Results 1 to 5 of 5
Thread: βουλιμία και πανελλήνιες.
-
23-11-2015, 15:42 #1
βουλιμία και πανελλήνιες.
Καλησπέρα. Για αρκετό καιρό ταλαιπωρούμουν από τη βουλιμία. Πριν από κάποιους μήνες ζήτησα βοήθεια και με τη υποστήριξη της οικογένειας μου έγινα καλύτερα. Όμως, φέτος, με την πίεση και το άγχος των πανελληνίων φοβάμαι πολύ. Νιώθω να ξανάρχονται σκέψεις και συναισθήματα που δεν θέλω. Αποφεύγω τη πίεση, λένε οι καθηγητές, και αυτό δεν είναι καλό. Όμως δεν μπορώ. Δεν ξέρω αν θα αντέξω να ξαναπεράσω ο,τι περνούσα μέχρι πριν λίγους μήνες. Φοβάμαι. Φοβάμαι πολύ. Ούτε θέλω να ξανατρέχω σε γιατρούς, ή να βλέπω τους γονείς μου να ανησυχούν για μένα. Θέλω μόνο ηρεμία. Και αυτό δεν γίνεται. Δεν ξέρω τι να κάνω.
- 23-11-2015, 18:56 #2
Γειά σου Κατερίνα! Καταρχάς μην γεμίζεις τον εαυτό σου με φοβίες. Αν πιστευεις ή σκέφτεσε ή φοβάσε οτι θα σου ξανασυμβεί,τότε θα το προκαλέσεις. Να είσαι αισιόδοξη οτι δεν θα σου συμβεί τίποτα και ότι θα τα καταφέρεις!
Οπως έχεις ενα πρόγραμμα για το διάβασμα,προσπάθησε να κάνεις και ένα πρόγραμμα με το φαγητό.Για παράδειγμα μπορείς να αρχίσεις να γράφεις ένα ημερολόγιο για τις ώρες που περίπου τρώς και το τί ακριβώς τρώς,εμένα με έχει βοηθήσει αρκετά αυτο!!
:)
δυστηχώς και εγώ στις παννελήνιες έτρωγα άτσαλα,και βλακείες ενω διάβαζα ταυτόχρονα και δεν καταλάβαινα το πόσο έτρωγα και πηρα και τα κιλάκια μου στο τέλος.
Σε συμβουλεύω να μην τρως ταυτόχρονα με το διάβασμα,να κάνεις πολλά διαλείματα και να τρώς υγιεινά και όποτε αισθάνεσαι πείνα. Μη φοβάσαι και πες τις φοβίες σου και στους γονείς σου,σίγουρα θα σε καταλάβουν και θα σε βοηθήσουν!
Και εμείς βέβαια όποτε μπορούμε!
23-11-2015, 19:50 #3
Καλησπέρα Κατερίνα,
έχεις δίκιο. Οι πανελλήνιες είναι μια περίοδος στη ζωή ενός ανθρώπου που μπορεί να προκαλέσει μεγάλα άγχη...
Καλό θα ήταν να μοιραστείς τους φόβους σου με τους γονείς σου.
Χρειάζεσαι υποστήριξη και είναι κρίμα να το περνάς μόνη σου...
Μπορεί και μόνο η αίσθηση ότι έχεις συμμάχους στον αγώνα σου που ξέρουν τι περνάς και είναι δίπλα σου να σε ανακουφίσει.
καλή δύναμη να έχεις
24-11-2015, 01:38 #4
γλυκια μουυυ ειναι απιστευτο και γω παλευω με τη βουλιμια εδω και δυο χρονια και φετος δινω κ γω πανελληνιες...πραγμστικα δεν ειχα ξαναβρει καποιον στην ηλικια μου με αυτο το προβλημα..προσωπικα εχω τραβιξει τα μυρια οσα και ακομα παλευω..δε χανω ομως το κουραγιο μου και δε παυω να ελπιζω για τη μερς που θα μπορω να σταματησω στη μια σοκολατα και να τη χωνεψω σαν ολους τους αλλους ανθρωπους..stay strong! <3
21-01-2016, 02:32 #5
Αρχικά να μην αγχώνεσαι... ειναι απαισιο σε νιωθω φετος εδωσα και εγω πανελληνιες και παλευω ακομα με την βουλιμια ..ηταν το πιο απαισιο πραγμα και με πηγε πισω ευτυχως ομως περασα στην σχολη που ηθελα αλλα ενιωθα αδυναμη και γενικα κομματια ...απλα προσπαθησε ν μην αγωνεσαι μην σε παιρνει απο κατω ολα θα περασουν και μην ξανακυλησεις κρατα γερα και θα δεις ολα καλα θα πανε :yes:
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια