Μνήμες του νερού... - Page 10
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 10 of 13 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast
Results 136 to 150 of 185
    Senior Member
    Είμαι ακόμη σε μία φάση που δεν το πολυπιστεύω και νιώθω να ζω μία κατάσταση μη οικεία ευχαριστώ πολύ Μακ μου για την σιγουριά που εμπνέουν τα λόγια σου και την συμπαράσταση !

Senior Member
    Καλημέρα σας,

Ελπιζω να είστε όλοι καλά και το καλοκαίρι να είναι για όλους φωτεινό και πολύχρωμο. Σήμερα μετά από αρκετή προσπάθεια και υπομονή είδα το 86.5 στην ζυγαριά! Το αποδίδω στα δύο μπάνια που έκανα το σαββατοκυριακο και το περπάτημα στη θάλασσα. Σκέφτομαι για μια ήπια μορφή άσκησης και ενδεχομένως ένα ελαφρύ πρόγραμμα με βάρη, για τα χέρια περισσότερο. Έχω ραντεβού με την γιατρό τον σεπτέμβρη και έχουν περάσει 3 μήνες από την επέμβαση. Θα ήταν σωστό να ξεκινήσω κάτι σε άσκηση; ρωτάω ουσιαστικά για την εμπειρια σας.

Senior Member
    ουάου μπραβο Νεφέλιους! :yes:

καιρός να αλλάξει και το τικεράκι!
    εγώ θα σου πρότεινα να συνεχίσεις τα μπανια και το περπάτημα μέχρι τον σεπτέμβρη,και να αφήσεις τα βάρη για μετά το ραντεβού με τον γιατρό. Λογικά θα σε συμβουλέψει και εκείνος για το τι ασκήσεις μπορείς να κάνεις,και σιγά σιγά θα μπείς σε πρόγραμμα.

Senior Member
    Νεφέλη οπωσδήποτε πρέπει να ρωτήσεις τον γιατρο σου, γιατι είναι μόλις 3 μήνες από το χειρουργείο δεν είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα οπότε ό,τι σου πει εκείνος..

Senior Member
    Γεια σας!
    Ξεκίνησα καθημερινά κολύμπι αν και στην αρχή φοβόμουν λίγο λόγω της γενικότερης αδυναμίας. Ελπίζω ότι σιγά σιγά θα αυξηθεί και ο χρόνος άσκησης. Τώρα είμαι περίπου στα 25-30 λεπτά στο νερό με ασκήσεις και ελεύθερο κολύμπι.

Senior Member
    Καλημέρα σας!

Η θάλασσα ανοίγει την όρεξη για φαγητό! Αυτό πλέον είναι δεδομένο για μένα. Έχει 2 μέρες που επιθυμώ τροφές ασταμάτητα. Το 86.5 έγινε 86.7 αν και η ποσότητα ελάχιστη.
    Από τον καιρό που είμαι στο φόρουμ ψάχνοντας σε παλιά ποστς το κατώτερο που υπήρξα είναι 84 κιλά. Έχω πλησιάσει αρκετά κ εχω ταυτόχρονα κ μεγάλη αγωνία.

Senior Member
    Μην αγωνιάς και μην αγχώνεσαι, διότι όπως ξέρεις αυτό φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα.
    Ήδη πέτυχες πάρα πολλά και είσαι στον σωστό δρόμο!
    Κράτα σταθερά το τιμόνι και θα ξεπεράσεις (προς τα κάτω) τα 84 κιλά!

Senior Member
    Aχ εχω συνηθισει τις ονομασιες ημερολογιο της ταδε και πολλες φορες οταν βλεπω το μνημες του νερου νομιζω οτι ειναι κανενα παλιο ποστ που λεμε διαφορα ποιητικα (σαν το χρωμα δεν αλλαζουν τα ματια) χαχα και δεν μπαινω τοσο συχνα! Τωρα θυμηθηκα οτι ειναι το ημερολογιο της Νεφελης! :starhit: Και θα το θυμαμαι!

Πας παρα πολυ καλα, μην αγχωνεσαι γιατι ανακοπτεις τη διαδικασια. Δε σου επιτρεπεται ακομη καποιο ειδος γυμναστικης? Πχ λιγο περπατημα αργο. Παντως εισαι στη μεση της αποστασης. Οπως εκανες αλλο τοσο μεχρι τωρα, ετσι μακροπροθεσμα θα κανεις αλλο τοσο ανεξαρτητως ρυθμου απο ενα σημειο και μετα. Γενικα πως νιωθεις ως προς το φαι κ τις ποσοτητες;

Senior Member
    Νεφέλη, με την στέβια λίγο να το προσέξεις. Για μένα δεν είναι και τόσο αθώα. Το δικό μου στομάχι -παρά το ότι έχει περάσει 1,5 χρόνος απ' το χειρουργείο και τρώω σχεδόν τα πάντα- αντέχει μόνο την υγρή της μορφή κι όχι παραπάνω από 4-5 σταγόνες.
    Δοκιμάζοντας την σκόνη είχα αναγούλες, τάση για εμετό, αδυναμία και θεωρούσα πως ήταν κάποια άλλη τροφή. Όταν τελικά την έκοψα, έφυγαν και τα συμπτώματα.
    Γενικά το στομάχι μου δέχεται με ευχαρίστηση την ασπαρτάμη που πριν το χειρουργείο μου δημιουργούσε καούρες και την απέφευγα! Γενικά το 'σωληνωτό' στομάχι σου θα περάσει από πολλές δοκιμασίες ανοχής σε κάποιες τροφές μέχρι να καταλήξεις τι τελικά του ταιριάζει!

Όσον αφορά την απώλεια. Ο καθένας δεν χάνει το ίδιο κι εγώ τον πρώτο μήνα περίμενα να χάσω καμιά 15αριά κιλά επηρεασμένη από τις επιτυχίες μελών εδώ που έγραφαν πόσα κιλά έχασαν τον πρώτο μήνα. Εγώ έχασα 11 κιλά κι από εκεί και πέρα η απώλεια παιζόταν στα 5 κιλά ανά μήνα και αρκετές φορές 4. Τα υπόλοιπα κιλά που θες να χάσεις δεν είναι πολλά και θα αρχίσεις να χάνεις σε φυσιολογικό ρυθμό πια. Μην το έχεις άγχος, είναι το χειρότερο. Απόλαυσέ το, είναι μοναδική εμπειρία όλη αυτή. Αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο διαφορετικά, το χαμόγελο θα δεις πως θα είναι σχεδόν καρφιτσωμένο μόνιμα στο πρόσωπο κι όλα θα τα βλέπεις με αισιοδοξία. Απόλαυσέ το!

Κι εγώ θέλω να φτάσω και ίσως να ξεπεράσω άλλα 5 κιλά τον στόχο, αλλά κι εδώ που είμαι μια χαρά είμαι. Η ζωή μου έχει αλλάξει, η σκέψη μου το ίδιο και κάθε μέρα για μένα είναι νέα μέρα πια. Κάτι που πριν απ' το χειρουργείο όσο και να προσπαθούσα δεν μπορούσα να τα δω έτσι!

Χαμογέλα κοριτσάκι!

Senior Member
    Γεια σας!!!

Ω τον φίλο μου τον pk ακόμα και ποστ μου άφησε για συμπαρασταση

Purple σε ευχαριστώ. Ακόμη δεν άρχισα γυμναστική. Θα περιοριστώ στο κολύμπι μέχρι την πρώτη εβδομάδα του σεπτέμβρη που έχω και το ραντεβού μου με την γιατρό. Η μισή διαδρομή σχεδόν καλύφθηκε, όχι και τόσο εύκολα βέβαια. Αποτελώ εξαίρεση σε αρκετά πράγματα, τοσο της διαδικασίας όσο και των αποτελεσμάτων απώλειας

Μαρία μου σε ευχαριστώ που είσαι εδώ παρούσα και εμψυχώνεις. Εγώ προτίμησα την στέβια που είναι φυτική και ψάχνω την ελάχιστα επεξεργασμένη της μορφή. Τα γλυκαντικά δεν τα συμπαθώ. Ίσως λόγω σληβ δεν παρουσιάσα, μέχρι τώρα έστω, κάποιο πρόβλημα με γλυκά, ζάχαρη ή γλυκαντικά. Παρόλα αυτά προσέχω πολύ τι τρώω ως προς την ποιότητα, αφού μπορώ να πω ότι η ποσοτητα είναι ελεγχόμενη. Όσον αφορά στην απώλεια εγώ έχασα 15 κιλά σε 3 μήνες. Θεωρητικά και πρακτικά είναι αρκετά αργός ρυθμός

Senior Member
    Καλημέρα σε όλους! Εύχομαι να είχατε πολλές όμορφες μέρες να θυμάστε από το καλοκαίρι σας και να γεμίσατε φως κ ενέργεια! Χθες συμπληρώθηκαν 4 μήνες από το χειρουργείο και εγώ βρίσκομαι τώρα στα 84 κιλά. Η συνολική απώλεια ανέρχεται στα 18.5 κιλά. Η αλήθεια είναι ότι εδώ κ μία βδομάδα ξέφυγα κατά πολύ από το διατροφικό μου πλάνο κ μετρώ πολλές "αμαρτίες". Το απόλαυσα όμως, φρόντισα να έχω ένα ποσοτικό μέτρο και από βδομάδας θα επανέλθω στο πνεύμα τυπικότητας που μου αρμόζει .

Καλή συνέχεια!

Senior Member
    Νεφέλη μου καλημερα, μπραβο για την απωλεια σου, αλλα πως μπόρεσες κ εφαγες; Το χειρουργείο δεν εμποδίζει να τρως περισσοτερα πραγματα;

Senior Member
    Νεφέλη, συγχαρητήρια!!!
    Σου το είχα πει ότι αυτή είναι η χρονιά σου!
    Συνέχιζε απτόητη!

Senior Member
    P_k φίλε της υπομονής και της πίστης και της θετικής σου ενέργειας για μένα σε ευχαριστώ πολύ!!! Ας είναι ένα όμορφο φθινόπωρο για όλους μας!

Eleni μου θα πω αυτό που έχει χιλιοειπωθεί κι όμως ισχύει απόλυτα. Οι επεμβάσεις δεν είναι η μαγική λύση. Θέλει έλεγχο των σκέψεων, των συναισθημάτων και των διατροφικών συνηθειών κι αυτό είναι ένας προσωπικός συνεχής αγώνας. Ως προς την ποσότητα όντως δεν μπορείς να ξεφύγεις, ως προς την ποιοτητα τροφών όμως, πολύ εύκολα μπορεί να χαθεί ο έλεγχος. Άλλο είναι να φας 1 ολόπαχο γλυκό με βούτυτο και φρέσκιες κρέμες και ζάχαρη που αντιστοιχεί σε 5 κουταλιές και άλλο είναι να φας 5 κουταλιές πουρέ λαχανικών που περιπου έχουν την ίδια υφή και αίσθηση. Καταλαβαίνεις αμέσως ότι η ποσότητα μπορεί να είναι ελεγχόμενη αλλά οι θερμίδες που προκύπτουν από την κάθε επιλογή έχουν τεράστια διαφορά.

Senior Member
    Nefeli dear,
    τα αμαρτωλά διαλείμματα- ειδικά όταν είναι και με καλή παρέα- είναι θεμιτά κατά διαστήματα γιατί η απόλαυση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και δεν πρέπει να τη στερούμαστε. Φυσικά και θα επανέλθεις στο διατροφικό σου πλάνο, θα το χαίρεσαι που το έχεις γιατί θα αποτελεί την εγγύηση πως "ποτέ ξανά στα ίδια" και που και που θα επιτρέπεις τις περιττές θερμίδες γιατί μπορεί καλό να μην κάνουν στο σώμα αλλά κάνουν στην ψυχολογία. Το ρίχνουμε έξω λοιπόν όταν το καλεί η εσωτερική ή η κοινωνική ανάγκη και προχωράμε μετά ακάθεκτες στις πιο υγιεινές επιλογές! Να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου! <3

Page 10 of 13 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast