Results 1 to 15 of 81
Thread: Επάγγελμα? Ψυχολόγος!
-
05-09-2008, 02:28 #1
Επάγγελμα? Ψυχολόγος!
Πιστεύετε ότι το επάγγελμα, προσέξτε, του ψυχολόγου και όχι του ψυχίατρου, έχει πέραση στην Ελλάδα? Ή ακόμη η κατάσταση δεν είναι όπως στην Αμερική που ο καθένας έχει και από έναν ψυχολόγο;
Άκουω απόψεις..
- 05-09-2008, 08:47 #2
Τι εννοεις περαση? Επαγγελματικη αποκατασταση? Ή θα λες ειμαι ψυχολογος και θα σε κοιτανε σαν να εισαι γκουρου?
Απο το πρωτο εχει, αμα εχεις ορεξη, σπουδες, μεταπτυχιακα και το αγαπας, αλλα οχι, δεν ειναι αμερικη, που τα ζευγαρια εχουν ενα ψυχολογο για τα παιδια, ενα για το ζευγαρι, ενα για τα επαγγελματικα τους και ενα για το σκυλο.
Απο το δευτερο επισης δεν εχει, εκτος κι αν πεσεις σε καμια χαζο περιπτωση, που θα σε ρωτησει \"Δηλαδη τωρα μπορεις να με ψυχολογησεις? Τι τυπος ειμαι?\" Εχω βαρεθει να το ακουω.
05-09-2008, 14:18 #3
Χμ, ναι, κυρίως για το πρώτο ρωτούσα, επειδή ενδιαφέρομαι. Μου αρέσει δηλαδή να βοηθάω τους άλλους, μου αρέσει να ακούω τα προβλήματά τους κλπ. Όμως εντάξει, να μην πεθάνω και στην πείνα. Ούτε για ιδιωτικό τομέα σκέφτομαι. Αν είναι, σε δημόσιο. Αλλά πάλι, δεν ξέρω, το κλίμα και όλα αυτά που υπάρχουν σε μια κλινική, είναι αρκετά για να αποτρέψουν κάποιον..
05-09-2008, 14:43 #4
Εξαρταται, στο δημοσιο τομεα, θα δεις πολλα, αλλα θα κανεις λιγοτερα, γιατι αυτη ειναι δυστυχως η νοοτροπια του δημοσιου. Αν σαρεσει το αραλικι, ενταξει. στον ιδιωτικο, μπορει να εχει πολυ τρεξιμο, αλλα θα σου δοθει η ευκαιρια να προσφερεις περισσοτερα. Εκτος πια, και αν εισαι ενα αστρο φωτεινο αναμεσα στους καεκλοκενταυρους και αργοσχολους του δημοσιου τομεα, που δυστυχως τετοια \"αστερια\" δεν ειναι πολλα. Αλλα και παλι, το ιδιο το συστημα θα σε περιοριζει ως προς το τι μπορεις να κανεις και να προσφερεις....
05-09-2008, 14:52 #5
Ξέρεις τι, δεν είναι ότι μου αρέσει το αραλίκι, θέλω τόσο πολύ να προσφέρω σε αυτόν τον τομέα. Απλά ας πούμε, ούτε κόρη ψυχολόγων είμαι, ούτε κανένας με ξέρει. Και μέσα σε μια τεράστια Θεσσαλονίκη, που υπάρχουν 50 γραφεία, το δικό μου θα είναι απλώς άλλο ένα. Και ΑΝ θα έρθουν. Και ΑΝ μπλα μπλα. Δηλαδή η ποιότητα της ζωής μου θα εξαρτάται από το αν θα έχω κόσμο. Ενώ στο δημόσιο δεν είναι έτσι. Προς αυτόν το θέμα αναφέρομαι δηλαδή.
05-09-2008, 15:06 #6
ΑΝ εισαι καλη, θα εχεις κοσμο. ΑΝ το αγαπας αυτο που κανεις και εχεις οντως ονειρα, δεν σκεφτεσαι ετσι. Η ψυχολογια επισης δεν ειναι κληρονομικο επαγγελμα, ελεος, πρωτη φορα το ακουω αυτο, εχω ακουσει για δικηγορους, για γιατρους, για πολιτικους μηχανικους, αλλα κληρνομησα το γραφειο της ψυχολογου μανας μου δεν το εχω ακουσει ποτε!! Δεν ειναι πια τοσο διαδεδομενο ως επαγγελμα ωστε να αφηνεις τα κληρονομικα δικαιωματα. Ειναι πρωτα θεμα ψυχης, δεν ειναι ικανοτητας στα μαθηματικα, και εφεσης στη γεωμετρια. Δεν ξερω ψυχολογοι να γινονται οσοι εχουν διασημους μπαμπαδες.Ο ιδιωτικος τομεας εχει και αλλους χωρους, οπως π.χ. ιδρυματα, κεντρα απεξαρτησης, και δε φανταζεσαι.
Επισης, να ξερεις ότι οι ψυχολογοι, αμα ενδιαφερεσαι να γινεις ψυχολογος και οχι να παρεις αδεια ασκησεως επαγγελματοσ στην Ελλαδα, κατι τελειως γελοιο ακομα, ειναι σαν τους γιατρους. Θες 8-9 χρονια για να παρεις πτυχιο, μεταπτυχιακο-α, ειδικευσεις σε συμβουλευτικη και ψυχοθεραπειες κτλ κτλ. Τωρα αμα απλα θες να παρεις ενα πτυχιο και να μπεις στο Δημοσιο, ψυχολογος δε θα εισαι. Ασχετα με το τι θα γραφει το χαρτι σου.
Επισης, με ενα χαρτι μονο δεν ειναι ευκολο να μπεισ στο Δημοσιο πια! (εκτος κι αν εχεις κανα γερο μεσον)
Οι θεσεις ειναι λιγες, οι ψυχολογοι περισσοτεροι!αυτοι που θα εχουν μεταπτυχιακα και προυπηρεσιες, πολλοι!
Πιο ευκολο θα ειναι να ανοιξεις γραφειο :P
05-09-2008, 15:09 #7
Lol
Σοβαρά 8-9 χρόνια?? Γιατί έτσι, αφού 4 είναι στο πανεπιστήμιο. Αν κάποιος δεν θέλει να κάνει μεταπτυχιακό? Που οκ, δεν είναι και τόσο απαραίτητο, μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτό.
Για δημόσιο δεν μπορείς να μπεις από εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ?
05-09-2008, 15:17 #8
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
ωχ Παναγια μου. μην τα λες ετσι αποτομα!!!
Ναι εδω στο Ελλαντα παιρνεις αδεια ασκησεως επαγγελματος με 4 χρονια στο πανεπιστημιο, δηλαδη μαζι με το πτυχιο πακετο, κατι που ειναι αδιανοητο σε πιο ανεπτυγμενες χωρες. Θα πηγαινες σε γιατρο να σε κανει καλα που εκανε μονο 5 χρονια στο πανεπιστημιο Αθηνων, χωρις ειδικευσεις, αγροτικα, πρακτικες κτλ κτλ? Δε νομιζω! Γιατι να παιξει ο αλλος με την ψυχη του δηλαδη?Τι θα μαθεις στο ελληνικο πανεπιστημιο ξερεις? Ειναι εγκλημα να πας να δουλεψεις σαν ψυχολογος με το χαρτι απο το ελληνικο πανεπιστημιο, που δε μαθαινεις να παιρνεις ΟΥΤΕ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. Εκτος βεβαια και αμα πας σε κανα δημοσιο νοσοκομειο, που τι ψυχολογος να εχεις τελειωσει τι βιβλιοθηκονομος δεν θα εχει μεγαλη διαφορα :P
Στο πανεπιστημιο, δε θα μαθεις να κανεις ψυχοθεραπεια, δε θα μαθεις να κανεις συμβουλευτικη, δε θα μαθεις ν απαιρνεις συνεντευξη απο ασθενη, δε θα μαθεις να χρησιμοποιεις το διαγνωστικο και στατιστικο εγχειριδιο ψυχικων ασθενειων, δε θα ειδικευτεις σε καποιον τομεα, π.χ. παιδια, ηλικωμενοι, αθλητες, οργανωση επιχειρησεων. Αυτο που θα παρεις απο το Πανεπιστημιο, ειναι μια ΓΕΥΣΗ και 10 θεωρητικες γνωσεις, μετρημενες. Πραγματα καθολου ικανοποιητικα πιστεψε με!!!
Γιατι στην αγγλια νομιζεις πρεπει να κανεις μεταπτυχιακα και ωρες ολοκληρες πρακτικη με εποπτεια για να καταφερεις να γινεις chartered psychologist? ειναι χαζοι οι αγγλοι κι εμεις τους τη φεραμε? Α ναι, και εδω στο Ελλαντα η πρακτικη που κανουμε ειναι απο γελοια εως ανυπαρκτη. Αυτα.
Και η ψυχολογια δεν ειναι ουτε φιλολογια, ουτε μαθηματικα, ουτε ηλεκτρολογια που δε χρειαζεται μεταπτυχιακο.
05-09-2008, 15:19 #9
Και τα 8-9 χρονια βγαινουν: 4 για το πτυχιο, 1 για το μαστερ και αλλα 3-4 χρονια κανεις για να ειδικευτης σε καποιο μοντελο ψυχοθεραπειας, ψυχαναλυση, συστημικη, γνωσιακη κτλ κτλ, ή για να γινεις συμβουλος-ψυχολογος.
Κατι πιτσιρικια που βγαλαν ενα πανεπιστημιο, και πανε και κολλανε κατω απο το ψυχολογος (που της κακιας ωρας ειναι και αυτο) και το ψυχοθεραπευτης, ειναι για αγριες φαπες. και δυστυχως εχω δει τετοια πολλα. γιατι ως γνωστον, στην Ελλαδα ο,τι δηλωσεις εισαι!! :DDDDD
05-09-2008, 15:23 #10
Καλά, για το σύστημα έχεις απόλυτο δίκιο.-
Απλά κι εγώ μην νομίζεις ότι ξέρω απ\' αυτά, γι αυτό και ρωτάω. Απορώ αφού είναι έτσι, γιατί οι βάσεις του είναι τόσο υψηλές. Τέλος πάντων, θα το ξανά σκεφτώ άλλη μια. Γιατί έχω άλλα πράγματα στο μυαλό μου. Δηλαδή ήθελα να έχω να πτυχίο, για ν\' ασχοληθώ μετά με κάτι άλλο που δεν έχει καθόλου σιγουριά, οπότε κάποια στιγμή αφού το παρατούσα και είχα ζήσει τη ζωή μου, να δούλευα κανονικά. Αλλά αφού λες και μεταπτυχιακά, ειδικεύσεις, κλπ, θα φάω πάρα πολλά χρόνια.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
05-09-2008, 15:43 #11
Ω δεν ηθελα να σε απογοητευσω, απλα να σου δωσω μια εικονα του τι συμβαινει εδω περα. Οι βασεις ειναι πολυ υψηλες οντως, φτασανε τα 18000 μορια φετος, αλλα στην Ελλαδα ειναι σε βρεφικα σταδια ακομα η επιστημη της ψυχολογιας ως διδασκομενη στα Πανεπιστημια, και αυτο για να το καταλαβεις, πρεπει να μπεις μεσα πρωτα!ειδες? εκει ειναι το κολπο! Γινεται μια προσπαθεια, και το τι βγαινει μετα, τι να σου πω.. Απλα όπως βγαινουν 500 φιλολογοι που απο αυτους οι 100 θα ασχοληθουν με τη διδασκαλια, ετσι βγαινουν και 300-400 ψυχολογοι καθε χρονο, που απο αυτους 100 θα ασχοληθουν με την ψυχολογια. Εκτος πια και αν ανοιξουν καποτε θεσεις στο Δημοσιο, οποτε παιδια θα βολευτουμε ολοι!!! :D
05-09-2008, 15:50 #12
Τι να βολευτείς.. 4 σελίδες μηχανογραφικών.. 5 πεδία.. Πάρα πολλές σχολές.. Και απ\' όλα αυτές όλοι πηγαίνουν εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί και στρατιωτικοί! Λες και δεν έχουμε στην Ελλάδα άλλα επαγγέλματα πια!
05-09-2008, 16:10 #13
εδω δεν εχει ο αλογοσκουφης να πληρωσει τις συνταξεις του νοεμβρη :D
05-09-2008, 16:24 #14
Χαχαχαχαχχαχα, καρά loooool :p
06-09-2008, 14:05 #15
παιδια ξερει καποιος για κανα καλο μεταπτυχιακο ψυχολογιας? που ειναι προτιμοτερο? Ελλαδα ή εξωτερικο?
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή