Το Ημερολόγιο της Blossom - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 19 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast
Results 46 to 60 of 280
    Senior Member
    Καλό μήνα σε όλους!!! Blossom φαντάζομαι ότι μπορείς να αλλάξεις στο πρόγραμμα αυτό κάποια πράγματα πχ το πρωί να φας γάλα η γιαούρτι με κρν φλεικς η κουάκερ και φρούτο και γενικά να κάνεις κάποιες διαφοροποιήσεις; Αυτό το μενού όταν το ακολουθείς χάνεις 0,5 ανά εβδομάδα...;
    Ισορροπημένο ειναι δεν στερείσαι κάτι και χάνεις αργά και σταθερά ...
    Αυτό που μου κάνει εντύπωση ειναι ότι το μεσημεριανό σου το τρως στις 18.00 αργά δηλ ίσως λόγω δουλειάς... Όμως δε μια τέτοια περίπτωση κατά τη γνώμη μου καλό θα ήταν να μην παραλείπεις το ενδιάμεσο να τρως κάτι απο το πρωί μέχρι τις 18.00 που θα φας μεσημεριανό γιατί είναι πολλές ώρες....

Αν μπορούσες να κανεις έστω λίγο περπάτημα για κίνηση θα ήταν καλύτερα..

Senior Member
    Γειαααα!!!!! Μπραβο σου για το 0,2 ακομα και αυτο εχει σημασια, γιατι βλεπεις τη ζυγαρια να κατεβαινει!!!!

Οντως, ειναι πολυ ισορροπημενη η διατροφη σου και το σημαντικοτερο δε νιωθεις στερηση γιατι χανεις τον διπλασιο χρονο και! Εγω μονο δυο πραγματα θελω να σου πω, σα συμβουλη, και αυτο επειδη εχω ρωτησει αξιολογους γιατρους της μαμας μου γενικες κατευθυντηριες γραμμες, οτι το λαδι παιζει πολυ μεγαλο ρολο στο αδυνατισμα! Δηλαδη, εμεις δε βαζουμε καθολου λαδι στο φαι, παρα μονο δυο κουταλιες του γλυκου στη σαλατα! Ξερω οτι, αν βαζεις λαδι στο φαι και δεν μαγειρευεις στο γκριλ, η στον ατμο η σε τηγανι χωρις λαδι, ειναι σα να μην κανεις ''διατροφη'' για να χασεις κιλα. Τωρα, προφανως, δεν ειμαι επιστημονας για να ξερω, απλα σου λεω τι μου εχουν πει ανθρωποι με τους οποιους μιλησα και επισης εχω δει σημαντικη διαφορα με τη συμβουλη αυτη εγω προσωπικα..!
    Τωρα, το δευτερο, ειναι το θεμα της ωρας! Δεν ξερω βεβαια , απ οτι καταλαβα δουλευεις, εγω ειμαι ''βολεμενη'' , σπουδαζω στην Αθηνα, η μητερα μου μαγειρευει και τα εχω ολα ετοιμα..Ε ειναι σημαντικο.. Αλλα τρωω το αργοτερο μεχρι τις 8 μισι το βραδυ γιατι πιο μετα ο οργανισμος μπαινει σε διαδικασια καταβολισμου ! Δηλαδη, αν λαχταρας γλυκο η σοκολατα 1000% καλυτερα να το φας στο πρωινο που ο μεταβολισμος δουλευει φουλ, παρα εκεινη την ωρα γιατι θα αποθηκευτει στον οργανισμο κατευθειαν ως λιπος! Δε σου λεω οπωσδηποτε μεχρι τις 8 μισι, απλως επειδη ειδα αποτελεσμα επισης οταν το εκανα, προσπαθησε, αν φυσικα ειναι εφικτο, να τα μεταφερεις λιγο νωριτερα..Τωρα, και να μην το πετυχεις, αυτο δε συνεπαγεται οτι η προσπαθεια παει χαμενη γιατι οπως ολα δειχνουν ηδη χανεις, απλα στο λεω για πιο μεγαλα δυνατα αποτελεσματα

Senior Member
    Καλησπέρα maria030, και καλωσόρισες στο ημερολόγιο!

Κοίτα να δεις. Όπως ανέφερα και πριν, τη διατροφή αυτή δεν μου την πρότεινε κάποιος ειδικός -
    είναι μια διατροφή που εγώ έχω προσαρμόσει στα μέτρα μου, ώστε να αρχίσω να τρέφομαι σωστά και υγιεινά.

Σε καμία περίπτωση δεν μου εγγυάται κάποιος πως θα χάνω 0.5 κιλό την εβδομάδα!
    Απλώς έγραψα πως η διατροφολόγος μου είχε πει πως σωστό είναι να χάνεις τόσο, για λόγους υγείας και ισορροπίας.
    Εννοείται πως ο οργανισμός κάτι θα χάσει αν ακολουθήσεις μια υγιεινή διατροφή, το πόσο όμως εξαρτάται από πολλούς
    παράγοντες όπως η ηλικία, η φυσική δραστηριότητα, τα υπάρχοντα κιλά, η συνέπεια κλπ.
    Εγώ είμαι ευχαριστημένη και λίγο να χάνω κάθε εβδομάδα - τώρα έχασα 0.2Kg - αυτός είναι ο στόχος μου.

Τώρα, αν ζητάς την προσωπική μου γνώμη, εννοείται τα γεύματα εναλλάσσονται μεταξύ τους όπως βολεύει κάθε φορά,
    αρκεί το βραδινό να είναι πάντα πιο ελαφρύ από το κυρίως γεύμα.
    Και ναι, υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί που μπορείς να βρεις ώστε να κάνεις τη διατροφή πιο ενδιαφέρουσα!

Βασική γραμμή είναι να απέχεις από πολύ κακές τροφές - τουλάχιστον αυτό κάνω εγώ.

Δεν έχω κόψει λάδια, ούτε λευκό ψωμί, και το τυρί που χρησιμοποιώ στο τοστ είναι λιπαρό.
    Εν καιρώ βέβαια, μόλις συνηθίσω, μπορεί να στραφώ προς ολικής άλεσης προϊόντα, χαμηλών λιπαρών τυριά και
    διαφορετικό τρόπο μαγειρέματος (για να απαντήσω και στην αγαπημένη purplerose).

Έχεις δίκιο όταν λες πως δεν πρέπει να παραλείπω τα σνακ πριν το κυρίως, και κάποια στιγμή σίγουρα θα εντάξω στο πρόγραμμα
    λίγο περπάτημα!
    Σιγά σιγά θα βελτιώνομαι, το έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου αυτό.

Μωβ λουλούδι μου, σ'ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για το ενδιαφέρον, δυστυχώς έχω περίεργο ωράριο και
    ας είμαι ακόμη φοιτήτρια, μένω μόνη μου και το παλεύω!
    Να σου πω προσωπικά με βοηθάει το να τρώω κάπως αργά το κυρίως γεύμα, καθώς με γεμίζει και δεν υποφέρω
    το βράδυ από λιγούρες. Το τελευταίο γεύμα (βραδινό) ωστόσο σίγουρα τελειώνει πριν τις 12, κανόνας!
    Και δεν έχει σοκολάτες τα ξημερώματα, no way!

:love:

Senior Member
    Aαα καταλαβα! =) Τοτε το κανεις μια χαρα! Ισως ειναι βασικα και ο καθε οργανισμος πως νιωθει, εσενα σε βολευει κατι, εμενα κατι αλλο! Η κανεις κατι συνηθεια και συνηθιζει το βιολογικο σου ρολοι σε αυτο! Πολλες φορες το σωμα μας και ο οργανισμος μας λεει τι θελει και αναλογα οπως αισθανομαστε πραττουμε! Και αυτο ειναι το σημαντικοτερο για να προχωρησεις! Ειτε με τον εναν ειτε με τον αλλον τροπο!
    Μπραβο παντως για τη δυναμη! Το χεις

Senior Member
    Εσύ πως πας, δεν μας ενημερώνεις!! Με τα φουσκώματα; Ελπίζω όλα καλά! :roll:

Senior Member
    Εγω ειχα ζυγιστει εκεινο το βραδυ με ειχε δειξει 65,5 απο τα νευρα μου εφαγα γιαουρτι (χαχα) και εχω δωσει υποσχεση να ζυγιστω στις 8, τη Δευτερα, μια και καλη!Την επομενη μερα ζυγιστηκα το πρωι και εδειξε ακριβως 65! Οποτε νταξει.. Κανω και ελλειπτικο σχεδον καθε μερα, απλως εχω αγχος για τη σχολη και για αλλα προσωπικου τυπου θεματα και νιωθω οτι δεν αφηνω τον οργανισμο μου να ισορροπησει.... Αλλα απο αποψη διατροφης, σε συγκριση με παλια, νιωθω μεγαλη ευεξια και δυναμη και γενικα απολαμβανω τους συνδυασμους! Και μιας και το αγαπημενο μου ειναι το γιαουρτι, το χρησιμοποιω σαν παρασπονδια και δεν νιωθω και τοσες τυψεις..Πραγματικα, με τη διατροφη που εκανα προπερσυ στις πανελληνιες, εχω χορτασει τοσο πολλη σοκολατα, που νιωθω υπεροχα τωρα! Και πιστευω οτι θα τα χασω ολα οσα θελω απλα δεν μπορω να υπολογισω χρονο κ.λπ... Και φυσικα, μεσα μου δεν ειμαι σχεδον καθολου ισορροπημενη... Επισης, πιστευω θα φτιαξει το μεσα μου οταν αρχισω ενδυναμωση! Εχω βρει προγραμμα και ανυπομονω να φτασω 55 για να το αρχισω!

Senior Member
    Originally posted by purplerose
    Αλλα απο αποψη διατροφης, σε συγκριση με παλια, νιωθω μεγαλη ευεξια και δυναμη
    Αχ, αυτό το πράγμα θέλω να νιώσω ξανά και εγώ!
    (μεταξύ μας, σαν να γίνεται κάτι.. χεχε..)

Μπράβο λουλούδι, μια χαρά τα πας! Η ισορροπία κερδίζεται με τα χρόνια, να μην ανησυχείς!

Senior Member
    Θα το νιωσεις! Οπως ακριβως λες και με την ισορροπια, και εγω μπηκα στο τρυπακι απο το Νοεμβρη του 2014 και μεχρι το Νοεμβρη του 2015 ημουν ιδια κιλα!!! Μετα με τοσες αλλαγες πως να μην ερθει η ευεξια και η δυναμη!

Οσο για την ισορροπια, δεν ξερω, πιστευω αν δεν προσπαθησω απο τωρα, δε θα ερθει ποτε! Εχω αλλου ειδους θεματα, ως προς τη σχολη, και προσωπικων φασεων που προσπαθω να λυσω με το ενστικτο μου και μου μενει να τα υλοποιησω με λιγη βοηθεια...Νομιζω ειμαι σε καλο δρομο! Ποσο δυσκολη λεξη παντως η ισορροπια...Δεν εχει να κανει με ενα θεμα πχ διατροφη αλλα με ολη τη ζωη σου... Και ερχονται στιγμες που βλεπεις οτι το πιο δυσκολο, ειναι να σκεφτεσαι απλα... Θεωρητικα, η ισορροπια απλη ειναι! (Νιωθω ωραια που μιλαμε!:eureka::love: )

Senior Member
    blossom, δεν εννουσα να φευγουν νερο τα κιλα... εννοουσα απλα να υπαρχουν αποτελεσματα
    οσο εισαι συνειδητοποιημενη για το τι θες κ οτι ο αμεσος στοχος ειναι η ποιοτητα στη διατροφη σου, τα πας περιφημα!!!
    αν μαλιστα υπαρχει κ ικανοποιητικη (για σενα, δλδ αυτο που λες εστω κ γραμμαρια) απωλεια, εισαι στον ολοσωστο δρομο.
    εγω με αυτη τη διατροφη δε θα εχανα οπως με ξερω.. οχι οτι τρως πολυ, καθε αλλο, αλλα αν πχ μετραγες λαδι κ βουτυρο νομιζω θα εκανε μεγαλη διαφορα. (σ.σ. προσωπικα διαφωνω καθετα με το να μη χρησιμοποιεις καθολου λαδι. το μετρο ειναι μεγαλη υποθεση!!)
    απ την αλλη μπορει κ να μη σε κραταγε τοσο κ να πεινουσες κ να ετρωγες αλλα σκατολοιδια...
    ολa εχουν δυο οψεις....
    μιας κ εισαι φοιτητρια κ λογικα θα λειπεις πολλες ωρες απ το σπιτι εχε παντα στην τσαντα σου δαμασκηνα αποξηραμενα κ κανα μηλο η καμια μπανανα κ κατα τη γνωμη μου τρωγε πιο συχνα σνακ .
    ξαναλεω παντως οτι βρισκω την αποφασιστικοτητα σου εντυπωσιακη!!!!

τωρα σχετικα με το τι κανω εγω, προς το παρον απλα μαζεyω κουραγιο κ εμπνευsη απ τις ιστοριες σας ωστε να ξεκινησω...
    θελω απ τη μια να κοψω τα σκατολοίδια κ να τρεφομαι σωστα αλλα απ την αλλη θελω κ να αρχισω να χανω βαρος οπωσδηποτε για λογους υγειας πρωτιστως αλλα κ επειδη παραεγινε το κακο για τα δεδομενα μου.
    οταν εχω κατι πιο απτο θα σας ενημερωσω ν ανταλλαξουμε πληρεστερα αποψεις

Senior Member
    Smart, αν παρακολουθησεις τη διατροφη μου, γενικά ειναι πολυ ισορροπημενη! Δεν πιστευω οτι το να μη μαγειρευεις με λαδι ειναι ελλειψη μετρου, με δεδομενο οτι τα φαγητα γινονται εξισου νοστιμα και νιωθεις οτι ειναι υγιεινοτερα και επισης στη σαλατα μου βαζω δυο κουταλιες, δε λειπει επομενως ως συστατικο. Προσωπικα, με τετοιες μικροαλλαγες εχω δει διαφορα και δε νιωθω οτι παω σε καποιο ακρο.. Ολα μια συνηθεια ειναι

Senior Member
    Blossom σε ευχαριστω πολύ για τις πληροφορίες και το καλωσόρισμα... Βέβαια ο κάθε οργανισμός ειναι διαφορετικός και σαφώς έχει διαφορετική ανταπόκριση για αυτό και πιστεύω πως πρέπει να ακολουθούμε ενα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στα μέτρα μας... Θα συμφωνήσω για το λάδι ( το οποίο ειναι υγιεινό με μέτρο) βούτυρο κλπ όλα με μετρο πχ 2-3 κουταλιές το πολύ της σούπας ειναι οκ...

purplerose παρασπονδία με γιαουρτάκι ε; Μακάρι να έφτανα και εγώ σε αυτό το επίπεδο και να έλεγα πως δεν θέλω γλυκά και σοκολάτες που τρελαινομαι γι αυτά...
    Η ισορροπία που λες ειναι πολύ σημαντική σε όλους τους τομείς και φυσικά στην ψυχολογία μας!!!

Smart κάθε αρχή και δύσκολη μια απόφαση ειναι την οποία θα πάρεις ιταν αισθανθείς προφανώς έτοιμη...

Senior Member
    Καλησπέρα όμορφη παρέα! Τι κάνετε;! :bouncing:

δυσκολη λεξη παντως η ισορροπια...Δεν εχει να κανει με ενα θεμα πχ διατροφη αλλα με ολη τη ζωη σου...
    Συμφωνώ purple, αυτό εννοούσα πως έρχεται με τα χρόνια!
    Θα δεις πάντως πως μεγαλώνοντας γίνεσαι πιο δυνατός και συνειδητοποιημένος, όσο και αν πιστεύεις το αντίθετο.
    Ο ίδιος ο εαυτός σου σε διαψεύδει με την πρόοδο του!

Originally posted by smart
    εγω με αυτη τη διατροφη δε θα εχανα οπως με ξερω..
    Καλή μου smart, γιατί το λες αυτό;
    Το έχεις πραγματικά προσπαθήσει να απέχεις από κάθε junk και ταυτόχρονα να τρως υγιεινά
    σε κανονικές ποσότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα;
    Στο λέω γιατί καμιά φορά νομίζουμε πως τα έχουμε δοκιμάσει όλα, ενώ στην
    ουσία αυτό που κάνουμε είναι 'μισές' προσπάθειες, που καταλήγουν άδοξα και μας απογοητεύουν.
    Και αυτό το υποστηρίζω από προσωπική εμπειρία, μη νομίζεις πως ξύπνησα μια μέρα και πήρα τον άλλο δρόμο.

Επίσης, δε ξέρω αν είμαι λάθος, αλλά πιστεύω πως αν κάποιος δεν έχει ιατρικό πρόβλημα,
    είναι αδύνατο με μια σωστή διατροφή (εννοείται μικρότερες μερίδες) να μην χάνει τίποτα.
    Σίγουρα για τον καθένα η απώλεια θα είναι διαφορετική, αλλά θα υπάρχει.

Το θέμα είναι (το έχω γράψει τόσες φορές που γίνομαι γραφική) να το πάρει κάποιος απόφαση
    πως έτσι πρέπει να τρέφεται για να είναι υγιής και να υποστηρίξει την απόφαση αυτή.

Originally posted by smart
    τωρα σχετικα με το τι κανω εγω, προς το παρον απλα μαζεyω κουραγιο κ εμπνευsη απ τις ιστοριες σας ωστε να ξεκινησω...
    θελω απ τη μια να κοψω τα σκατολοίδια κ να τρεφομαι σωστα αλλα απ την αλλη θελω κ να αρχισω να χανω βαρος οπωσδηποτε για λογους υγειας πρωτιστως αλλα κ επειδη παραεγινε το κακο για τα δεδομενα μου.
    οταν εχω κατι πιο απτο θα σας ενημερωσω ν ανταλλαξουμε πληρεστερα αποψεις
    Χμμ... Μάντεψε τι! Αυτά τα δυο μπορούν να πάνε μαζί! Διατροφή - απώλεια (με μέτρο) βάρους.
    Σε παροτρύνω να ξεκινήσεις το συντομότερο δυνατό, να κάνουμε και παρέα!
    Δε χρειάζεται να δεις τα κιλά να πέφτουν κατακόρυφα για να νοιώσεις πως κάτι αλλάζει!

Μάζεψε όσο κουράγιο θέλεις, εμείς εδώ είμαστε, τουλάχιστον για όσο το προσπαθούμε,
    μην χαθείς και αν θέλεις γράψε μας για 'σενα!

Originally posted by maria030
    Blossom σε ευχαριστω πολύ για τις πληροφορίες και το καλωσόρισμα...
    Δε λες τι όμορφο που είναι που μαζευτήκαμε και κάνουμε κουβέντα;! :yes:

Γράψε μας τίποτα για 'σενα Μαράκι, να γνωριστούμε καλύτερα!

Senior Member
    Blossom είχα κάνει ενα ποστ για μένα αλλα δεν θεώρησα τόσο σημαντικό να γράψω κάτι παραπάνω πέρα από την υπερφαγια θεωρώντας πως σε αυτό το φόρουμ ειναι γνωστό πως είναι...
    Όμως όποιος και ο.τι θέλετε να ρωτήσετε ευχαρίστως να απαντησω και να βοηθησω αν μπορώ !!!!

Senior Member
    Ναι, εννοώ σε τι φάση βρίσκεσαι, ίσως ηλικία και κιλά (αν νιώθεις άνετα), αν έχεις βάλει κάποιο στόχο που προσπαθείς να πετύχεις
    ή ακολουθείς κάποια διατροφή...

Υπερφάγοι είμαστε ή υπήρξαμε κάποια στιγμή όλοι εμείς που γράφουμε στη θεματική 'Παχυσαρκία'...

Προσωπικά έχω περάσει από πολλά διαφορετικά στάδια, με το χειρότερο να είναι η εποχή που έκανα υπερφαγικά επεισόδια
    (2 χρόνια πριν) και την καλύτερη αυτή που διανύω σήμερα, που έχω σταθεροποιήσει τα κιλά μου
    και προσπαθώ να αναπτύξω πλέον υγιή σχέση με το φαγητό.

Ό,τι θέλεις μοιράζεσαι!

Senior Member
    Smart, αν παρακολουθησεις τη διατροφη μου, γενικά ειναι πολυ ισορροπημενη! Δεν πιστευω οτι το να μη μαγειρευεις με λαδι ειναι ελλειψη μετρου, με δεδομενο οτι τα φαγητα γινονται εξισου νοστιμα και νιωθεις οτι ειναι υγιεινοτερα και επισης στη σαλατα μου βαζω δυο κουταλιες, δε λειπει επομενως ως συστατικο. Προσωπικα, με τετοιες μικροαλλαγες εχω δει διαφορα και δε νιωθω οτι παω σε καποιο ακρο.. Ολα μια συνηθεια ειναι
    αναφερομουν στην παντελη ελλειψη λαδιου απο τη διατροφη καθημερινα "δικαιουμαστε" συγκεριμενο ποσοτο ελαιολαδου, κατα προτιμηση ωμου. το αν θα το προσθεσι καποιος στο φαγητο η σαλατα του ειναι καθαρα θεμα επιλογης.

Page 4 of 19 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast