Το Ημερολόγιο της Blossom - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 19 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast
Results 76 to 90 of 280
    Senior Member
    Aphelia Πολυ σωστο αυτο με το προσωπο και το σωμα. Σκεψου μια κοκκαλιαρα γρια την λεμε μαγισσα, αλλα μια γεματουλα με ζωντανο προσωπο και χαρούμενο βλεμμα που δεν εχει κακιες απο την στερηση, την θαυμαζεις. Και δεν αφορα μονο μεγαλους σε ηλικα. Κοιταξτε αυτη την εικονα μιας κοπελας οταν ηταν παχουλουλα και τωρα που εγινε οπως πραγματικα θελει. Το προσωπο της τοτε ηταν καταπληκτικο. Τις φωτο τις βρηκα απο το τρελοκουνελι. Εγω προτιμω τα μεσαια κιλα στην μεσαια φωτο της.
    Αλλα εκεινη θελει να ειναι πολυ λεπτη, λεει και γυμνασμενη.

Senior Member
    Originally posted by Tassos67i
    Originally posted by Aphelia
    Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά το ότι όσο μεγαλώνουμε είναι πιο υγιές να έχουμε περισσότερο λίπος και μετά από μια ηλικία είναι καλύτερο να είμαστε στα πλαίσια του υπέρβαρου ΔΜΣ. Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτοί που έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο είναι αυτοί που είναι στο 25-30 ΔΜΣ ως μεσήλικες και άνω (πχ μετα τα 50). Άλλες έχουν δείξει ότι το λίπος μας προστατεύει από ασθένειες πχ καρδιά (εξαρτάται το λίπος και που βρίσκεται και φυσικά είναι άλλο ζήτημα πως το πήραμε).

Για αυτό έχουμε την τάση όλοι να παίρνουμε λίπος όσο μεγαλώνουμε.
    Υπάρχουν εύκαιρα κάποια link σχετικά με τα παραπάνω ;
    Για την ευεγερτική ιδιότητα του λίπους από ασθένειες βρήκα εύκαιρα αυτά:
    http://qz.com/550527/obesity-paradox...r-your-health/
    http://www.telegraph.co.uk/news/scie...rt-attack.html

Για το ότι οι υπέρβαροι ζουν περισσότερο:
    http://www.independent.co.uk/life-st...-10158229.html

http://www.nhs.uk/news/2013/01Januar...dy-claims.aspx

Φυσικά υπάρχει πάντα μία επιφυλαξη με τις έρευνες μιας και μπορεί να δημοσιευθούν 300 για το ίδιο θέμα και οι μισές να λένε αντίθετα από τις άλλες μισές. Αλλά εγώ από μικρή είχα την αίσθηση ότι έτσι πρέπει να είναι γιατί διαφορετικά γιατί να βάζουν φυσιολογικά όλοι βάρος όσο μεγαλώνουν, κάποια λειτουργία θέλει να καλύψει ο οργανισμός. Μάλιστα, είναι και επίμονα αυτά τα κιλά, δε χάνονται εύκολα, είναι σαν κάτι να τα κρατάει.

Αυτό δε σημαίνει ότι τρώμε ότι να'ναι, και επίσης ισχύει κατά βάση για μεγάλους ανθρώπους, δηλαδή να ήταν σε κανονικό ΔΜΣ κάποιος όταν ήταν νεαρός σε ηλικία και σταδιακά να αφήνει τον εαυτό του να πάρει τα κιλά που του αναλογούν χωρίς να κάνει προσπάθεια να τα χάσει (αλλά τρώει υγιεινά και σωστά). Αν κάποιος είναι υπέρβαρος από την εφηβεία του οι προοπτικές δεν είναι τόσο καλές (αυτό βασίζεται σε άλλες έρευνες).

Senior Member
    Γεια σας παιδιά!
    Ωραίες συζητήσεις βλέπω.
    Θα ήθελα να γράψω σεντόνι, αλλά δυστυχώς δεν έχω χρόνο...

Πιστεύω πως τα παραπάνω κιλά δε βοηθάνε τις μεγάλες ηλικίες, και ίσως φταίει
    που στο οικογενειακό μου περιβάλλον έχουμε χάσει δυο ανθρώπους από καρδιά,
    την οποία επιδείνωσε η παχυσαρκία.

Όλα χρειάζονται μέτρο, ισχύει πως μεγαλώνοντας αλλάζει ο μεταβολισμός,
    κατ'εμέ απλώς πρέπει να προσέχουμε περισσότερο.
    (που σημαίνει κανονικό ΔΜΣ σε κάθε ηλικία - υπολογίζεται διαφορετικά ούτως ή άλλως.)

Και η φράση με το πρόσωπο και το σώμα πάντα με εκνεύριζε, γιατί επικεντρώνεται
    στην εμφάνιση και όχι στην υγεία του ανθρώπου.

Τέλος πάντων, ο καθένας επιλέγει το δρόμο που θεωρεί σωστό τελικά, τι τον κάνει ευτυχισμένο.

Πίσω στο ημερολόγιο,
    Είμαι καλά, συνεχίζω την προσεγμένη διατροφή (αν και τελευταία τσιμπάω λίγη μαύρη σοκολάτα παραπάνω),
    ζυγίζομαι από περιέργεια που και που και ο αριθμός κατεβαίνει (ελάχιστα αλλά αρκεί).
    Ανυπομονώ να έρθει η Δευτέρα για το επίσημο ζύγισμα μου, να το επιβεβαιώσω πως κάτι γίνεται!
    Ακούς purple;; Έχουμε ζύγισμα στις 8!

Αυτά τα λίγα για τώρα, θα επανέλθω σύντομα, χο!

Χαίρομαι να διαβάζω νέα σας, να 'στε όλοι καλά! :blush:

Senior Member
    Εδω ειμαι μπλοσομουλι μου, ακουω!!!!!!!!:bouncy: Η αληθεια ειναι οτι και εγω ετρωγα κατι παραπανω, αδιαθετησα και λιγο νωριτερα και με εχουν πιασει λιγουρες!!!!!:fake sniffle: Αλλα θα δειξει! Τουλαχιστον να κατεβει λιγο, καλο ειναι! Αλλα και σταθερη να εχω μεινει δεν υπαρχει περιπτωση να μη συνεχισω! Γουι γουιλ σι!!!!:bigsmile:

Senior Member
    Αχ, αυτή η περίοδος βασανιστική που είναι. Εμένα περισσότερο μου τη δίνουν τα σπυριά που βγάζω,
    πέρα από φουσκωμένη είμαι και βλογιοκομμένη!

Οσονούπω θα με επισκεφθεί και ήδη έχω νεύρα.. Απαπα, νεύρα!

Εννοείται και η σταθερότητα καλή είναι, αν και πιστεύω κάτι θα έχεις χάσει. Έχω θετικό προαίσθημα. :smirk:

Εντωμεταξύ, παρατηρώ πόσο έχω μειώσει τις μερίδες μου:
    Έφτιαξα μακαρονάδα μισό πακέτο και μου έβγαλε 4 πιάτα, απίστευτο μου φαίνεται!
    Και ήταν μια χαρά γεμάτες μερίδες!

Πάνε οι εποχές που μια μεγάλη κατσαρόλα μακαρόνια φτουρούσε 1 μέρα.
    Μπράβο μου, το αξίζω! (σελφ ρισπεκτ σιγά σιγά)

Senior Member
    Μπραβο!!!!!!:love::smirk:

Σταδιακα γινονται ολα, δεν γινονται με ενα μαγικο ραβδακι εξαρχης! Το σημαντικοτερο ολων ειναι οτι ολα γινονται για να προχωραμε. Και οπως μου ειπε και μια φιλη μου, καθε μερα πρεπει να ειμαστε χαρουμενοι γιατι καθε μερα μας φερνει ενα βημα πιο κοντα στο στοχο μας! Μπλοσομ μου δεν ξερω αν θα εχω χασει!! Εχω πραγματικα πολλη περιεργεια! Για πολλες μερες ηταν κολλημενη! 65,0 65,0 65,0!!!!!!!!!!!! Καποτε ειχα στεναχωρια που ηταν κολλημμενη στα 70 και μαλιστα ειχε και ανοδικες τασεις! Οποτε, κουλαρω, εχεις δικιο για το σελφ ρισπεκτ... Καποτε ελεγα, να φτασω 65 και τι στον κοσμο, μετα θα ειναι ολα ευκολα γιατι θα πλεω σε ''ασφαλη νερα'' και τωρα που εφτασα, δεν το καταλαβαινω...Οποτε μπραβο μας, γενικα!:eureka::love:

Senior Member
    Χαιρετώ! Ευτυχώς το πρόβλημα με τα 'αόρατα μηνύματα' λύθηκε! :roll:

Σήμερα, 08/02/16, ζυγίζω 80.3 Kg. Δηλαδή -1.3 Kg από την προηγούμενη εβδομάδα.
    Είμαι ικανοποιημένη, αν και πρέπει να ομολογήσω κάπως επιφυλακτική...

Δεν τρέφομαι πολύ καλά τελευταία λόγω ίωσης + ότι περιμένω να αδιαθετήσω.
    Συνεπώς δε ξέρω κατά πόσο αυτός ο αριθμός είναι πραγματικός.

Όπως και να 'χει, προχωράμε, δυναμικά, για να δούμε το 7 σύντομα!

Purplerose, περιμένω νέα σου! Τι έδειξε η ζυγαριά;!

Υ.Γ. Σκέψη της ημέρας: Χαίρομαι που βλέπω να μειώνεται ο ΔΜΣ, αν και έχω κάποιες αμφιβολίες για το κατά πόσο
    ένας δείκτης 18.5 μπορεί να θεωρείται 'κανονικός'... Δεν είμαι επιστήμονας βέβαια... Τι να πω...

Senior Member
    Blossom μπράβο σου !!! Τα πηγαίνεις πολύ καλά!! Τσου κου Τσου κου κατεβαινει ...

Τώρα που επιτέλους φτιάχτηκε το φόρουμ ήθελα να ευχαριστήσω και εσένα και την Purplerose για τις απαντήσεις - συμβουλές και την κατανόηση μάλλον για να το θέσω πιο σωστά αλληλοκατανόηση!!!

Μπορεί να ειμαι σε " ιδανικά" κιλά αλλά κάνω μεγάλο αγώνα γι αυτό και κατά κάποιο τρόπο ναι ίσως υπάρχει " εμμονή" γιατί δεν θέλω να παρω αλλα λόγω επεισοδίων αυτό δεν συμβαίνει... 5 κιλά πάνω και πάλι απο την αρχή εδώ και χρονια δεν ειναι ο.τι καλύτερο.. Τουλάχιστον προσπαθώ τώρα τελευταία αυτό που κάνετε και εσείς... Να τρέφομαι πιο σωστα όσο μπορώ... Και βλέπουμε...

Senior Member
    Μπραβο μπλοσομακι!!! Τα πας τελεια!!! 😍Εγω, συγγνωμη, αυτες τις μερες εχω χαθει λιγο απο το φορουμ, λογω εξεταστικης και διαφορων αλλων τρεχαματων... Ζυγιστηκα και γω χθες και με εδειξε 65,1 σημερα το πρωι δε με εδειξε 64,8! Αλλα δεν αλλαζω το εικονιδιο ακομη, θα περιμενω να περασουν και αλλες δυο βδομαδες για να το εχω σιγουρο!! Επισης, οπως σας ειχα ξαναπει εχω αγορασει ελλειπτικο και γυμναζομαι σπιτι, ωστοσο επειδή τωρα χανω με πιο αργους ρυθμους μου φαινεται απαραιτητο να κανω βαρη, οποτε θα γραφτω σε γυμναστηριο!! Πολλες φορες νιωθω αγχος, οτι εχω να ανεβω βουνο, ομως αλλες φορες νιωθω αυτη τη ρηση "πιστεψε το, και εισαι στα μισα της διαδρομης".. Ποσο δυσκολη η συνεχομενη πιστη και σιγουρια στον εαυτο μας...! Ευχομαι να πανε ολα καλα για ολους μας! ☺

Senior Member
    Κορίτσια ευχαριστώ πολύ!!!!!!!
    Σήμερα φόρεσα το τζιν που αγόρασα τελευταίο και κάνει σακούλες!!!!!
    Άρα όντως έχω 'μικρύνει' - αν είναι λίπος ή μύες ο χρόνος θα δείξει!

(Όταν με το καλό φτάσω στα 70, θα επισκεφθώ τη διατροφολόγο για λιπομέτρηση.)

Μαρία, νομίζω λίγο-πολύ όλοι οι αδύνατοι άνθρωποι προσέχουν για να παραμείνουν
    στα κιλά τους! 3-5 κιλά είναι ένα λογικό σκαμπανέβασμα, μην τρελαίνεσαι!
    (Για τη σχέση με το φαγητό τα έχουμε ξαναπεί...)

Purple, απ'ό,τι καταλαβαίνω παραμένεις σταθερή στα 65 με πολύ μικρές διακυμάνσεις.
    Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή κάνεις μύες από την πολλή γυμναστική...
    Κάτι θα έχεις υπόψη για να θες να αρχίσεις και βάρη, εγώ είμαι επιφυλακτική.

Βασικά πιστεύω πως πρέπει να 'ταρακουνήσεις' λίγο το μεταβολισμό σου -
    ίσως προσθέτοντας καλά λιπαρά στη διατροφή σου...
    Π.χ. Ελαιόλαδο, αβοκάντο, λιπαρά ψάρια.
    Μπορεί να έχει συνηθίσει στη χαμηλή πρόσληψη θερμίδων.

Let us know πως το προχώρησες! :*

Senior Member
    Δυστυχώς αυτές τις μέρες δε μπορούσα να γράψω, ήμουν άρρωστη και ακόμα αναρρώνω...
    (και δεν το κόβω να φεύγει εύκολα, κλαψ)

Η διατροφή έχει πάει ένα μικρό περίπατο...
    Μου έχει κοπεί η όρεξη εξαιτίας της αρρώστιας (βλ. άσχημος πονόλαιμος)
    και τρώω κυρίως φιδέ ή κανένα τοστ.

Με ανησυχεί που δεν παίρνω όλες τις βιταμίνες που θα ήθελα -
    με το ζόρι πίνω (πάλι καλά) μια αναβράζουσα για ενίσχυση ανοσοποιητικού.
    Ακόμα και το νερό με ενοχλεί...

Δε ξέρω τι θα γίνει, σήμερα έφαγα λίγο καλύτερα, με προσπάθεια.

Ζύγισμα έχει μεθαύριο, νομίζω ότι θα έχω χάσει αρκετά, αλλά μάλλον πλασματικά...

Senior Member
    Περαστικα blossom. Ισως σου κανει καλο λιγο μελι, γιατι μαλακωνει τον λαιμο και ειναι θεραπευτικο.
    Απο το Vita περιοδικο

*Ιαματικό: Η θεραπευτική του δράση οφείλεται στην πλούσια περιεκτικότητά του σε φλαβονοειδή και φαινολικό οξύ. Έρευνα έχει δείξει ότι η ημερήσια κατανάλωση μελιού μειώνει τη διάρκεια του κοινού κρυολογήματος κατά δύο 24ωρα.
    *Επουλωτικό: Έχει διαπιστωθεί ότι επιταχύνει την επούλωση των πληγών, ενώ δεν ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Η ιδιότητα αυτή αποδίδεται στο γεγονός ότι είναι υγροσκοπικό, δηλαδή «ρουφάει» την υγρασία από τα μικρόβια, με αποτέλεσμα να τα αφυδατώνει και να τα σκοτώνει.
    * Τονωτικό: Περιέχει απλούς υδατάνθρακες (γλυκόζη, φρουκτόζη), που παρέχουν άμεσα ενέργεια στον οργανισμό μας, ενώ παράλληλα ωφελούν τη μνήμη.
    Γιαουρτι για πρωτεινη και δυναμη και πορτοκαλι απαραιτητα. Περαστικα και παλι :-)

Senior Member
    Σ'ευχαριστώ tomorrow! Η αλήθεια είναι πως δεν καταναλώνω μέλι
    επειδή προτιμώ τα βότανα σκέτα (και κάπου έχω διαβάσει πως σε
    υψηλές θερμοκρασίες το μέλι δεν αντέχει)..

Θα το προτιμήσω πάνω σε ψωμί..

Άντε να φύγει επιτέλους όλο αυτό, με έχει ρίξει ψυχολογικά.

Senior Member
    Ενταξει blossom. Ξεκουρασου και γινε καλα. Να προσθεσω μονο πως οταν ποναει ο λαιμος μου τρωω αργα ενα κουταλακι μελι. Εχει γρηγορο και πολυωρο αποτελεσμα. Μια δυο φορες και δεν ξαναπονας. Δεν βαζω μελι σε ροφηματα. Αντε και μετα παλι στον αγωνα.:-)

Senior Member
    Ω, σκέτο δεν το έχω δοκιμάσει! Θα το κάνω.
    Ευχαριστώ και πάλι! :bouncing:

Καλό ξημέρωμα!!

Page 6 of 19 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast