Επάγγελμα? Ψυχολόγος! - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast
Results 61 to 75 of 81
    Senior Member
    Originally posted by Arsi
    Originally posted by Kleiw
    Δεν με παραξενεύει . Απο τη στιγμή που οι περισσότεροι μαθητές συμπληρώνουν το μηχανογραφικό βάζοντας τις σχολες με σειρά μορίων ..........

Για όλα φταίνε οι γονείς ! :P
    Δεν αφορα πιστευω μονο τους μαθητες αλλα το συνολο.
    Επισης κατι που μας στρεφει σ\'αυτην την κατευθηνση ειναι οι οικονομικες συνθηκες στη χωρα μας κ ο πολιτισμος.κ ειναι φυσιολογικο να συμβαινει υπο αυτες τις συνθηκες.Σκεφτειται υπαρχουν παιδια-ξερω που θελουν να σπουδασουν κ δεν μπορουν οι παιδια με ταλεντο στη ζωγραφικη κ δεν εχουν να παρουν μπογιες.Δυστηχως η επιβιωση κ η πραγματικοτητα ειναι σκληρη για πολλους.Μακαρι να ειχαμε λυμενο το θεμα επιβιωσης κ τοτε θ\'αλλαζαν πολλα.
    Εδώ όμως είναι το ψαχνό που λένε. Αφήνει ο βασιλιάς τον θρόνο του για να δουλέψει ώς μέρος μιας ομάδας? Οι βασιλιάδες μας προτιμάνε να τρώνε με χρυσά κουτάλια και ας πεινάει ο ζητιάνος στο δρόμο...

Senior Member
    Arsi αν δεν ονειρευτείς και δεν κυνηγήσεις τα ονειρα σου , δεν θα συμβούν . Συνεπώς , ας μην μείνουμε στις στατιστικές .
    κ εσυ τι πιστευεις Κλειω,οτι δεν τα κυνηγαω???????κανεις πολυ μεγαλο λαθος.Απλα ξερω κ που βρισκομαι κ τις δυσκολιες που υπαρχουν κ προσπαθω να τα συνδιασω κ με τις ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ συνθηκες να κανω οτι μπορω.

Senior Member
    Arsi ξεχνάς κάτι : τον άμετρο καταναλωτισμό και την ψευδαίσθηση οτι απο εκεί θα προκύψει η ευτυχία .
    Εχω γνωρίσει παιδιά με οικονομικό πρόβλημα , αλλα δεν είναι η πλειοψηφία , ακόμη και αν στο Ε1 τα πράγματα δείχνουν διαφορετικά .
    Οι περισσότερες οικογένειες ξοδεύουν πολλά χρήματα για τα παιδιά τους και πιστεύουν οτι τελειώνει εκεί ο ρόλος τους .
    Επίσης τα πρότυπα που προβάλλει αυτή η κοινωνία και η αδυναμία της παιδείας να ανταπεξέλθει στο ρόλο της , συμβάλλουν .

Originally posted by Arsi
    Arsi αν δεν ονειρευτείς και δεν κυνηγήσεις τα ονειρα σου , δεν θα συμβούν . Συνεπώς , ας μην μείνουμε στις στατιστικές .
    κ εσυ τι πιστευεις Κλειω,οτι δεν τα κυνηγαω???????κανεις πολυ μεγαλο λαθος.Απλα ξερω κ που βρισκομαι κ τις δυσκολιες που υπαρχουν κ προσπαθω να τα συνδιασω κ με τις ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ συνθηκες να κανω οτι μπορω.
    Δεν αναφερόμουν σε εσένα προσωπικά . Δινω τροφή για σκέψη ............
    Υπάρχουν κάποιοι που δεν μπαίνουν στον κόπο να κάνουν τα δικά τους όνειρα και ακολουθούν τον Μ.Ο.

Senior Member
    Κλειω μιλησες κ στο καταλληλο ατομο για ονειρα......κ αν εδωσα μαχες...... κ δε μ\'αρεσει που περιαυτολογω.Ακομα κ να συνεχισω απ\'το δημοτικο στο γυμνασιο μαχη εδωσα κ τωρα εστω ημιαπασχοληση που δουλευω σ\'υτο που σπουδασα,στο πισω μερος του μυαλου μου εχω το ονειρο μου κ την υλοποιηση του αλλα ξερω που παταω κ τι επικρατει εξω.Κ μαλιστα αυτη τη στιγμη παλευω για κατι επιφανειακο οπως λες-δλδ φουλ ωραριο σε κατι που απλα δε με χαλαει κ δινω οσο ψυχη μπορω να δωσω,απλα για να ζησω,να φαω,να διασκεδασω,να παω σε γιατρο κ.λ.π.

Senior Member
    Μα δεν είπε κανεις οτι ολα θα έρθουν εύκολα . Αυτό μόνο το fame story μπορεί να το προσφέρει (ακόμη και αν η φωνή σου είναι μέτρια. :P)
    Οπως σου είπα δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά , αλλα σε αυτή τη μερίδα ανθρώπουν που εχουν σταματήσει να ονειρεύονται ..............

Senior Member
    Arsi ξεχνάς κάτι : τον άμετρο καταναλωτισμό και την ψευδαίσθηση οτι απο εκεί θα προκύψει η ευτυχία
    Σ\'αυτο εχεις απολυτο δικιο!!εγω παντως τους περισσοτερους που γνωριζω εχουν οικονομικα προβληματα.....κ τρεχουν κ δε φτανουν....
    κ σ\'αυτους που εχουν ειναι θεμα πολιτισμου...αλλο θεμα.Οπως ωριμαζει το μυαλο ενος ανθρωπου με τα χρονια ετσι γινεται κ με τις κοινωνιες.πιστευω πως καποια στιγμη θα ρθει το τελμα,ομαδικη δυστυχια εφοσον χορτασουν τα πεινασμενα στομαχια κ βαρυστομαχιασουν.

Senior Member
    Πολύ όμορφα τα λόγια σου Kleiw. Όμως οι συνθήκες πολλές φορές αναγκάζουν τον άνθρωπο να ακολουθήσει μια στανταρ πορεία..

Senior Member
    Δεν το χα διαβασει(οτι δεν αναφεροσουν σε μενα).Αλλα δεν παιζει ρολο κ παλι πιστευω πως η dexter εχει δικιο.Οσο για το fame story k.l.p.πιστευω πως ειναι θεμα πολιτισμου οπως ξαναειπα.Μ\'αρεσει πολυ το θεμα αλλα δυστυχως εχω ραντεβου 6 δλδ επρεπε να μουν στο λεωφ.τωρα,καλη συνεχεια....

Senior Member
    και εγω είμαι με το κλειδί στο χέρι .

τα ξαναλέμε :)

Senior Member
    Υπαρχουν καποια επαγγελματα που φερουν βαρια ευθυνη και δεν πας απλως για να βγαλεις λεφτα οπως ειναι τα ιατρικα.
    Ανεκαθεν ημουν των θετικων επιστημων αλλα δεν θα πηγαινα ποτε να σπουδασω γιατρος γιατι δεν θα αντεχα την ευθυνη...οχι οτι ημουν και ο τοπ μαθητης δεν νομιζω να τα καταφερνα ετσι κι αλλιως.

Περασα σε μια σχολη γιατι ετσι καθησε στο μηχανογραφικο...δεν την γουσταρα,την τελειωσα ομως παρολες τις αντιξοες συνθηκες,βλεπε αρωστεια.

Αυτο με βοηθησε και μαζι με κατι αλλα προσοντα που αποκτησα...απολυτηριο Ιεκ,Ecdl,αγγλικα,προυπηρεσιε� � κλπ. να βρω μια ανετη δουλεια που ναι μεν δεν με κανει πλουσιο αλλα μου προσφερει μια καλη ποιοτητα ζωης και αυτη την στιγμη τουλαχιστον επαγγελματικα ειμαι ευχαριστημενος αν και ακομα στην αβεβαιοτητα γιατι δεν ειμαι μονιμος.

Δεν μπορω να πω οτι αυτο ηταν που ηθελα να κανω,δεν μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστημενος απο τις απολαβες και χιλια δυο μυρια, αλλα ειμαι ικανοποιημενος.

Τωρα θα σπουδασω αυτο που ηθελα αν και ειμαι σε μια α\' ηλικια και οπου με βγαλει, κακα τα ψεμματα δεν με βλεπω να αλλαζω επαγγελματικα εκτος αν αναγκαστω,περισσοτερο το κανω για την γνωση,απο μερακι...κατι σαν χομπυ.

Αυτα τα λιγα για μενα και να πω οτι συμφωνω με τα παιδια που μιλανε για βιοπαλη,αν και οχι στο σημειο να θες να σπουδασεις γιατρος μονο και μονο για το χρημα. Αν θες να σπουδασεις γιατρος τοτε να προσπαθησεις να γινεις καλος και το χρημα θα ερθει αλλα οχι εχοντας το σαν απωτερο σκοπο.

Φυσικα πρεπει να λυθει το προβλημα της επιβιωσης πρωταρχικως...αλλοι ξεκινανε με ποιο καλες βασεις και το αγνοουν εντελως αυτο το προβλημα,οποτε τα περιγραφουν ολα ροδινα και ιδανικα...αλλα ειναι το πρωτο που πρεπει να λυθει.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Μου αρεσαν πολυ αυτα που εγραψες keep_walking.Ειναι τοσο αληθινα,ωριμα κ κατασταλαγμενα.......

Senior Member
    καποιος φαινεται οτι ειναι και νιωθει καλυτερα τελευταια :)

Senior Member
    keep εσύ όμως δεν κατάφερες να μπεις στη σχολή που ηθελες ........... αν κάποιος όμως έχει την δυνατότητα να επιλέξει , με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέξει ?
    Μήπως με :
    α) πως θα βγάλω αρκετά χρήματα ? (υδραυλικός , ψυκτικός, κομμωτής, γιατρός, πολιτικος μηχανικός , ........... )
    β) πως θα γίνω κατευθείαν μόνιμος ? (δάσκαλος , στρατιωτικός , ....... )
    γ) πως θα με θαυμάζει το σοι και γενικά θα έχω καλό image ? (δικηγόρος , γιατρός , .......... και φυσικά ούτε κατα διάνοια τεχνικά επαγγέλματα ....... )
    Μια φορά σου δίνεται (συνήθως) η δυνατότητα να σπουδάσεις και εγω προσωπικά δεν αποφάσισα με βάση κάποιο απο τα παραπάνω κριτήρια , αν και ήξερα οτι εχω 4 χρόνια οικονομική υποστήριξη και μετά πρέπει να συντηρώ τον εαυτό μου .
    Δεν ανέφερα ποτέ οτι αν δεν βρεις τη δουλειά των ονείρων σου , δεν θα δουλέψεις σε κάποια άλλη δουλειά ..........
    κατι άλλο προσπαθώ να πω : Στη φάση που διαλέγεις την σχολή σου και την μετέπειτα δουλειά σου , πρέπει και λίγο να ονειρευτείς !!! Ο δρόμος που θα διαλέξεις μπορεί να είναι δυσκολότερος , μπορεί και οχι . Το σίγουρο είναι οτι τελικά θα καταφέρεις να κάνεις ενα επάγγελμα που σου αρέσει αρκετά .

(Πάντως αν αναγκαστείς να μείνεις σε μια δουλειά που δεν ήταν στις επιλογές σου αρχικά και δεν μπορείς να αλλάξεις την δουλειά , τότε πρέπει να βρεις τουλάχιστον τρόπους να σου αρέσει .......... Σαν ενα συνοικέσιο που πρέπει να αγαπήσεις τον άλλον στην πορεία........ :P )

Senior Member
    .... Στη φάση που διαλέγεις την σχολή σου και την μετέπειτα δουλειά σου , πρέπει και λίγο να ονειρευτείς !!! ...
    Σωστο!!!!

Senior Member
    Να ονειρεύεσαι καλό είναι. Όταν σε τρομάζουν είναι κακό. Και απ\' την άλλη το να είμαστε και λίγο προσγειωμένοι δεν βλάπτει.

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast