Ψύχωση με τα κιλά
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Junior Member

Ψύχωση με τα κιλά

Γεια σας! Γενικά ποτέ δεν ήμουν εύσωμη..ήμουν normal..στα 16 μου αποφάσισα να κάνω δίαιτα για να χάσω κάποια παραπανίσια κιλάκια..έχασα μέσα σε 4 μήνες περιπου 10 κιλά όμως δυστυχώς το καλοκαίρι τα ξανά έβαλα.Δεν τα παράτησα..την επόμενη χρονιά έκανα ξανά δίαιτα χωρίς όμως να έχω κάποια ιδιαίτερη αλλαγή.Αποδέχτηκα τον ευατό μου έτσι οπως είναι..δεν ήμουν χάλια,μια χαρά ήμουν..απλά να ξέρετε όλα είναι στο μυαλό.Το καλοκαίρι όμως που μας πέρασε..ο οργανισμός μου εξαντλημένος πό την δίαιτα..μόλις το έριξα στο φαγητό τα παιξε...Εβαλα περίπου 8 κιλά..Από τα 64 που ζύγιζα έφτασα στα 72...ήμουν ράκος,ένιωθα απαίσια..δεν μου χωρουσε τίποτα..Μόλις γύρισα από τις διακοπές ξεκίνησα δίαιτα και γυμναστήριο..Τον Νοέμβριο ήμουν κάπου στα 68..πήγα σε διαιτολόγο και σήμερα ζυγίζω 61-62 κιλά..έχασα και μου το λένε πολλλοί.Καμια σχέση με το καλοκαίρι..φυσικά εγώ θέλω να πάω στα 58 αλλά ο στόχος μου με την διαιτολόγο ήταν τα 60 κιλά..Σε μια βδομάδα πάω 6ημερη με το σχολείο(3η λυκείου είμαι)..ουσιαστικά τέλειωσα με την δίαιτα κι εκεί θέλω να φάω ελεύθερα,χωρίς να σκέφτομαι την δίαιτα κλπ..θέλω να το ευχαριστηθλω βρε παιδάκι μου..όμως φοβάμαι μην σε μια βδομάδα πάρω κιλά και παχύνω..δεν ξέρω αν είναι δυνατόν αυτό όμως εγώ το σκέφτομαι συνέχεια κι αγχώνομαι.Μου χει γίνει εμμονή..μέχρι και χάπια για να κάνω εμετό σκέφτηκα να αγοράσω ώστε να τρώω και να κάνω εμετό...μου χει γίνει αρρώστια..δεν θέλω σε μια βδομάδα να αλλάξουν όλα..δεν λέω πως θα το τρώω σαν να μην υπάρχει αύριο..αλλά θέλω να φάω και το πρωινό μου στο ξενοδοχείο και όχι μια φετούλα με μέλι που έτρωγα κάθε πρωί,να φάω και το γλυκάκι μου,να πιω και ενα ποτηράκι αλκοόλ..μια φορά πας 6ημερη στην ζωή σου με το σχολείο..Βρίσκομαι σε απόγνωση...

Senior Member
    Καλώς ήρθες!! Δεν μας είπες ποσο ύψος έχεις ...απο όσο καταλαβαίνω απο ενα σημείο και μετά ήσουν σε μια συνεχόμενη δίαιτα έχοντας άγχος για τα κιλά σου...
    Εγώ θα σου πω το εξής ... Πρόσεχε τη διατροφή σου αυτή την εβδομάδα...
    Απολαυσε την εκδρομή σου , φαε ότι θέλεις σε νορμλ ποσότητες... Εκδρομή και δίαιτα η έστω να μην πάρεις 1-2 κιλακια δεν γίνεται... Μην αφήσεις αυτό να σε κάνει να μην περάσεις καλά!!
    Όταν επιστρέψεις αν τελικά έχεις πάρει κανεις μια προσεγμένη και ισορροπημένη διατροφή και θα τα χάσεις!!! Και θα έλεγα καλύτερα μετά τις εξετάσεις των πανελληνίων γιατί δίαιτα και πανελλήνιες δεν θα το συνιστούσα...
    Εγω δεν πιστεύω ότι θα πάρεις πάντως τόσα ούτε ειναι λόγος να ανησυχείς τόσο πολύ.. δεν ξερω και με βάσει το ύψος σου γι αυτό αν πες μας ποσο είσαι ...

Junior Member
    Είμαι 1,66 και πάνω..βέβαια έχω να μετρηθώ κανα χρόνο αλλά δεν πιστεύω αυτό που λένε πως πρέπει να είσαι 10 κιλά κάτω από το ύψος σου γιατί παίζει ρόλο και το πόδο γυμνασμένος είναι κάποιος...Ναι γενικά είμαι σε μια συνεχή δίαιτα..βασικά διατροφη θα έλεγα κι όσον αφορά τις πανελλήνιες τρέφομαι σωστά και ίσα ίσα με βοηθάει στο διάβασμα σε σχέση με αυτούς που τρώνε ότι βλακεία βρουν μπροστά τους επειδή και καλά διαβάζουν..αυτό με.το φαγητό και τις πανελληνιες είναι ψέμα 100%

Senior Member
    knina δεν κατάλαβες καλά!!! Δεν σου είπα ότι λόγω πανελληνίων να τρως ότι βρεις μπροστά σου αλλα σωστά... Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις εξετάσεις αλλα γενικά θα πρέπει να είναι γίνει για όλους μας τρόπος ζωής... Εντάξει δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε πάντα γιατί είμαστε άνθρωποι και όχι ρομποτακια ... Και τα σουβλάκια μας θα φάμε και τις πίτσες μας αλλα όχι κάθε μερα ...όλα με μέτρο..

Επίσης αυτό που ξέχασα στο προηγούμενο ποστ και είναι πολύ σημαντικό σε καμια μα καμια περίπτωση μην πέσεις στην παγίδα να πάρεις χάπια , καθαρτικά η να κανεις εμετό!!!! Αν κανεις την αρχή μετά θα λες ας συνεχίσω δεν πειράζει άλλη μια φορά δεν θα ξαναπάρω αλλα θα παίρνεις συνέχεια η θα προξενείς συνέχεια εμέτους..ΠΟΤΕ!!!

Επίσης έχει διάφορα μια σωστή διατροφή και μια συνεχόμενη δίαιτα.. Εγώ νομίζω ότι είσαι στο δεύτερο...
    Τώρα για τα κιλά φυσικά παίζουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο...
    Λοιπόν τώρα είσαι 60 ... Αν δλδ στην εκδρομή πάρεις ας πούμε δυο κιλά θα είναι τόσο τραγικό για σένα;
    Να φας τα πάντα με μέτρο!!! Εγώ αυτό προτείνω και αν πάρεις 1-2κιλακια δεν χαλαε ο κόσμος... Θα τα χάσεις!!! Και αν θέλεις τόσο πολύ να πας 58 θα τα κατάφερες μόνο αν ξεφύγεις απο αυτόν τον πανικό και το άγχος... σταθερά και σωστά!!!! Μέσα σε ενα μήνα το πολύ θα φτάσεις εκεί που θες!!!! Ψυχραιμία όλα καλά θα πάνε!!!

Junior Member
    Έχεις απόλυτο δίκιο..Δεν στερούμε τίποτα(μόνο γλυκά δεν περιλαμβάνει το διαιτολόγιο μου) τρωω κανονικοτατα απλα οπως ειπες πρεπει να αποβαλλω το αγχος γιατι εχω και το αγχος των πανελληνιων και θα με καταστρεψει..Ευχαριστώ πάρα πολύ για την συμβουλή σου,σημαίνει πολλά☺

Senior Member
    Χαίρομαι που έστω και λίγο σε βοήθησα!!! Αα και κανένα γλυκάκι που και που δεν πειράζει 🍦 εκτός αν δεν σου αρέσουν!!!!

Senior Member
    Γεια σου!
    Πρωτον, αυτο με τις πανελληνιες και το φαγητο δεν ειναι ψεμα 100%, γιατι κ γω δυο χρονια πριν που εδωσα ενιωθα σαν υπνωτισμενη απο ολα και ξεσπαγα στο φαι και δεν το καταλαβαινα... Δεν μετανιωνω ομως γιατι εχω μαθει πολλα απο αυτο.
    Δευτερον, θα πω τα ιδια που ειπα και σε αλλο ποστ, αλλο υγιεινος τροπος ζωης αλλο διαιτα. Το θεμα δεν ειναι να τρως λιγοτερο, αλλα τις σωστες τροφες, κανονικες ποσοτητες. Και το γλυκο σου θα φας στο πλαισιο της ισορροπιας. Επισης, ο αριθμος στη ζυγαρια είναι σκετη παράνοια απο ενα σημειο και μετα. Εφοσον εχεις φτασει σε ιδανικο επιπεδο κοιτα τη μυικη σου μαζα και το λιπος οχι ετσι γενικα και αοριστα τον αριθμο στη ζυγαρια. Και να προσεχεις γιατι αν εχεις κανει εξαντλητικη διαιτα η υποθερμιδικη σε μεγαλο βσθμο σιγουρα εχεις χασει μυες και αν κανεις καμια παρασπονδια παραπανω μπορει να βαλεις ευκολα.
    Τριτον, ηρεμησε λιγακι, νεα εισαι, χειροτερο πραγμα απο τη λογικη του χαπιου και του εμετου δεν υπαρχει.. Και νταξει, δε σου λεω να παρεις εικοσι κιλα, αλλα αν παρεις πχ 3 στις πανελληνιες τι θα γινει; Η ζυγαρια σαν αριθμος παντα θα ανεβοκατεβαινει.. Εδω αν ανεβεις μια φορα το πρωι μια το μεσημερι και μια το βραδυ θα σου δειξει μικρη αποκλιση. Ε θα πάρεις καθαρτικο? Ελεος δηλαδη.. Ο οργανισμος δεν ειναι ρομποτακι. Και εν τελει δεν ειμαστε ενας αριθμος. Πραγματικα, δεν ξερω, αγανακτω με οσους ενω εχουν φτασει στα φυσιολογικα ορια στην κλιμακα υψους-βαρους, θελουν να χασουν κι αλλα η κανουν σαν τρελοι μην παρουν.. Δεν εγινε κατι για 1-2 κιλα ειδικα οταν εισαι σε τετοια φαση που θες τονωση, αν διαβαζεις βεβαια. Δεν ειναι μυθος το θεμα του φαγητου ουτε στο ελαχιστο, ξερω πααααρα πολλους αριστους μαθητες που εβαλαν το δεκακιλο.. Θα μου πεις αν προσεχαν δεν θα το εβαζαν. Ναι συμφωνω οντως εφταιγαν, αλλα μερικες φλρες δεν το κσταλαβαινεις, εισαι σαν υπνωτισμενος απο το συστημα καπως..
    Κουλαρε, εχεις φτασει στον στοχο σου και τωρα απλα θες συντηρηση! Αν εχεις χρονο η πηγαινε γυμναστηριο για εκτονωση η βγαινε εξω για περπατημα!! Και καλη επιτυχια!
    (σορρυ αν καπου φαινομαι επιθετικη, αυτος ειναι ο τροπος που μιλαω, αλλα παντα καλοπροαιρετα, ειναι και γραπτος ο λογος εδω και δεν φαινεται προσωπο κλπ κ μπορει να παρεξηγηθω!)

Junior Member
    Καμια παρεξηγηση βρε σιγα..Εννοω οτι ειναι ψεμα γιατι ργω προσωπικα δεν εχω αναγκη να φαω γλυκα για να αποδοσω.Τρωω πολυ σωστα πιστευω κι αυτο με βοηθαει..δεν ξερω ποσες θερμιδες προσλαμβανω καξ οσον αφορα το γλυκο..η διαιτολογος δεν μου βαζει...γι αυτο και φοβαμαι μην πεσω με τα μουτρα στις μερεντες κλπ εκει στην εκδρομη και με παει πισω

Senior Member
    knina πολύ κακως δεν σου βάζει γλυκό!!! Αμάν πια αυτή οι διαιτολογοι!!! Αυτό για μένα ειναι λάθος και δεν καταλαβαίνω και το λόγο ... Μα φυσικό ειναι ότι όταν στερείσαι κάτι θα πέσεις με τα μούτρα μετά... Να βάζεις λοιπόν γλυκό στη διατροφή σου !!!! Όχι κάθε μέρα αλλα 1 φορά την εβδομάδα αν θες να χάσεις μια μικρή σοκολατιτσα η 1-2 κουταλιές μερεντα σκετη που την ανέφερες... Δεν ειναι ότι δεν σου αρέσουν τα γλυκά διαφορετικά θα το καταλάβαινα...
    Λοιπόν κάτι που κάνω εγώ που πίστεψε με μπορώ να τρέφομαι μόνο γλυκά... Δεν ειμαι υπέρβαρη μην τρομάζεις... Αν σου αρέσουν μπορείς να το κάνεις...
    Γιαούρτι με σταφίδες καρύδια στεβια η μέλι και κάποιες φορές βάζω και κουάκερ...αυτό με έχει σωσει κάποιες φορές ...
    Η γιαούρτι με μέλι φουντούκια σταγόνες σοκολάτας... Άσε τη φαντασία σου αν δεν θες να φας πχ σοκολάτα και θες κάτι πιο υγιεινό... Επίσης τα αποξηραμένα συκα η δαμασκινα που ειναι γλυκά ..
    Όλα αυτά οχι σε τεράστιες ποσότητες νορμάλ... Και δεν αναφέρομαι απαραίτητα για τώρα που θα πας εκδρομή αλλα γενικά!!!
    Τώρα αν δεν σου αρέσουν τα γλυκά τότε αλλάζει ... Αλλα εγω κατάλαβα ότι σου αρέσουν... Άρα γιατί να στερηθείς? Και ξέρεις κάτι ? Θες στην εκδρομή να φας μερεντα; Φαε μια φέτα ψωμί και μερεντα στο πρωινό σου αλλα μην το κάνεις και τις 6 μέρες...
    Φαε λίγο απ όλα αλλα κρατά ένα μέτρο...
    Ειναι κανόνας όταν στερείσαι, βάζεις απαγορευτικα και περιορισμούς θα πέσεις με τα μούτρα σε όλα αυτά που έλεγες όχι !!!!!

Junior Member
    Οχι απλα μαρεσουν τα γλυκα..τρελαινομαιιιιι.Οτα� � δεν κανω διαιτα κανω τρελες γουρουνιεςςςςς...γενικα ειμαι του γλυκου απλα με την διαιτα κανω ρρελη υπερβαση..ειναι περιφανη για τον εαυτο μου χαχα😂😂