Results 31 to 45 of 81
Thread: Επάγγελμα? Ψυχολόγος!
-
11-09-2008, 13:02 #31
- Join Date
- Nov 2007
- Posts
- 123
Ναι αλλά είμαι του 20, οπότε το υδραυλικός το αφήνω σε σένα..που απ\' τον λόγο σου φαίνεσαι κάτω του 10 και κάτω από 10 επίσης.
Φιλάκια.. :)
- 11-09-2008, 14:31 #32
- Join Date
- Sep 2007
- Posts
- 249
Dexter
Την ίδια σκέψη είχα κι εγώ πάνω κάτω, ότι δεν αγαπάς αυτό που θα σπουδάσεις και είναι κρίμα, για ένα τέτοιο επάγγελμα, που μπορεί να γίνει αρκετά δύσκολο και ούτε υπόσχεται μεγάλους μισθούς.
Το άλλο που λες είναι ότι αργότερα θα ασχολειθείς ως ελεύθερος επαγγελματίας με την ψυχολογία, πράγμα επίφοβο (για να μην πω επικίνδυνο) εαν δεν κάνεις εκπαίδευση πέρα από τα 4 έτη, σε κάποιο μοντέλο ψυχοθερπαείας, και δύσκολο, γιατί όπως τα βλέπω εκ των έσω, χρειάζεται να χτίσεις έναν κύκλο...Αυτό δε γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη, κι όσο μεγαλώνεις φαντάζομαι θα είναι και πιο δύσκολο.
Ο βαθμός είναι απλά για να σου δώσει περισσότερες επιλογές. Για να έχεις περιθώριο επιλογής δλδ. Αυτό που θέλει πολύ προσοχή, αν θες μια γνώμη, είναι τα κριτήρια με τα οποία θα αποφασίσεις τι να κάνεις. Και αν το κριτήριο είναι τα χρήματα, θα συμφωνήσω με τον Remedy και τα υδραυλικά.
11-09-2008, 14:52 #33
- Join Date
- Oct 2007
- Posts
- 2,515
Remedy μην είσαι τόσο αυστηρή...:) Εγώ θυμάμαι ότι όσοι ξεκινήσαμε να σπουδάσουμε ψυχολογία (κάπου πριν από 20 χρόνια βέβαια) πιστεύαμε και προσδοκούσαμε ότι μετά τα 4 χρόνια πτυχίου θα μπορούμε (και από πλευράς ετοιμότητας και από άποψη δυνατοτήτων επαγγελματικής αποκατάστασης) να δουλέψουμε ως ψυχολόγοι!
Το πρώτο σοκ ήταν το περιεχόμενο των σπουδών: εκεί που νομίζεις ότι θα ασχοληθείς με ωραία μαθηματάκια σχετικά με την ψυχανάλυση, άντε και παιδοψυχολογία και διάφορα γοητευτικά (πώς να φτιάχνω το ψυχολογικό προφίλ εγκληματιών), ανακαλύπτεις τη στατιστική, τη νευροψυχολογία, τη γνωστική ψυχολογία και άλλα πολλά. Και στην Ελλάδα δεν βοηθά το γεγονός ότι οι φοιτητές συνήθως προέρχονται από θεωρητική κατεύθυνση.
Μετά μπαίνουν μέσα οι καθηγητές και αρχίζει η απογοήτευση: \'τι, νομίζετε ότι θα γίνετε ψυχολόγοι σε 4 χρόνια?\' κλπ...κλπ....που κάποια στιγμή αντιλαμβάνεσαι ότι είναι και ρεαλιστική ενημέρωση.
Γιατί όταν παίρνεις το πτυχίο, αν δοκιμάσεις να δουλέψεις στον τομέα σου (αφού δυστυχώς στην Ελλάδα παίρνεις άδεια άσκησης) διαπιστώνεις (αν είσαι κι ευσυνείδητος) ότι δεν ξέρεις πώς να εφαρμόσεις όσα έμαθες (η πρακτική που έκανες ήταν ελάχιστη, εποπτεία ανύπαρκτη, εκπαίδευση στην συμβουλευτική-ψυχοθεραπεία καμία) ή πόσα ακόμα χρειάζεται να μάθεις.
Άσε που συχνά πιστεύεις ότι οι σπουδές στην ψυχολογία λύνουν αυτόματα τα δικά σου ψυχολογικά και τα μεταφέρεις χωρίς καν να το συνειδητοποιείς. Χρειάζεται επίσης κάποια ωριμότητα και εμπειρίες ζωής που στα 22-25 υποτιμάς.
Από εκεί και πέρα θα συμφωνήσω με την Paprika....για να καταλήξουμε και πάλι στα υδραυλικά της Remedy :)
11-09-2008, 15:00 #34
- Join Date
- Jun 2008
- Location
- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Posts
- 426
Originally posted by Remedy
το να λες ότι σε ενδιαφέρει ο τομεας της ψυχικης υγειας και εν συνεχεια ολες σου οι συζητησεις να ειναι με ποιον τροπο μπορεις να κανεις τις συντομοτερες σπουδες (δεν ξερω αν ο λογος ειναι οτι δεν σου αρεσει το διαβασμα η οτι θες γρηγορα να μπορεις να βγαζεις λεφτα)ειναι μια σαφης ενδειξη ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.
11-09-2008, 15:02 #35
- Join Date
- Nov 2007
- Posts
- 123
Προσωπικά, εγώ δεν θέλω να γίνω ελεύθερος επαγγελματίας μετά. Μου φαίνεται δεν καταλαβαινόμαστε. :s
Το παιδί ρώτησε και του έδωσα όλες τις πιθανές εκδοχές. Ο ψυχολόγος του στρατού, είναι ψυχολόγος του ^%%$^. Απλά μου αρέσει πολύ ο στρατός. Όπως θα δώσω σε όλα του τα σώματα, ΣΜΥΝ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ οικονομικών, στρατολογικό, θα βάλω και σαν επιλογή των ψυχολόγων. Δεν είναι λοιπόν ότι μου αρέσει τόσο η ψυχολογία, όσο ο στρατός. Γκέγκε;
11-09-2008, 15:04 #36
- Join Date
- Sep 2007
- Posts
- 1,537
Γιατί ο υδραυλικός δεν πρέπει να αγαπάει την δουλειά του ? Και δεν είναι υποδεέστερο επάγγελμα ............
(καταλαβαίνω βέβαια οτι χίλιες φορές να μου χαλάσει κάποιος ατζαμής τα υδραυλικά , παρά να παίζω με την υγεία μου)
Κατα την γνώμη μου είναι καλύτερο να μην σκεφτόμαστε τα χρήματα εξ αρχής . Τα χρήματα θα έρθουν , αν :
α) αγαπάς αυτό που κάνεις
β) είσαι αρκετά καλός (αρα είναι σημαντικό να ακολουθήσεις κάποια απο τις κλίσεις σου. π.χ.
Αν τα χέρια σου δεν πιάνουν , καλύτερα να μην γίνεις υδραυλικός , γιατί δεν θα φτιάξεις πελατεία)
γ) εχεις διάθεση να δουλέψεις
Βέβαια ολα τα παραπάνω αλληλεπιδρούν μεταξύ τους .............
11-09-2008, 15:06 #37
- Join Date
- Sep 2007
- Posts
- 249
Από αλλού αρχίσαμε κι αλλού φτάσαμε....αλλά τελικά, νομίζω καταλάβαμε περί τίνος πρόκειται. (κοινώς γκεγκε)
11-09-2008, 15:15 #38
- Join Date
- Nov 2007
- Posts
- 123
Βρε Kleiw μου, και η θειά μου η Κυράτσενα αγαπάει πολύ την τέχνη. Ζωγραφίζει τρέλα, πιάνουν και τα χέρια της και όλα αυτά που είπες. Λες να έρθουν τα χρήματα και να μην πεθάνει απ\' την πείνα όπως όλοι οι ζωγράφοι? Πολλές φορές στη ζωή, άλλα πράγματα θέλεις να κάνεις, και στο τέλος κάνεις αυτό που πρέπει, αυτό που αναγκάζεσαι να κάνεις. Και αυτό όλοι σας θα έπρεπε να το γνωρίζετε, περισσότερο από εμένα μάλιστα. Τι στο καλό πια. Όλοι σας βγάλατε πανεπιστήμια ανώτερης και ανωτάτης εκπαίδευσης χωρίς να βγάλετε το πανεπιστήμιο της ζωής?
11-09-2008, 15:17 #39
- Join Date
- Sep 2006
- Location
- home which home
- Posts
- 2,326
Την κοπελα αυτο που την νοιαζει ειναι πρωτα απο ο,τι φαινεται η επαγγελματικη αποκατασταση, γιαυτο επιλεγει τα ΣΣΑΣ. Δεν εχω ιδεα τι εκπαιδευση και τι μαθηματα τους παρεχονται εκει και τι ευκαιριες για πρακτικη ασκηση, μπορει να ειναι καλυτερες απο τα \"κοινα\" τμηματα ψυχολογιας. Τωρα αμα κανει για ψυχολογος αυτη ξερει. Αλλα μου φαινεται οτι την εχει συνεπαρει η μοδα, κι ας ειναι μαθητρια του 20. ειναι μικρη και εχει αγνοια του επαγγελματικου κλαδου. Ομως αμα θεωρεις οτι τα κοινα τεχνικα επαγγελματα ειναι για τους χαζους και ολοι οι εξυπνοι γινονται επιστημονες κανεισ μεγαλο λαθος. Εχω γνωρισει μεγαλους κοπανους επιστημονες και μυαλα του 20, και λαμπρα μυαλα ελαιοχρωματιστες. Αμα προκειται να γινεις ψυχολογος, μαθε πως σημασια δεν εχει τοσο η αριστη επιδοση σε μαθηματα για να γινεις καλη ψυχολογος, σημασια εχει να εισαι ανοιχτο μυαλο.
11-09-2008, 15:28 #40
- Join Date
- Oct 2007
- Posts
- 2,515
Originally posted by carrie
Εχω γνωρισει μεγαλους κοπανους επιστημονες και μυαλα του 20, και λαμπρα μυαλα ελαιοχρωματιστες. Αμα προκειται να γινεις ψυχολογος, μαθε πως σημασια δεν εχει τοσο η αριστη επιδοση σε μαθηματα για να γινεις καλη ψυχολογος, σημασια εχει να εισαι ανοιχτο μυαλο.
11-09-2008, 15:28 #41
- Join Date
- Nov 2007
- Posts
- 123
Εγώ έχω γνωρίσει μόνο κόπανους. Μορφωμένους ή αμόρφωτους. Το ότι λέω τους βαθμούς είναι γιατί λογικό μου φαίνεται να θέλω μια επιβράβευση. Τόσα χρόνια τσακίστηκα στο διάβασμα, στις πιέσεις, στις αντιξοότητες για ποιόν λόγο? Για να γίνω υδραυλικός? Αυτό είναι το ευχαριστώ στον εαυτό μου και στους δικούς μου που πλήρωσαν φροντιστήρια και βιβλία για να μην μου λείψει κάτι? Ή μήπως είναι κακό να έχω ανεβασμένο τον πήχη και να ξέρω τι αξίζω? Υδραυλικός μπορεί να γίνει ένα παιδί του ΤΕΕ που θα έχει κάνει και τεχνική του εκπαίδευση και θα είναι καλός σ\' αυτόν τον τομέα. Όσο για το ανοιχτόμυαλος, είμαι πολύ παραπάνω από κάτι δήθεν. Και επίσης είμαι πολύ ειλικρινής.. πάλι πολύ περισσότερο από κάτι δήθεν επίσης.
11-09-2008, 15:31 #42
- Join Date
- Sep 2006
- Location
- home which home
- Posts
- 2,326
κρεμονται καθε χρονο κι αλλοι απο τα βυζια της αγελαδας που λεγεται δημοσιο. να δω ποτε θα ξυπνησουμε. οταν τελειωσει το γαλα?
11-09-2008, 15:34 #43
- Join Date
- Nov 2007
- Posts
- 123
Ο καθένας κάνει τις επιλογές του σε αυτή τη ζωή. Ποιός είμαι εγώ ή εσύ που θα τις κατακρίνεις? Ο καθένας είναι υπόλογος των πράξεων του. Αν θέλει δημόσιο, με γειά του με καπέλο του. Αν θέλει ιδιωτικό, μαγκιά του. Το ξεφτιλίσαμε πια με το δημόσιο, όταν δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε.
11-09-2008, 15:36 #44
- Join Date
- Sep 2006
- Location
- home which home
- Posts
- 2,326
\"Εγώ έχω γνωρίσει μόνο κόπανους. Μορφωμένους ή αμόρφωτους. \"
Γραμμη για ψυχοθεραπεια κοπελια.
\"Τόσα χρόνια τσακίστηκα στο διάβασμα, στις πιέσεις, στις αντιξοότητες για ποιόν λόγο? Για να γίνω υδραυλικός? Αυτό είναι το ευχαριστώ στον εαυτό μου και στους δικούς μου που πλήρωσαν φροντιστήρια και βιβλία για να μην μου λείψει κάτι?\"
Για να γινεις καλος ανθρωπος. Και μετα επιστημονας. Και πρωτα για σενα. Και μετα για τους αλλους.
11-09-2008, 15:38 #45
- Join Date
- Sep 2006
- Location
- home which home
- Posts
- 2,326
Μα βεβαια ειπα εγω οτι δεν ειναι υπολογος των πραξεων του! Δεν κρινω κανεναν ανθρωπο. Την κατασταση παρατηρω και επεξεργαζομαι.
Από τότε τότε που με πρωτοθυμάμαι...
21-07-2025, 11:42 in Με καφέ και συμπάθεια....