TOPIC ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟ CLUB TOY SLEEVE
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
    Member

TOPIC ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟ CLUB TOY SLEEVE

Άνοιξα αυτό το topic ως νέα στο sleeve και γεμάτη απορίες με επιθυμία να βοηθήσουν εμένα και όλους όσους ενδιαφέρονται, οι παλαιότεροι.

Καταρχάς να σας πώ λιγα πράγματα για εμένα.
    Το όνομα μου είναι Χριστίνα πρίν την επέμβαση ήμουν 103 κιλά και περίμενα την ευλογιμένη μέρα που θα μπορέσω να έχω αρκετά λεφτά να κάνω sleeve εδώ και ποολύ καιρό!
    Στις 23 Ιουνίου τα κατάφερα, πέρασα δύσκολα τις πρώτες ημέρες αλλά όσο πάνε τα πραγματα καλυτερεύουν το προβλημα και ο πραγματικός λόγος που άνοιξα αυτό το topic είναι οτι καλυτερεύουν πολύ γρήγοτα για εμένα σε σχέση με αυτά που έχω διαβάσει από πολλούς εδω μέσα και αυτό με τρομάζει.
    τι εννοώ......ακόμα δεν έχω κλέισει μήνα και σήμερα έφαγα:
    2 κομμάτια πεπόνι
    μισό ποτήρι γάλα με πρωτεινη
    σχεδόν ένα μικρό γεμιστό (και πεινούσα μετά από μία ώρα)
    ένα μικρό πιάτο με ρύζι και πολύ λίγο κοτόπουλο
    ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΥΠΝΟ

Νιώθω ότι τρώω πραγματα τα οποία μπορούν να φάνε άτομα που την έχουν κάνει εδώ και χρόνια!!! Είναι αλήθεια? δεν μου το έκοψε αρκετά? είναι όλα στο μυαλό μου?

Στην αρχή φοβόμουν να φάω αλλά ξεθάρεψα αρκετά γρήγορα και μπορώ να πιώ πολλές γουλιές νερό σε σχέση με αυτά που έχω διαβάσει.

Επίσης κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει είναι ότι από τότε που την έκανα και άρχισα να ψάχνω στο youtube για απαντήσεις σε σχέση με αυτά που ανέφερα και διάφορα καθημερινά tips είναι ότι βρίσκω πάρα πολλές μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν κάνει sleeve και έχασαν πολλά κιλά να λένε ότι μετά από 3 χρόνια έχουν βάλει αρκετά κιλά που δεν μπορούν να χάσουν ούτε με γυμναστική και είναι πολλοί!!!! Τι συμβαίνει έδωσα 5000ε για 3 χρόνια?
    και πρίν αρχίσετε να κράζετε ΝΑΙ έχω διαβάσει πολύ για αυτή την επέβαση και άπειρες σελίδες εδω μέσα και ξέρω τις γενικές αρχές όλα στη καθημερινότητα είναι πρωτόγνωρα για εμένα και με τρώει η αμφιβολία για τα πάντα και αυτό με σκοτώνει!!

Το ξέρω ότι μπορεί να μην το διαβάσει κανείς αλλά αν υπάρχει καποιος εκεί έξω που μπορεί να μου πεί την γνώμη του θα του ήμουν ευγνώμων!

Φυσικά αυτό το topic είναι για όλους τους καινούριους και τις απορίες τους!!!

Σας ευχαριστώ!

Senior Member
    Χριστίνα καλημέρα.
    Δυστυχώς το μανίκι έχει αυτό το μειονέκτημα: αν δεν προσέχεις την διατροφή σου εφ'όρου ζωής θα πάρεις πίσω αρκετά από τα κιλά που θα χάσεις. Στο σημειώνω αυτό γιατί έχω γνωστά άτομα στον περίγυρο μου που έκαναν μανίκι και δυστυχώς πήραν τα κιλά τους πίσω. Βλέπεις μπορεί να σου κόβει το στομάχι, σε βάθος χρόνου δημιουργείτε ένα υποτυπώδες στομάχι. Το πρόβλημά σου λοιπόν θα πρέπει πρώτα απ'όλα να το μοιραστείς με τον γιατρό σου και κοίτα να τηρείς τις διατροφικές οδηγίες που σου έχει δώσει.
    Αν και με διαφορετικό χειρουργείο εγώ, ίδια συμπτώματα είχα κάποια στιγμή απ'τον 2ο μήνα. Το στομάχι γουργούριζε απίστευτα κι ο διαιτολόγος μου είπε να κρατάω τις ώρες των γευμάτων πιστά (ανά 2 ώρες να τρώω κάτι). Από τότε προσπαθώ να τηρώ τα τακτικά μου γεύματα όσο μπορώ. Βλέπεις όταν δεν πεινάς, γιατί να φας; :smilegrin:
    Στο μεταξύ απ'τον 4ο μήνα μου επέτρεψε να τρώω και ωμούς ξηρούς καρπούς, οπότε μια χουφτίτσα από αυτούς μου δίνουν ενέργεια και χορταίνω. Μάλιστα μου το πρότεινε ώστε να αποφύγω τους υδατάνθρακες (όσο τους αποφεύγουμε τόσο το καλύτερο).

Για οτιδήποτε λοιπόν μην διστάζεις να ενοχλείς τον γιατρό σου και να τον ενημερώνεις. Κοντεύεις να κλείσεις μήνα απ'το χειρουργείο, φαντάζομαι ότι θα έχεις κάποιο ραντεβού μαζί του για τον πρώτο έλεγχο. Πες του τα όλα και γενικά όοοοτι σου τυχαίνει ντριν στο τηλέφωνο και ρώτα τον.

Senior Member
    Χριστίνα, καλησπέρα. Δυστυχώς, η πραγματικότητα επιβεβαιώνει με επιστημονικό τρόπο την πλήρη εμπορευματοποίηση της παχυσαρκίας μέσω των παροδικών επεμβάσεων, που αρεσκόμαστε όλοι να προβαίνουμε για να έχουμε απώλεια βάρους χωρίς όμως να συνυπολογίζουμε ότι η επέμβαση είναι απλά μια εκκίνηση. Η επέμβαση που έκανες, ναι, έχει τεράστια ποσοστά επαναπρόσληψης βάρους, μιας και είναι μόνο περιοριστική που σημαίνει όμως ότι το στομάχι ως μυς διαστέλλεται με τον καιρό και ξαναχωράει μεγάλο περιεχόμενο. Επομένως,έχοντας πια αυτή τη γνώση, πολλή προσοχή στη διατροφή, φυσική δραστηριότητα, επαγρύπνηση και έλεγχος για όλη την υπόλοιπη ζωή σου. Όλες οι επεμβάσεις, ακόμη και οι πολύ μεγάλες, είναι απλά εργαλεία, και όχι αυτόματοι πιλότοι. Οι συνήθειες είναι πιο δυνατές και επιστρέφουν. Κανείς δεν εγγυάται την επιτυχία παρά μόνο η προσωπική σου προσπάθεια να είσαι και να παραμένεις υγιής. Καλή δύναμη.

Member
    Περίμενα οτι θα πετούσα στα συννεφα και μόνο η ιδέα ότι δεν θα ξαναπεινούσα ήταν αρκετό να πάρω την απόφαση να την κάνω!

τελικά ακόμα πεινάω αλλά όχι με τα ίδια συμπτώματα και τώρα πια πεινάω πολύ πιο συχνά γιατί απλά τρώω πολύ λίγο! κάθε φορά που βγαίνω έξω δεν προλαβαίνω να κάτσω πάνω από 2 ώρες γιατί πεινάω!!! νιώθω αιχμάλωτη της πείνας μου ενώ έδωσα 5000 για να ελευθερωθώ!

το ξέρω οτι γκρινιάζω αλλα αν δεν τα πώ κάπου που με καταλαβαίνουν θα σκάσω!!!!

Όσο για το γιατρό μου όσο καλός και να είναι νιώθω ότι κάθε φορά που μιλάμε βιάζεται λες και χρεώνεται αυτός το τηλέφωνημα!!!!

Ελπίζω να μπεί κάποιος νέος σε αυτά να μου πεί αν νιώθει το ίδιο!

Senior Member
    Όταν εννοείς "νέος" τί ακριβώς εννοείς? Αναφέρεσαι σε κάποιον άπειρο? Ή σε κάποιον φρεσκοχειρουργημένο? Γιατί το βλέπω δεύτερη φορά να το επαναλαμβάνεις σα να μη μετράει η γνώμη αυτών που ήδη γνωρίζουν.

Senior Member
    Χριστίνα σου εξήγησα τι συμβαίνει. Κι όταν βγαίνεις έξω βάζε στην τσάντα σου ένα φιαλίδιο πρωτεϊνούχο γάλα να έχεις να πίνεις κάτι επιπλέον ή μια μικρή αμίτα μόσιον ή μια μπανάνα. Δεν σε αποκλείει το χειρουργείο από οποιαδήποτε κοινωνική υποχρέωση. Στο χέρι σου είναι να μάθεις να διαχειρίζεσαι τον τρόπο που θα ικανοποιείς το στομάχι όταν γουργουρίζει. Εγώ σε τέτοια περίπτωση αυτό που σου γράφω έκανα. Με μια αμίτα νερωμένη κυκλοφορούσα!
    Τον γιατρό θα τον ενοχλείς όπως και να'χει για οτιδήποτε σου συμβαίνει. Και πρέπει να καταλάβεις πως ο οργανισμός σου είναι σε φάση που προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες του. Και για 6 μήνες ο οργανισμός βρίσκεται σε προσαρμογή.

Εγώ είμαι χειρουργημένη 5 μήνες. Στα χέρια μου έλαβα τις ίδιες οδηγίες που πήρε κι ένας άλλος νεαρός σε διπλανό κρεβάτι που έκανε μανίκι. Και γενικά στο ιατρείο παχυσαρκίας του νοσοκομείου όταν πηγαίνω στο ραντεβού μου συναντάω παλιούς και νέους εγχειρισμένους. Πάνω κάτω όλοι τα ίδια λένε από την εμπειρία τους. Οπότε κι ένας "παλιός" να σε συμβουλέψει δεν θα σου πει κάτι διαφορετικό.

Εκτός αν θες να βρεις εγχειρισμένους την ίδια ημερομηνία με σένα. Αυτό τουλάχιστον διευκρίνησε το, αν τα γραφόμενα τα δικά μου και του Άκη δεν σε ικανοποιούν ή ενοχλούν.

Member
    Originally posted by Άκης
    Όταν εννοείς "νέος" τί ακριβώς εννοείς? Αναφέρεσαι σε κάποιον άπειρο? Ή σε κάποιον φρεσκοχειρουργημένο? Γιατί το βλέπω δεύτερη φορά να το επαναλαμβάνεις σα να μη μετράει η γνώμη αυτών που ήδη γνωρίζουν.
    χαλάρωσε Άκη!! εννοώ φρεσκοχειρουργιμένους ώστε να μοιραζομαστε απορίες και εμπειρίες για αυτές τις πρώτες δύσκολες ημέρες!!!!
    Γιατί φαντάζομαι εσείς μετά από λίγο καιρό θα ξεχάσατε τις δυσκολίες και θυμάστε μόνο πόσο πολλά κιλά χάσατε η τουλάχιστον έτσι θέλω να ελπίζω για εμένα!!!
    και φυσικά οι γνώσεις των παλιών είναι πολύτιμες και αναγκαίες!!!!

Σήμερα δεν ξέρω τί έπεθα και το μόνο που κατεβαίνει είναι πεπόνι και νερό!!! Άλλο πάλι αυτό!!!!!!!

Member
    Μαρία μου όταν λές στα χέρια σου εννοείς γραπτές? γιατί εμένα μου είπε τα πολύ βασικά προφορικά και θυμάμαι να λέω στις φίλες μου πόσο εντυπωση μου έκανε αυτό!!

7 ημέρες υγρά
    10 ημέρες αλεσμένα
    έπειτα μαλακλες τροφές
    και στο μήνα πάνω να τον πάρω να μου πεί τι βιταμίνες να πάρω

όσο για την πρωτεινούχα σκόνη έγώ του την πρότεινα όταν το είδα στο youtube.

Αλλά αυτό δεν αναιρεί οτι ο γιατρος μου έκανε φανταστική δουλεία και δεν πονούσα σχεδόν καθόλου, άλλο το ένα άλλο το άλλο!!!

Senior Member
    Χαλαρός είμαι γλυκειά μου, απλά μάλλον θέλεις κάτι άλλο να ακούσεις. Χώρο στους νέους λοιπόν...

Member
    Καλά θα ήταν αλλά δεν έχει μπεί ούτε καν 4ο άτομο στην παρέα!!

Member
    Καλησπέρα Brainless. Εγώ σήμερα κλείνω 4 μήνες χειρουργημένη (sleeve), κι έχω χάσει 22 κιλά. Δεν ξέρω αν είναι πολλά ή λίγα, για το είδος της επέμβασης που έχω κάνει, αλλά δεν με απασχολεί. Είναι κιλά τα οποία δεν θα κατάφερνα με τίποτα να χάσω μόνο με διατροφή, οπότε εγώ νιώθω μια χαρά. Δεν γυμνάζομαι, και δεν περπατάω. Και δυστυχώς δεν εργάζομαι κιόλας. Οπότε από μόνη της η επέμβαση τι να σου κάνει?! Σε ότι αφορά την διατροφή, τρώω τα πάντα σε πολύ μικρές ποσότητες, αλλά φροντίζω να γεμίζω το στομάχι μου κάθε 2-2.5 ώρες. Αν δεν φάω, τότε το στομάχι μου γουργουρίζει τρελά και αισθάνομαι σαν να θέλω να φάω 3 κρουαζιερόπλοια, αλλά μου περνάει με την πρώτη μπουκιά.

Εμένα με ενοχλούν (αν μπορώ να το πω έτσι) δύο πράγματα: α) Οτι για να φάω κάνω περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα, και β) οτι όσο κι αν διψάω, δεν μπορώ να πιω νερό μισή ώρα πριν και μισή ώρα μετά, οπότε μένω σχεδόν 1.5 ώρα να κορακιάζω. Αλλά εντάξει.. τα καταφέρνω.

Είναι σημαντικό αυτό που λένε και οι πιο παλιοί. Το χειρουργείο μας ανοίγει το δρόμο, αλλά δεν είναι ο δρόμος. Αν δεν αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες και τρόπο ζωής, δεν λειτουργεί το όλο σύστημα.

Junior Member
    kalispera paidia! kalo kouragio kai sinexeia se olous...ego exo kleisei 1 xrono apo to sleeve kai mporo na voithiso se liga pragmata ama eiste freskoxeirourgimenoi...ksekinisa loipon kai mpika sto xeirourgeio 217 kila...nai kai omos...meta omos apo 1 xrono katafera kai exasa 79 kila...den leo itan diskolo...alla me pisma kai agona na afiso to parelthon kai na sinexiso sto paron...exo akoma arketo dromo alla den fovamai...kai eseis to idio...an akolouthisete tis odigies ton giatron...tha ta katafere poli poli grifgora...min fovaste gia alla provlimata...na koitate mprosta kai min akoute kai diavazete oti m@l@kies lene sta site kai tixaioi pou den exoun sxesi me to antikeimeno..

http://swlf.lilyslim.com/MuHJp3?r=1437475704

Καλημέρα κι από μένα.
    Κλείνω 11 μήνες από το χειρουργείο κι έχω χάσει 62 κιλά. Στους 2-3 πρώτους μήνες ένιωθα κι εγώ πείνα και ήθελα να τρώω συνέχεια, αν και δεν μπορούσα βέβαια. Νόμιζα ότι κάτι είχε πάει στραβά με το χειρουργείο.
    Πλέον, νιώθω πολύ σπάνια γουργουρητό στο στομάχι και τρώω μόνο γιατί πρέπει κι όχι γιατί νιώθω την ανάγκη να φάω. Ίσως άργησε ο εγκέφαλος να προσαρμοστεί? Δεν ξέρω. Αυτή τη στιγμή πάντως, το φαγητό δεν απασχολεί καθόλου το μυαλό μου και το στομάχι μου. Θα μπορούσα άνετα να μείνω 24 ώρες νηστική χωρίς να νιώσω την ανάγκη να φάω κάτι. Δεν το κάνω βέβαια, γιατί έχω κι ένα παιδί να μεγαλώσω.
    Κάντε υπομονή και νομίζω σε λίγο καιρό όλα θα έχουν πάρει τον δρόμο τους.

Member
    Η αλήθεια είναι ότι πεινάω τουλάχιστον κάθε δύο ώρες και σε αντίθεση με άλλους δεν αργώ να φάω τόσο πολύ και πιστεύω ότι τώρα πιά τρώω αρκετα μεγάλες ποσότητες σε σχέση με αυτό που περίμενα, απλά μερικές φορές κατεβαίνει εύκολα και άλλες νιώθω ότι θα σκάσω!

Πάντως άλλο να διαβάζεις για το sleeve και άλλο να το ζείς!!!

Από την μία θέλω να περάσει όλο αυτό με την πείνα και από την άλλη με κάνει να νιώθω ''φυσιλογική''!uzzled:

Senior Member
    Χριστίνα να μην ανησυχείς για τίποτε. Κάθε βδομάδα η ζυγαριά θα σου λέει τι έκανες και γενικά πως τα πας. Αν κολλήσει η ζυγαριά δεν θα τα βάψεις μαύρα. Αυτό συμβαίνει επειδή ο οργανισμός προσαρμόζεται συνεχώς.
    Σε μένα στο μήνα υπάρχει εβδομάδα που χάνω γραμμάρια, οι υπόλοιπες τρεις κυλάνε με κανονική απώλεια. Όσο τα κιλά θα κατεβαίνουν δεν έχεις λόγο να ανησυχείς. Τήρησε το διατροφικό σου ωράριο και φάε όσο χωράει το στομάχι. Θα τρως πάντα πρώτα την πρωτείνη σου και μετά οτιδήποτε συνοδευτικό.

Πρωτείνη: κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, γαλακτοκομικά χωρίς λιπαρά ή ελάχιστα (γάλα, τυρί κότατζ, τυρί κρέμα λάιτ, φέτα λάιτ, τυρί τοστ λάιτ - τα ημίσκληρα τυριά λάιτ θα τα αρχίσεις όταν μπεις στην φάση των μαλακών τροφών).

Page 1 of 2 12 LastLast