Results 31 to 45 of 280
Thread: Το Ημερολόγιο της Blossom
-
31-01-2016, 01:16 #31
Ναι, εννοείται τέρμα οι παρασπονδίες αλλιώς ξύλο! Χεχε!
Πέρα από την πλάκα,
Εσένα πιστεύω επηρεάζει η κατακράτηση (ειδικά πριν την περίοδο 0.5 - 1 Kg είναι φυσιολογικό),
οπότε καλό μου λουλούδι γιατί στεναχωριέσαι;
Συνέχισε τη διατροφούλα σου (ένα γιαούρτι παραπάνω δεν είναι τίποτα)
και θα δεις πως θα φύγουν μαζεμένα τα κιλά στο τέλος της αδιαθεσίας!
Κάπου εδώ να γράψω και για 'μενα, δε θεωρώ κακή παρασπονδία μια μαύρη σοκολάτα,
και ανησυχώ περισσότερο για το μεταβολισμό μου -
Αν ας πούμε κάθε φορά που τρώω λίγο παραπάνω θα ξανάρχονται άμεσα τα κιλά!
- 31-01-2016, 01:24 #32
Μα ακριβως εκει ειναι το θεμα!!! Η μαυρη σοκολατα ισα ισα ειναι ευεργετικη..Δεν εφαγες μερεντα..!
Και εγω επειδη εχω ψαξει πολυ το θεμα της διατροφης, των συνδυασμων και του καψιματος λιπους και ολα αυτα σχετιζονται με τις ωρες που τρωμε και με το οτι πχ το μεσημεριανο ειναι καλο να ειναι ιδιο με το βραδυνο...Προφανως και το γιαουρτι δεν εχει τιποτα...Οπως και η μαυρη σοκολατα! Απλα, για αυτον τον συγκεκριμενο στοχο που εχουμε εμεις, ειναι αν οχι κακες ''ατυχεις'' επιλογες για εκεινη την συγκεκριμενη στιγμη...
Και ως προς το τελευταιο που λες..Εχω διαβασει οτι οι παχυσαρκοι - υπερβαροι κλπ εχουν εναν Χ αριθμο λιποκυτταρων. Ακομα και 20 κιλα να χασουν σε εναν χρονο πχ ο αριθμος των λιποκυτταρων ειναι ο ιδιος και αν φανε ιδια ποσοτητα γλυκων με καποιον που ηταν παντοτε αδυνατος, εχουν 90% μεγαλυτερη πιθανοτητα να παρουν κιλα..Γιατι κινητοποιουνται αμεσως τα λιποκυτταρα..Και ανανεωνονται καθε 5 χρονια! Καθε 5 χρονια δηλαδη κατασρεφονται, εφοσον εχεις διατηρησει τα χαμενα κιλα... Και εκει που χαιρεσαι οταν χανεις και λες θα επιβραβευσω τον εαυτο μου, μετα λες μηπως οχι ? μηπως οχι τοσο? ...:smug b:
Deal, απο αυριο συνεχιζουμε δυναμικα! Θα το γονατισουμε το λιπος!:roll:
31-01-2016, 01:41 #33
Πολύ ενδιαφέρον αυτό που γράφεις για τα λιποκύτταρα.
Έχω ξανακούσει να γίνεται λόγος περί αυτών, αλλά ποτέ δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία!
Αυτό που ξέρω εγώ είναι πως για να κάψεις λίπος πρέπει να λαμβάνεις απ'όλες τις τροφές,
να κάνεις μικρά και 'συχνά' γεύματα και να μην χάνεις πάνω από μισό κιλό την εβδομάδα.
Διαφορετικά ο οργανισμός χάνει μυική μάζα.
(Αυτά μου έχει πει διατροφολόγος δηλαδή)
Αργκκ, δεν θα το βάλουμε κάτω!
5 χρόνια είπες; Ώρε, μάνα μου!
31-01-2016, 02:20 #34
Aν ηξερα μικροτερη ολα αυτα και τα ειχα εμπεδωσει, ποτε δε θα ετρωγα ετσι...Ειναι δοκιμασια απο πολλες αποψεις...Θεμα πειθαρχιας και δυσκολιας στο να κανεις κατα γραμμα ο,τι πρεπει, θεμα ψυχολογιας γιατι ειμαστε οργανισμοι οχι μηχανηματα και εχουμε τα πανω και τα κατω μας, θεμα κοινωνικο γιατι πολλοι δεν καταλαβαινουν δε σε σεβονται σε πιεζουν ν φας , οι αλλοι σε κοροιδευουν... Αλλα ισως τελικα οι δυσκολιες να ειναι για οσους μπορουν να τις αντεξουν...:smirk:
31-01-2016, 13:19 #35
purplerose δεν σε πήραν και τα χρόνια... Είσαι πολύ μικρή και μπορείς να διορθώσεις πολλά.. Όσο μπορείς...
Και από τη μια θα σου πω και κάτι άλλο... Έχεις ολόκληρη τη ζωή μπροστά σου ... Αυτά τα πρέπει μας έχουν φάει... Δεν μπορούμε να ζουμε μια ζωή με αυτά δεν μπορούμε να κάνουμε κατι επειδή πρέπει και ιχι επειδή το θέλουμε.... Να ένας ακόμα παράγοντας που μας επηρεάζει ψυχολογικά .... Χιλιάδες πρέπει και καμια επιθυμία...
Αυτά γενικά ... Διατροφικά αναγκαστικά για την υγεία μας και μόνο επιβάλλεται να ακολουθούμε κάποια πρέπει και κάποιος κανόνες... Και εδώ βέβαια η ψυχολογία παίζει πρωταρχικό ρόλο... Όμως ειναι διαφορετικά οταν έχεις κάποια παραπάνω κιλά που πρέπει να χάσεις και άλλο να αντιμετωπίζεις και ΔΠΤ .
Δεν το υποτιμώ κάθε άλλο.... άλλος όμως ο βαθμός δυσκολίας σε κάθε περίπτωση...
31-01-2016, 13:24 #36
Κυριες και δεσποινιδες σας βρηκα κατι πολυ καλο για τα λιποκυτταρα απο το ONEMAN
Τα πάχη μου... O ρόλος των λιποκυττάρων και τα είδη σωματότυπου
Οτι πρέπει να γνωρίζεις για το ρόλο, την κατανομή και το επίδραση των λιποκυττάρων στο σωματότυπο
Συμβουλεύει ο Μιχάλης Πανδής , Πριν από 58 μήνες
Η δουλειά των λιποκυττάρων είναι να αποθηκεύουν ενέργεια στον οργανισμό. Αυτή η ενέργεια προέρχεται από τα τρόφιμα και αποθηκεύεται ως λίπος στα λιποκύτταρα. Το λίπος βρίσκεται κάτω από το δέρμα σχηματίζοντας το βαθύ και το επιφανειακό στρώμα αλλά και εσωτερικά γύρω από τα όργανα, δημιουργώντας το σπλαχνικό στρώμα. Κάθε γραμμάριο λίπους αντιστοιχεί περίπου σε 9 Kcal. Το σώμα μας περιέχει 25 έως 30 δισεκατομμύρια λιποκύτταρα τα οποία προσφέρουν πολλαπλά οφέλη.
Διατήρηση θερμοκρασίας
Το ανθρώπινο λίπος προσφέρει εξαιρετική μόνωση στον οργανισμό. Χωρίς λίπος το σώμα θα πάγωνε μέχρι θανάτου σε οποιοδήποτε ψυχρό περιβάλλον.
Αποθήκη ενέργειας
Το λίπος αποτελεί μια σπουδαία ενεργειακή αποθήκη, η οποία επιστρατεύεται όταν αυξηθούν οι απαιτήσεις του οργανισμού. Χωρίς το λιπώδη ιστό ο άνθρωπος θα έπρεπε να τρώει συνεχώς ή να καίει μυϊκό ιστό ως καύσιμο.
Προστασία του σκελετού
Η μαλακή επίστρωση που προσφέρει ο λιπώδης ιστός απορροφά οποιαδήποτε πρόσκρουση του σκελετού με εξωτερικά στοιχεία, προστατεύοντας το σώμα από κατάγματα.
Λιποκύτταρα και παχυσαρκία
Το περίσσιο της ενέργειας (θετικό ισοζύγιο ενέργειας) αποθηκεύεται με τη μορφή λίπους στα λιποκύτταρα. Παχυσαρκία είναι η υπερβολική εναπόθεση λίπους, η οποία αυξάνει το βάρος κατά 20-30% του φυσιολογικού . Τα παχύσαρκα άτομα έχουν μεγαλύτερα και περισσότερα λιποκύτταρα, συγκριτικά με κάποιον που έχει φυσιολογικό βάρος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των λιποκυττάρων στον ενήλικα είναι σταθερός και αυτό που διαφοροποιείται είναι το μέγεθος τους. Το μέγεθος και ο αριθμός προκύπτουν από το συνδυασμό γενετικής προδιάθεσης και εξωτερικών παραγόντων.
Περίοδοι δημιουργίας λιποκυττάρων
Τα λιπώδη κύτταρα προκύπτουν καθώς το έμβρυο αναπτύσσεται στη μήτρα. Στην ηλικία των 2 ετών πολλαπλασιάζονται και στη συνέχεια να παραμένουν σταθερά μέχρι την εποχή της εφηβείας. Εκεί και πάλι ο αριθμός των λιποκυττάρων μπορεί να αυξηθεί. Το συνολικό άθροισμα που διαμορφώνει ο ενήλικας τον συνοδεύει στην υπόλοιπη ζωή του.
Διατροφή και άσκηση
Το μέγεθος των λιποκυττάρων παραμένει σταθερό όσο εφαρμόζουμε το θερμιδικό ισοζύγιο. Θερμιδικό ισοζύγιο υπάρχει όταν τρώμε όσο καταναλώνουμε. Η άσκηση μπορεί να επηρεάσει αρκετά την εικόνα του σώματος αφού η αερόβια και η αναερόβια δραστηριότητα αυξάνει πολύ τις ενεργειακές απαιτήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περιοχές που έχουν περισσότερο λίπος δεν απαιτούν τοπικές ασκήσεις όπως λάθος πιστεύεται, απαιτούν αλλαγή του τρόπου ζωής.
Σωματότυπος
Πολλές φορές παρατηρούμε ανθρώπους με πολύ χαμηλό ποσοστό λίπους να μην τηρούν αυστηρούς κανόνες στο τρόπο ζωής τους, ενώ αντίθετα άτομα που προσπαθούν πολύ να μην χάνουν εύκολα βάρος. Ο λόγος είναι καθαρά γενετικός και έχει να κάνει με το τύπο του σώματος. Υπάρχουν 3 βασικά είδη σωματότυπων, στα οποία κατατάσσονται τα σώματα ανδρών και γυναικών. Τα χαρακτηριστικά του κάθε μοντέλου σώματος περιλαμβάνουν στοιχεία του μυϊκού συστήματος, του ερειστικού συστήματος (οστά) και του λιπώδους ιστού, τις αναλογίες και τα χαρακτηριστικά αυτών. Οι τρεις βασικοί τύποι σωματότυπων είναι:
Ενδομορφικός
Ο ενδομορφικος άνθρωπος έχει πάρα πολύ λίπος. Το μυϊκό του σύστημα είναι ανεπτυγμένο, δεν είναι όμως ευδιάκριτο αφού ''κρύβεται'' κάτω από στρώμα λίπους. Ο συγκεκριμένος τύπος σώματος χάνει πολύ δύσκολα βάρος. Καθημερινή αερόβια άσκηση και πολύ προσεκτική διατροφή αποτελούν μονόδρομο για τον ενδομορφικό σωματότυπο.
Μεσομορφικός
Ο συγκεκριμένος σωματοτυπος εχει τα ιδανικά χαρακτηριστικά αφού διαθέτει πολύ λίγο λίπος και αρκετό μυϊκό ιστό. Όταν ο μεσομορφικός πάρει βάρος δεν δημιουργεί τοπικό πάχος αφού το λίπος διαμοιράζεται ανάλογα. Οι μεσομορφικοι άνθρωποι, εάν ασχοληθούν με τα σπορ γίνονται συνήθως κορυφαίοι αθλητές, αφού η φύση τους προικίσει, ενώ εάν δεν γυμνάζονται καταφέρνουν να κρατήσουν σχετικά καλή σωματική εικόνα.
Εκτομορφικός
Ο εκτομορφικος διαθέτει ελάχιστο λίπος και πολύ μικρούς μύες. Όταν αποφασίσει να παχύνει παίρνει πολύ δύσκολα βάρος, ενώ κτίζει με ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία μύες. Οι εκτομορφικοί άνθρωποι γυμνάζονται με αντιστάσεις (βάρη), ενώ η διατροφή τους πρέπει να διαθέτει υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης.
Αυτο ειναι το link. Καλημερα
http://www.oneman.gr/keimena/men_s_o...cle1494584.ece
31-01-2016, 13:27 #37
Δυστυχώς πολλοί γνωρίζουμε πως πρέπει να τρεφόμαστε πόσοι όμως το ακολουθουνε?
Αυτά που λες βέβαια ειναι πολύ ενδιαφέροντα και για το κάψιμο λίπους τα λιποκυτταρα για το ότι το μεσημεριανό πρέπει να είναι ίδιο με το βραδινό για αυτό και ρο βλέπω στις καταγραφές σου... Εγώ ήξερα ότι απλά το βράδυ πρέπει νατρως λιγότερο σε δίαιτα το μισό του μεσημεριανού με σαλάτα πάντα, σαλάτα η γιαούρτι με φρούτο φρυγανιά παξιμάδι κάπως έτσι...
31-01-2016, 14:17 #38
Αυτή η απάντηση ήταν συμπληρωματική για την προηγούμενη στην purplerose...
Tomorrow..σε ευχαριστούμε παρα πολυ για τις πολύτιμες πληροφορίες.... Κάποια τα γνώριζα κάποια αλλα όχι. Και πάντοτε είχα την απορία πως γίνεται ένας αδύνατος να έχει λίπος περισσότερο απο ένα παχουλό και το αντίστροφο βέβαια :blush:
31-01-2016, 20:25 #39
Ευχαριστω Μαρια. Καλη επιτυχια σε ολες. Να προσεξετε τωρα σιγα σιγα, να μην εχετε αγχη, ένα δυο κιλα δεν βλαπτουν, αλλα ένα δυο κιλα μονο. Μην γινετε κυριες 60 ετων με 94 κιλα, όπως ημουν εγω τον Νοεμβριο. Προχωρω όμως.¨
01-02-2016, 00:22 #40
Αγαπημένη tomorrow, καταρχήν, επειδή δεν έχουμε ξαναμιλήσει, καλώς βρεθήκαμε!
Κατά τ'άλλα... Δε ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω! Χαχαχα...
Τα γονίδια και ο κακός τρόπος διατροφής έχουν ήδη κερδίσει τον πόλεμο; Από την εφηβεία μας;
Αναρωτιέμαι πως καταλαβαίνει κανείς τι σωματότυπο έχει...
Σ'ευχαριστούμε πολύ για το άρθρο, ίσως κάποια στιγμή (προσωπικά) το ψάξω περισσότερο!
Προς το παρόν απλώς βάζω σε τάξη τα junk food. Με την σκούπα. Και το φαράσι. You got the point..!
Να σου πω πως αφού έφτασα να είμαι 27αρα με 84 κιλά, δεν αποκλείεται - αν δεν προσέξω - στα 60 μου να ζυγίζω 94...
Προσπάθεια χρειάζεται και προσοχή, όπως γράφεις...
Να 'σαι καλά και καλή δύναμη για τη συνέχεια!
Εδώ είμαστε!
01-02-2016, 01:32 #41
όχι blossom. Να μην φτασεις 94. Μεχρι τα 30-35 ζυγιζα 64 - 68. Γυρω στα 35 και για αρκετα χρονια μετα, ζυγιζα 72 κιλα. Γραφειο, μικρη κορουλα και σπιτι τα καταφερα κι όταν μεγαλωσε η κορουλα και εκλεισε το γραφειο, εφτασα 82, ετων 50. Από εκει εχασα την μπαλα, πολλες στενοχωριες οικονιμκες, γαμου κ.λ.π, νατα τα 94. Ευτυχως η κορουλα, βραχος. Συμπαραστατρια σε όλα. Δυσκολες και για εκεινην αυτές οι συνθήκες. Τωρα οι δυο μας παλευουμε για καλυτερη ζωη. Μεσα σε αυτην και λιγοτερα κιλα. Αισθάνομαι καλυτερα και προχωρω σιγα σιγα. Γι αυτό σας παρακαλω, όχι 94. Είναι πολύ δυσκολο... Καλη δυναμη και σε σενα.:tumble:
01-02-2016, 01:45 #42
Και εγώ μια ιστορία τραβάω πίσω μου, και κάπως έτσι επίσης έχασα τη μπάλα και έφτασα στα 83 κιλά.
Είναι οι στεναχώριες, η πίεση, γενικά οι δυσάρεστες καταστάσεις που μας οδηγούν στη 'συναισθηματική υπερφαγία'!
Ακολουθεί η παραμέληση του εαυτού μας και το χειρότερο, της υγείας μας...
Να σκεφτείς πριν 4 χρόνια ήμουν 65 κιλά. Εννοείται δεν θέλω να αφεθώ παραπάνω, εννοείται θα το παλέψω!
Να ξέρεις πως είσαι μια πολύ δυνατή γυναίκα, μην το ξεχνάς ποτέ!
Wonder women, όλες μας!
01-02-2016, 10:52 #43
γεια σας κοριτσια
blossom μπραβο για την αποφαση και την προσπαθεια.
το τζανκφουντ ειναι μεγαλος εθισμος κ σου αξιζουν συγχαρητηρια που το βγαζεις απ τη ζωη σου.
διακρινω μια απογοητευση για τα αργα αποτελεσματα... σχετικα μ αυτο σκεφτομουν οτι δυο τροποι υπαρχουν ν αντιμετωπισεις το προβλημα των κιλων- το εχω κ εγω , ω ναι!
α. τροπος: δραστικες λυσεις. αλλαζεις αρδην συνηθειες ποσοτητες κτλ κ η απωλεια κιλων ειναι αμεσος στοχος.
θετικα: βλεπεις γρηγορα αποτελεσματα κ αυτο σου δινει δυναμη.
αρνητικα: παθαινεις ενα ταρακουλο απ τις τοσες αποτομες αλλαγες.
β τροπος: πιο αργα βηματα: δινεις εμφαση στην ποιοτητα διατροφης με αμεσο στοχο να τρέφεσαι σωστα. η απωλεια κιλων ειναι εμμεσος στοχος.
θετικα: ειναι πιο ευκολα διαχειρισιμες οι αλλαγες.
αρνητικα: αν η απωλεια εχει στο μυαλο σου θεση αμεσου στοχου κ οχι εμμεσου, απογοητευεσαι μιας κ η απωλεια θα ναι αργη η ισως κ ανυπαρκτη (στην ουσια το πρωτο που κερδιζεις ειναι οτι δεν συνεχιζεις να παιρνεις κιλα, δεν σημαιναι απαραιτητως οτι θα χασεις κιολας).
εσυ εχεις επιλεξει το β τροπο αλλα προσδοκας τα αποτελεσματα του α τροπου.
κ οχι δε φταιει η μια σοκολατα που ισως τρως μια στις τοσες, μην εισαι ενοχικη
θα θελες να περιγραψεις ενα τυπικο διατροφικο ημερησιο πλανο μηπως κ μπορεσουμε να σου πουμε καμια ιδεα?
πχ σαλατα τρως σε καθε γευμα?
μηπως τρως πολλους υδατανθρακες? (πχ μακαρονια με ψωμι η πατατες με ψωμι κτλ)
μηπως πολυ λιγη πρωτεινη?
κτλ
δεν μιλαω ως ειδικος φυσικα αφου δεν ειμαι κ ουτε εχω το τεκμηριο καποιας επιτυχημενης προσπαθειας, αφου τα χω τα κιλακια μου.
σκεφτομαι ομως οτι ισως θα μπορουσαμε καπως να βοηθησουμε..
οπως κ να χει ομως σκεψου:
«Aυτά τα λόγια
ανάρμοστα και βλασφημίες είναι.
Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο, πρέπει
νάσαι υπερήφανος κʼ ευτυχισμένος.
Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.
............."
(το πρωτο σκαλι, Κ.Καβαφης )
01-02-2016, 15:30 #44
μεγαλη δοξα πραγματι.
blossom γερα με τσαμπουκα
01-02-2016, 18:45 #45
Γλυκιά μου smart, γεια σου!
Σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα, ειλικρινά!Και τι να πω για το ποίημα... Υπέροχο!
Δε ξέρω αν διάβασες όλες τις αναρτήσεις μου, αλλά όχι, δεν είμαι ενοχική, ούτε θέλω να δω τα κιλά να φεύγουν
νερό...
Αυτό που χρειάζομαι είναι μια σταθερή απώλεια σε γραμμάρια, για να παίρνω κουράγιο πως η διατροφή μου αποδίδει.
Γιατί οκ, δεν κάνω στερητική δίαιτα, αυτό δε σημαίνει όμως πως δε θέλω να βλέπω έστω και μια μικρή διαφορά.
Ούτε απογοητευμένη θα έλεγα πως είμαι, απλώς σκέψεις έρχονται και φεύγουν (φυσιολογικό δεν είναι αυτό, σε ένα βαθμό; )
Φοβισμένη ναι, μήπως έχω καταστρέψει το μεταβολισμό μου.
Κάποτε πήγα σε διατροφολόγο και εκείνη μου έδωσε ένα πλάνο του τι πρέπει να τρώω και με βοήθησε να καταλάβω
πως δεν πρέπει να χάνω πάνω από 0.5 κιλό την εβδομάδα, ώστε να μην χάνω μυικό ιστό.
Η τωρινή μου προσπάθεια βέβαια, λόγω ψυχολογίας, δε μπορεί να ακολουθήσει αυστηρό (γραμμένο) πρόγραμμα -
νοιώθω πως αυτό με πιέζει, με αγχώνει, μου τρώει περισσότερο χρόνο απ'όσο θα 'πρεπε.
Το βιώνω σαν ψυχαναγκασμό το να διαβάζω 'δίαιτες' με ζυγισμένα γραμμάρια ή αντίστοιχα να καταγράφω τι τρώω καθημερινά.
Γι'αυτό και αφού πλέον γνωρίζω πάνω κάτω τι πρέπει να τρώω (τόσα χρόνια σκαμπανεβασμάτα και διατροφική ενημέρωση
ευτυχώς κάπου ωφέλησαν),
αποφάσισα να ξεκινήσω την προσπάθεια μου, αρχικά κόβοντας μαχαίρι τα delivery και τα junk food, που τα τελευταία χρόνια
καταδυνάστευαν τη ζωή μου, και:
1) Εμπλουτίζοντας τη διατροφή μου με φρούτα και λαχανικά,
2) Μειώνοντας όσο μπορώ τα τηγανητά και τα γλυκά,
3) Αντικαθιστώντας τα επεξεργασμένα γλυκά με πιο υγιεινά υποκατάστατα,
4) Υιοθετώντας ισορροπημένη σχέση με το βραδινό φαγητό, που σημαίνει όχι τεράστιες ποσότητες,
ούτε υπνοβασία στο ψυγείο.
Παράδειγμα διατροφής:
Πρωινό: Τοστ της επιλογής μου (ό,τι ψωμί θέλω με ό,τι υλικά)
και ένα ποτήρι φυσικό ή συσκευασμένο χυμό.
Δεκατιανό: Ένα κουλούρι θεσσαλονίκης ή μια μπάρα δημητριακών
ή τέλος πάντων κάτι που να περιέχει άμυλο.
Μεσημεριανό: Ό,τι φαγητό μου έρθει όρεξη να μαγειρέψω, σε ένα κανονικό πιάτο, μαζί με
ένα μπολ σαλάτα και μέχρι 2 φέτες ψωμί.
Απογευματινό: Ένα μικρό φρούτο της επιλογής μου ή μια χούφτα αποξηραμένα δαμάσκηνα
ή λίγα ωμά κάσιους. Ή και συνδυασμό αυτών.
Βραδινό: Σαλάτα της επιλογής μου με παξιμαδάκια ή κορνφλέικς με γάλα ή βρώμη με γάλα ή γιαούρτι με μπανάνα ή λίγο μεσημεριανό -
γενικά ελαφριοί συνδυασμοί που όμως θα με κρατήσουν το βράδυ.
Να σημειώσω πως δεν μετράω το λάδι, αλλά δεν το κολυμπάω κιόλας.
Στα ενδιάμεσα μπορώ να πιω καφέ, τσάι ή κανα ποτήρι χυμό επιπλέον.
Επίσης το 'μεσημεριανό' μου, που είναι το κυρίως γεύμα μου, το παίρνω γύρω στις 18.00.
Άλλες φορές παραλείπω το δεκατιανό ή το απογευματινό, και άλλες τρώω περισσότερο από αυτά που γράφω (χωρίς να κάνω υπερφαγικό).
Το χειρότερο είναι πως δεν κινούμαι καθόλου.
Ζω κυριολεκτικά πάνω σε μια καρέκλα.
Αυτά τα λίγα (!) λοιπόν, ελπίζω να μην σε κούρασα!
Αν θέλεις και βρεις χρόνο, γράψε μου κάποια συμβουλή ή παρατήρηση ή
τη διατροφή που ακολουθείς εσύ... Όλα ευπρόσδεκτα!
Να ευχηθώ σε όλες Καλό Μήνα με αισιοδοξία και περισσότερα χαμόγελα, με δύναμη σε κάθε αγώνα!
Εμένα τελικά μου μπήκε καλά, 01/02/16, η ζυγαριά με έδειξε 81.6 Kg, δηλαδή -0.2 Kg
από την προηγούμενη εβδομάδα!!!
Δεν είναι πολύ, είναι απώλεια όμως, και είμαι ικανοποιημένη!
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....