Κύκλος - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 53

Thread: Κύκλος

Γειά σου purplerose!Σε ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη!Διάβασα την ιστορία σου και για την ωριμότητα της σκέψης σου και της στάσης σου περίμενα ότι θα είσαι μεγαλύτερη σε ηλικία!
    Δεν ξέρω αν είμαι δυνατή!Συνήθως μόνο κοιτώντας πίσω αντιλαμβάνεσαι την δύναμη που έχεις δείξει σε δύσκολες περιστάσεις.Προσπαθώ να βρώ ακόμα τρόπους να αγαπήσω τον εαυτό μου.Είμαι 37 και κάνω δίαιτες από τα 18.Θεωρούσα τον εαυτό μου θεόχοντρη ακόμα και όταν ήμουν 58 κιλα.Πότέ δεν μου άρεζε το σώμα μου!Κι αυτό μάλλον δεν έχει να κάνει με τα κιλά.Έψαχνα την επιβεβαίωση πάντα στους άλλους ενώ έπρεπε να την ψάξω μέσα μου!Ακόμα και η τελευταία σχέση μου, έχω την εντύπωση ότι βασίστηκε στο γεγονός ότι με δέχτηκε παρόλα τα κιλά μου.Μα είναι δυνατόν σκεφτόμουν να του αρέσω έτσι όπως είμαι?Διαχειρίζομαι πολύ δύσκολα την απόρριψη ενώ είμαι η πρώτη που απορρίπτω τον εαυτό μου!
    Πραγματικά ώρες ώρες-τις δύσκολες ώρες- αναρωτιέμαι τι μπορεί να αλλάξει τώρα αφού δεν άλλαξε μέχρι σήμερα.Ισως όμως όλα όσα έχω περάσει, όλοι όσοι ήρθαν στον δρόμο μου, να μου έλεγαν το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά μέχρι να το καταλάβω.Ότι εγώ είμαι υπεύθυνη για τα συναισθήματά μου,εγώ για το σώμα μου και εγώ πρέπει να διαλέξω πώς θέλω να ζήσω την ζωή μου.
    Δεν ξέρω πόσα μπορώ να αλλάξω ούτε τι θα φέρει το μέλλον.Αλλά αυτήν τη φορά ψάχνω την δύναμη να πώ "όχι",όχι σε ένα κομμάτι σοκολάτα αλλά σε κάτι που με πληγώνει,που με ρίχνει,που με θυμώνει.Κι αυτό θα το θεωρήσω μεγαλύτερη νίκη από 500 ή 1000 γρμ λίπους.Κάθε μέρα συνηδειτοποιώ ότι για μένα η διατροφή ήταν ο τελευταίος κρίκος.Κι αυτό ήδη το νοιώθω για νίκη!
    Καλή επιτυχία και σε σένα!!

Senior Member
    Καλα σε αυτο εχεις απολυτο δικιο! Στο οτι κακοποιουμε τον εαυτο μας μονες μας... Δε σου κρυβω οτι εμενα με πληγωσε πολυ καποιος στο παρελθον , που τοτε δεν ειχα αναγκη οντως να χασω κιλα, απλα ενιωθε κατι για μενα, δεν ηθελε να το παραδεχτει και ο,τι πιο ασχημο μπορουσε να σκεφτει για μενα το εβγαλε...Δεν εχει σημασια τι ενιωθε πραγματικα, πραγμα για το οποιο εν τελει αμφιβαλλω οταν βρισκει τη δυναμη να μιλαει ετσι, αλλα οτι ειπε πραγματα που δεν αρμοζαν, που με πληγωσαν. Ειναι και αυτο μεσα στο προγραμμα, νιωθω οτι τνη εξωτερικη αλλαγη οχι μονο θελω να την πετυχω για μενα, αλλα και για ανανεωθω και να μη θυμαμαι τιποτα απο ολα αυτα...
    Μεγαλο κατορθωμα να βρεις καποιον που να σε αγαπαει για την ψυχη σου και γι αυτο που εισαι..Κ οταν περνας κατι δυσκολο να στεκεται διπλα σου και να μη φευγει...
    Αν θες παντως σχετικα δραστικα αποτελεσματα, μπορεις να πας σε ενδοκρινολογο. Για τις διατροφες ειναι οι καλυτεροι γιατι μετρανε τα παντα στον οργανισμο σου!
    Kαλη συνεχεια ευχομαι!!!!!!!!! =))

Ήμουν τόσο αισιόδοξη τον τελευταίο καιρό!Σήμερα νοιώθω πολύ χάλια.Είχα 3 απανωτά χτυπήματα-προσωπικά-επαγγελματικά-οικονομικά.Νοιώθω την θλίψη να επανέρχεται,αυτή που με οδηγεί σε ματαιότητα και σε υπερφαγίες.Κάτι τέτοιες στιγμές ήταν που πήγαινα στο σουπερ μαρκετ έπαιρνα πατατάκια και σοκολάτες και έτρωγα εναλλάξ μέχρι να αηδιάσω.Προσπαθώ να κρατηθώ αλλά δεν βρίσκω μια ευχάριστη σκέψη αυτή την στιγμή..

Senior Member
    Sparrow ειλικρινά λυπάμαι σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπιζεις στα προσωπικά- επαγγελματικα -οικονομικά και ελπίζω να φτιάξουν τα πράγματα και να ήταν απλώς μια κακή μέρα... Όμως σκέψου πόσο χάλια θα νιώθεις αν κάνεις και υπερφαγικο επεισόδιο,ειλικρινά για λίγα λεπτά υποτιθέμενης ικανοποίησης την ώρα που κάνεις υπερφαγικο επεισόδιο δεν αξίζει να χαλάσεις την προσπάθεια που κάνεις για απώλεια βάρους... Όλα τα προβλήματα έχουν την λύση τους,η απελπισία δεν οδηγεί πουθενά... Σήμερα αφού η μέρα σου δεν πήγε καλά μπορείς να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο για να ηρεμήσεις και ύστερα να ξαπλώσεις... Αύριο σκέψου ότι θα ξημερώσει μια καινούργια μέρα, να είσαι δυνατή!!

Senior Member
    Sparrow ελπίζω τώρα που σου γράφω να νιώθεις ήδη καλύτερα και να μην ενέδωσες σε
    υπερφαγικό...
    Στεναχώριες πάντα θα υπάρχουν, μικρές και μεγάλες, και πρέπει να προσπαθείς να μην
    τις συνδέεις με την παρηγοριά του φαγητού!

Τη διατροφή την κάνεις για την υγεία σου, και αυτό προέχει όλων.

Ευχάριστη σκέψη είναι η ζωή η ίδια.
    Η ζωή που είναι όμορφη αλλά και αγώνας ταυτόχρονα.

Γράψε μας νέα σου σύντομα. :love:

Senior Member
    Kαταλαβαινω πως νιωθεις. Αυτο που εμαθα ομως με τον καιρο, και για την ακριβεια αυτο που καταφερα να κανω πραξη, γιατι θεωρητικα το ηξερα, ειναι οτι το φαι ειναι απλα μια αναγκη του οργανισμου μας για να ζησουμε. Πρεπει να του δωσουμε καλα καυσιμα ανεξαρτητως βαρους...Ποσο μαλλον οταν θες να χασεις βαρος. Δεν πρεπει να το βλεπουμε το φαι ως την κυρια δραστηριοτητα της ημερας αλλα να γεμιζουμε τη μερα μας και απλα το φαι να μπαινει σαν φυσιολογικη λειτουργια κ αναγκη χωρις να γινεται το επικεντρο και να του δινουμε μεγαλη βαρυτητα.
    Τα προβληματα ειναι οντως μεγαλο θεμα, σε οδηγουν στη συναισθηματικη υπερφαγια..Αφου ομως θες να κανεις κατι για τον εαυτο σου, σκεψου το καλα, κατσε μιλησε με το ''συνειδητοποιημενο σου εγω'' και κανε κατι αλλο, κανε γυμναστικη, εκτονωσου, κανε κατι εντονο ωστε να διοχετευσεις την ενεργεια σου αλλου περα του φαγητου.. Βγες εξω, μιλα με φιλους, με συγγενεις, δεν ξερω αλλα κανε κατι και οχι αυτο... Ευχομαι να ξεπερασεις οσο πιο γρηγορα μπορεις την κατασταση!!!!

Θυμισου γιατι αρχισες και θυμισου οτι καθε μερα περναει για να μας πηγαινει πιο κοντα στους στοχους μας...Θα ημασταν χαζοι να αφηνουμε το χρονο να περνα ετσι!
    :eureka::eureka::eureka:

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κορίτσια!Χθες κλαψούριζα όλη μέρα νοιώθοντας αδύναμη και άτυχη και μίζερη αλλά Ναι κρατήθηκα!Κανένα υπερφαγικό παρόλη την μαυρίλα μου!Θυμήθηκα τις άλλες φορές πόσο πιο χάλια ένοιωθα μετά,πόσο αηδιασμένη με τον εαυτό μου και είπα όχι δεν το ξανακάνω.Δεν θέλω να προσθέσω κι άλλο πρόβλημα πάνω μου!Σκεφτόμουν τι μπορώ να κάνω για να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες που μου έτυχαν και ταυτόχρονα σκέφτηκα ότι τουλάχιστον στο φαγητό τον έλεγχο τον έχω εγώ!Αυτή ήταν μια πάρα πολύ δυνατή σκέψη γιατί με έκανε να νοιώσω ότι κάπου έχω κι εγώ τον έλεγχο, εκεί που τα υπόλοιπα ήταν ανεξέλεγκτα!!Περίεργο πράγμα το μυαλό!
    Αφού δεν ξανακύλυσα χθες ελπίζω ότι έκανα έστω ένα μικρό βήμα για να μην ξανακυλήσω γενικότερα!

Senior Member
    Sparrow μπραβω που συγκρατηθηκες εγώ πάλι σήμερα έκανα επεισόδιο με 4952 θερμιδες... Το ξέρα ότι θα συνέβαινε αφού το πρωινό το έτρωγα τα μεσάνυχτα μεσάνυχτα1.30 ή 4.00 το βράδυ και μέχρι τις 1.00 το μεσημέρι νηστική λογικό ήταν έχω και αυπνια ....πήρα από το φαρμακείο φυτικά υπνωτικα ηρεμιστικά lanes quiet life και θα πιω ένα στις 10 το βράδυ να δούμε αν θα με πιάσει και αύριο θα πάω και σε διαιτολόγο να μου βγάλει πρόγραμμα διατροφής και για λιπομετρηση και έχω άγχος και περιέργεια για το τι θα μου πει, η μαμά μου με έπεισε και με στήριξε πολύ καθολι την διάρκεια που έκανα διαιτα την αγαπώ πολύ και με έπεισε εκείνη να πάω σε διαιτολόγο και αύριο 11 θα πάω το πρωί πρωί...

Good έχω παρατηρήσει ότι και σε μένα ο ύπνος παίζει ρόλο στο πώς τρώω.Μετα από ξενύχτι πάντα μα πάντα πεινάω περισσότερο και ζητάω κάτι λιπαρό!Νομίζω ότι είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ο καλός ύπνος βοηθάει στο σωστό βάρος!Εντάξει το κανες τωρα το υπερφαγικό,ήταν κ λογικό με τόσο άτσαλο ύπνο αλλά πέφτουμε για να ξανασηκωθούμε!Μπορεί να αποτύχουμε 1000 φορές αλλά θα πετύχουμε μια!Αρχικά εγώ θα σου έλεγα προσπάθησε να ρυθμίσεις τις ώρες ύπνου.Επειδή έχω αντιμετωπίσει κι εγώ προβληματα αυπνιας θα σου πω μόνο τι εκανα και έπιανε σε μένα.Για λίγο καιρό μη πίνεις καφε(αν πίνεις) για να ρυθμιστεί το βιολογικό σου ξυπνητήρι.Υπερ των υπνωτικών, φυσικών ή όχι δεν είμαι.Μπορείς να πιεις χαμομήλι ή αλλα βότανα πολύ αποτελεσματικά και ακίνδυνα!Εμένα πχ με βοηθάει το φλαμούρι.Εσύ μπορείς να βρεις κάτι άλλο.Με βοηθαέι επίσης η μυρωδιά της λεβάντας γιαυτό κ κάθε βράδυ βάζω μια κρέμα με άρωμα που με χαλαρώνει.Μη κάνεις τίποτα με ένταση πριν τον ύπνο ειδικά μην είσαι στον υπολογιστή!Είναι αποδεδειγμένο ότι προκαλεί υπερένταση και αυπνία!Σε φάσεις εμένα με βοηθούσε η σιγανή μουσική, μετά έβαζα ραδιόφωνο σε πολύ χαμηλή ένταση αθλητικές εκπομπές-ναι ναι μη γελάς-δεν παρακολουθούσα ντιπ τι λέγανε αλλά ίσα ίσα η ανευ ενδιαφέρου για μένα συζήτηση και το μουρμουρητο με νανούριζε!Αυτον τον καιρό βάζω μια σειρά και βλέπω αλλά ο ύπνος με παίρνει στο 1ο τέταρτο.
    Συμφωνώ πάρα πολύ να πας σε διαιτολόγο!Εγώ ο μόνος λόγος που δεν πάω τώρα είναι ο οικονομικός.Αλλά επειδη εχω τα προγραμματα τα οποία είχαμε φτιάξει μαζί πριν από 2 χρόνια ξανακάνω τα ίδια.Είχαν προσαρμοστεί σσε μένα και είχαν αποτέλσμα(οσο τα έκανα)!Θα σε βοηθήσει σίγουρα να βρείτε μαζί ένα καλό διατροφικό πλάνο για να έχεις ενα βάρος σωστό με υγιεινό τρόπο!Και είσαι πολύ τυχερή που σε στηρίζει η μαμά σου στον αγώνα σου!Να το εκμεταλλευτείς-με την καλή έννοια-όσο μπορείς!Καλή επιτυχία εύχομαι!!!

Senior Member
    Sparrow σε ευχαριστώ πολύ που απάντησες και για τις συμβουλές σου!! Το φυτικό υπνωτικό-ηρεμιστικό που αγόρασα σήμερα είναι με βαλεριανα,δεν έχει σοβαρές παρενέργειες και πιστεύω να μου κρατήσει 100 μέρες.... Εγώ δεν ήθελα πριν να πάω σε διαιτολόγο γιατί πίστευα ότι Θα με παχύνει,αλλά σήμερα σκέφτηκα ότι δεν έχω τίποτα να χάσω να πάω για να δω πόσες θερμιδες τη μέρα πρέπει να τρωω και να δω τι πρόγραμμα διατροφής θα μου βγάλει και θα μου κάνει και λιπομετρηση... Εγώ γενικά είμαι σε υπερένταση όλη τη μέρα μεσημέρι δεν κοιμάμαι,αλλά πια δεν κοιμάμαι ούτε τα βράδια και οι αϋπνίες έχεις δίκιο ανοίγουν την όρεξη,μπορώ να κάνω γυμναστική και να περπατάω αρκετά μέσα στη μέρα και να πηγαίνω με τις ώρες στη σχολή γιατί αυτά με ευχαριστούν και έχω ακούσει τόσο θετικά σχόλια από τους γύρω μου που αδυνατισα και ντρέπομαι που τα χαλάω όλα σε ένα υπερφαγικο επεισόδιο... Η μαμά μου με ηρεμεί,την βλέπω σαν φίλη μου όχι σαν μαμά μου και με συμβουλεύει σαν φίλη κι εκείνη της λέω τα πάντα και πάντα με δικαιολογεί και με συμβουλεύει σήμερα πριν τις πω για το υπερφαγικο επεισόδιο το είχε καταλάβει ότι είχα κάνει υπερφαγικο επεισόδιο και με ρωτούσε τι έφαγες σήμερα? Έφαγες το βραδινό? Τι έφαγες το βραδινό? Άλλες πάλι φορές που είχα κάνει υπερφαγικο εκείνη την μέρα με ρώτησε χωρίς να της το έχω πει Διατηρείς τα κιλά που έχασες? Αχ τι είναι και το ένστικτο της μάνας!! Εγώ πάλι είμαι με ένα κινητό στο χέρι πριν κοιμηθώ και είμαι στο ίντερνετ ίσως και αυτό να μου προκαλεί αυπνια... Τελικά αποφάσισα να πάρω αύριο το φάρμακο στις 10 το βράδυ γιατί σήμερα είχα υπερφαγικο και δεν έχει νόημα να το πάρω αλλά από αύριο θα παίρνω το φάρμακο 1 το βράδυ στις 10 για να κοιμάμαι 11 ή 12 όταν με πιάσει... Sparrow Τις συμβουλές σου θα τις ακολουθήσω για την αυπνια αυπνια,γιατί αυτή τη φορά δεν είχα έλλειψη ζάχαρης αλλά η αϋπνία προκάλεσε το υπερφαγικο επεισόδιο... Από αύριο θα κάνω μια νέα αρχή και ελπίζω να βάλω μυαλό και αποδω και πέρα να τηρήσω το πρόγραμμα το εβδομαδιαίο της διατροφολογου που θα μου δώσει για να μπει πια ένα τέλος στην υπερφαγια...

Μπράβο Good!Βαλεριάνα έχω κι εγώ στο σπίτι ,βότανο και το κάνω τσάι!
    Δεν είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να σου λένε ότι αδυνάτισες?Να είσαι υπερήφανη που το κατάφερες!Το ότι πηγαίνεις στη σχολή και έχεις να ασχολείσαι πιστεύω ότι θα σου κάνει πολύ καλό!Εγω θυμάμαι όταν μπήκα στο 1ο έτος ήμουν 57 κιλά.Κατα το 3ο έτος άρχισα και έβαλα 17 κιλά.Δεν ξανακατέβηκα από τότε!Τελείωνοντας τη σχολή έφτασα 68 κιλά με μια δίαιτα που με κατέστρεψε- ήταν απο αυτές με συμπλήρωμα διατροφής,αντικαθιστούσε τα 2 από τα 3 γεύματατης ημέρας.Τι βλακείες έχω κάνει θεέ μου όσο το σκέφτομαι!Η μόνη φορά που έκανα κάτι σωστό ήταν που πηγα στον διατροφολόγο που στη δική μου περίπτωση ήτανν γιατρός.Πέρα από το ότι θα κάνεις μια σωστή διατροφή θα σου κάνει και λιπομέτρηση που είναι κ το πιο σημαντικό!Σκέψου να χάνεις κιλά και να είναι μυς και όχι λίπος!Στο λέω γιατί εγώ την έχω πατήσει με δίαιτες εξπρες,χημικές και ό,τι όνομα θες και τελικά έφτασα να έχω αναλογία λιπους 45% ,όσα και να ήταν τα κιλά.Το φαντάζεσαι?Η μισή να είμαι λίπος!Οπότε μη δίνεις παραπάνω σημασία από ό,τι χρειάζεται στη ζυγαριά.Για μένα είναι πιο σημαντικό να έχεις ένα φυσιολογικό ποσοστό λίπους γιατί αυτό είναι που θα σε βοηθήσει τελικά και να διατηρηθείς!Οι μυς είναι που αυξάνουν τον μεταβολισμό για να κάψεις λίπος και πρέπει να τους φροντίζεις.Μην τους καταστρέψεις με μια διατροφή επικίνδυνη!Για παράδειγμα μου δινε ο διαιτολόγος πχ 150 γραμμάρια κοτόπουλο κι εγώ έλεγα ε αμα φάω λιγότερο πχ 100 γραμμάρια τότε θα χάσω πιο γρήγορα τα κιλά!Δεν σκεφτόμουν,δεν ήξερα ότι ο μυς χρειάζεται τροφή για να διατηρηθεί αλλιώς παράλληλα με λίπος θα χάνω και μυική μάζα.Είχα συνδυάσει την εξοντωτική πείνα με την απώλεια λίπους!όσον αφορά τα υπερφαγικά δεν βάζεις με μια φορά τα κιλά που έχασες!Περισσότερο πρέπει να αντιμετωπίσεις αυτό που σου τα προκαλεί και ναι είναι πιο δύσκολο αλλά και πιο μεταμορφωτικό!Τα λέω αυτά για να τα ακούω κι εγώ γιατί είναι δύσκολη αυτή η μάχη, το ξέρει ο καθένας εδώ μέσα ασχέτως βάρους.
    Αυριο λέω να ζυγιστώ έχω 2 βδομάδες που τρώω καθαρά και σωστά.Αλλα θα ψάξω να βρω να κάνω κι εγώ μια λιπομέτρηση.Νοιώθω ένα ξεφούσκωμα γενικά αλλά τώρα που μπήκε η άνοιξη και τα ρουχα είναι πιο ελαφριά δεν μ αρέσει το σώμα που βλέπω..Μακάρι να τα καταφέρω!

Senior Member
    Sparrow συμφωνώ μαζι σου!! Εμένα η λιπομετρηση σήμερα μου έβγαλε ποσοστό σωματικού λιπους 22,4% και τα φυσιολογικά όρια του σωματικού λιπους είναι 18.0-28.0 %, καλά δηλαδή εγώ πίστευα ότι με τα υπερφαγικα επεισοδια που με πιάνουν πότε πότε θα ήταν πολύ πιο πολύ και μυϊκή μάζα έχω πιο κάτω από το φυσιολογικό 22,1 kg και τα φυσιολογικά είναι 23.2-28.4... Αν έχεις έλλειμμα θερμιδων μέσα στη μέρα πιστεύω ότι χάνεις λίπος,αλλά αν τρως πχ κανονικά και περπατάς τη μέρα 1 ώρα και πηγαίνεις και στο γυμναστήριο και πάλι θα υπάρχει ελειμα θερμιδων και θα χάσεις βάρος... Αλλά η διατροφολογος σήμερα μου είπε να πάρω σχεδόν 7 κιλά από τα οποία τα 5 κιλά θα είναι μύες και 1.9 κιλά λίπος,της είπα και ότι μου έχει σταματήσει και η περίοδος 6 μήνες και μου είπε λογικό είναι αυτό γιατί έχεις στρεσάρει τον οργανισμό σου και μπορεί να κάνει ακόμα πολύ καιρό για να επανέλθει,εγώ με τίποτα δεν θέλω να πάρω βάρος και να πάω 60,7 γιατί για να κατέβω από τα 60 κιλά στα 53 κιλά έτρωγα την μέρα μόνο 500 θερμιδες και μόνο μια φορά την μέρα, οπότε αν συμβιβαζομουνα με τα 60κιλά μετά θα συμβιβαζομουνα και με τα 70κιλά και με τίποτα δεν το ήθελα αυτό γιατί είναι σαν να προδίδω την προσπάθεια που έχω κάνει εδώ και ένα χρόνο και είναι κρίμα... Με ζυγισε αλλά είχα φάει πρωινό με τα ρούχα που φορούσα μια μπλούζα,ένα τζιν και μια ζώνη και χτες είχα πάρει και 4 καθαρτικα και πια δεν με πιάνουν όσο παλιότερα, πολύ λίγο με έπιασαν και είχα πάρει 4,πλέον το έντερο μου τα έχει συνηθίσει,έχω ύψος 1,68 και με έδειξε 53,8 κιλά ,οπότε δεν μου έβγαλε εβδομαδιαίο πρόγραμμα συντήρησης και μου είπε ότι δεν με αναλαμβάνει και της είπα ευχαριστώ και εφυγα ... Χρήσιμη μου φάνηκε η λιπομετρηση για να ξέρεις περίπου που βρίσκεσαι την φυσική σου δηλαδή κατάσταση και γράφει και τον βασικό μεταβολικο ρυθμό πάνω εμένα οι θερμίδες συντήρησης μου γράφει ότι είναι 1275... Θα σε βοηθούσε πιστεύω και εσένα Sparrow η λιπομετρηση να έκανες στην προσπάθεια που κάνεις για να χασεις βάρος για να δεις και τις θερμίδες συντήρησης σου και εμένα μου πήρε η διαιτολογος για την λιπομετρηση,για συμβουλές διατροφικες και για την επίσκεψη 15 ? συνολικά πολύ καλή τιμή μου φάνηκε,δεν είναι ακριβά...

Good είναι παρα πολύ καλές οι μετρήσεις σου όσον αφορά τις αναλογίες!Πρόσεχε μην περάσεις στο άλλο άκρο!Δίαιτες των 500 θερμίδων είναι επικίνδυνες για πολλούς λόγους. που τώρα μάλλον δεν μπορείς να φανταστείς.Φαντάσου πόσο ζόρισες τον οργανισμό σου για να σταματησει την περίοδο!!!!Φέρσου στο σώμα σου με αγάπη και κόψε τα καθαρκτικά πριν κάνεις ανεπανόρθωτη ζημιά στο έντερο!Όσο επικίνδυνο και αυτοκαταστροφικό είναι να τρώς σαβούρες αυξάνοντας το λίπος άλλο τόσο σοβαρό είναι να σοκάρεις το σώμα με δίαιτες πείνας ,καθαρκτικά κλπ.Για μένα ξαναλέω θα ήταν πιο σωστό αυτή την στιγμή να εστιάσεις στην ψυχολογία και όχι στα κιλά!

Senior Member
    Sparrow ευχαριστώ πολύ!! Όντως η ψυχολογία επηρεάζει πολύ την διατροφή, άλλοι όταν είναι στεναχωρημενοι τρώνε λιγότερο,άλλοι όταν στεναχωριουνται ( όπως εγώ) τρώνε σαν να μην υπάρχει αύριο... Πραγματικά δεν με παίρνει να ξαναπάρω καθαρτικα,γιατί πια δεν με πιάνουν σχεδόν καθόλου και κάνουν και ζημιά στο έντερο είχα διαβάσει ότι μέχρι και καρκίνο του παχέος εντέρου μπορεί να προκαλέσουν μακριά από μας,αλλά από την άλλη και οι δίαιτες με 500 θερμιδες την μέρα σε κάνουν να νιώθεις ατονία και κούραση,έχεις δίκιο... Sparrow διάβασα ότι είσαι 2 βδομάδες "καθαρή " από υπερφαγικα επεισοδια και τρως σωστά, οπότε αυτό είναι πολύ σημαντικό από μόνο του και ευχάριστο γιατί κάνεις με αυτόν τον τρόπο καλό στην υγεία σου και πιστεύω ότι αν ζυγιστεις σίγουρα θα έχεις χάσει, όταν ζυγιστεις αν θέλεις γράψε μας την πρόοδο σου,θα χαρώ πολύ να μάθω τα αποτελέσματα της προσπάθειας σου!!

Senior Member
    Μπράβο sparrow για τη δύναμή σου! Εύγε!

Έκανες ό,τι καλύτερο που κάθησες και σκέφτηκες τις συνέπειες που θα είχε ένα υπερφαγικό επεισόδιο
    στην ήδη ταλαιπωρημένη ψυχολογία σου.

Αυτό σημαίνει πως αρχίζεις να νοιάζεσαι πραγματικά για τον εαυτό σου και γι'αυτό υπολογίζεις
    πλέον τις πράξεις σου, που πρέπει να αποσκοπούν μακροπρόθεσμα σε θετικά και όχι αρνητικά αποτελέσματα.

Εύχομαι από την καρδιά μου να συνεχίσεις έτσι! Όλα τα όμορφα θα σου συμβούν! :thumbup:

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast