Βουλιμια στην εγκυμοσύνη?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Junior Member

Βουλιμια στην εγκυμοσύνη?

Γειά σας , πρέπει κάπου να μιλήσω γιατί θα σκάσω. Δεν ξέρω τι μου συμβαίνει, ας σας πω την ιστορία μου. Λοιπόν από μικρή πάντα έτρωγα ότι ήθελα κ δεν έφτανα ούτε τα 50 κιλά, ύψος έχω 1.60. Ξαφνικά στα 25 περίπου άρχισαν παχαινω αλλά συνέχιζα να τρώω ανθυγιεινά κ να πίνω πολύ αλκοόλ. Μένω έγκυος 63 κιλά στα 29 μου, παίρνω 15 κιλά στην εγκυμοσύνη κ 4 μήνες μετά τη γέννα χωρίς δίαιτα πέφτω στα 59. Ενθουσιαζομαι κ πλακωνομαι στα γλυκά, φτάνω τα 65. Μια μέρα μου γυρνάνε τα μυαλά κ ξεκινάω δίαιτα για πρώτη φορά στη ζωή μου. Χωρίς διαιτολόγο, απλώς έκοψα όλα τα παχυντικα κ με τρομερές αφαγιες, έως κ 24 ώρες καταλήγω στα 50 κιλά μέσα σε 4 μήνες. Διατηρουμαι με απίστευτη πείνα κ στέρηση σ αυτά τα κιλά μέχρι τα στα 33 μου όπου κ ξαναμενω έγκυος. Προσπάθησα να συνεχίσω τις αφαγιες αλλά η πείνα κ λαιμαργία με νίκησαν. Είμαι στον 7ο μήνα κ έχω πάρει 11 κιλά. Τις τελευταίες μέρες νομίζω ξέφυγα, τρώω απίστευτες ποσότητες γλυκών κ κατευθείαν πάω κ κάνω εμετό. Νιώθω χάλια, σιχαίνομαι τον εαυτό μου, τρέφομαι σαν ζώο, φοβάμαι ότι θα πάθει κάτι το μωρό, αφήστε που δυσκολεύομαι πολύ να προκαλέσω εμετό με αποτέλεσμα να κλεινομαι στο μπάνιο με τις ώρες κ να με ψάχνει η κόρη μου. Έχω τρελαθεί πρέπει να σταματήσει όλο αυτό δεν πρέπει να πάρω άλλα κιλά αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να τρώω βλακειες! Ο άντρας μου δεν έχει καταλάβει κάτι κ δεν μπορώ να του μιλήσω γιατί ήδη με λέει εμμονικη. Ελπίζω να μη σας κούρασα, σας παρακαλώ, ψάχνω δύναμη

Senior Member
    Καλησπερα!! Δεν πιστευω οτι εχω τις απαραίτητες γνωσεις επι του θεματος, δεν εχω πείρα και γενικα δεν ξεεω για τη βουλιμια πολλα! Ομως με τη λογικη και μονο εχω να σου πω τα εξης
    1) Δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα απο το να βαζεις εσυ η ιδια τον εαυτο σου να υποφερει, κανοντας εμετο! Το θεωρω οχι απλα ελλειψη σωστης κρισης αλλα ελλειψη σεβασμου προς τον εαυτο σου! Και προς το παιδι μου εχεις μεσα σου! Εχω διαβασει οτι οταν εισαι εγγυος και εχεις αγχος για οτιδηποτε αυτοματα το περνας στο μωρο και βγαινει με βεβαρυμενο ψυχικο κοσμο, έχοντας 99,9% πιθανοτητες να γινει αγχωδης...
    2) Εχεις υψος 1,60 εχεις παρει 11 κιλα, δηλαδη ποσο εισαι τωρα, 61? Χαλάρωσε λιγο, δεν εχεις καποιο χοντρο παχος και ολα δειχνουν οτι μπορεις να χασεις! Γιατι απλα δεν παιρνεις αποφαση να κανεις υπομονή, να τρως γενικα πιο σωστα γιατι εχεις και παιδι μεσα σου, δεν γινεται να το ταιζεις μονο ζαχαρη, και τρωγε και ενα και δυο μικρα γλυκα και σε μια μερα αλλα μς μετρο.!!! Νομιζω ως μελλουσα μανα σιγουρα θα εχεις τη δυναμη να το κανεις! Τιποτα δεν ειναι ακατορθωτο οταν το ανθρωπινο μυαλο το αποφασισει και το πιστεψει!
    3) Προφανως και εισαι εμμονικη, με τετοια κακοματεχειριση του εαυτου σου. Μιλα του, πες οτι ξερεις και εσυ το προβλημα σου ΜΟΙΡΑΣΟΥ το, ο αντρας σου θα σε αγαπαει οσα κιλα και να παρεις, και αυτο ειναι αρκετο να σε κανει να μην αισθανεσαι και τοσο ασχημα... Ποσες πολυ πιο τσουπωτες εγγυες εχασαν μετα και τις εβλεπες και δεν πιστεύες; Απειρες...
    4) Επειδη ο, τι λεω τα λεω ισως και με το αφελες μου μυαλο, ακου και το εξης.. Πριν μιλησεις με ειδικο που πρεπει οπως και δηποτε, μιλα πρωτα με τον εαυτο σου, σκεψου αν του αξιζει τοση ταλαιπωρια για το τιποτα τη στιγμη που υπαρχουν και γυναικες π δεν ειναι καν εγγυος και ειναι 200 κιλα! Και δεν το λεω καθολου ρατσιστικα, το λεω γιατι ακομα καο αυτες η μερικες απο αυτες εχουν το σθενος και προχωρανε και εχουν αυτογνωσια κ συνειδηση! Που θεωρητικα το προβλημα τους σε σχεση με τα κιλα ειναι μεγαλυτερο! Πρωτα ενδοσκοπηση, τι κανω; παω καλα; Δευτερον, μοιραζεσαι το προβλημα! Το ιδανικο για μενα και με ειδικο και με οικογενεια... Α, και λυπησου το παιδι σου που σε βλεπει σε αυτην την κατασταση...Σιγουρα θα επιβαρυνεται με καποιον τροπο ψυχολογικα...

Senior Member
    Γωγώ... σκέψου το μωρό που κουβαλάς! Τι φταίει να πληρώσει τις δικές σου απερισκεψίες επειδή σου κόλλησε στο μυαλό πως δεν πρέπει να τρως; Και βέβαια πρέπει να τρως, τρως για 2. Ξέχασες την πρώτη σου εγκυμοσύνη;

Σταμάτα τώρα για καλό του παιδιού σου και καλό δικό σου. Μην περνάς το άγχος σου και στο παιδί. Ηρέμησε, χαλάρωσε, απόλαυσε την εγκυμοσύνη σου κι όταν πεινάς ... υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές να φας τα πάντα και υγιεινά. Ξε-κόλ-λα!
    :love:

Senior Member
    εσυ θεωρεις προβλημα τα κιλα που εχεις παρει η τη σταση σου απεναντι στο φαγητο και στα κιλα?
    ας ξεκινησουμε απο εκει.

Junior Member
    Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, δεν ξέρω ποιο είναι το πρόβλημα, νομίζω ότι κουράστηκα να προσέχω τι τρώω, να στερούμαι, θέλω να αφεθω αλλά μόλις το κάνω ανεβαίνει η ζυγαριά κ με πιάνει κατάθλιψη. Οπότε βρήκα τον εμετό ως μέση λύση, πόσο λάθος μου , το ξέρω αλλά δυστυχώς συνεχίζω. Νομίζω ότι βρίσκω άλλοθι ότι στην περίοδο της εγκυμοσύνης πολλές γυναίκες έχουν εμετούς άρα λέω τι πειράζει να κάνω κ εγώ. Υπόσχομαι στον εαυτό μου ότι όταν γεννήσω θα σταματήσω κ θα μπω πάλι σε πρόγραμμα χωρίς γλυκά κ χαζομάρες. Πρέπει να σταματήσω να σκέφτομαι τα κιλά 24 ώρες το 24 ωρο!

Senior Member
    Τι θα πει οταν γεννησω θα σταματησω? Δεν μου φαινεται και πολυ υγιης ο τροπος σκεψης σου, καλυτερα να απευθυνθεις σε ειδικο...Ειπα τη γνωμη μου, απο δω και επειτα δεν ξερω πως να σε πεισω ουτε μπορω να μπω στο μυαλο σου να σου αλλαξω γνωμη...Σορρυ αν ακουγομαι αποτομη, ειναι και γραπτος λογος, απροσωπος, αλλα στα λεω καλοπροαιρετα! Αυτο το φορουμ , θεωρω, για σενα την δουλεια του την εκανε, ακουσες μερικες συμβουλες, αλλα δε φαινεται να τις κατανοησες πληρως...Μην συνεχιζεις να κανεις λαθη, πηγαινε σε ειδικο..Θα ειναι η πιο σωστη αποφαση που εχεις παρει ποτε..

Junior Member
    Σ ευχαριστώ πολύ, έχεις απόλυτο δίκιο μόνο αν μιλήσω σε ειδικό θα βρω λύση, πλέον αντιλαμβανομαι ότι θέματα σοβαρα

καλα σοβαρα τωρα; μπορει μεχρι και να αποβαλεις με αυτα που κανεις! Οι εμμετοι μπορει να σου δημιουργησουν χιλια δυο προβληματα και ποσο μαλλον τωρα που εισαι εγκυος στο παιδι σου! Καταρχας μπορεις να λυποθυμησεις απο διαταραχη των ηλεκτρολυτων και να παθεις ενα σωρο αλλα προβληματα στο πεπετικο σου συστημα! Αν θες να καταστρεφεσαι καντο μετα τη γεννα οσο θες! Τουλαχιστον αφησε το αγεννητο παιδι σου να γεννηθει φυσιολογικα! Διαφορετικα θα εχεις τυψεις μια ζωη για τα τυχον προβληματα που μπορει να του προκαλεσεις! Φερσου λιγο ωριμα οσο δυσκολο κ αν ειναι! Και μην πεις οτι δε ξερω πως νιωθεις ημουν 3 χρονια βουλιμικη και περασα τα δεινα ξερω παρα πολυ καλα πως ειναι περισοτερο απο σενα..συγγνωμη για το αυστηρο μου αλλα τιθεται θεμα υγιειας του παιδιου! Σταματα πριν να ειναι αργα! Και προφανως να επισκεφθεις ψυχιατρο και διατροφολογο! Προσεχε! οχι ψυχολογο! Δεν ειναι γιατρος! Ειδικα τωρα που εισαι εγκυος ενας εξιδεικευμενος γιατρος θα σε καλυπτει περισσοτερο..Μεινε δυνατη! Μη το κανεις αυτο στο μικρουλι!

Junior Member
    Δυστυχώς ακόμα τα ίδια. Γέννησα, για 40 μέρες σταμάτησα κ μετά ξανά εμετοι. Πήγα σε διατροφολογο, έχασα όσα κιλά μου είχαν μείνει κ άντεξα 2 μήνες σχεδόν σωστή διατροφή κ καθόλου εμετοι. Κ μετά ξανά τα ίδια. Έχω τώρα από τον Ιούλιο περίπου με συνήθως 2-3 εμετούς την ημέρα. Δεν αντέχω άλλο δεν αντέχω! Σιχαίνομαι τον εαυτό μου, τρώω μόνο κ μόνο για να τα βγάλω, κοντεύω να τρελαθώ. Ήθελα απλά να μιλήσω κάπου , το ξέρω ότι χρειάζομαι βοήθεια αλλά δύσκολο πολύ . Δεν ελέγχω τον εαυτό μου καθόλου, αντί για 1 μπισκότο τρώω 10 κ τα βγάζω κατευθείαν αχ τι θα κάνω δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι

Senior Member
    Ξέρω ότι οι άνθρωποι όταν κάνουν παιδιά βάζουν σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό τους και ενδιαφέρονται πρώτα για τα παιδιά τους, εσύ ασχολείσαι με τον εαυτό σου σε βαθμό που μοιάζει εγωκεντρισκμός κατά την ταπεινή μου άποψη. Δεν θέλω να κάνω κριτική απλά απορώ γιατί περνάς αυτό το πράγμα και ειδικά μόνη.. Και όταν ήσουν έγκυος έβαζες σε κίνδυνο τον εαυτό σου και το παιδί σου. Δεν ξέρω γιατί φέρεσαι έτσι ανώριμα, ούτε το πρόβλημα αντιλαμβάνεσαι νομίζω, γιατί δεν μπορείς να δεις αυτό από το οποίο νοσείς. Χρειάζεσαι βοήθεια όσο είναι καιρός, έχεις οικογένεια το μεγαλύτερο κίνητρο για να γίνεις καλά και να μεγαλώσεις όμορφα τα παιδιά σου. Εύχομαι να βρεις τον δρόμο σου.

Junior Member
    Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, μη νομίζετε ότι δεν έχω καταλάβει το πρόβλημα, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάω σε ειδικό. Καταρχήν οικονομική δυνατότητα δεν υπάρχει κ κατά δεύτερον δεν μπορώ να μιλήσω στον άντρα μου, ξέρω ότι θα τον στενοχωρήσω πολύ, έχει χάσει τους γονείς του , μόνο εμένα έχει, προσπαθούμε τόσο πολύ να έχουμε μια ισορροπημένη κ ευτυχισμένη οικογένεια, δεν γίνεται να τα καταστρέψω όλα , πρέπει μόνη μου να το ξεπεράσω. Ήδη έχω κάνει κάποια πρόοδο, πολύ μικρή αλλά κάτι είναι κ αυτό. Απλά όλη μέρα με τα παιδιά πιέζομαι, ο μπέμπης όλη μερα κλαιει, να φάω σωστά δεν προλαβαίνω κ τρώω ο,τι βρω μπροστά μου. Κ το ένα φέρνει το άλλο κ πάλι τα ίδια! Κ μόνο που τα γράφω αυτά εδώ ανακουφιζομαι, θα το παλέψω μόνη μου, θα κάνω όπως παλιά , θα μετράω θερμίδες κ θα προσπαθώ να τρώω σωστά τουλάχιστον 3 γεύματα. Κ μόνο που σκέφτομαι πόσο υγιής κ ανάλαφρη ένιωθα πριν ξεκινήσει όλο αυτό, βρίσκω κίνητρο!