Results 1 to 5 of 5
-
24-10-2015, 16:37 #1
Πολεμώντας τα κιλά με εχθρό την έμμηνο ρύση!
Καλησπέρα παιδιά! γράφω πρώτη φορά,και συγγνώμη ίσως αν δεν ταιριάζει το τόπικ σε αυτή τη κατηγορία.
Ανακάλυψα χθές το φόρουμ και πραγματικά γέμισα με ελπίδες και χαρά!
Προσπαθώ εδω και πολλά χρόνια να το καταπολεμήσω,έχω κάνει αρκετή πρόοδο αλλά δεν έχω φτάσει στον στόχο μου.
Σας έχει συμβεί ποτέ να ξεκινάτε διατροφή και γυμναστική με κέφι και χαρά,και μόλις έρχεται η περίοδος να πηγαίνουν όλοι οι κόποι χαμένοι; Δυστυχώς τις συγκεκριμένες ημέρες κρατιέμαι με χάπια απο τον πόνο και δεν αντέχεται η γυμναστική.. και επίσης έρχονται και οι γνωστές λιγούρες.
Και αφού φεύγουν αυτές οι μέρες του βασανιστηρίου προσπαθώ να χάσω απο την αρχή αυτά που πήρα.
Εσείς πώς αντιμετωπίζετε εκείνες της ημέρες?:tumble:
έχετε βρεί κάποιο κόλπο για άσκηση και για έλεχγο?
Θα χαρώ να διαβάσω και τις δικές σας εμπειρίες :smilegrin:
ευχαριστώ πολύ!
- 24-10-2015, 19:19 #2
Καλησπέρα και καλώς μας βρήκες!!! Κοίταξε, κι εγώ έχω ανάλογο πρόβλημα, και κατά 99% δε γυμνάζομαι αυτές τις μέρες.
Όχι απλά δε γυμνάζομαι, είμαι τάβλα στο κρεβάτι, καναπέ, καρέκλα, αναβάλλω τα πάντα, και πάω στη δουλειά αν δε μπορώ να την αναβάλλω ή να την κάνω από το σπίτι. Οπότε σ'αυτό καλά κάνεις, δεν υπάρχει λόγος ούτε να πιεστείς να πας γυμναστήριο ενώ πονάς, ούτε να καταρρεύσεις χορεύοντας ζούμπα !!!
Από'κει και πέρα, η αγυμνασιά και οι λιγούρες μιας εβδομάδας, όταν είναι στα λογικά πλαίσια, δε νομίζω ότι μπορούν να εξαφανίσουν τα αποτελέσματα των 3 άλλων εβδομάδων του μήνα... Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο πολύ μπορεί να τρως για να συμβαίνει κάτι τέτοιο... Πιστεύω ότι έχεις συνδέσει στο μυαλό σου τις μέρες τις περιόδου με λιγούρες, φαγητό, αποτυχία να συγκρατηθείς, και αυτό σε οδηγεί σε φαύλο κύκλο. Δηλ αν ξεκινάει η περίοδος και από τη στιγμή που βλέπεις την 1η σταγονίτσα αίμα λες από μέσα σου, οκ, τη δευτέρα θα είμαι 2 κιλά πάνω, ίσως υποσυνείδητα σε πείθεις ότι δεν έχει νόημα να προσέχεις, γιατί δεν είσαι αρκετά ικανή και αρκετά εγκρατής για να τα καταφέρεις...
Εγώ κάποιο ιδιαίτερο κόλπο δεν έχω βρει... Παίρνω αντιφλεγμονώδη, σπανίως καμια ένεση, γυμναστική κάνω πολύ χαλαρά από 4η-5η μέρα μέχρι να τελειώσει ο πόνος, και τις λιγούρες δεν προσπαθώ να τις καταπολεμήσω... Όταν μου έρχεται να φάω, τρώω.
Απλά προσέχω τι θα είναι αυτό που θα φάω. Το πιο συνηθισμένο είναι να κόβω μια πιατάρα καρότα, αγγουράκια και πιπεριές, και να μασουλάω αργά αργά... Ή να πέφτω για ύπνο, ή να μπαίνω για μπάνιο, ή να βρίσκω μια δουλειά στο σπίτι να απασχοληθώ...
Μια φορά θυμάμαι, το καλοκαίρι, για να ξεχάσω την λύσσα μου, κάθισα και καθάρισα 3 σακούλες φασόλια + 2 σακούλες αρακά.!!!
Εν ολίγοις, κάνω ότι κάνω και τις υπόλοιπες μέρες του μήνα, αν πάθω το ίδιο! Οκ, λίγες, μερικές ή και πολλές φορές δε θα πετύχει,και θα υποκύψω. Δεν τρέχει κάτι! Γιατί όπως σου είπα, 2 σοκολάτες και 2 πιτόγυρα παραπάνω σ'αυτές τις μέρες, δεν αρκούν για να εκμηδενίσουν τις προσπάθειες των υπολοίπων 20-25 ημερών του μήνα ! Αρκεί να μη σε παίρνει από κάτω, και μετά από κάθε ατασθαλία, λιγούρα, λαιμαργία, γουρουνιά, να μην απογοητεύεσαι και συνεχίζεις τις γουρουνιές, ακόμα κ όταν δεν έχεις πραγματικές λιγούρες !
25-10-2015, 11:09 #3
χαχαχα έχεις δίκιο κοκκινοσκουφίτσα! πολλές φορές με παίρνει απο κάτω και απογοητεύομαι.
Απογοητεύομαι απο τον εαφτό μου,και τότε λεω δεν προκειται να τα καταφέρω ποτέ κτλπ.
Το έχω παρει απόφαση όμως. Διάβασα την απάντησή σου και ήδη μου έδωσε κουράγιο!
Πολύ έξυπνο βρίσκω αυτο με τα καροτα,αγγουρακια και τις πιπεριές,το να τα τρως σιγα σιγά,θα το εφαρμόσω σίγουρα!
(συν το οτι δεν χαλάνε αν τα έχεις σε ταπεράκι για την δουλειά και την σχολή)
Εννοείται όπως λες οτι δεν εκμηδενίζουν τις προσπάθειες των υπόλοιπων ημερών αλλα αυτα τα 3κιλα κάθε φορά είναι λίγο αποθαρρυντικά.. και σε πάει λίγο πίσω. Τουλάχιστον,το καλό είναι οτι οι προσπάθειες συνεχίζονται
:bouncing: Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου,χάρηκα που την διάβασα :blush:
25-10-2015, 17:32 #4
3 κιλα ισοδυναμουν με 21-22.000 θερμιδες . Δηλ μεσα σε μια βδομαδα περιοδου, τρως τις θερμιδες που χρειαζεται το σωμα σου για να λειτουργησει,και 20.000+ επιπλέον! Το οποίο το αποκλείω...
Πρέπει να έχεις υπόψιν ότι ΟΛΕΣ οι γυναίκες παίρνουν βάρος αυτές τις μέρες, και η ζυγαριά δείχνει απόλυτα πλασματικά νούμερα 3-4 μέρες πριν, και κατά τη διάρκεια της περιόδου!
Αν πχ σου έρχεται 10 του μήνα, από 7 μέχρι 17 θα είσαι από +1 έως και +5 !!! Λόγω μεγάλης κατακράτησης υγρών και συσσώρευσης αίματος !!! Οπότε αν αυτά τα 3 κιλά που λες, τα βλέπεις στη ζυγαριά κατά τη διάρκεια της περιόδου, απλά δεν υπάρχουν !!!
Και αν βλέπεις το +3 και πιστεύεις ότι πάχυνες κατά 3 κιλά, στις λίγες λιγούρες προστίθενται 10πλάσιες λόγω απογοήτευσης, και εν τέλει παίρνεις και 1 πραγματικό κιλό...
Το συμπέρασμά μου είναι ότι 1-2 βδομάδες προσέχεις, 1 βδομάδα περιόδου βλέπεις το +3 και παρασύρεσαι, οπότε αυτή και την επόμενη δεν προσέχεις ιδιαίτερα, και μένεις πάνω κάτω στα ίδια κιλά. Γι'αυτό τα νούμερα δείχνουν ότι σε μια βδομάδα παίρνεις όσα έχασες τις προηγούμενες...
25-10-2015, 20:45 #5
αυτή η κατακράτηση τελικά ειναι απαίσιο πράγμα! Τώρα θα ξέρω κοκκινοσκουφίτσα!
Σε ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά σου,και αισθάνομαι προετοιμασμένη πλέων να μήν απογοητευτώ με τα κιλά που στην
ουσία δεν υπάρχουν! :thumbup:
πολλά φιλιά!!
Μπορεί κάποιος να μου γράψει πως με αγαπάει;
11-07-2025, 03:05 in Με καφέ και συμπάθεια....