Γεια σας και από εμένα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
    Senior Member

Γεια σας και από εμένα

Με λένε Μαίρη και είμαι 22 χρονών.
    Από τα 16 μου παλέυω με το βάρος μου και για 3-4 χρόνια είχα καταφέρει να φτάσω σε φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος έχοντας χάσει πάρα πολλά κιλά...(περίπου 45).Μέσα σε ένα χρόνο όμως λόγω κακής ψυχολογίας και πίεσης (είμαι στο πτυχίο) πήρα 20 ολόκληρα κιλά και από 59 έφτασα στα 79.Έχω ύψος 1,65.
    Πραγματικά με έχει πάρει από κάτω και το σκέφτομαι συνέχεια.Δεν είχα το θάρρος ούτε να ζυγιστώ ούτε να κοιταχτώ στον καθρέφτη.Τις τελευταίες μέρες όμως είπα ότι μέχρι εδώ με αυτήν την κατάσταση,με το να κρύβομαι από τον εαυτό μου δεν καταφέρνω κάτι.Πρέπει να την αποδεχτώ και να προσπαθήσω να τη διορθώσω.Το έχω ξαναζήσει έτσι και αλλιώς.Ξέρω ότι δεν θα είναι πάντα εύκολο και ότι η ζυγαριά δεν θα δείχνει πάντα αυτό που θέλω ,όμως θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρω πάλι.Επίσης ξέρω ότι δεν χάνω εύκολα κιλά αλλά αντιθέτως τα παίρνω πολύ εύκολα.

Καλώς σας βρήκα λοιπόν,έχω διαβάσει αρκετές ιστορίες εδώ και χαίρομαι που υπάρχει αυτό το forum για να μπορούμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλον

Senior Member
    Γεια σου Μαίρη καλώς ήλθες στην παρέα μας!
    Τα κιλά σου δεν είναι υπερβολικά πολλά (τόσο όσο ζυγίζεις όσο κι όσα είναι να χάσεις). Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και φρόντισε να αποφεύγεις τροφές που έχουν πολλές θερμίδες και συνήθως δεν προσφέρουν τίποτε άλλο. Μικρές ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο διατροφής σου να κάνεις και να βάλεις σε πρόγραμμα λίγο περπάτημα ή γυμναστήριο (αν έχεις την δυνατότητα και τον χρόνο) και όλα θα πάνε καλά.
    Α! Και για να μην το ξεχάσω, προσπάθησε να ακούς το στομάχι σου. Κράτα κι ένα ημερολόγιο διατροφής, θα σε βοηθήσει πολύ καταγράφοντας το πως ήταν η μέρα σου!

Καλή αρχή και καλή επιτυχία! :wink2:

Senior Member
    Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία!!!
    Έχεις δίκιο ότι δεν είναι υπερβολικά τα κιλά αν και εγώ νιώθω ήδη ότι επιβαρύνω την υγεία μου.Ξεκίνησα ήδη περπάτημα και από τη νέα χρονιά λέω να ξεκινήσω είτε γυμναστήριο είτε κάποια αθλητική δραστηριότητα(το καλό είναι ότι μου αρέσει η γυμναστική).Το μεγάλο μου πρόβλημα όπως και πολλών από ότι διάβασα είναι το συναισθηματικό φαγητό.Μερικές φορές τρώω υπερβολικά πολύ χωρίς να το καταλαβαίνω είτε επειδή έχω νεύρα,άγχος ,νιώθω πίεση ή είμαι στεναχωρημένη.Προσπαθώ να το ελέγχω όσο μπορώ αλλά δεν είναι πάντα εύκολο΄

Βλέπω ότι και εσύ έχεις πολλά κιλά.Συγχαρητήρια για την προσπάθεια!