Results 1 to 6 of 6
Thread: Εγκημοσινη και κρισεις πανικου
-
05-09-2008, 12:57 #1
Εγκημοσινη και κρισεις πανικου
Θα ηθελα να ξερω αν απο εμας π εχουμεκρισεις πανικου τις κοπελες μπορουμε να εχουμε μια φυσιολογικη εγλυμοσινη αν το θελησουμε καπια στιγμη.η θα εχουμε προβληματα?
- 05-09-2008, 14:24 #2
Μαρία δεν είμαι ειδικός ούτε έχω κάνει παιδί.
Αυτό που γνωρίζω όμως είναι ότι αν κάποια στιγμή θελήσεις να κάνεις παιδί, το μωρό επηρεάζεται από την ψυχολογική κατάσταση της μητέρας ειδικά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης. Είχα δει σε ένα ντοκιμαντέρ παλιά ένα πείραμα που είχε γίνει. Σε κάποιες έγγυες έβαζαν heavy metal μουσική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και σε κάποιες άλλες έβαζαν κλασσική μουσική. Τα παιδιά αυτών που ακούγαν τη heavy metal παρουσίασαν ενδείξης νευρικότητας και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (ΠΧ κλώτσαγαν συχνά) και μετά τη γέννησή τους (κλαίγαν συνεχώς και κάποια παρουσίασαν ξενοφοβία). Αντιθέτως τα παιδιά που ακούγαν κλασσική μουσική βγήκαν πιο ήρεμα και κοινωνικά.
Εάν ένα απλό είδος μουσικής μπορεί να προκαλέσει τέτοιες διαφοροποιήσεις, σύμφωνα πάντοτε με το ντοκιμαντέρ, τότε φαντάσου τι θα μπορούσε να προκαλέσει μία ενδεχόμενη κακή ψυχολογία εάν και εφ\' όσον δεν είναι περιστασιακή αλλά αντιθέτως είναι κάτι μόνιμο και συνεχόμενο καθ\' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεν μπορώ να γνωρίζω πως αισθάνεσαι εσύ, πόσο συχνές είναι οι κρίσεις πανικού, ούτε αν αυτά που έγραψα σε αφορούν σαν περίπτωση... γι αυτό μήπως να ρωτούσες κι έναν γιατρό? (γυναικολόγο ή/και ψυχολόγο?)
Εγώ το απόγευμα έχω ραντεβού με τον ψυχολόγο μου και θα το ρωτήσω αυτό που έχεις απορροία. Θα το ρωτήσω και για μένα γιατι σε λίγους μήνες θα προσπαθήσουμε κι εγώ με τον σύζυγό μου να κάνουμε παιδί, και επειδή είμαι αρκετά νευρικός άνθρωπος θα ήθελα κι εγώ επαγγελματική συμβουλή επί του θέματος.
Θα σου ξαναγράψω το απόγευμα. Να σαι πάντα καλά, με δύναμη και κουράγιο
05-09-2008, 14:34 #3
κοιτα και γω ειμουν παντα και ειμαι νευρικο ατομο και ειμουν κ στην πρωτη μου εγκμοσινη πριν 4-5 χρονια αλλα το παιδακι μου βγηκε μια χαρα πολυ κοινωνικο χαμογελαστο χαρουμενο αλλα και πολυ ζωιρο και γκρινιαρικο ωρεςωρες αλλα παιδι ειναι.καλυετρα ζωηρο και να ειναι καλα.απλα τοτε δεν επασχα απο κρισεις πανικου αλλα αν αποφασισω στο μελον να κανω κιαλλο θα ηθελα να ξερω αν εχω προβηματα γιατι πυστευω θα εχω και δεν θελω να μεινω με ενα παιδι .μαρεσουν πολυ τα μικρα
05-09-2008, 14:54 #4
η απάντησή σου είναι πολύ παρήγορη για μένα (εννοώ ως το θέμα των νεύρων σε σχέση με την εγγυημοσύνη). το απόγευμα θα ρωτήσω τον ψυχολόγο για τις κρίσεις πανικού που αναφέρεις και για το αν είναι τόσο επικίνδυνες όσο φοβάσαι. Αν θες, απάντησέμου στα εξής: Σε αυτές τις κρίσεις τι ακριβώς σου συμβαίνει? απλά σε πιάνει έντονη φοβία ή υπάρχει περίπτωση να κάνεις κακό στον εαυτό σου ή στους γύρω σου?παίρνεις κάποια φαρμακευτική αγωγή? πόσο συχνά σου συμβαίνουν?
05-09-2008, 18:33 #5
Μάλλον θα σε απογοητεύσω τώρα και είναι κρίμα! Ρώτησα το γιατρό και μου είπε ότι δε μπορεί να δώσει απάντηση αν δε γνωρίσει απευθείας τον ενδιαφερόμενο γιατί μου είπε ότι εξαρτάται από το τι ακριβώς νοιώθει κάποιος όταν έχει κρίσεις πανικού, από τη συχνότητα και την ένταση επίσης των κρίσεων. Μου έδωσε σαν παράδειγμα όσον αφορά \" το τι μπορεί να νοιώθει κανείς\": άλλο το να νοιώθει απλά έντονη φοβία και στρες και άλλο αυτές οι κρίσεις πανικού να τον \"χτυπάν\" οργανικά : ΠΧ λόγω των συνεχόμενων έντονων φοβιών να πονάει το στομάχι του/της. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι όταν φτάνει στο σημείο οι κρίσεις να έχουν και οργανικό-παθολογικό αντίκτυπο τότε μπορεί να είναι επικύνδινες σε εγκυμοσύνη. Όταν όμως δεν είναι συχνές ή όχι και τόσο έντονες τότε δεν είναι επικύνδινες.
Όπως και να χει, νομίζω ότι πρέπει να απευθυνθείς σε ειδικό για μία πιο σαφής και ολοκληρωμένη απάντηση
05-09-2008, 23:01 #6
οκ σευχαρηστω πολυ.οι κρισεις πανικου ειναι ενα συμτωμα το οποιο εκεινη την ωρα νιωθω εντονη φοβια οτι θα πεθανω η θα τρελλαθω .ταχυκαρδια.μουδιασματα,δυ� �πνια,εμετο και διαρια σε μενα.δεν υπαρχει καμια περιπτωση να βλαψω τον εαυτο μου η τους αλλους.ειναι κατι πολυ ελαφρι σε ψυχολογικο επιπεδο.απλα νιωθω εντονη δυσφορια και υποφερω και ειμαι 100% στα λογιακα μου αν θες να μα8εις.και με το δικιο σου ρωτας και γω το ιδο 8α ρωταγα δεν ηξερα τι ειναι αυτο.περνω καπια ελαφρια αγχωλιτικα και ειμαι μια χαρα τωρα.και δεν υπαρχει καμια περιπτωση οποιος εχει κρισεις να παθει κατι οργανικο η να τρελαθει.την σημερινη εποχη με το αγχος και τις πολλες υποχρεωσεις ολο κ περισσοτεροι αρχιζουν να εχουν διαταραχη πανικου αλλα ειναι κατι πολυ ελαφρι π ξεπερνιετε και με φαρμακα κ χωρις.
Φαρμακα και ζαλαδα
16-07-2025, 00:03 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια