Results 1 to 7 of 7
Thread: SOS
-
01-03-2016, 00:02 #1
SOS
Γεια σας!! Η ζωη μου είναι μια συνεχομενη διαιτα θα ελεγα..Το καλοκαιρι κατορθωσα να βαλω 8 κιλα επειδη επεσα με τα μουτρα στο φαι..Καθημερινα 3 φετες ψωμι με μερεντα..πλουσιο μεσημεριανο με άλλες 2 φετες ψωμι, το απογευμα 2 ντονατ η κρουασαν και βραδυ σουβλακια,πατατες και οτι ανθυγιεινό υπαρχει(ημουν κατασκηνωση για 1 μηνα,εκει τα ετρωγα αυτα..εκει παχυνα) Μην σας τα πολυλογω..απο 63-64 κιλα εφτασα στα 72...ημουν στα προθυρα καταθλιψης..Πρωτη φορα εφτανα τοσο.Το πηρα θερμα ομως..πηγα σε διατροφολογο και ξεκινησα δυναμικα γυμναστηριο..σημερα ζυγιζω 62 κιλα πανω κατω με 21-22% λιπος..Εχω συνηθισει να τρωω υγειηνα και παντα συνοδευω το φαγητο μου με σαλατα..αφθονη σαλατα και μια κουταλια λαδι..Το θεμα μου ειναι οως νιωθω ασχημα και ενοχες επειδη τρωω σαλατα..ειμαι ηλιθια το ξερω ομως νιωθω ο οτι αυτο με παει πισω και δεν χανω κιλα γι αυτο..(εχει κολλησει ο δεικτξς της ζυγαριας) και κατι υγειηνο να φαω επειδη θα φουσκωσω πιστευω πως με παχαινει...πφφφ καμια βοηθεια?
- 01-03-2016, 19:39 #2
knina δεν χρειάζεται να βγάζεις καινούρια ποστ για το θέμα σου... Νομίζω ότι απο εκεί που ξεκίνησες μπορείς να γράφεις.... Γιατί έτσι υπάρχουν 3- 4 ποστ δικά σου που στο καθένα έχεις προσθέσει και από κάτι....
Στο πρώτο λοιπόν ποστ σου έχω ήδη απαντήσει για το θέμα του διαιτολόγου ... Δεν μπορεί μέχρι τώρα να έτρωγες γλυκά μερεντες κρουασάν κλπ και από τη στιγμή που σου αρέσουν ο διαιτολόγος να στα αποκλείει απο τη διατροφή σου εντελώς .. Μην τα ξανάγραφω!!!
Τώρα το θέμα με τη σαλάτα και ότι θα παχύνεις σαφώς καταλαβαίνεις ότι δεν στέκει...
Όλα είναι στο μυαλό σου ....Αφού λοιπόν έχεις υιοθετήσει μια υγιεινή διατροφή και αυτό είναι πολύ καλό αυτό μην το σταματήσεις!!!!
Ο λόγος που δεν χάνεις ειναι άλλος... Πρώτα απ όλα η ψυχολογία σου που απο ότι βλέπω δεν ειναι στα καλύτερα της... Μπήκες εδώ και προσπαθείς να τραβήξεις την προσοχή με τα πολλα ποστ... Όταν κάποιος σε διαβάσει και μπορεί θα σου απαντήσει...Εδώ είμαστε σε βλέπουμε και θα σε βοηθήσουμε όπως και αν μπορούμε!!!!
Επίσης προσπάθησε να μην παραλείπεις κανένα γεύμα και νατρως σωστά... Κάτι μπορεί να μη σε βοηθάει διστροφικα εννοώ να χάσεις...
Άλλος ένας λόγος ειναι ότι απλά το σώμα σου έχει κουραστεί απο τις απανωτές δίαιτες και δεν αντιδρά... Σου στενει μνμ που πρέπει να λαβεις σοβαρά υπόψιν!!
Σε έχει πιάσει εμμονη με τα κιλά λες και έχεις να χάσεις 30+ Άλλοι εδώ μέσα με πιο πολλά κιλά έχουν τεράστια αισιοδοξία και δύναμη και εσύ μιλάς για 5κιλα ενώ θα έπρεπε να χαίρεσαι που είσαι σταθερή έχεις την υγεία σου δν έχεις καμια ΔΠΤ και είσαι νέα κοπέλα που αντί να χαίρεται τη ζωή της παραπονιέται για τα 4-5 κιλά!!!!
Κάνε αλλαγές στον τρόπο ζωής σου και ισως κσι διατροφης σου (κανε δοκιμες)βρες τι σου φταίει γιατί κάτι άλλο υπάρχει πίσω απο αυτό και οταν είσαι έτοιμη και εσυ και ο ταλαιπωρημένος οργανισμος σουνα δεις πως θα φυγουν τα υποτιθέμενα παραπάνω κιλά...
01-03-2016, 23:58 #3
Καλησπέρα σας.
Αισθανομαι λίγο παράξενα αφού είναι η πρώτη φορά που γράφω σε ενα forum. Σας παρακολουθω εδώ και καιρό. Παιρνω δύναμη απο τις ιστορίες σας και ελεγα οτι δεν ειμαι μονη. Ειμαι σίγουρη οτι ετρωγα εδω και πολλα χρονια τα συναισθήματα μου. Ετρωγα τις λυπες , ετρωγα και τις χαρες. Ελεγα οτι πρέπει να ειμαι ήρεμη για να ξεκινησω δίαιτα . Πότε ομως ειμαστε ηρεμες; γυναικες που εργαζομαστε, εχουμε παιδια, σπιτια, φαγητα, ψωνια. Ολα απο τα χερια μας περνούν. Ετσι εφτασα αισιως τα 149 κιλα. Δεν κοιμομουν πια με τον σύζυγο γιατι ροχαλιζα, αλλα και στον καναπε ακομα τον ξυπνουσα. Ερχοταν και με σκουνταγε. Πόσα τετοια εχω να πω... Ετσι εφτασε η μερα. Ειχα πει οτι δεν θα κανω καμια επεμβαση πότε. Χτυπησε το τηλεφωνο και ηταν μια φιλη, μια καλη φιλη την οποία βοηθουσε μια παλια συμβουλος των Weight Watchers. Ηταν 9 Ιουνιου 2014. Ειπα θα προσπαθήσω. Προσπαθησα και προσπαθω καθε ημερα. Ετσι ειναι . Εχω χασει 72 ολοκληρα κιλά. Δεν το πιστεύω. Δεν μπορω να το πιστεψω. Γιʼ αυτο σας γραφω. Θελω να σας πωοτι ολα γίνονται αρκει να το βάλουμε στο μυαλο μας. Να εχουμε κινητρο. Ισχυρο κινητρο.
Διατροφή, κινηση και καλη παρέα. Σας ευχομαι μεσα απο την καρδια μου καλη συνεχεια. Αλλωστε και εγω συνεχιζω. Καθε ημερα με κεφι. Και τωρα εβαλα εναν ακομα συμμαχο σε αυτην την μαχη. Εσας. Ελπιζω να μην σας κουρασα. Ευχαριστώ,να εχουμε ολοι εναν καλο μηνα. Καληνυχτα
02-03-2016, 18:54 #4
mariamos μπράβο σου για τα κιλά που έχασες και που θέλησες να το μοιραστείς μαζί μας όλο αυτό που πέρασες!!! Η ιστορία της δικης σου ζωής ειναι ιστορια πολλών άλλων απο εδώ!!!!
Η τροφή των συναισθημάτων ειναι πραγματικά ανεξέλεγκτη και αν χάσεις το μετρο άντε να το ξαναβρείς!!!
Δεν ξερω αν θες να χάσεις αλλα, εγώ σου εύχομαι να μην ξαναφτάσεις ποτέ σε αυτό το σημείο και ο.τι θέλεις να μοιραστείς η να συμμετέχεις χαρά όλων μας!!!
Knina ξαναδιαβάζοντας όσα σου έγραψα απο πάνω ίσως να ήμουν κάπως απότομη η αυστηρή μαζί σου ... Όμως δεν ειναι κάτι εχθρικό απέναντι σου .. Προσπάθησα να βοηθήσω καλοπροαίρετα και ήθελα κάπως να σε ταρακουνήσω - κινητοποιήσω !!!!
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων κι άλλων μελών το διευκρινίζω!!!
02-03-2016, 23:12 #5
Συνεχίζοντας την προσπάθεια
Ευχαριστώ πολύ για την ενθάρρυνση maria030.Τα ατομα που εχουμε φτασει τοσα κιλα οσα εγω εχουμε χαμηλη αυτοπεποίθηση και εγω προσωπικα παντα πιστευω οτι κανω κατι λαθος. Εκτος απ΄ αυτο που κανω τωρα. Συνεχιζω την προσπάθεια αν και ο οργανισμος μου δεν βοηθάει αυτον τον καιρο. Ξερω οτι πρεπει να κανω υπομονη και να μην τα παρατησω. Θα ηθελα να φτασω τα 70 κιλα ιδανικα αλλα ξερω οτι δεν πρεπει να ειμαι αχαριστη. Εχω ξεκινησει ζουμπα και αυτο μου φτιαχνει την διαθεση αφου το τελευταιο διμηνο η ζυγαρια ειναι σχεδον σταθερη. Ολοι μου λενε οτι αυτο που εχω κανει ειναι απιστευτο, ομως για μενα δεν φτανει
.
Οσο για την knina. Θα ηθελα να σου πω πολυ απλά οτι οι σαλατες δεν παχαινουν. Οσο και να φας εκτος απο καποιες εξαιρέσεις. Αλλωστε αυτες βοηθουν στην διατήρηση ενος χαμηλου βαρους. Φανταζομαι οτι στα 62 κιλα θα πρεπει να εισαι τουλαχιστον χαρουμενη . Στο λεει μια γυναικα που εφτασε 149 κιλα. Αγαπα τον εαυτο σου. Αυτο πρεπει να κανουμε ολοι. Καλο βράδυ.
03-03-2016, 09:59 #6
αχ αυτή η μερέντα... κλείνει σπίτια.
βάλτο στόχο κορίτσι μου και θα τα καταφέρεις
:bouncing::bouncing:
05-03-2016, 13:10 #7
Εμένα πάλι μου συμβαίνει το αντίθετο. Έχω παρατηρήσει πολλές φορές ότι όταν τρώω πράσινη σαλάτα χάνω πιο γρήγορα κιλά σε σημείο που αν δεν φάω νιώθω ότι δεν κάνω δίαιτα.
Δεν μου αρέσει η σαλάτα οπότε παλαιότερα κατάφερνα να την αποφεύγω με διάφορες δικαιολογίες και μετά ένιωθα ενοχές. Τους τελευταίους μήνες το έχω πάρει διαφορετικά το θέμα: αφήνω την σαλάτα για το τέλος του γεύματος και κάθομαι και μυρυκάζω με την ησυχία μου και σκέφτομαι πόσο ευγνώμων είμαι για αυτή την σαλάτα, γιατί μου χαρίζει την δυνατότητα να φάω τα υπόλοιπα που τρώω και να αδυνατίζω.
Αν ήξερες τον μηχανισμό που έχει η πράσινη σαλάτα μέσα στον οργανισμό μας δεν θα θεωρούσες ότι σε παχαίνει. Η πράσινη σαλάτα επειδή έχει τόσες ίνες δεσμεύει το λίπος του φαγητού που τρώμε μέχρι και 30%. Για αυτό συνιστούν το Πάσχα μαζί με το αρνί που έχει πολύ λίπος να το τρώμε με πράσινη σαλάτα.
Εγώ τις παίρνω έτοιμες, πλυμμένες και καθαρισμένες και ανάμικτες ώστε να μη βρίσκω δικαιολογίες να μην τις ετοιμάζω. Εδώ που είμαι έχω ποικιλία στην επιλογή και άλλες είναι μόνο με πράσινα λαχανικά, άλλες μπορεί να έχουν τοματάκια, καλαμπόκι αλλά το κυρίως συστατικό είναι πράσινη σαλάτα. Αποφεύγω όμως το λάχανο γιατί με φουσκώνει.
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση