125 κιλα .....δεν παει αλλο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Junior Member

125 κιλα .....δεν παει αλλο

Καλημερα σε ολους!!Εφτασα στο σημειο μηδεν...125 κιλα .....απο τα 95 μεσα σε 2 χρονια ....πολλα προβληματα...δεν μπορω να παρω ανασα....παθαινω παλινδρομησεισ...ζαλιζομε απο γαστροισοφαικη κηλη...ψυχολογικα στα ταρταρα και λογω οικονομικων και λογω κριτικησ απο το περιβαλλον...πρεπει να χασω κιλα......τα παιδια μου ειναι πολυ μικρα...δεν θα προλαβω να τα χαρω αν συνεχισω ετσι....τι κανω?Βρηκα αυτο το φορουμ....να ξεκινησω διαιτα με καποιο διατροφολογο και περπατημα καθημερινα ή να απευθυνθω σε γιατρο για εγχειρηση.....τα φωτα σας...βοηθηστε με!!Ειμαι 39 ετων 1.86 125 κιλα με τασεις συνεχουσ ανοδου!!Συγγνωμη αν κουρασα!!!

Junior Member
    Τσεκαρε το ημερολογιο μου και εγω ξεκινησα τωρα νε ααρχη..καλθτερα οχι εγχειρηση μην εχεις επιπλοκες διατροφη κ γυμναστικη θα τα χασεις αλλα το θεμα ειναι το ψυχολογικο κομματι..αν μπορουσες να κανεις καποια θεραπεια θα σε βοηθουσε..ωστοσο ξεκινα με θετικες σκεψεις κτλπ και ολα θα πανε καλα και οχι στερητικες διαιτες..

Senior Member
    geo123456
    καλώς όρισες στην παρέα. Θα αναφερθώ στο θέμα του χειρουργείου. Το θέμα πριν καταλήξεις σε μια τέτοια απόφαση χρειάζεται ψάξιμο κι ενημέρωση. Προσωπικά πριν λάβω την απόφαση το έψαξα αρκετά. Μου πήρε χρόνια. Προσπάθησα να χάσω κιλά με διάφορες δίαιτες όλη μου τη ζωή, αλλά τελικά δεν μπορούσα με τίποτε να πειθαρχήσω (εκτός από μια φορά όταν ήμουν πολύ νέα). Είχα κουραστεί και μονίμως ήμουν με μια δίαιτα που δεν κρατούσα. Έψαχνα το θέμα της χειρουργικής λύσης από την εποχή που έβαζαν στο στομάχι δακτύλιο. Αρκετές περιπτώσεις είχαν προβλήματα με την μέθοδο όπως και με άλλες παρόμοιες κι αυτό ήταν ένας απ' τους λόγους που δεν προχώρησα, μέχρι που άρχισαν τα χειρουργεία που γίνονται σήμερα: γαστρικό μανίκι, γαστρική παράκαμψη κλπ.. Το ξανάψαξα διάβασα τα θετικά και τα αρνητικά και άρχισα την διαδικασία αποφασισμένη να αλλάξω την ζωή μου και φυσικά να βελτιώσω την υγεία μου γιατί ήδη είχα αρχίσει να έχω προβλήματα. Χειρουργημένη πλέον εδώ κι ένα χρόνο (και σχεδόν 1 μήνα) είμαι άλλος άνθρωπος!

Όμως βάση του ΔΜΣ σου το χειρουργείο δεν είναι εφικτό για σένα και δεν ξέρω αν τα συγκεκριμένα προβλήματα υγείας που έχεις δικαιολογούν ένα τέτοιο χειρουργείο μιας και με τον ΔΜΣ τον δικό σου το χειρουργείο γίνεται για διαφορετικές παθήσεις. Θα ήταν καλό να το ψάξεις τι μπορεί να γίνει με την δική σου περίπτωση. Πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα για οτιδήποτε σου πουν. Στην περίπτωση δηλαδή που σου πουν πως δεν μπορεί να δικαιολογηθεί χειρουργείο για σένα, να ξέρεις πως η λύση είναι να μπεις στην συντηρητική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας σου (προσεκτική-οργανωμένη διατροφή κι εξάσκηση). Βλέπεις ανήκεις στην κατηγορία των παχύσαρκων ανθρώπων κι όχι των νοσηρά παχύσαρκων.

Σκέψου με ψυχραιμία τα βήματα που θα κάνεις. Για αρχή τουλάχιστον προσπάθησε να βελτιώσεις λίγο την κατάσταση με την διατροφή, όσο μπορείς. Καλή δύναμη!

Junior Member
    Originally posted by Μαρία.
    geo123456
    καλώς όρισες στην παρέα. Θα αναφερθώ στο θέμα του χειρουργείου. Το θέμα πριν καταλήξεις σε μια τέτοια απόφαση χρειάζεται ψάξιμο κι ενημέρωση. Προσωπικά πριν λάβω την απόφαση το έψαξα αρκετά. Μου πήρε χρόνια. Προσπάθησα να χάσω κιλά με διάφορες δίαιτες όλη μου τη ζωή, αλλά τελικά δεν μπορούσα με τίποτε να πειθαρχήσω (εκτός από μια φορά όταν ήμουν πολύ νέα). Είχα κουραστεί και μονίμως ήμουν με μια δίαιτα που δεν κρατούσα. Έψαχνα το θέμα της χειρουργικής λύσης από την εποχή που έβαζαν στο στομάχι δακτύλιο. Αρκετές περιπτώσεις είχαν προβλήματα με την μέθοδο όπως και με άλλες παρόμοιες κι αυτό ήταν ένας απ' τους λόγους που δεν προχώρησα, μέχρι που άρχισαν τα χειρουργεία που γίνονται σήμερα: γαστρικό μανίκι, γαστρική παράκαμψη κλπ.. Το ξανάψαξα διάβασα τα θετικά και τα αρνητικά και άρχισα την διαδικασία αποφασισμένη να αλλάξω την ζωή μου και φυσικά να βελτιώσω την υγεία μου γιατί ήδη είχα αρχίσει να έχω προβλήματα. Χειρουργημένη πλέον εδώ κι ένα χρόνο (και σχεδόν 1 μήνα) είμαι άλλος άνθρωπος!

Όμως βάση του ΔΜΣ σου το χειρουργείο δεν είναι εφικτό για σένα και δεν ξέρω αν τα συγκεκριμένα προβλήματα υγείας που έχεις δικαιολογούν ένα τέτοιο χειρουργείο μιας και με τον ΔΜΣ τον δικό σου το χειρουργείο γίνεται για διαφορετικές παθήσεις. Θα ήταν καλό να το ψάξεις τι μπορεί να γίνει με την δική σου περίπτωση. Πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα για οτιδήποτε σου πουν. Στην περίπτωση δηλαδή που σου πουν πως δεν μπορεί να δικαιολογηθεί χειρουργείο για σένα, να ξέρεις πως η λύση είναι να μπεις στην συντηρητική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας σου (προσεκτική-οργανωμένη διατροφή κι εξάσκηση). Βλέπεις ανήκεις στην κατηγορία των παχύσαρκων ανθρώπων κι όχι των νοσηρά παχύσαρκων.

Σκέψου με ψυχραιμία τα βήματα που θα κάνεις. Για αρχή τουλάχιστον προσπάθησε να βελτιώσεις λίγο την κατάσταση με την διατροφή, όσο μπορείς. Καλή δύναμη!
    Βαθια μέσα μου το γνωρίζω πως μονο με την διατροφη κ την άσκηση πρεπει να τα καταφερω.....ειμαι πολυ κουρασμενοσ ψυχολογικα απο ολα αυτα που συμβαινουν στην καθημερινοτητα μου και μου φανταζει βουνο το να ξεκινησω π.χ τρεξιμο καθε μερα και γενικοτερα ενα αλλο τροπο ζωης...πρεπει ομ,ωσ να το κανω.....!!Σε ευχαριστω για την απαντηση σου!!

Senior Member
    Από λίγο τη φορά κι όλα θα πάνε καλά κι όχι τρέξιμο για αρχή, αλλά περπάτημα! Πάρε και τα πιτσιρίκια και βγάλτα βολτίτσα όποτε ο καιρός το επιτρέπει! Επίσης, άρχισε να γράφεις εδώ στο φόρουμ στο θέμα "Τι έφαγα σήμερα" τι έφαγες μέσα στη μέρα. Να μην ντραπείς να το κάνεις, λίγο πολύ όλοι-όλες βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Αρκεί να γίνει η αρχή.

Πάρε βαθιές ανάσες και κάνε αισιόδοξες σκέψεις βλέποντας τα πιτσιρικάκια σου! Κι ότι άλλο θες, εδώ είμαστε . Στα εύκολα και στα δύσκολα!

Senior Member
    Γεια σου Geo, καλωσήρθες. Καταρχήν, προσπάθησε να καταλαγιάσεις τον πανικό σου και το άγχος. Καλό είναι να έρχονται στη ζωή μας για να μας κινητοποιήσουν αλλά σε υπερβολικό βαθμό μας κάνουν κακό. Θα πρέπει να κάνεις μία πολύ καλή συζήτηση με τον εαυτό σου για το τι πρέπει να κάνεις από εδώ και πέρα και για ποιους λόγους.

Μετά θα πρέπει να βρεις λύσεις που να σου ταιριάζουν για τα εξής ζητήματα:
    1) να βρεις ένα είδος διατροφής που να σου αρέσει, να μην είναι κουραστικό ή βαρετό, να μην νιώθεις ότι στερείσαι πολύ με αυτό, να μην πεινάς, να προσφέρει ωφέλη στην υγεία σου και να έχει ημερήσια πρόσληψη θερμίδων λιγότερες από αυτές που χρειάζεσαι για να διατηρήσεις τα κιλά σου. Πολλά είδη διατροφής δεν σε βάζουν να μετράς θερμίδες αλλά είναι τόσο χορταστικά αυτά που τρως και με λιγότερες θερμίδες που δεν το καταλαβαίνεις στην ουσία ότι τελικά προσλαμβάνεις λιγότερες συνολικά.

2) Να αυξήσεις την καθημερινή σου άσκηση. Μπορείς να ξεκινήσεις με 10 λεπτά την ημέρα περπάτημα και να το αυξήσεις ανά εβδομάδα, δεν χρειάζεται να το πας απότομα. Βρες τι μπορεί να σου αρέσει, να σε βολεύει και προπαντώς μεθόδους για να το διατηρήσεις, π.χ. μπορεί να βρεις κάποιος να πηγαίνεται μαζί γυμναστήριο, προκλήσεις στο internet, άλλοι βάζουν στόχο να τρέξουν μαραθώνιο σε ένα χρόνο, κ.ο.κ.

3) Να προσπαθήσεις να λάβεις υποστήριξη από τους άλλους και γενικά να χτίσεις υποστηρικτικά μέτρα για τις νέες σου συνήθειες. Π.χ. μπορεί να χρειάζεται να σου μαγειρεύει άλλος το φαγητό σου, να ζητήσεις από φίλους να μη σε καλούνε όταν πηγαίνουν για φαγητό, κλπ.

4) Να βρεις μεθόδους υποκίνησης, π.χ. εφαρμογές στο κινητό, βιβλία κλπ. τα οποία να σε κρατάνε σε τάξη, να σου υπενθυμίζουν τη πνευματική κατάσταση που θες να είσαι για να είσαι πειθαρχημένος.

5) Να ηρεμήσεις. Κι εκεί ακόμα θα πρέπει να βρεις τον τρόπο πως να το κάνεις. Η διαδικασία για να αδυνατίσεις και μετά να το διατηρήσεις θα είναι για όλη σου τη ζωή. Δεν έχει νόημα να αγχώνεσαι, θα φτάσεις εκεί που θες σιγά σιγά.