Πτύχωση 3ων στρωμάτων. Συμβουλές-Γνώμες-Απόψεις
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Junior Member

Πτύχωση 3ων στρωμάτων. Συμβουλές-Γνώμες-Απόψεις

Καλησπέρα, ονομάζομαι Φώτης, είμαι 34 χρονών 1.84 ύψος και 140-150 κιλά.

Έμαθα πρόσφατα για την πτύχωση 3ων στρωμάτων, πολύ κοντινό μου άτομο έκανε ραντεβού με τον γιατρό και κανονίζει να κάνει άμεσα την επέμβαση.

Έτσι λοιπόν μπήκα και εγώ στην διαδικασία να το σκεφτώ.

Με το κόστος δεν θα ασχοληθώ προς το παρόν, καθώς πρώτα θέλω να πειστώ για την επέμβαση ανεξάρτητου κόστους.

Ένα μίνι ιστορικό μου, μικρός αδύνατος, με γυμναστική, πολεμικές τέχνες κλπ, στα 12 μου πρόβλημα υγείας και παίρνω κορτιζόνη για 1,5 χρόνο, με αποτέλεσμα να πάρω αρκετά κιλά. για 3-4 χρόνια ήμουν στρουμπουλό παιδί, αλλά τα έχασα σχεδόν όλα μέχρι τα 17 μου και χωρίς δίαιτα και κόπο.
    Από τα 20 μου άρχισα να παχαίνω σιγά σιγά και κάπου στα 22 πάλι επεισόδιο με την υγεία μου και μετά από πολλές αγωγές παίρνω πάλι κορτιζόνη για περίπου 1,5 χρόνο και πάλι αρχίσαμε τα 100+ κιλά.

Κάποια στιγμή στα 120-130 κιλά, σε ηλικία 26-27 χρονών ξεκινώ δίαιτα με διαιτολόγο και χάνω 27 κιλά σε 6 μήνες. Έρχεται ο καιρός για το στρατιωτικό μου και από τότε είμαι σε ανοδική πορεία κιλών.

Έχω τα σκαμπανεβάσματα μου, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τα κιλά μου, ισα ισα σχεδόν τα γουστάρω!!! Πλέον όμως αρχίζουν και πονάνε τα γόνατα και αυτό με ανησυχεί αρκετά.

Το καθημερινό μου πρόγραμμα είναι πολύ πιεσμένο, δουλεία σε γραφείο, χωρίς άσκηση και χωρίς κουράγιο και πείσμα για σωστή διατροφή.

Έτσι λοιπόν "έπεσε στο τραπέζι" η Πτύχωση 3ων στρωμάτων και παρότι είμαι κατά των επεμβάσεων τέτοιου τύπου, αυτό άρχισα να το σκάφτομαι.

Όποιος θέλει ας βοηθήσει με μια ιδέα, μια άποψη και πιο σημαντικό μια εμπειρία., δεν έχω αποφασίσει τίποτα ούτε έχω απορρίψει.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Junior Member
    Originally posted by Tassos67i
    Originally posted by Fokos
    Το καθημερινό μου πρόγραμμα είναι πολύ πιεσμένο, δουλεία σε γραφείο, χωρίς άσκηση και χωρίς κουράγιο και πείσμα για σωστή διατροφή.
    ...
    Όποιος θέλει ας βοηθήσει με μια ιδέα, μια άποψη...
    Καμμία επέμβαση δεν σου μαθαίνει σωστή διατροφή. Όλες σε υποχρεώνουν. Κάποιες να ελαττώσεις ποσότητες και κάποιες άλλες να μηδενίσεις πρακτικώς λιπαρά και ζάχαρη.
    Μπορείς όμως κάλλιστα να ξεχειλώσεις ένα sleeve με ανθρακούχα και να ξανατρως ποσότητες ή να παχύνεις από μικρές μεν ποσότητες αλλά υψηλής θερμιδικής αξίας. Σοκολάτες, πατατάκια κτλ.
    Κι ένα bypass μπορείς να το ακυρώσεις μέσα σε λίγα χρόνια όταν δεν θα παθαίνεις dumping όπως τον πρώτο καιρό και ξεθαρρέψεις κι ξαναρχίσεις ζάχαρες και λιπαρά.
    Τα χειρουργεία σου δίνουν μια υποχρεωτική ώθηση. Το καθένα σε διαφορετικό βαθμό. Αν δεν αλλάξεις όμως...
    Σε ευχαριστω για την απαντηση, δεν ειπα πουθενα ομως οτι σκεφτομαι να κανω αυτη την επεμβαση για να "μαθω" σωστη διατροφη. Απλα σαν λυση αναγκης με βαση τα δεδομενα μου

Junior Member
    Αναγνωρίζεις όμως ότι το βάρος μας είναι θέμα σωστής διατροφής. Και θες αυτό να το επιτύχεις με κάποιον τρόπο.
    Και βεβαια ειναι πανω απο ολα θεμα σωστης διατροφης.

Τι κανεις ομως οταν δεν μπορεις να την ακολουθησεις πιστα, ειδικα σε περιπτωσεις πολλων παραπανω κιλων ?

Ακολουθεις την " τεχνολογια " και την κανεις συμμαχο, η παλευεις με το θηριο με οτι αυτο συνεπάγεται ?

Junior Member
    Ακολουθείς την ενδεικνυόμενη για κάθε περίπτωση "τεχνολογία" έχοντας πλήρη επίγνωση των περιορισμών και των δυνατοτήτων της αλλά και των μετέπειτα απαιτήσεων από εσένα. Μην νομίζεις ότι χειρουργήθηκες κι έλυσες δια βίου το πρόβλημα. Δεν είναι έτσι.
    Εχεις απολυτο δικιο, δεν ειναι μαγικο ραβδακι. Απλα ισως σου δινει πολυ μεγαλυτερη ωθηση κυριος σε θεμα ψυχολογιας.

Junior Member
    Ωχ,ωχ,ωχ!!! Εδώ την πατάνε οι περισσότεροι!!! Η ψυχολογία με όποιον τρόπο κι αν αδυνατίζεις κάνει τρελά limit up. Και σε ωθεί ακόμη περισσότερο να αδυνατίσεις. Όταν όμως τελείωσει ο κατήφορος και μαζί και η ευφορία της αλλαγής κι έρθει η καθημερινότητα και η προηγούμενη ρουτίνα τότε θα πρέπει να έχεις αλλάξει. Πραγματικά.
    Θεωρω πως αν καποιος καταφερει να χασει τοσα κιλα μετα απο τοσο καιρο, θα εχει την δυναμη να κρατηθει. Αν οχι τοτε παμε σε αλλα "χωραφια"

Junior Member
    Κι όμως. Αν χρειάζεσαι "δύναμη" για να διατηρηθείς τότε νομοτελειακά θα ξαναπαχύνεις και θα είναι και χειρότερα από πριν.
    Φαύλος κυκλος δηλαδη με τα λεγομενα σου... ! εσυ τι προτείνεις ?

Junior Member
    Σε ευχαριστω και παλι

Senior Member
    Φώτη καλησπέρα.
    Βλέπω πως έχεις μια ένσταση όσον αφορά το χειρουργείο παχυσαρκίας γενικά και θεωρώ πως δεν είσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο.
    Η έκφραση "έπεσε στο τραπέζι η πτύχωση κι άρχισα να το σκέφτομαι" μου φέρνει στο μυαλό τα πολλά ποστ για το γαστρικό μανίκι που νομίζει ο καθένας πως επίσης είναι μια επέμβαση πως του ταιριάζει (ανάμεσα σε αυτούς κι εγώ)! Δεν είναι έτσι όμως.
    Θα βρεθεί κάποιος που θα σου δώσει πληροφορίες για την πτύχωση -αν και με μια αναζήτηση στο google- μπορείς να βρεις πολλές πληροφορίες ... όμως ... Όμως τι είναι αυτό που εσύ έκρινες πως η συγκεκριμένη επέμβαση σου ταιριάζει;
    Ξέρεις πως αρκετοί - αρκετές εδώ στο φόρουμ θεωρήσαμε πως μας ταίριαζε ένα είδος χειρουργείου παχυσαρκίας, αλλά καταλήξαμε με άλλο; Κι αυτό γιατί; Γιατί όταν επισκεφθήκαμε τον χειρουργό μας ενημέρωσε για όλες τις επεμβάσεις, μας πήρε πλήρες ιστορικό, είδε τις εξετάσεις που μας ζήτησε να κάνουμε κι έπειτα έκρινε πως βάση όλων αυτών το χειρουργείο που θα ήταν αποδοτικό ήταν αυτό που πρότεινε κι όχι κάτι άλλο.

Πήγαινε σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο που κάνουν χειρουργεία παχυσαρκίας για να ενημερωθείς γενικά για τα πάντα. Θα σου λυθούν οι απορίες κι ανάλογα έπειτα αποφασίζεις εσύ αν είσαι έτοιμος να προχωρήσεις. Μην επικεντρώνεσαι σε ένα είδους χειρουργείο. Μάθε για όλες τις επεμβάσεις πριν κάνεις το επόμενο βήμα που είναι ποιός χειρουργός θες να σε αναλάβει, αν τελικά πάρεις την απόφαση 100%.

Junior Member
    Originally posted by Μαρία.
    Φώτη καλησπέρα.
    Βλέπω πως έχεις μια ένσταση όσον αφορά το χειρουργείο παχυσαρκίας γενικά και θεωρώ πως δεν είσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο.
    Η έκφραση "έπεσε στο τραπέζι η πτύχωση κι άρχισα να το σκέφτομαι" μου φέρνει στο μυαλό τα πολλά ποστ για το γαστρικό μανίκι που νομίζει ο καθένας πως επίσης είναι μια επέμβαση πως του ταιριάζει (ανάμεσα σε αυτούς κι εγώ)! Δεν είναι έτσι όμως.
    Θα βρεθεί κάποιος που θα σου δώσει πληροφορίες για την πτύχωση -αν και με μια αναζήτηση στο google- μπορείς να βρεις πολλές πληροφορίες ... όμως ... Όμως τι είναι αυτό που εσύ έκρινες πως η συγκεκριμένη επέμβαση σου ταιριάζει;
    Ξέρεις πως αρκετοί - αρκετές εδώ στο φόρουμ θεωρήσαμε πως μας ταίριαζε ένα είδος χειρουργείου παχυσαρκίας, αλλά καταλήξαμε με άλλο; Κι αυτό γιατί; Γιατί όταν επισκεφθήκαμε τον χειρουργό μας ενημέρωσε για όλες τις επεμβάσεις, μας πήρε πλήρες ιστορικό, είδε τις εξετάσεις που μας ζήτησε να κάνουμε κι έπειτα έκρινε πως βάση όλων αυτών το χειρουργείο που θα ήταν αποδοτικό ήταν αυτό που πρότεινε κι όχι κάτι άλλο.

Πήγαινε σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο που κάνουν χειρουργεία παχυσαρκίας για να ενημερωθείς γενικά για τα πάντα. Θα σου λυθούν οι απορίες κι ανάλογα έπειτα αποφασίζεις εσύ αν είσαι έτοιμος να προχωρήσεις. Μην επικεντρώνεσαι σε ένα είδους χειρουργείο. Μάθε για όλες τις επεμβάσεις πριν κάνεις το επόμενο βήμα που είναι ποιός χειρουργός θες να σε αναλάβει, αν τελικά πάρεις την απόφαση 100%.
    Σε ευχαριστω Μαρια, υπαρχει και η δυνατοτητα για δημοσιο νοσοκομειο ? Καλυπτει το ταμειο δηλαδη ? Απο εβδομαδα εχω κανονισει ραντεβου με καποιον γιατρο ( οχι σε δημοσιο νοσοκομειο ). Δεν βιαζομαι, απλα πριν παω ειπα να κανω μια κουβεντα με εσας

Senior Member
    Καλημέρα!
    Βεβαίως και υπάρχει δυνατότητα να χειρουργηθείς σε δημόσιο νοσοκομείο. Τα χειρουργεία παχυσαρκίας δεν γίνονται σε όλα τα νοσοκομεία και φυσικά καλύπτονται τα έξοδα είτε μέρος αυτών είτε κι όλα, ανάλογα την ασφάλεια. Το ΙΚΑ καλύπτει όλα τα έξοδα. Το μείον είναι πως υπάρχει αναμονή. Δηλαδή όταν θα έχεις κάνει όλο το απαιτούμενο τρέξιμο με χειρουργό κι εξετάσεις, ίσως χρειαστεί να περιμένεις από 4 μήνες μέχρι και χρόνο, ανάλογα το νοσοκομείο. Δεν νομίζω πως βιάζεσαι, οπότε γιατί να μην το ψάξεις κι από αυτή την πλευρά;

Γενικά πάντως κάνε την ερεύνα σου για τους τύπους επεμβάσεων ώστε να μπορέσεις να δεις και τις διαφορές και να κρίνεις έπειτα. Ψάξε μέσω google για:
    - γαστρική πτύχωση
    - γαστρικό μανίκι
    - γαστρική παράκαμψη μίας αναστόμωσης &
    - γαστρική παράκαμψη διπλής αναστόμωσης.