Τα κατορθώματά μου - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 91
    Senior Member
    Dulcinea del toboso χαίρομαι πολύ που σε βοηθησε το χάπι quiet life στην αυπνια!! :) Η αϋπνία γενικά ανοίγει την όρεξη και όταν το βράδυ έχεις αυπνια το πρωί αισθάνεσαι κουρασμένη!! Εγώ παίρνω 1 χάπι quiet life μόνο το βράδυ, δεν έχω πάρει ποτέ κατά τη διάρκεια της μέρας... Συνήθως παίρνω το χάπι στις 10.00 το βράδυ και στις 11.00 με πιάνει ο ύπνος και σήμερα για παράδειγμα ξύπνησα στις 8.00 το πρωί ,αλλά σήμερα άργησα να το πάρω και το πήρα στις 11.30 το βράδυ και πιστεύω ότι στις 12.30 θα με πιάσει σήμερα ο ύπνος!! :) Μπραβω Dulcinea del toboso που ελέγχεις τη διατροφή σου, και φαίνεσαι αισιόδοξη και με καλή ψυχολογία,χαίρομαι πολύ για σένα!! :)

Senior Member
    Dulcinea del toboso κοπέλα μου, καλά έκανες και έγραψες στο σαιτ για το υπερφαγικο επεισόδιο που είχες!! Εδώ σε αυτό το σαιτ υπάρχουν πολλά άτομα που έχουν την ΔΠΤ της βουλιμιας και μπορούν να σε καταλάβουν!! Σήμερα Dulcinea del toboso είχες βουλιμικο επεισόδιο αφού μετά από την υπερφαγια έκανες εμετό, όμως σκέψου ότι πέρασαν αρκετές μέρες που ήσουν "καθαρή" από υπερφαγικα επεισοδια!! Επικεντρώσου στα θετικά και στα ευχάριστα γεγονότα ,ότι δηλαδή έχεις θετικές εξελίξεις στη ζωή σου και μην αφήσεις ένα βουλιμικο επεισόδιο να σου χαλάσει την διάθεση!! Έχεις γύρω σου ανθρώπους που σε αγαπάνε όπως τους γονείς σου και τους συγγενείς σου που έχουν έρθει!!Επίσης,έχε στο νου σου ότι με ένα υπερφαγικο επεισόδιο δεν καταστρέφεις όλη την προσπάθεια που είχες κάνει για να αδυνατισεις τις προηγούμενες μέρες, το πολύ πολύ να έχεις πάρει 100-200 γρ που όμως θα τα χάσεις τις επόμενες μέρες, μπορεί και για μια μέρα που έκανες υπερφαγικο επεισόδιο να είναι σαν να μην το έκανες,μπορεί δηλαδή να μην έχεις πάρει καθόλου βάρος από αυτό το επεισόδιο!! Όμως, μην ανησυχείς αφού αύριο θα συνεχίσεις την διαιτα, μην στεναχωριεσαι για το σημερινό επεισόδιο!!

Senior Member
    Dulcinea del toboso ούτε κι εγώ έχω φίλες, γενικά είμαι απομονωμένη και κλειστή... Αλλά πιστεύω ότι αν ήθελα, θα έβρισκα παρέες. Δηλαδή δεν είμαι από τα άτομα που επιδιώκω να βρω φίλες. Δεν το έχω συζητήσει αυτό με κάποιον ειδικό . Ίσως επειδή έχω τους γονείς μου και συζητάω μαζι τους ότι με απασχολεί,γιαυτό να μην με πειράζει τόσο πολύ.κατά τη γνώμη μου και αυτό παίζει ρόλο στη διατροφική διαταραχη που έχουμε επειδή κατά βάθος μας στεναχωρεί το γεγονός ότι δεν έχουμε παρέες και έτσι ξεσπαμε στο φαγητό...

Senior Member
    Γεια σου Dulcinea, δεν έχω καταφέρει να κάνω πλήρη συνεδρία διαλογισμού π.χ της μισής ώρας χωρίς να κάνω τίποτα άλλο, αλλά λειτουργεί ακόμα και όταν κάνεις άσχετα πράγματα, π.χ. όταν πλένεις τα πιάτα που είναι υποτίθεται παρόμοιο.
    Αυτό με το μέτρημα βασίζεται στην ίδια αρχή και είναι ουσιαστικά mindfullness αφού αδειάζεις το μυαλό σου και επικεντρώνεσαι μόνο σε ένα πράγμα και όταν πας να σκεφτείς κάτι άλλο το επαναφέρεις ξανά εκεί που πρέπει. Ε, αυτό με κοιμίζει εμένα.

Σε σχέση με το βουλιμικό επεισόδιο, και τι έγινε αν μια φορά έφαγες πολύ; Γιατί πρέπει να είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου;

Θα ήθελα να μοιραστώ ότι κι εγώ στο παρελθόν έχω φτάσει στη δεκαετία των 20 μου να κάνω εμετό και κάποια περίοδο πήγε να μου γίνει μόνιμο, σαν εύκολη λύση. Μετά όμως διάβασα όλες τις προειδοποιήσεις για το πόσο επικίνδυνο είναι και είπα στον εαυτό μου "Τέρμα ο εμετός, αν φας θα το υποστείς και θα παχύνεις και αν δεν σου αρέσει θα κάνεις κάτι για αυτό αλλά δεν θα βασιστείς στην εύκολη λύση". Ο εμετός είναι η εύκολη λύση, άσε που αποτελεί και δικαιολογία πριν καν αρχίσεις το φαγητό γιατί σκέφτεσαι ότι μπορείς να φας όσο θες και μετά να κάνεις εμετό. Μετά, έφτασα μερικές φορές σε σημείο να σκάσω και να θέλω να κάνω εμετό γιατί ένιωθα ότι θα πεθάνω αλλά σκεφτόμουν "Τώρα λούσου το, αφού εσύ το έφτασες εκεί και κανένας άλλος". Ε, μετά από μερικές φορές αναγκάστηκα τουλάχιστον να αναγνωρίζω το σημείο πριν σκάσω τελείως μα τελείως, ώστε να μην χρειάζομαι νοσοκομείο και σταμάταγα τουλάχιστον εκεί.

Παρεπιμπτόντως εμένα το πράσινο τσάι μου φέρνει φοβερή υπογλυκαιμία και πείνα και είπα προχτές ότι δεν θα το ξαναπιώ. Έχω αγοράσει κιόλας γύρα στα 7 κουτιά και τώρα να δω τι θα τα κάνω. Μήπως το πράσινο τσάι λοιπόν είχε κάποια επίδραση;

Senior Member
    Aphelia εγώ δεν είχα σκεφτεί ότι το πράσινο τσάι αυξάνει την όρεξη. Εγώ προσωπικά πριν λίγο καιρό έπινα μέσα στη μέρα 3 καφέδες νές τους κανονικούς με την καφεΐνη με 3 γαλατακια light, 3 φλυτζανια πράσινο τσάι,3 κουτάκια Coca-Cola light των 330ml και έναν νες σκέτο, με αποτέλεσμα παρόλο που έφτανα τις θερμίδες συντήρησης μου να πείναω πάρα πολύ... Καθώς σκεφτόμουν τι μπορεί να φταίει και νιώθω τόση πείνα σκεφτόμουν μέχρι και ότι μπορεί να έχω πρόβλημα με τον θυρεοειδή,αλλά δεν έχω κληρονομικοτητα για πρόβλημα με τον θυρεοειδή... Μετά είπα "από σήμερα σταματάω την Coca Cola light εντελώς και τα 3 φλιτζάνια πράσινο τσάι" και τώρα πλέον πίνω 1 καφέ φραπέ με 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και έναν καφέ φραπέ ντεκαφεινε με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη!! Και τώρα δεν νιώθω την τόσο μεγάλη πείνα που ένιωθα πριν!! Aphelia δεν χρειάζεται κατά την γνώμη μου να σταματήσεις να πίνεις εντελώς πράσινο τσάι,αλλά μην πίνεις μεγάλες ποσότητες πράσινο τσάι μέσα στη μέρα πχ 1 φλυτζανι πράσινο τσάι όταν πίνεις την μέρα,μια χαρά είναι,αφού έχεις αγοράσει και 7 κουτιά κρίμα είναι να πάνε χαμένα !! :)
    Aphelia πως τα πας εσύ με την διατροφή σου?

Senior Member
    Good, εγώ δεν μπορώ πια να πιω ούτε ένα φλυτζάνι, την Παρασκευή τσαντίστηκα πάρα πολύ γιατί έχω πάει στο γραφείο μου να δουλέψω και αναγκάστηκα να φύγω άρον άρον το μεσημέρι μετά το πράσινο τσάι γιατί νόμιζα ότι θα πέσω κάτω, άσε που η νοητική μου ικανότητα έπεσε στο 0 οπότε δεν μπορούσα να κάνω δουλειά έτσι κι αλλιώς. Λύσσαξα μετά να φάω. Κι είχα πάρει παζί μου ένα κουτί γιατί έλεγα ότι θα πίνω στο γραφείο. Το είχα πάθει και τις τελευταίες φορές που είχα πιει με λεμόνι και νόμιζα ότι είναι το λεμόνι γιατί κατεβάζει την πίεση. Παλιά μάλλον δεν είχα πρόβλημα φαίνεται γιατί έτρωγα πολύ περισσότερο από ότι τώρα και αν μου ερχόταν να φάω θα έτρωγα έτσι κι αλλιώς. Παρεμπιπτόντως, το πράσινο τσάι μου είναι χωρίς καφείνη γιατί είμαι υπερβολικά ευαίσθητη, δεν το συζητάω καν για καφέ, ούτε καν κοκακόλα δεν μπορώ να πιω, ακόμα και η μεγάλη ποσότητα σοκολάτας με πειράζει. Όταν βγαίνω έξω αναγκαστικά διαλέγω ότι ρόφημα δεν έχει καφείνη, π.χ. χαμομήλι, ρόιμπος, αποξηραμένα φρούτα, μέντα άντε και σοκολάτα καμιά φορά αν δεν έχουν τίποτα άλλο. Τα κουτιά θα τα μοιράσω απλά στην ομάδα αδυνατίσματος, έτσι κι αλλιώς φέρνουμε κάτι κάθε φορά και μπαίνει σε λοταρία, συνήθως είναι φρούτα ή λαχανικά, το πρώτο βραβείο το παίρνει αυτός που έχασε τα πιο πολλά κιλά την εβδομάδα και τα υπόλοιπα μπαίνουν σε λαχνό.

Με την διατροφή μου τα πάω εκπληκτικά. Μόλις τώρα έκανα ανάλυση στον αδελφό μου που μένουμε μαζί πόσο ευχαριστημένη είμαι και ότι επιτέλους βρήκα πως να τρώω το υπόλοιπο της ζωής μου χωρίς να νιώθω στέρηση, χωρίς να νιώθω ότι πεινάω, ενώ θεωρώ ότι τρέφομαι πολύ υγιεινά. Μου έχει γίνει συνήθεια και δεν μπορώ να διαννοηθώ να φάω διαφορετικά. Όταν βγαίνω έξω μία δύο φορές την εβδομάδα για φαγητό ή ποτό, ναι, εκεί θα κάνω τις ατασθαλίες μου σε λογικά πλαίσια και παρόλα αυτά είμαι μία χαρά.

Τις τελευταίες εβδομάδας έχω εντείνει λίγο και την προσπάθειά μου, γιατί ναι μεν έχανα πριν αλλά αργά, και τώρα χάνω πιο γρήγορα, χωρίς ακόμα να νιώθω στέρηση, βασικά έκοψα να τρώω πολύ έξω και κάνω γυμναστική.

Senior Member
    Μήπως να μην του επιτρέψεις να νιώσει αυτή την ανακούφιση; Είναι σαν να μην παίρνεις ευθύνη για τις πράξεις σου έτσι. Αφού έφαγες θα πρέπει να το υποστείς. Εγώ νόμιζα ότι θα πάθω καρδιακή προσβολή από το πολύ φαί καμιά φορά και ακόμα κι έτσι δεν τον έκανα τον εμετό. Νομίζω όμως πια ότι δεν μπορώ να κάνω εμετό. Κάποιες φορές που προσπάθησα πιο παλιά νομίζω ότι το έχω συνδέσει τόσο αρνητικά στο μυαλό μου που μου είναι αδύνατο, λες και δεν με αφήνω.

Senior Member
    Αχ, ούτε καν αντέχω να το σκεφτώ γιατί έχω κι εγώ γάτους, έναν εδώ και τρεις στην Ελλάδα και τρέμω μην πάθουν τίποτα. Κουράγιο και κοίτα να δεις μήπως ξέρει κάτι κάποιος στη γειτονιά.

Senior Member
    Dulcinea del toboso λυπάμαι πολύ για το γάτακι σου που χάθηκε και εύχομαι να βρεθεί σύντομα!! Επειδή είναι η εποχή που ζευγαρώνουν οι γάτες, μήπως έχει φύγει γιατί ψάχνει αρσενικά? Ειλικρινά Dulcinea del toboso με συγκίνησαν πολύ αυτά που έγραψες, περιγράφεις πολύ καλά την κοινωνία την οποία ζούμε... Κι εγώ είμαι φιλοζωη, και εμείς στον κήπο έχουμε 7 γατάκια και τα ταιζουμε, 1 σκυλάκι και 4 καναρίνια!! Κορίτσι μην ζητάς συγγνώμη, καλά έκανες και έγραψες σε αυτό το σαιτ αυτά που αισθάνεσαι, είναι πολύ σημαντικό να λέμε αυτά που μας στεναχωρουν ειδικά εμείς που έχουμε την ΔΠΤ της υπερφαγιας -βουλιμιας,γιατί έτσι μειώνονται και οι πιθανότητες να ξεσπασουμε στο φαγητό!! Όσο για τα κορίτσια που ήταν πρώην φίλες σου μην τους δίνεις καμιά σημασία, εκείνες έχασαν όχι εσύ!! Φαίνεσαι πολύ ευαίσθητο κορίτσι και ομιλητηκη και σίγουρα θα βρεις καινούργιες φίλες που θα σε καταλαβαινουν!! Μακάρι να βρεθεί το γάτακι σου, εγώ έχω καλή προαισθηση, δεν πιστεύω ότι του έχει συμβεί κάποιο κακό, μπορεί να πήγε κάπου σε ένα μέρος ασφαλές για να γεννήσει... Αν έχεις κάποιο νεότερο ενημέρωσε μας αν θέλεις, θα χαρώ πολύ να μάθω!!

Senior Member
    Dulcinea del toboso μην χάνεις την ελπίδα σου, μπορεί να βρεθεί το γάτακι σου και το εύχομαι!! Αν όμως δεν βρεθεί είναι πολύ καλή πράξη από μέρους σου να πάρεις αδέσποτο γάτακι, αποτι ράτσας!! Έχω ακούσει ότι αυτοί που πραγματικά είναι φιλόζωοι προτιμούν να πάρουν αδέσποτο ζώο αποτι ράτσας. Dulcinea del toboso προσπάθησε να μην παραλείπεις γεύματα, γιατί η παράλειψη γευμάτων οδηγεί σε Υπερφαγικο επεισόδιο.

Member
    Ααχ θα θελα να χα ενα γατακι...παλια ειχαμε αλλα μετα τα πηγαμε στη γιαγια μου στο χωριο:/

Member
    Dulkinea το βρηκες το γατακι?

Senior Member
    το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.

Senior Member
    Originally posted by purplerose
    το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.

purplerose δεν παιζεσαι χαχα ... Μπορουμε να ψεκασουμε ομως :wink1:

Senior Member
    Εχω baygon και ζιπελαιο! Δεν ξερω ποιο απο τα δυο κανει! Kadi, οταν πας σουπερμαρκετ και αγορασεις τις λαχταριστες σοκολατιτσες, πατατακια κ.λπ. ''για να φουσκωσει η κοιλαρα σου'' παρε και κανενα εντομοκτονο :) Που ξερεις βρε μπορει να φουσκωσεις μια ωρα αρχιτερα και να κανεις και μπαμ :)
    [συγγνωμη απο τα υπολοιπα μελη του φορουμ αν ακουγομαι κακια αλλα she asked fot it:smirk::saint::shocked2: ]

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast