Το Ημερολόγιο της Blossom - Page 14
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 14 of 19 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast
Results 196 to 210 of 280
    Senior Member
    Η αλήθεια είναι maria030 ότι πέρα από τα παρά πάνω ,σ'αυτά τα τραπέζια όλο και κάτι αστείο θα συμβεί να γελάσουμε κάθε χρόνο

Senior Member
    Sparrow και maria030 χαχαχαχα γελασα πολυ με τα σχολια σας!!! Sparrow εισαι απλα θεα, καπως ετσι απανταει και η μανα μου αν της πουν τιποτα. Μια φορα της ειχε πει μια οτι εχει μεγαλο κωλο και ειχε πει ναι ειναι μεγαλος για να γραφει ολο σου το ονομα... αχαχα!!! Και φυσικα ο αλλος δε λεει τιποτα, δεν τολμαει αλλωστε!
    Μαρια, και γω αυτα τα εχω ακουσει οτι γινονται σε τραπεζια!
    Εμεις ειμαστε πολυ οικογενειακα, εγω οι γονεις μου η γιαγια μου ο θειος μου και ο σκυλος!!!! Εχω γνωρισει μονο τη μαμα της μαμας μου, ολοι οι αλλοι ειχαν πεθανει πριν καν γεννηθω, ο θειος μου δεν εχει φτιαξει δικη του οικογενεια... Βεβαια η γιαγια μου εχει 7 αδελφια εκ των οποιων τα 6 πεθαναν και εχει μεινει αλλη μια στα τελευταια της... Εχουν οικογενειες αλλα δεν εχουμε πολλα παρε δωσε τις γιορτες, ο καθενας εχει την δικη του οικογενεια.. Ο θειος μου ειναι σαν δευτερος πατερας μου και δεν υπαρχει τιποτα κακεντρεχες, ισα ισα που βλεπουν τι προσπαθεια κανω τοσο καιρο και μου λενε φαε κατι το αξιζεις, εχεις αδυνατισει κλπ... Ακομα και οταν ημουν στις αρχες μου ελεγαν, σιγα μωρε, σιγα σιγα θα τα χασεις, εισαι κουκλα εχεις κουκλιστικο προσωπο κλπ... Νταξει, ακουγονται υπερβολες αλλα τα πιστευουν ( ε παιδι τους ειμαι! ) Εννοω δεν εχω την εμπειρια αυτη με τα τραπεζια... Αντιθετως αυτη η φιλη μου που σας ειπα που προσπαθει να με μπουκωνει οταν ηταν παχυσαρκη της το ελεγαν συνεχεια ... Και τωρα που εχασε προσπαθουν να μειωσουν την σχολη που περασε και να πουν οτι δεν βγαινει κ τπτ σπουδαιο ενω τα παιδια τους δεν εδωσαν καν ξερω γω, η να της πουν οτι δεν εχει αγορι... Οποτε ναι, επεσες μεσα!

Εγω αυτες τις μερες σκεφτομαι οτι θελω να φαω κατι διαφορετικο απο αυτα που τρωω συνηθως αλλα δεν βρισκω. Ειναι απο τις στιγμες παλι που νιωθω οτι το φαι ειναι μονο ενα καυσιμο κ οτι ολη σου η ζωη και οι ασχολιες της ειναι που σε ''τρεφουν'' και σε ευχαριστουν. Ο,τι και να φαω δεν μου κανει αισθηση ενα πραγμα.......

Senior Member
    Χαιρετώ την όμορφη παρέα μας! :bouncy:

Εδώ και δυο-τρεις μέρες είχα μια όρεξη για σουβλάκια. Ήταν το πρώτο πράγμα που έκοψα όταν ξεκίνησα την προσπάθειά μου,
    μαζί με το delivery γενικά, και ομολογώ πως τόσους μήνες δεν μου έλειψαν καθόλου.

Είμαι της άποψης πως όλα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο, οπότε δεν απέκλεισα ποτέ την πιθανότητα να φάω σουβλάκια
    (ή μπέργκερ, πίτσα κτλ) κάποια στιγμή, όμως δεν παύω να θέλω εκείνη η στιγμή να είναι 'αληθινή'.

Σήμερα λοιπόν, ήμουν στο τσακ να παραγγείλω. Το είχα σκεφτεί πολύ, και είχα καταλήξει πως ναι, μου έλειψε και το λαχταρώ,
    και ναι, μετά το μπάνιο μου θα φάω ένα σουβλάκι 'απ'όλα' και σαλάτα. Ή και δυο σουβλάκια, να τα ευχαριστηθώ.

Έλα όμως που μέχρι να κάνω μπάνιο και να στεγνώσω μαλλιά το ξανασκέφτηκα, και το ξεπέρασα, και δεν ήταν τελικά
    ούτε η σημερινή ημέρα αυτή της 'ατασθαλίας'..!

Θέλω να καταλήξω και να επισημάνω το πόσο σημαντικός είναι ο διάλογος με τον εαυτό μας, πόσο βοηθητικός.

Πρέπει να μάθουμε να ακούμε τα 'θέλω' μας, τα οποία είναι είτε σωματικά είτε ψυχολογικά, να τα αξιολογούμε,
    και ανάλογα με το τι κρίνουμε σωστό να πράττουμε.

Είμαι περήφανη γιατί ολοένα και περισσότερο κατακτώ αυτήν την υγιή σχέση με τον εαυτό μου.

Καλό βράδυ σε όλες (και σε όσους) διαβάζουν το ημερολόγιο, σας ευχαριστώ και σας αγαπώ! :love:

Senior Member
    Μπραβο Μπλοσομακι!!!!! Αυτο ειναι πολυ σημαντικο και επιβεβαιωνει αυτο που προανεφερα. Οταν αρχισουμε να βλεπουμε το φαγητο απλως σαν εργαλειο για να ζουμε και οχι σαν πηγη ευχαριστης τοτε αρχιζουμε οντως να αγαπαμε τον εαυτο μας, την υγεια μας, το σωμα μας. Καλα, δεν λεω οτι δε θα φας ποτε απλα σαν πνευμα, οταν μειωνεις σε σχεση με παλια τη σημασια του φαγητου στο μυαλο σου κανεις τεραστιο βημα.....Και αυτο ειναι ενα τεραστιο βημα που γινεται μερα με τη μερα...Καθε μικρο βηματακι οδηγει σε αυτο το τεραστιο!!! Μπραβο και παλι!!!!!

Εγω σημερα παλι δεν κρατηθηκα, κατι εχω παθει τις τελευταιες μερες, κοιμαμαι αργα και μου ανοιγει η ορεξη. Μη φανταστεις, δυο αποξηραμενα δαμασκηνα εφαγα με λιγο γιαουρτακι και αμυγδαλα. Ειναι φουλ υγιεινο αλλα τετοια ωρα ειναι ο οργανισμος σε φαση καταβολισμου απ οτι ξερω και δεν βοηθα καθολου στις καυσεις λιπους. Εβαλα στοχο αυριο να σηκωθω πρωι να κανω γυμναστικη και να φαω με περισσοτερη πειθαρχια.

Senior Member
    Βρικόλακες έχουμε γίνει όλοι μας..! :lol:

Σ'ευχαριστώ purple μου, είναι ένα μεγάλο βήμα, ναι. Όλα χρειάζονται, με μέτρο, αλλά κυρίως όταν τα έχουμε πραγματικά ανάγκη.
    Όταν αυτό γίνει τρόπος ζωής, μπορούμε να μιλάμε για μια υγιή σχέση με τον εαυτό μας και με το φαγητό κατ'επέκταση.

Το ξέρω πως αυτό συνδέεται μ'αυτό που υποστηρίζεις εσύ, πως δηλαδή δεν πρέπει να 'ζούμε για να τρώμε'.
    Είναι αλληλένδετα - με το που αρχίζεις να ακούς τις ανάγκες σου, αναγνωρίζεις πλέον και το φαγητό ως ανάγκη και όχι
    ως δραστηριότητα ή/και παρηγοριά.

Χμμ... Δε νομίζω πως θα αποθηκεύσεις λίπος βρε συ με το γιαούρτι και τα δαμάσκηνα. Για την ακρίβεια, δε ξέρω αν πιστεύω καν
    αυτό που λένε για το μεταβολισμό το βράδυ - εγώ ας πούμε σήμερα ξύπνησα αργά και κοιμήθηκα και το απόγευμα,
    άρα τις περισσότερες δουλειές/κίνηση τις έκανα το βράδυ.
    Πιστεύεις πως ο οργανισμός μου δεν έκαψε θερμίδες ανεξάρτητα της περασμένης ώρας;

Είναι θέμα ωραρίου νομίζω, όχι μέρας/νύχτας.
    Δεν είμαι ειδικός βέβαια, και κατά 99% αυτά που σου γράφω είναι μπαρούφες. :P

Αλλά μην το σκέφτεσαι, δεν ήταν μεγάλη παρασπονδία, δεν αξίζει!

Όσο μένουμε ξύπνιοι/ες, τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να πεινάσουμε και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Senior Member
    Γεια σας κορίτσια!!!Μπράβο Blossom κέρδισες μία μάχη και είναι πολύ σημαντικό!Έχει απόλυτο δίκιο ότι πρέπει να μιλάμε με τον εαυτό μας για το αν πεινάμε στ'αλήθεια. Αυτό κάνω και εγώ.purplerose έχω διαβάσει σε ένα περιοδικό για την υγιεινή διατροφή ότι μπορείς να φας κανονικά το βράδυ αρκεί να είναι 2-3 ώρες πριν κοιμηθείς και να είναι υγιεινό και όχι σε μεγάλες ποσότητες.Ο οργανισμός σου καίει κανονικά και εκείνες τις ώρες και αυτό που έφαγες δεν είχε ιδιαίτερο λίπος, οπότε όλα ok. Εγώ κορίτσια μου ζυγίστηκα πάλι σήμερα στα 79 κιλά.Περιμένω να αδιαθετήσω βέβαια και νιώθω πάρα πολύ πρησμένη και χάλια οπότε εστώ και μισό κιλό κατακράτηση θα έχω πιστεύω.Το άλλο μου πρόβλημα το έγραψα και σε άλλο ποστ είναι ότι η μητέρα μου έχει κάνει αυτές τις μέρες το σπίτι ζαχαροπλαστείο.Όπου και να βρίσκεσαι μέσα στο σπίτι μυρίζεις γλυκό.Το σ/κ δεν κρατήθηκα και τσίμπησα 1-2 κουλουράκια αλλά ευτυχώς απ'ότι διάβασα δεν έχουν τρομερές θερμίδες.Προχτές ,χτες και σήμερα δεν άγγιξα ούτε ένα όμως.

Senior Member
    purplerose χαιρομαι που διασκεδαζετε χαχα

Blossom μου ηταν τελικα θεμα μυαλου.... Ομως αν πραγματικα καποια στιγμη πραγαμτικα θελεις να το φας να το κανεις... Ενα σουβλακι με αλαδωτη πιτα χωρις πατατες με σαλατουλα μπιφτεκι η κοτοπουλο μιφτεκι η γυρο αντε και καμια σως μια φορα δεν πειραζει , αν το επιθυμεις πολυ!!!!!!
    Ομως νικησες τον ιδιο σου το εαυτο μου πραγματικα .... Εκανες το μ πανιο και ξεχαστηκες, μετα σου εφυγε !!!!! Τοσο απλα!!!

jasmine93 για 1- 2 κουλουρακια μην το συζητας... Δεν θες να σου γραψω τι τρωω εγω οταν ξεφευγω... Θα με πεταξει το σαιτ εξω ... Θα θελω δικο μου σαιτ μετα χαχ

Senior Member
    Blossom και jasmine93 ναι ισως τα λετε σωστα. Ομως εμενα αυτο που με ενοχλει δεν ειναι το τι εφαγα ειναι το οτι εφαγα γιατι κι αλλες φορες τετοια ωρα εχω βρεθει ξυπνια, απειρες για την ακριβεια, και κρατιεμαι και δεν τρωω. Ειμαι τελειομανης η αληθεια ειναι και πολυ αυστηρη με τον εαυτο μου, πραγμα που αναγνωριζω και προσπαθω να το διορθωσω λιγο... Επισης αυτη η φιλοσοφια δεν πρεπει να ζω για να τρωω , ξερω μεσα μου οτι αυτο ειναι το σωστο πνευμα της υγιεινης διατροφης αλλα το λεω και για να το πιστεψω κιολας γιατι στην πραγματικοτητα ειμαι πολυ λιχουδικο. Αυτες τις μερες λογω γιορτων μεχρι στιγμης δεν εχω φαει κατι που να το πεις εκτος...Ειχα φαει κατι σπανακοπιτακια τυροπιτακια κ λουκανικοπιτακια που φαινοταν οτι ειχαν πολυ λαδι, κ εγω δεν τρωω πολυ , βαζω μονο στη σαλατα, οποτε εκανα αυτο το φοβερο. βλακειες δηλαδη. Αυτο που θελω να φαω ειναι αρνι με πετσουλα. Δεν ξερω γιατι, μου το χει πει η μανα μου αυτο οτι επειδη εχουμε ομαδα αιματος Β+ δεν μας καθεται το αρνι οπως σε αλλους; Τωρα να ειναι δικαιολογια για να φαμε; Χαχαχα , μαλλον . Αλλα οπως και να χει εγω αρνι με πετσουλα θα φαω !!!!! Και στο κατω κατω, χαλασα εναν χρονο για τους κομπογιαννιτες (νοεμβριος 2014- οκτωβριος 2015 ) και μετα μονη μου εκανα τοση προοδο, νιωθω οτι μου αξιζει!!!!!! Και σε ολες οσες εχουν νικησει προσωπικους φοβους και εχουν χασει , χωρις να μετρα ο αριθμος. Γιορτες ειναι, θα περασουν!!!! Jasmine93 να επιβραβευεις τον εαυτο σου για το τοσο λιγο που εφαγες σε σχεση με αυτα που εχεις μπροστα σου και μπορεις να φας!!! Maria030 χαχαχα , ειπαμε εσυ εισαι αλλη περιπτωση. Θες να φτιαξεις πολλα ζητηματα μυαλου. Οι αναλογιες σου ειναι φυσιολογικες αανεξαρτητα απο το αν παλια ειχες λιγοτερα κιλα. Οποτε οντως η γιογκα που λεγαμε πριν θα σου κανει καλο. Εχεις κανει τη μιση διαδρομη προς τη λυση, εχεις συνειδητοποιησει, μοιραζεσαι, σκεφτεσαι. Τωρα σου μενει να θες να βοηθησεις εσυ τον εαυτο σου. Πηγαινε στον καθρεφτη ρωτα εσενα τι εχει κανει για το οποιο πρεπει να νιωσει περιφανος. Το οτιδηποτε. Κατι θα βρεις. Και αρχισε να θυμασαι , εκτος απο επιτυχιες στον οποιο τομεα, μια κατασταση που την χειριστηκες αρτια, καποιον που βοηθησες και τυο εδωσες κουραγιο... δεν ξερω κατι θα βρεις....κοιτα τον εαυτο σου και πες του τι σαρεσει πανω του, πες του οτι ειναι όμορφος, πανεμορφος, μοναδικος, ξεχωριστος. Κ αν δεν τα πιστευεις αρχικα πες τα μεχρι να τα πιστεψεις.... Αν το κανεις, πες μου πως ηταν, πως ενιωσες μετα κ.λπ. !!!!

Senior Member
    Originally posted by jasmine93
    Γεια σας κορίτσια!!!Μπράβο Blossom κέρδισες μία μάχη και είναι πολύ σημαντικό!Έχει απόλυτο δίκιο ότι πρέπει να μιλάμε με τον εαυτό μας για το αν πεινάμε στ'αλήθεια.
    Σ'ευχαριστώ γιασεμί! Να διευκρινίσω ωστόσο, πως προσωπικά θεωρώ εξίσου σημαντικό το να καταλαβαίνουμε και πότε
    μας έχει λείψει πραγματικά ένα φαγητό/έδεσμα, ώστε ψυχολογικά να μην το στερούμαστε!

Συγχαρητήρια για την απώλεια βάρους, πιστεύω θα είσαι αρκετά λιγότερο των 79 κιλών μετά την αδιαθεσία.

Originally posted by maria030
    Blossom μου ηταν τελικα θεμα μυαλου.... Ομως αν πραγματικα καποια στιγμη πραγαμτικα θελεις να το φας να το κανεις... Ενα σουβλακι με αλαδωτη πιτα χωρις πατατες με σαλατουλα μπιφτεκι η κοτοπουλο μιφτεκι η γυρο αντε και καμια σως μια φορα δεν πειραζει , αν το επιθυμεις πολυ!!!!!!
    Ομως νικησες τον ιδιο σου το εαυτο μου πραγματικα .... Εκανες το μ πανιο και ξεχαστηκες, μετα σου εφυγε !!!!! Τοσο απλα!!!
    Μαράκι μου δεν είναι ότι ξεχάστηκα, απλώς το σκέφτηκα αρκετά, και προσπάθησα να καταλάβω αν το ήθελα τόσο πολύ.
    Αν κατέληγα πως το να μην το φάω θα μου δημιουργούσε στέρηση, τότε θα το έτρωγα, και μάλιστα με πατάτες και απ'όλα.
    Επιμένω στην άποψή μου πως τα πάντα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο, ανάλογα τις συνθήκες...

Ελπίζω σήμερα να είσαι καλύτερα. Διάβασα κάπου που έγραφες πως το ίδιο σε είχε πιάσει και τα Χριστούγεννα - άρα θα το ξεπεράσεις, μια φάση είναι!

Έχεις λίγα κιλά, και για να τα διατηρείς όσο να 'ναι θέλει μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση.
    Αν π.χ. ήσουν σταθερά 60-62 κιλά μπορεί αυτές οι λιγούρες να μην σε έπιαναν τόσο έντονα.
    Με την έννοια πως θα είχες το 'περιθώριο' να τρως περισσότερο, και αυτό λογικά συνεπάγεται λιγότερες 'εξάρσεις'...

Γνώμη μου: βγες, διασκέδασε, μην το σκέφτεσαι πολύ, είναι ωραίες αυτές οι μέρες για να στεναχωριέσαι τόσο.

Όπως σου είπε και η purplerose, βοηθητική σ'αυτή τη φάση θα σου φανεί η γυμναστική/άσκηση.
    Και θα τρως καμιά λιχουδιά παραπάνω, και θα διατηρείσαι σε χαμηλά κιλά.

Originally posted by purplerose
    Αλλα οπως και να χει εγω αρνι με πετσουλα θα φαω !!!!!
    Αααα και εγώ μαζί σου purple!!! Εννοείται, αρνί ftw! :starhit:

Τελικά κορίτσια όλα τα τραπεζώματα με σόι είναι παρόμοια ε?Οι ατάκες είναι ίδιες!χαχα!λες και υπάρχει το βιβλίο με τις ατάκες για οικογενειακό τραπέζι!
    Πιο πολύ πάντως με πειράζει όταν τα λένε ξένοι.Μα τι δουλειά έχουν να ασχολούνται με τα κιλά των άλλων?
    Εγώ φέτος θα τα περάσω μοναχικά..Θα δείξει αν είναι για καλό ή όχι.

Blossom έχω εφαρμόσει κι εγώ αυτή την τεχνική συζήτησης με τον εαυτό μου και πιάνει!

Senior Member
    τι θα φορεσετε τη Κυριακη του Πασχα?? Εγω ειμαι μεταξυ του ο,τι πιο αερινου βρω για να μην διαγραφεται τιποτα και του τερμα εφαρμοστου και αβολου για να μη μπορω να φαω πολυ χαχαχαχα. Τεινω προς στο πρωτο και απλα να προσπαθησω να συγκρατηθω...

Χτες μου συνεβη κατι συγκλονιστικο για τα δεδομενα μου.... Σταματησα το φαγητο μου το μεσημερι οταν ενιωσα οτι ειμαι σουπερ χορτατη!!!! Ο,τι περισσεψε δεν το εφαγα μεχρι να νιωσω οτι σκαω... Το εβαλα στη κατσαρολα και μαζι με 2 μπουκιες υπολοιπου φαγητου το εφαγα σημερα... Ειμαι χαρουμενη για αυτο... μακαρι να το κανω απο εδω και περα.... Οταν μια ζωη συνηθιζεις να βαζεις λιγο ακομα, οταν γινεται το αντιθετο απλα δεν το πιστευεις...:bouncy:

Senior Member
    Μπράβο αφρατουλίνι, έκανες ένα βήμα προς την αποκοπή από τη συναισθηματική υπερφαγία νομίζω.

Εγώ δεν έχω ιδέα τι θα φορέσω, μπορεί να μην πάω καν στην εκκλησία.

Ούτως ή άλλως τελευταία έχω 'θέμα', καθότι τα καινούργια ρούχα μου σακουλιάζουν κάπως, ενώ τα πιο παλιά
    είναι εφαρμοστά.

Περιμένω άλλο ένα μήνα για να πάω για ψώνια, θα το καθυστερήσω όσο μπορώ.

Senior Member
    Αυτες τις μερες βλεπω τα πανε ολοι καλυτερα, η πλειοψηφια του φορουμ, και χαιρομαι πολυ για σας!!!!!!!! (Για μενα ας μην συζητηθει μουαχαχα) Μπραβο αφρατουλινακι!!!!! Τι θα βαλουμε, καλη ερωτηση. Δεν ξερωω!!!! Σκεφτομουν να μην πηγαινα καν εκκλησια, ειδικα στη γειτονια μου, θα δω πολλους γνωστους που δε θελω. Θα μου πεις ειναι χαζο να μην πηγαινεις καπου επειδη θα δεις καποιους κακεντρεχεις, γιατι πολυ απλα παντου θα υπαρχουν. Ναι το ξερω, αλλα εγω νιωθω καλυτερα ετσι. Θα δειξει ομως, τιποτα δεν εχω αποφασισει οριστικα ακομη.

Blossom πολυ ωραιο αυτο με το mind n body, τωρα το παρατηρησα!!!!!!:dork::blush:

Senior Member
    Ειναι η πέμπτη φορα που τα γράφω ελπίζω να μου τα ξανασβήσει η με ξαναπετάξει 😠

Αφρατουλινι έκανες ενα τεράστιο βήμα... Μπράβο σου !!!

Blossom έχεις δίκιο σε αυτό που λες τα πάντα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο... Πάντως μπράβο και σε σένα.... Η μάχη με τον Εαυτό μας και τις επιθυμίες μας δεν είναι εύκολη υπόθεση ...

όντως είχε συμβεί και τα Χριστούγεννα μια εβδομάδα πριν τις γιορτές όπως τώρα προσαπαθουσα να περιοριστώ και έφερα αντίθετα αποτελέσματα τελικά... Ειμαι καλύτερα απο τη Τρίτη . Τρώω βέβαια πολυ περισσότερο απο το κανονικό γιατί πεινάω , αλλα δεν φτάνω σε επεισόδια ευτυχώς ..
    Μετά το Πάσχα όμως διατροφή για να χάσω ο.τι πήρα όπως μπορώ και αντέχω... Βέβαια εγω αρνί κοκορέτσι κομτοσουβλι κλπ ούτε να τα βλέπω δεν θέλω ... Οποτε θα είναι μάλλον πιο εύκολο..
    Όσο για το ντύσιμο το Πάσχα? Με κελεμπία η με πιτζάμα με βλέπω χα χα

purplerose δεν είσαι μόνη ... Εγω τις τελευταίες μέρες ειμαι παράδειγμα προς αποφυγή ... Οποτε εγω ειμαι πιο παραπονιάρα χα χα..

Senior Member
    Μαρια το διαβασες το σχολιο μου το πιο πανω που λεω για τον καθρεφτη??? Πηγαινε λιγο και θα το δεις , its for youu :smirk::love:

Page 14 of 19 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast