Results 16 to 23 of 23
-
23-07-2015, 14:08 #16
Σήμερα έκλεισα μήνα!!!:roll:
πήρα τηλέφωνο το γιατρό για να μου πέι τι βιταμίνες να πάρω και μου είπε να παίρνω το geriatric μια φορά την ημέρα, εσάς τι σας προτείνανε?
Μαρία μου αποφάσησα να ζυγίζομαι μόνο μία φορά το μήνα για να μην αγχώνομαι!!
αγόρασα σκόνη πρωτείνης για να πίνω κάθε πρωί και βράδυ αλλά είναι τόσο γλυκιά που δεν πίνεται ούτε με νερό ούτε με γάλα!! έχετε να μου προτείνετε κάτι εναλλακτικό σε πρωτείνη?
επίσης εσείς τι τρώτε για πρωινό?
- 23-07-2015, 17:30 #17
Εγώ παίρνω τις σέντρουμ (από βιταμίνες).
Πρωτεϊνούχα σκευάσματα δεν πήρα, γιατί τις ανάγκες μου με πρωτείνες τις καλύπτω με το φαγητό. Εμένα το πρωϊνό μου θα είναι ή 1 φλιτζάνι γάλα 1,5% λιπαρά φρέσκο (ή εβαπορέ) ή 1/2 κεσές τυρί κότατζ ή (σπάνια αυτή η επιλογή) 2 φρυγανιές (χωρίς ζάχαρη) με μαργαρίνη λάιτ και μαρμελάδα διαίτης και κατά τις 10 τρώω ή 1 αυγό μελάτο ή ένα φρούτο (κι επειδή τώρα έχω περισσότερες διατροφικές επιλογές, μπορεί να φάω λίγα αμύγδαλα ωμά χωρίς φλούδα).
Στο μήνα έτρωγα γάλα 1,5 λιπαρά ή γιαούρτι με 1-2 κουταλιές βρώμη, λίγη στέβια και κανέλλα. Μέχρι που η βρώμη με αναγούλιαζε και δεν την ξανάφαγα!
28-07-2015, 16:04 #18
SOS
Πρίν από λίγες ημέρες άρχισε να με πονάει ο οισοφάγος μου και νόμιζα ότι ήταν από τα πολλά παγάκια και ενώ ένα μήνα πρίν την επέμβαση μου είχε διαγνωστεί οισαφαγίτιδα δεν πήγε ο νούς μου εκεί γιατί έπερνα τα χαπια μου κανονικά (μέχρι και το νερό με δυσκολία), τη παράσκευή ξεκίνησε να πονάει το στήθος και η πλάτη μου και τα πλευρά μου και ταυτόχρονα είχε μειωθεί η τροφή μου δραματικά γιατί πονούσα και δεν έφταναν όλα αυτά σήμερα είναι η τρίτη ημέρα με πυρετό που κυμαίνεται από 37,7 μέχρι 38,1.
Πήγα εχθές στον παθολόγο και μου είπε ότι έχω οισοφαγίτιδα, ψύξη και μία ιοσούλα και μου έκανε 2 εναίσεις μυοχαλαρωτικές μου έδωσε τα norgesic + τα nexium που έπαιρνα ήδη, επίσης μου είπε ότι η ψυχολογία μου ειναι χάλια! ΕΕΕΕΕΛΛΛΛΑΑΑΑ....... ήθελα να του πώ!!!
Σήμερα μετα απο συζήτηση με το χειρούργο μου πήγα να κάνω την εξέταση για την διφυγή αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να το καταπιώ γιατί είχε γεύση ούζου και το έκανα εμετό 3 φορές και από τις συσπάσεις τώρα πονάει και το στομάχι μου (35 ημέρες από το χειρουργείο).
Επίσης ένα άλλο κουλό που ξεκίνησε από εχθές είναι ότι με κάθε βήμα παθαίνω κράμπες στις γάμπες μου ΕΕΛΛΛΕΕΟΟΣΣ!!!
Ημαμά μου έχει φρικάρει και κάνει 3 φαγητά την ημέρα μπάς και φάω κάτι από αυτά αλλά πραγματικά ενώ πεινάω μου προκαλεί αποστροφή!!!uzzled:
Το μόνο που μπορώ είναι να πίνω νερό γουλιά γουλιά!
Δεν με πειράζει ο οισοφάγος αλλά ο πυρετός!
Τι έγινε??? τα πήγαινα τόσο καλά!!!!
Σας έχει τύχει η σε κάποιον που γνωρίζετε κάτι παρόμοιο?
29-07-2015, 10:51 #19
Καλημέρα.
Χριστίνα περαστικά κατ'αρχήν. Επειδή είσαι 1 μόλις μήνα μετά το χειρουργείο θα σου έλεγα να προσέχεις με τα παγωμένα. Δροσερά ναι, όχι παγωμένα.
Διατροφικά να προσπαθείς να πίνεις γάλα, φυσικούς χυμούς, κάνα μιλκσέϊκ με φρούτα (θα το φτιάχνεις εσύ), γενικά προσπάθησε για όσο σε ταλαιπωρεί ο οισοφάγος να πίνεις τουλάχιστον υγρά.
Φαντάζομαι ότι ενημέρωσες τον παθολόγο για το χειρουργείο σου και τον χειρουργό σου για τα χάπια που σου έγραψε ο παθολόγος. Να ξέρεις πως η πλειοψηφία των γιατρών είναι άσχετοι με τα χειρουργεία παχυσαρκίας και μπορεί να σου δώσουν χάπια τα οποία να σου δημιουργήσουν παρενέργειες. Στο λέω από δική μου εμπειρία. Εδώ εγώ αποφεύγω να καταπίνω παυσίπονα πλέον -επειδή με πιάνει που και που η μέση μου- και προσπαθώ να καταπραύνω τους πόνους με αλοιφές ή έμπλαστρα.
Για τις κράμπες. Είχα κι εγώ λόγω βάρους αλλά όσο χάνω κιλά τόσο πιο σπάνια μου εμφανίζονται κατά την διάρκεια του ύπνου. Πάρε κάποια αλοιφή να βάζεις το βράδυ που πέφτεις για ύπνο και μην φοβάσαι με αυτές. Θα περάσουν!
Και τέλος προσπάθησε να κάνει την εξέταση που σου είπε ο χειρουργός. Κλείσε την μύτη στην ανάγκη ώστε να μπορέσει να πιεις το "ουζάκι" σου.
Και να θυμάσαι πως οι επιπλοκές μετά το χειρουργείο από χειρουργημένο σε χειρουργημένο διαφέρουν. Περαστικά και πάλι κι ελπίζω σύντομα να έχεις να μας γράψεις όμορφα νέα! Να σκέφτεσαι πάντα θετικά κι όλα θα πάνε καλά. Αυτό έχει βοηθήσει κι εμένα που πρόσφατα ανακάλυψα πως έχω σύνδρομο dumping (αυτή είναι διατροφκή επιπλοκή της γαστρικής παράκαμψης). :yes:
29-07-2015, 16:35 #20
Και εγώ Χριστίνα έκανα πυρετό δέκα μέρες μετά τη σληβ, ο γιατρός με έβαλε νοσοκομείο και κάναμε τις εξετάσεις για διαφυγή,όντως είναι δύσκολη η κατάποση αυτού του υγρού που μυρίζει σαν ούζο και σου φέρνει εμετίλα ή και εμετό, εγω ευτυχώς το κράτησα και μαζί με αξονική αποκλείστηκε η διαφυγή, τελικά είχα ανεβάσει πυρετό από λοίμωξη στον πνεύμονα(κανένα εντωμεταξύ σύμπτωμα πνευμονικό). Δείξε ψυχραιμία και σε συνεννόηση με το γιατρό, κάνε ό,τι πρέπει να κάνεις. Ενημέρωνέ μας.
11-08-2015, 19:51 #21
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!
Δόξα το θεό είμαι μία χαρά και ευτυχώς ήταν απλά ίωση, ψυξη και παράνοια!!!!
Είμαι στις 47 μέρες από την επέμβαση και μπορώ να πώ ότι μπορώ να φάω τα πάντα απλά αν φάω κρέας μετά πονάω λίγο αλλά φαντάζομαι ότι είναι λογικό.
Τον πρώτο μήνα έχασα 11 κιλά και τις επόμενες ημέρες ( μέχρι σήμερα δηλαδή) μόνο 3 και προσπαθώ να παραμείνω αισιοδοξη παρότι όσα κορίτσια βλέπω στο youtube στις ημέρες μου είχαν χάσει τουλάχιστον 5 κιλά παραπάνω, απο την μια χαίρομαι που δεν πεινάω και τρώω ότι θέλω αλλά από την άλλη είναι τόσο μικρές οι ποσότητες που μου φαίνεται περίεργο! :question:
Μήπως ξέρει κανένας κάποια διαιτολόγο που ειδικεύεται σε ανθρώπους με sleeve? γιατί δεν θέλω να πάω σε κάποιον που δεν έχει ιδέα από αυτά και απλά μου πλασάρει ένα τυχαίο διαιτολόγιο!
Νιώθω παρανοική ώρες ώρες!!:P
12-08-2015, 09:03 #22
Γεια σου Χριστίνα. Εγώ τον πρώτο μήνα έχασα 10 κιλά. Και μετά σταθερά για πολλούς πολλούς μήνες από 5. Μη συγκρίνεις τον εαυτό
σου με άλλους σληβάτους. Κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός και χάνει με τους δικούς του ρυθμούς. Χαίρομαι που δεν είχες τίποτα σοβαρό. Καλή συνέχεια. Εκμεταλλεύσου τις μικρές ποσότητες τώρα που χάνεται απλά και χωρίς σκέψη το βάρος αλλά ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΕΣΑΙ: για να έχεις μόνιμα το φυσιολογικό βάρος που θα αποκτήσεις σε λίγο καιρό και θα το χαίρεσαι, οφείλεις να δουλέψεις και το ζήτημα της σχέσης σου με την τροφή. Αν συνεχίσεις να τη βλέπεις με τον τρόπο που το έκανες όσο ήσουν παχύσαρκη και δεν αλλάξεις συνήθειες διατροφικές και γενικά συνήθειες ζωής, δυστυχώς μετά τον πρώτο ή δεύτερο χρόνο θα δεις αλλαγή στη ζυγαριά αλλά αυτή τη φορά προς τα πάνω. Μην εφησυχάζεσαι, είναι αγώνας το χειρουργείο, όχι μόνο εργαλείο. Καλή συνέχεια!
12-08-2015, 14:15 #23
Χριστινάκι μια συμβουλή: απέφευγε τους υδατάνθρακες. Εμποδίζουν αρκετά την απώλεια. Και κατά άλλα ότι σου έγραψε η Mak!
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....