάθε είδους επέμβασης, όπως το λέει και η λέξη. Δεν μας κάνει η τωρινή μας κατάσταση; Δε μπορούμε να την αλλάξουμε συμβατικά; Ε, τότε επεμβαίνουμε δραστικά και.. το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι!

Μη στέκεσαι στον πόνο και σε άλλες τέτοιου είδους λεπτομέρειες. Σκέψου μόνο τα καλύτερα, που είναι μπροστά σου. Μετά από λίγα χρόνια, θα αναρωτιέσαι γιατί δεν πήρες την κατάσταση στα χέρια σου νωρίτερα. Καλή σου επιτυχία!

Junior Member
    σας ευχαριστω ολους πολυ.δν θα κανω την πτυχωση την κλασικη που όντως απο οτι συζητησα με τον γιατρο μου τεινει να εξαλειφθει.τα αγορια εχουν δικιο γιαυτο.βεβαια σιγουρα το εχω ψαξει πολυ κ εκει κατεληξα μετα απο πολυ σκεψη.εγω θα κανω την πτυχωση 3 στρωματων που ειναι σχετικα κατι καινουριο αλλα με πολυ καλυτερα αποτελεσματα απ την πρωτη.

Junior Member
    δν θελω να μπω σε λεπτομερειες κ να πω ποιος γιατρος θα μου την κανει κτλ γιατι απο οτι γνωριζω ειναι εναντια στους κανονες του φορουμ.αλλα επειδη το ψαχνω πολυ πολυ καιρο και κατεληξα εκει μετα απο παρα πολυ κ ωριμη σκεψη.επισης εχω δει κ αποτελεσματα σε πολυ κοντινα μου ατομα.αυτα.

Senior Member
    Τα πραγματικα αποτελεσματα των επεμβασεων φαινονται 5-6 χρόνια μετά...αν ειναι τετοιο το παραδειγμα που εχεις..αν ηταν η σωστη μεθοδος για τον ασθενή, αν εχασε οσο βαρος επρεπε και το κυριοτερο αν τον βοηθαει να το διατηρησει..τετοια αποτελέσματα η πτυχωση δεν εχει να επιδειξει δυστυχως και ως πιο καινουργια οπως λες,δεν εχει τόσο βαθος χρονου προς τα πισω...με τα προσκαιρα αποτελέσματα ομως - που καθε επέμβαση εχει ,καθως αρχικα με ολες χανεις,ταιριάζουν δεν ταιριαζουν,- πολλοι 'παρασυρονται' στο ενδιαμεσο διάστημα και κανουν το ιδιο που εκανε ο γνωστος του και μετα ψάχνουν παρεα για αλλο χειρουργειο..πολλα τα παραδείγματα μεσα στο φορουμ με πτυχωση και σληβ κατά καιρους.

Senior Member
    Γνώμες λέμε, δεν είμαστε ειδικοί, κι εμείς από όσα έχουμε δει και από προσωπική εμπειρία ακούμε. Σαφώς και εσύ η ίδια ξέρεις καλύτερα. Καμία αντιπαράθεση. Δικός σου ο κατήφορος, δικός σου κι ο ανήφορος.

Page 1 of 3 123 LastLast