Results 1 to 15 of 22
-
21-01-2016, 09:49 #1
Ιδέες και συνταγές για να τρώμε νόστιμα και υγιεινά
Καλημέρα!
Εδω λεω να μοιραζόμαστε νόστιμες και υγιεινές συνταγές και ιδέες που φάγαμε και μας άρεσαν. Ειναι πολυ σημαντικο να μας αρέσουν αυτα που τρώμε για να τα καταφέρουμε και με εχει βοηθήσει παρα πολυ ως τωρα το να ανακαλύπτω καινουριες γευστικές εμπειρίες.
Ως τωρα η διαιτα μου γινόταν με το ζόρι ,έλεγα στον εαυτό μου φάε το μαρούλι γιατι κάνει καλο. Ακομα κι αν δεν σαρεσει, κλειστή μύτη και φατο! Ποσό λάθος είχα!
Μια υγιεινή διατροφή μπορει να ειναι συναρπαστική! Κακώς την έχουμε συνδέσει με βαρετά άνοστα φαγητά!
- 21-01-2016, 17:18 #2
Καλησπερα αγαπητη Evelina
!!!! Την ιστορια μου την εγραψα αναλυτικα στο ημερολογιο της blossom, μπορεις να ανατρεξεις αν θες!!! Συνοπτικα να σου πω, εχω ταλαιπωρηθει πολυ με διαιτες και τα ξαναπηρα, ωσπου τελικα βρηκα μονη μου πως να τρωω μετα απο προσωπικη ερευνα!
Θαυματουργες τροφες για απωλεια λιπους ειναι το αυγο, το καρυδι, το αμυγδαλο (αναλατα φυσικα), ο σολομος, ο τονος (ειτε ο κανονικος ειτε ο καπνιστος) , το κοτοπουλο, το στραγγιστο γιαουρτακι 2% ,η βρωμη, ειτε νιφαδες ειτε δημητριακα βρωμης (που εκει προσεχεις λιγο ποσοτητα γιατι εχουν πολλες θερμιδες), το αβοκαντο !!!!
Αυτα τα εχω βρει σαν αποτελεσματα ερευνων που δειχνουν τροφες που καινε λιπος! Τωρα εγω εχω εμπλουτισει τη διατροφη με φρουτα και επειδη ειμαι παραξενη και δεν εχω και την μεγαλυτερη γκαμα, κυριως τρωω μηλο και ακτινιδια!!! Κανουν παρα πολυ καλο, και πορτοκαλι!!!!!! Επισης αποξηραμενα δαμασκηνα που ειναι σαν γλυκο κυριολεκτικα και σε βοηθαει και στην τουαλετα!!!
Το πρωι πχ αναλογως τα κεφια..Εγω εχω τρελα με το γιαουρτι 2% οποτε συνηθως τρωω ενα κεσεδακι βαζω απο πανω νιφαδες βρωμης, με αποξηραμενο δαμασκηνο, αμυγδαλα και καρυδια!!! Αλλη φορα μπορει να κανω ενα αυγο μελατο με γαλοπουλα και τυρι μαλακο χαμηλων λιπαρων! Αλλη φορα μπορει να φαω αραβικη πιτα ολικης αλεσεως με ντοματα τυρι και γαλοπουλα!
Το μεσημερι προσπαθω να φτιαχνω γκουρμε πραγματα..πχ ως σαλατα βαζω μαρουλι, λαχανο, πιπεριες, καμια φορα ροκα καμια φορα βαζω σκορδο και κρεμμυδι αν και δεν μου αρεσουν .. Και κανω συνδυασμους πχ.. κοτοπουλο με καρυδι και ροδι και ψητα μηλα στο φουρνο με κανελλα!!!! Η ενα αλλο ωραιο, κοτοπουλο με γιαουρτι και κουρκουμα ως μπαχαρικο !!! Ο σολομος επειδη ειναι ο αγαπημενος μου συνηθως τον τρωω σκετο!!! Επισης, κρεας φιλετο με τυρι ρικοτα που ειναι χαμηλων λιπαρων και κουκουναρι και μαρουλι και λαχανο!! Παιζεις οπως θες!!!
Το απογευμα φτιαχνω φρουτοσαλατες κυριως με μηλο και ακτινιδιο οπως σου ειπα, που δεν τα χορταινω αλλα εσυ φυσικα βαζεις ο,τι φρουτο θελεις!!!!!!!
Το βραδυ τρωω ο,τι και το μεσημερι πιο λιγη ποσοτητα...Τωρα αν πεινασω και μετα η θα φαω κανενα φρουτο παλι, η γιαουρτι και αν θελω να το κανω και γλυκο μπορει να φαω μαζι κανενα μικρο κεκακι η να βουτηξω μπισκοτα πτι μπερ με κακαο που ειναι και τα αγαπημενα μου! (24 θερμιδες το ενα νομιζω εχουν)
Κατι σημαντικο.. Οσο μπορεις να τρως μεσημεριανο πριν τις τρεις και βραδυνο μεχρι 8 μισι!!! Εννοειται μην το κανεις ολες τις μερες, καντο 3 φορες τη βδομαδα αν πιεζεσαι, πραγματικα βοηθαει!!!
Ευχομαι να βοηθησα εστω και λιγο και να σου εδωσα εναυσμα να πειραματιστεις!!!!
Καλη συνεχεια! Θα χαρω να δοκιμασεις και να μου πεις πως πηγε!!!
:bouncy: :tumble: :tumble: :tumble:
21-01-2016, 17:35 #3
Επισης, τωρα που βλεπω την απαντηση μου φαινεται σαν δεσμευτικη ενω δεν ειμαι ετσι!! Αυτο ειναι ενας μπουσουλας που κανω χωρις να πολυσκεφτομαι! Κατα τ αλλα η υγιεινη διατροφη θελει φαντασια και μπορεις να κανεις απειρους συνδυασμους! Οσα σου ειπα ειναι ενδεικτικα, και οχι τα μονα! Ξεχασα, ενα απο τα αγαπημενα μου πρωινα ειναι φρυγανιες ολικης αλεσης με γιαουρτι απο πανω μαζι με μπλουμπερι ρασμπερι κ τετοια...η απογευματινο αποξηραμενες μπανανες με αμυγδαλα!!! Απειρα!
23-01-2016, 01:13 #4
Αα, ωραία. Να γράψω κι εγώ μία από τις αγαπημένες μου συνταγές από το Slimming World:
Φιογκάκια ζυμαρικά με πράσο
Στο περίπου για 2 άτομα
175 γρ φιογκάκια
90 γρ κατεψυγμένο αρακά
1 πράσο ψιλοκομμένο
ένα κύβο κοτόπουλου
70 γρ κουάρκ ή αν δε βρείτε 0% γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό χτυπημένο
90 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο
Βράζουμε τα φιογκάκια και στα 3 τελευταία λεπτά ρίχνουμε στο αλατισμένο νερό και τον αρακά. Εντωμεταξύ σε 1-2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο, σε αντικολλητικό τηγάνι, τσιγαρίζουμε το πράσο 2-3 λεπτά και μετά ρίχνουμε 100 μλ ζεστό νερό και τον κύβο, ανακατεύουμε να λιώσει ο κύβος και αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και πετάμε μέσα το γιαούρτι, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το αυγό, το ζαμπόν και ανακατεύουμε συνεχώς για 1-2 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε και τα στραγγισμένα φιογκάκια και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
23-01-2016, 04:41 #5
Μμμμ ωραίες ιδέες!!!!!!
Μια απο τις δικές μου αγαπημένες ειναι το κοτόπουλο με κόκκινες πιπεριές και μανιτάρια στο φούρνο.
Πανεύκολο και τέλειο!
Πλένουμε καλα το κοτόπουλο και το βάζουμε στο ταψί . Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια ωςτε να μπορούμε να τις ξεφλουδιςουμε οταν ειναι έτοιμο το φαγητό.(εγω τις κόβω στα 4) και τις ρίχνουμε κι αυτές στο ταψί. Σε ενα γυάλινο μικρό βαζάκι με καπάκι ( πχ απο ελιές, μαρμελάδα) βάζω για 3 μπούτια 3 κουταλιές λάδι , στιβω ενα λεμόνι και ενα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μουσταρδα ντιζον( φοβερή διαφορά γεύσης απο την απλή μουσταρδα).αλατι και πιπέρι. Κλείνω το βαζάκι και ανακατεύω καλα. Περιχύνω το κοτόπουλο και τις πιπεριές και ψήνω στους 200 βαθμούς για 10 λεπτα και μετα κατεβάζω στους 160. Μετα απο μισή ωρα ανεβάζω στους 180 και ρίχνω τα μανιτάρια που πρεπει οπωσδήποτε να ειναι φρέσκα και ψήνω για αλλα 15 λεπτα .
Τα μανιτάρια και οι πιπεριές συνοδεύουν τελεια το κοτόπουλο.Θα εκπλαγείτε με την νοστιμιά του και θα απορήσετε γιατι το κοτόπουλο στο παρελθόν το συνοδεύστε πάντα με πατάτες!
Αγαπημένο μου επιδόρπιο
Μήλο με μέλι και κανελα
Τρίβω ενα μήλο στο χοντρό τρίφτη με τη φλούδα του και το βάζω σε ενα μπολ. Σε ενα ποτηράκι βάζω λιγο ζεστό νεράκι ίσα για να διαλύσω το μέλι . Περιχύνω το μήλο μου και πασπαλίζω με κανελα. Τέλειο και χορταστικό!
* αν σας αρεσει η κανελα και τρώτε πολυ καθημερινά θα πρεπει να βρειτε κανελα κευλανης που μπορείτε να τρώτε άφθονη άφοβα !
Οι παραπάνω ιδέες ειναι εμπνευσμένες απο το αγαπημένο μέλος Ματζουράνα και την ευχαριστω <3
23-01-2016, 05:14 #6
Aphelia εχεις βρει το slimming world στα ελληνικά ;
23-01-2016, 22:29 #7
Δεν υπάρχει στην Ελλάδα, νομίζω ότι υπάρχει στην Κύπρο η διοργάνωση συναντήσεων αλλά και πάλι τα βιβλία πρέπει να είναι στα αγγλικά. Έχω καταγράψει κάποιες βασικές οδηγίες για τη μαμά μου στα ελληνικά και τις έχω δημοσιεύσει στο μπλογκ με τις συνταγές της μαμάς μου ώστε να τις δει όποιος χρειάζεται http://www.syntagesmamas.gr/2015/12/slimming-world.html .
Νομίζω ότι μπορεί κάποιος να εγγραφεί στην αγγλική εφαρμογή και να πληρώνει κάθε μήνα συνδρομή ώστε να έχει πρόσβαση στις οδηγίες και κάποιες συνταγές αλλά κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει (και πάλι είναι στα αγγλικά). Νομίζω ότι αν κάποιος προμηθευτεί τις οδηγίες, κάποια βιβλία, παίρνει μέρος σε κάποια φόρουμ ή ομάδες facebook σχετικές και βρει και πολλές συνταγές στο ιντερνετ, δε χρειάζεται να πληρώνει συνδρομή στην ιστοσελίδα. Ίσως βοηθάει ότι κάποου καταγράφεις τα κιλά σου αλλά υπάρχουν πολλές δωρεάν εφαρμογές για αυτό. Αυτό που αξίζει πραγματικά είναι οι συναντήσεις, που κοστίζουν το ίδιο με την online συνδρομή και έχεις πρόσβαση σε όλα. Το ότι συναντιέσαι με μία ομάδα ανθρώπων που όλοι προσπαθούν το ίδιο πράγμα και μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου σου δίνει μία αίσθηση ασφάλειας. Επίσης σε κάνει να συγκεντρώνεσαι να πετύχεις απώλεια μόνο για την επόμενη εβδομάδα χωρίς να αγχώνεσαι για το μέλλον.
24-01-2016, 01:54 #8
Γεια σου Evelina!
Εγώ θα γράψω για τη βρώμη, με την οποία φτιάχνω κρέμα που επιδέχεται πολλές παραλλαγές.
Βράζεις νερό ή γάλα (αμυγδάλου, φουντουκιού ή κανονικό) και ανακατεύεις μαζί τη βρώμη με μαύρη (κατά προτίμηση) ζάχαρη.
Μόλις χυλώσει αφήνεις λίγο να κρυώσει και προσθέτεις φρέσκα φρούτα (π.χ. μπανάνα ή μήλο σε κομματάκια) της επιλογής σου και κανέλα.
Κανέλα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ξυλάκι, ενώ αποξηραμένα φρούτα βάζεις κατά τη διάρκεια του βρασμού αν θέλεις να μαλακώσουν.
Την κρέμα την κάνεις όσο γλυκιά θέλεις ανάλογα τα γούστα και οι συνδυασμοί είναι άπειροι.
Αν θέλεις βάζεις κακάο, σκόνες superfoods..
Είναι ιδανική για πρωινό ή βραδινό γεύμα, σε χορταίνει και είναι πολύ υγιεινή!
Την ίδια συνταγή μπορείς να φτιάξεις και με γιαούρτι, ανακατεύοντας όλα τα υλικά και αφήνοντάς τα στο ψυγείο το προηγούμενο βράδυ,
για ένα νόστιμο και πλήρες πρωινό!
:starhit:
24-01-2016, 03:20 #9
Πωπω Blossom, αυτό ακριβώς είναι το πρωινό μου για το οποίο πλέκω τα εγκώμια όπου βρεθώ. Το έχει υιοθετήσει πια και η μαμά μου και το διαλαλώ παντού ως την καλύτερη τροφή για δίαιτα και υγεία. Μόνο που εγώ δε βάζω ζάχαρη, μου αρκεί η κανέλλα. Η μητέρα μου το τρώει με βρώμη, εγώ με κριθάρι (το κριθάρι έχει περισσότερες ίνες, οπότε και σε κρατάει περισσότερο χωρίς να πεινάς, αλλά δεν είναι εύκολο να το βρεις).
Παρεμπιπττόντως, προτιμούμε νιφάδες βρώμης ή κριθαριού, όχι σε ψιλή μορφή, έχει μεγάλη διαφορά. Ήθελα να γράψω κι εγώ για το overnight oats για το οποίο έχει γίνει χαμός στην αγγλική μου ομάδα διατροφής, αυτοί προτιμούνε κάτι γιαουρτάκια με γεύσεις, π.χ. βανίλια, που έχουν χαμηλά λιπαρά. Κρίμα που δε βρίσκεις rasberries στην Ελλάδα, πάνε υπέροχα.
Έχει σημασία πάντα οι νιφάδες να φουσκώσουν με υγρό πριν τις φάμε, είτε να τις βράσουμε, είτε να μείνουν σε γιαούρτι όλο το βράδυ. Το λέω γιατί εγώ τις έτρωγα πριν για πάνω από ένα χρόνο αφήνοντάς τις μόνο για 5 λεπτά σε γιαούρτι και δεν έβλεπα το καλό που κάνει στο θέμα της τουαλέτας.
Λοιπόν, η άλλη συνταγή που γίνεται χαμός στην ομάδα μου αλλά δεν την έχω δοκιμάσει είναι το oven baked oats καθώς και οι βάφλες με βρώμη.
Για τις βάφλες έχουν πάρει όλοι κάτι καλούπια σιλικόνης για βάφλες και τις φτιάχνουν ως εξής: ανακατεύουν 35 γρ βρώμης με ένα γιαούρτι 175 γρ με γεύση (π.χ. βανίλια) και χαμηλά λιπαρά και ένα χτυπημένο αυγό. Χύνουν πάνω στο καλούπι και ψήνουν στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Ρίχνουν από πάνω ζάχαρη άχνη ή στέβια και φράουλες. Έχουν τρελαθεί όλοι να ποστάρουν φωτογραφίες των δημιουργιών τους.
Τα oven baked oats ειναι παρόμοια απλά δεν έχει το καλούπι. Ανακατεύουν 35 γρ βρώμη, 3 κουταλιές γλυκού γλυκαντικού, ένα αυγό, 90 γρ γιαούρτι σκέτο ή με γεύση (με ελάχιστα λιπαρά), λίγο βανίλια, και 100 γρ rasberries και τα βάζουν σε ένα ατομικό δοψείο φούρνου και ψήνουν για 35 λεπτά.
24-01-2016, 04:07 #10
Aphelia, κριθάρι δεν έχω δοκιμάσει, μου κίνησες την περιέργεια τώρα..!
Να σημειωθεί πόσο τυχεροί είμαστε στην Ελλάδα που έχουμε αυτό το μικρό θαύμα,
το γιαούρτι μας.. :roll:
Αυτή η αγγλική ομάδα που αναφέρεις, τι είναι;
25-01-2016, 02:30 #11
Α, είναι η ομάδα Slimming world της γειτονιάς μου στο Λονδίνο που συναντιόμαστε κάθε εβδομάδα και έχει και σελίδα facebook οπότε έχουμε καθημερινή επαφή. Νομίζω ότι μόνο αυτό της γειτονιάς μου πρέπει αυτή τη στιγμή να έχει πάνω από 250 μέλη (αλλά έχουμε 3 διαφορετικές ώρες συνάντησης)
Το κριθάρι κατά τη γνώμη μου είναι πιο ωραίο, είναι και λίγο γλυκό από μόνο του ενώ βρασμένο σε γάλα και μισοκρυωμένο μετά για να πήξει μοιάζει με ριζόγαλο. Εδώ στην Πάτρα πήρα τηλέφωνο σε 7 μαγαζιά για να βρω
25-01-2016, 02:38 #12
Μπερδεύτηκα τώρα, μένεις Αγγλία ή Πάτρα; :P
Ωραίο ακούγεται αυτό με τις συναντήσεις, μακάρι να είχαμε
κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα...
Θα ψάξω να βρω κριθάρι πάντως και θα σου γράψω εντυπώσεις
Αν έχεις και άλλες απλές και υγιεινές συνταγές εννοείται θα χαρούμε αν τις μοιραστείς!
25-01-2016, 03:57 #13
Στην Αγγλία μένω μόνιμα, απλά αυτό το διάστημα επισκέπτομαι το πατρικό μου. Την προηγούμενη φορά που ήρθα έψαξα για κριθάρι, αυτή τη φορά το έφερα μαζί μου από Αγγλία.
Ναι, είναι φανταστική η ομάδα, σκέφτομαι τι κρίμα που δεν υπάρχει στην Ελλάδα.
15-12-2016, 23:46 #14
Νάμαι κι εγω!επεστρεψα δρυμητερη και χαιρομαι πολυ γιαυτο!Ηρθε λοιπόν η ωρα να συνεχιςω και ψαχνω για καινουριες ιδέες.Φαγητα σνακ σαλάτες που φάγαμε και αγαπήσαμε.Υγειινα και διαιτητικά. Ακομα και πηγές σπο το ιντερνετ που μπορει κανεις να παρει ιδέες και να κάνει συναρπαστική την διατροφη του.Καλως σας ξανά βρίσκω λοιπόν!καλη δύναμη σε όλους ❤
31-05-2017, 19:32 #15
Λοιπόν παιδιά, αυτές τις εβδομάδες που έχω αλλάξει την ποιότητα της τροφής μου, έχω αναθεωρήσει τα πάντα!
Ξεκίνησα έχοντας στο μυαλό μου πως πρέπει να περιορίσω τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τη ζάχαρη,
και στράφηκα στα βιολογικά για δοκιμή.
Ε, σας λέω, το ταχίνι το βιολογικό καμία σχέση με αυτό του σούπερ μάρκετ!
Άλλη γεύση, ισορροπημένη, χωρίς αλάτι και ζάχαρη! Και πολύ νόστιμο!
Αξίζει αυτή η αλλαγή... Το προτείνω οπωσδήποτε σε όσους το εντάσσετε στη διατροφή σας.
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή