ΓΑΣΤΡΙΚΗ ΠΤΥΧΩΣΗ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12
    Junior Member

ΓΑΣΤΡΙΚΗ ΠΤΥΧΩΣΗ

Καλησπέρα σε ολους.
    Εχω υψος 1.69, ζυγιζω 130 κιλά και είμαι 36 ετών. Εϊμαι παχύσαρκη τα τελευταία 3 χρόνια, μετά από ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός. ¨Εχω πάει σε διαιτολόγο, έχω πάει και σε ψυχολόγο, ο οποίος υπήρξε καθοριστικός στο να ξεπεράσω την κατάθλιψη,είμαι πολύ καλά πλέον, αλλά λόγω ινσουλινοαντίστασης και υποθυρεοειδισμού (και της μεγαααλης πορείας που βλέπω να έχω μπροστά μου) παθαίνω πανικό και εγκαταλείπω τις προσπάθειές μου. Να σημειώσω ότι δουλεύω πολλές ώρες τη μέρα και η δουλειά μου είναι καθιστική.Σκέφτομαι να καταφύγω στη λύση της πτύχωσης, γιατί αφενός πλέον λένε ότι ειναι βελτιωμένη και υπόσχεται μεγάλη απώλεια βάρους, αφετέρου εχει μηδενική θνησιμότητα και είναι και οικονομική.Έχει κανείς εμπειρία να μου πει δυο λογια? και οσον αφορα το ταμειο ξερετε αν καλυπτει κατι? εχω ικα. Με συγχωρειτε αν σας κουρασα.Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Senior Member
    Καλώς όρισες super anny.
    Υπάρχει ένα σχετικό θέμα εδώ: http://www.eatingdisorders.gr/forum/...id=3764&page=1
    Αν και παλιό φαντάζομαι πως διαβάζοντας όλα τα ποστ θα πάρεις γνώση για την επέμβαση.
    Περί της θνησιμότητας... αυτό είναι σχετικό καλή μου. Από την στιγμή που μπαίνεις στο χειρουργείο όλα παίζουν, πιθανά κι απίθανα. Προσωπικά έχω κάνει μίνι γαστρική παράκαμψη πριν ένα χρόνο+2 μήνες ακριβώς, με απώλεια περίπου 63 κιλά. Επί της ουσίας είναι σαν να έχω χάσει το 90% του περιττού μου βάρους. Το θετικό της δικής μου επέμβασης είναι πως παρά το ότι είναι περιοριστικού τύπου, όπως είναι η πτύχωση και το μανίκι, είναι όμως και δυσαπορροφητική, αυτό σημαίνει πως ο οργανισμός αποβάλει ότι του είναι άχρηστο. Κάνε αναζήτηση στο google με τις λέξεις "δυσαπορροφητικές επεμβάσεις" για να διαβάσεις πληροφορίες. Επιπλέον πληροφορία, ανάλογα τον γιατρό: είναι γρήγορη επέμβαση, καλύπτει τα έξοδα της το ΙΚΑ (ακόμη), δεν αφαιρείται το στομάχι (όπως και στη πτύχωση) και είναι αναστρέψιμη αν αυτό χρειαστεί να γίνει (όπως επίσης και στην πτύχωση), οι δε επιπλοκές... λιγότερο επικίνδυνες σε σχέση με τη πτύχωση και το μανίκι!

Κάτι ακόμη... οποιαδήποτε κι αν είναι η απόφασή σου, να ξέρεις πως το χειρουργείο σε βοηθάει μέχρις ενός σημείου, από κει κι έπειτα χρειάζεται οργάνωση ώστε να χάσεις τα υπόλοιπα κιλά... δηλαδή με σωστή διατροφή κι άσκηση.

Junior Member
    Σε ευχαριστω πολυ ! η αληθεια ειναι οτι το ψαχνω συνεχεια και προς το παρον μαζευω χρηματα για την επεμβαση.φοβαμαι οτι αν μπω στη διαδικασια προεγκρισης απο την επιτροπη αυτο μπορει να αργησει παρα πολυ.ελπιζω να τα καταφερω γιατι νιωθω οτι ζω σε μια φυλακη.συγχαρητηρια για την προοδο σου
    ! φανταζομαι θα περασεις ενα καλοκαιρι σουπερ! και στα δικα μας λοιπον!

Senior Member
    Originally posted by super anny
    Καλησπέρα σε ολους.
    Εχω υψος 1.69, ζυγιζω 130 κιλά και είμαι 36 ετών. Εϊμαι παχύσαρκη τα τελευταία 3 χρόνια, μετά από ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός. ¨Εχω πάει σε διαιτολόγο, έχω πάει και σε ψυχολόγο, ο οποίος υπήρξε καθοριστικός στο να ξεπεράσω την κατάθλιψη,είμαι πολύ καλά πλέον, αλλά λόγω ινσουλινοαντίστασης και υποθυρεοειδισμού (και της μεγαααλης πορείας που βλέπω να έχω μπροστά μου) παθαίνω πανικό και εγκαταλείπω τις προσπάθειές μου. Να σημειώσω ότι δουλεύω πολλές ώρες τη μέρα και η δουλειά μου είναι καθιστική.Σκέφτομαι να καταφύγω στη λύση της πτύχωσης, γιατί αφενός πλέον λένε ότι ειναι βελτιωμένη και υπόσχεται μεγάλη απώλεια βάρους, αφετέρου εχει μηδενική θνησιμότητα και είναι και οικονομική.Έχει κανείς εμπειρία να μου πει δυο λογια? και οσον αφορα το ταμειο ξερετε αν καλυπτει κατι? εχω ικα. Με συγχωρειτε αν σας κουρασα.Σας ευχαριστω εκ των προτερων.
    Καλημέρα,
    Να σε ρωτήσω ήθελα σχετικά με την ινσουλινοαντίσταση που αναφέρεις. Πως την ανακάλυψες;εννοώ έκανες κάποια εξέταση;πήγες σε κάποιο γιατρό;

Junior Member
    αγαπητη fata morgana εχω ιστορικο διαβητη στην οικογενεια μου. λογω υψηλου βαρους ο ενδοκρινολογος μου συνεστησε να κανω καμπυλη γλυκοζης και ινσουλινης και απο εκει το βρηκαμε.

Senior Member
    Επεμβαση χωρίς θετικα αποτελέσματα ....τουλάχιστον μακροχρόνια. ...πεταμένα χρήματα. ..

Senior Member
    Καλησπέρα super anny και σε όποιον άλλο γνωρίζει, επειδή το σκέφτομαι σοβαρά για πτύχωση, θα 'θελα να κάνω μερικές ερωτήσεις αφού δεν νομίζω ότι υπάρχει αντίστοιχο θέμα για την γαστρική πτύχωση με τη νέα μέθοδο, σας τις παραθέτω εδώ και θα 'θελα τη βοήθειά σας αν είναι εύκολο.
    1) Από πόσο δμς και πάνω δικαιολογείται μια τέτοιου είδους επέμβαση;
    2) Που μπορώ να κλείσω ραντεβού για πρώτη φορά (είμαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ). Υπάρχουν δημόσια νοσοκομεία μόνο Αθήνα ή μπορώ και επαρχία;
    3) Super Anny ειδικά προς εσένα πως τα πας μετεγχειρητικά και από άποψη απώλειας και από άποψη πόνων, επιπλοκών, κτλ; Ήταν δύσκολη η επέμβαση; Είχες καθετήρα, το άλλο το σακκουλάκι δεν θυμάμαι πως το λένε για να βγαίνουν τα υγρά έξω από το στομάχι ή οτιδήποτε άλλο; Τι χαρτιά χρειάστηκες; Πόσα κιλά υπόσχεται ο γιατρός ότι θα χάσεις σε ποσοστά; Από τροφή τι επιτρέπεται να τρως;
    Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας και σόρυ αν σας κούρασα, αλλά ελπίζω από τις απαντήσεις που θα πάρω να βοηθηθούν και άλλα άτομα.

Senior Member
    Υπάρχει αντίστοιχο θέμα από μέλος που έκανε παλαιότερα, αν ψάξεις θα το βρεις.εκεί περιγράφει την αποτυχία της συγκεκριμένης μεθοδου και από μεγσλογιατρο-όνομα μάλιστα....

Senior Member
    Καλημέρα Στέλιο σ' ευχαριστώ για την απάντηση, η συγκεκριμένη μέθοδος από ότι διάβασα έγινε πιο βελτιωμένη, όσο για το θέμα που λες αν εννοείς αυτό που είχε γράψει ένα μέλος "τζενη" το είχα διαβάσει όλο παλαιότερα αλλά δεν είχα δει κάτι για αποτυχία αν θυμάμαι καλά. Εκτός αν εννοείς ότι ξαναπήρε τα κιλά μετά από μερικά χρόνια.

Senior Member
    Αν θυμάμαι καλά 2 διαφορετικές περιπτώσεις ήταν. Η μία τα πήρε κι η άλλη δεν τα έχασε. Ότι και να βελτιωθει. ...σουρωμα στο στομάχι είναι...που θα ξεχειλωσει. ..και η γκρελινη θα είναι πάντα εκεί. ...και άγνωστο τι θα γίνει σε μερικά χρόνια το δίπλωμα στο στομαχι...εύκολακι για μεροκάματο για μερικούς. .

Senior Member
    Οκ, μάλλον καλά τα λες. Ίσως δεν το κάνω τελικά, μπορεί να κάνω κάποια άλλη στο μέλλον, ίσως mini γαστρικό bypass αν μου το προτείνει και ο γιατρός, θα προσπαθήσω όμως να προσέχω από εδώ και πέρα και βλέπουμε..Ευχαριστώ.

Senior Member
    Όταν θα βρεις αξιόπιστο και γνωστή γιατρό, που θα σε εξετασει ενδελεχως,θα σου πει αν σου ταιριαζει το μινι ή η σληβ ή η χολοπαγκρεατικη παράκαμψη. Οι γιατροί αυτοί ομως είναι μετρημενοι στα δάχτυλα τους ενός χεριου....