Results 1 to 15 of 36
Thread: υπερφαγια-φαυλος κυκλος
-
21-05-2016, 12:54 #1
υπερφαγια-φαυλος κυκλος
Καλημερα σε ολα τα μελη!!σας χρειαζομαι..διαβαζω το φορουμ κ βλεπω οτι υπαρχουν ανθρωποι σαν εμενα!!θελω να σας μιλησω για μενα..εχω προβλημα υπερφαγιας.τρωω σακουλες φαγητων κ ειλικρινα δεν ξερω πως να σταματησω αυτη την συμπεριφορα.φοβαμαι πολυ και χρειαζομαι παρεα για να μην νοιωθω μονη μου..ελπιζω να υπαρχουν στο φορουμ ατομα σαν εμενα κ να θελουν να κανουμε παρεα μια προσπαθεια..ευχαριστω πολυπολυ..
- 21-05-2016, 13:11 #2
Elena.gna καλωσηρθες στο σαιτ!!
Πες μας λίγα πράγματα για σένα,πόσο χρονών είσαι,τι ύψος έχεις,πόσα κιλά είσαι,αν μετά από ένα επεισόδιο υπερφαγιας κάνεις εμετό ή παίρνεις καθαρτικα?
21-05-2016, 13:31 #3
Ειμαι 80 κιλα κ 1.69 στο υψος..οχι δεν κανω εμετο..25 χρονων κ παλευω χρονια με αυτη τη συμπεριφορα..ειμαι φοβισμενη κ υποφερω..θελω παρεα κ νομιζω οτι ολοι εδω προσπαθουν για κατι.θελω να βαλω στοχους κ να μιλαω καθημερνα μαζιι σας.εχω κουραστει κ ειμαι απελπισμενη!!!
21-05-2016, 15:54 #4
Elena.gna κι εγώ έχω την δπτ της υπερφαγιας-βουλιμιας (μερικές φορές έπαιρνα καθαρτικα και διουρητικα), εδώ θα βρεις άτομα που σε καταλαβαινουν και θα βρεις υποστήριξη!!
Elena.gna τα κιλά σου δεν είναι παρά πολλά παραπάνω από τα φυσιολογικά που θα πρέπει να είσαι!! Όμως δεν έχω καταλάβει θέλεις να κάνεις δίαιτα για να χάσεις κιλά και να απαλλαγεις από την δπτ της υπερφαγιας ή μόνο να αντιμετωπίσεις την δπτ της υπερφαγιας? Επίσης, μπορείς να γράφεις τι τρως κάθε μέρα στο θέμα "τι έφαγα σήμερα", και αυτό πιστεύω ότι μπορεί να σε βοηθήσει στο να ελέγχεις τι τρως καθημερινά και μπορείς να κρατάς ένα ημερολόγιο διατροφής και να καταγράφεις εκεί το τι τρως καθημερινά (αυτό εμένα με έχει βοηθήσει στο να περιοριστούν τα επεισόδια υπερφαγιας και βουλιμιας). Elena.gna κάθε πότε κάνεις υπερφαγικο επεισόδιο?
21-05-2016, 17:11 #5
elena.gna καλώς όρισες και χρονια πολλα για σήμερα !!! Φαντάζομαι το Ελενα είναι το όνομα σου ...
Η υπερφαγια ειναι πολύ δύσκολος αντιπαλος αλλα μπορείς να την αντιμετωπίζεις με μικρά βηματακια πολυ μα πολυ υπομονή χρόνο και πολλα σκαμπανεβάσματα ψυχολογικά και πρακτικά ...
Ποσα επεισόδια κανεις την εβδομάδα / ημέρα?
Θέλεις να χάσεις κιλά?
Και εγω για την ιστορία ανήκω σε όσους έχουν αυτή τη διαταραχή ... Χωρις εμετούς και καθαρτικά επίσης ...
Εδω είμαστε καλή ομάδα μην ανησυχείς!!!
21-05-2016, 17:14 #6
Τωρα γινεται καθε μερα..εχω απελπιστει και δεν ξερω πως σταματαει ολο αυτο..απο καπου πρεπει να αρχισω γτ δεν παει αλλο..μου εχει φτγειη ορεξη για τα παντα.μονο να τρωω θελω..
21-05-2016, 17:19 #7
Μια φορά την ημέρα ? Τομυαλο σου είναι συνέχεια εκεί ... Και αυτό γιγαντώνεται μπροστά σου ...
Δουλεύεις σπουδάζεις έχεις ασχολίες χομπυ φίλους κλπ ?
Η έλλειψη ενδιαφέροντος κοινωνικού περιγυρου και αδράνειας οδηγεί σε συνδυασμό με αλλους παράγοντες σε υπερφαγια ...
21-05-2016, 17:24 #8
2 με 3 φορες μεχρι το μεσημερι.μετα απο τις τυψεις σταματαω..απλα κουραστηκα πολυ γιατι προσπαθω μεσα στην καθημερινοτητα μου να βαλω πραγματα πουμπορει να με ξεκολλησουν ομως κανω υπερφαγικα κ απογοητευομαι..ξανα στοιδιο σημειο..δυστυχως-ευτυχως δουλευω σε μια πολυ αγχωτικη δουλεια που ονο αγχος εχω κ τιποτ'αλλο..
21-05-2016, 17:33 #9
Μην ξεκινάς με απογοήτευση ... Τα πάντα ακομα ενσς τσακωμός με ένα φίλο , η αγχωτική σου δουλεια όπως λες και τόσοι άλλο λόγοι δε ογηγουν εκεί γιατί αυτο ξέρεις να κάνεις και μάλιστα πολυ καλά...
Απο ασήμαντες αφορμές έως πολύπλοκες απο διάφορα συναισθήματα χαράς λύπης θυμου αυτολυπησης επίσης και ντροπής ...
Πρέπει να βρεις τη -τις βασική-ες αιτίες ... Υπάρχει κάτι βαθύτερο μέσα σου ... Αυτο είναι το ένα κομμάτι και θέλει πολύ χρόνο και δουλειά με τον εαυτό σου ... Και μετά να προχωρήσεις στη λύση το δεύτερο κομμάτι επίσης δύσκολο γιατί ειναι πολλα που πρέπει να αλλαξουν.
Αν αισθάνεσαι άσχημα να γράψεις κάποια πράγματα δημόσια μπορείς να μου στείλεις και πμ
Όπως και να έχει μην το βλέπεις σαν κάτι που δεν θα φτιάξει θέλει και χρόνο και υπομονή και γερο στομάχι απ όλες τις απόψεις..
Κάποιος δικος σου γνωρίζει ? Μένεις μόνη σου ? Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις και αν γίνομαι αδιάκριτη.
21-05-2016, 17:56 #10
Η συμπεριφορά αυτή με τα υπερφαγικά δεν θα σταματήσει αν από μόνη σου δεν βρεις τι είναι αυτό που την προκαλεί. Προσπάθησε εκείνη την στιγμή που σου έρχεται να φας, να "ακούσεις" το στομάχι σου. Πεινάει πραγματικά ή μήπως αντιδράς για κάτι που σε ενοχλεί; Ρώτα τον εαυτό σου κι επεξεργάσου τι πραγματικά σε οδηγεί στο να τρως ανεξέλεγκτα.
Το πρώτο βήμα που μπορείς να κάνεις είναι να πολεμήσεις με τα υπερφαγικά σου δοκιμάζοντας να τρως κάτι πιο υγιεινό την ώρα που είσαι σε "κρίση": φάε φρούτα, κάνε μια μεγάλη φρουτοσαλάτα και τρώγε... Βάλε χρόνο: φάε ένα φρούτο στις 9 το πρωί και φάε το επόμενο μετά από μία ώρα... αν δεν πεινάς να φας... ώστε ο εγκέφαλος να ρυθμιστεί όπως πρέπει.
Προσπάθησε μετά τον χρόνο αυτό να τον επιμηκύνεις, δηλαδή να τρως ανά μιάμιση ώρα μέχρι να καταφέρεις να τρως ανά 3ωρο και κυρίως λιγότερο παχυντικές τροφές. Σκοπός σου να είναι να τρως φυσιολογικά και σωστά. Αυτά σε κάποια διαστήματα ημερών για να βρεις τον δικό σου χρόνο. Υπομονή θέλει κοπέλα μου και επιμονή για να πολεμήσεις το τέρας.
Κι εγώ με φρούτα το πάλεψα όταν το είχα πάθει και ήταν μάλιστα νυχτερινή υπερφαγία.
21-05-2016, 20:09 #11
maria030 εχω πολλα στο μυαλο μου και φυσικα πολλα ασχημα συναισθηματα..γνωριζω ποιοι εξωτερικοι παραγοντες με ωθουν στο να τρωω..ειναι η δουλεια που ειναι πολλες ωρες ,κουραζομαι και μονο εγω δουλευωκαι βλεπω τους αλλους να χαιρονται και να ξυνονται.ξυπναω νωρις,φευγω αργα και δεν ξερω πως να φροντισω την διατροφη,να μαγειρευω και να με φροντιζω....αγχος πιεση στρες κουραση.μεσα σε ολα αυτα και ενα αγορι το οποιο λατρευω και φευγει για εξωτερικο σε λιγες μερες.νοιωθω τυψεις που δεν μπορω να του αφιερωθω γιατι κανω υπερφαγικα και αποφευγω να τον βλεπω..οταν θελω να κανω υπερφαγικο ειναι σαν υπαρχει αλλο φαγητο για μενα.σαν να μην θελω τιποτ αλλο εκεινη τη στιγμη.μονο να σκασω απο το πολυ φαγητο και να μην φαω αλλη τροφη.δεν αντεχω αλλο.το χειροτερο κακο ειναι μεσα μου..που νοιωθω ενα μαυρο πραγμα που ειναι εκει κ δεν μπορω να χαρω τιποτα.πως να ξεκολλησω απο αυτον τον πατο;;πως να δω τη ζωη ομορφα οταν εγω ειμαι βουτηγμενη στο φαγητο κ στον φοβο οτι ολη μου η ζωη θα ειναι ετσι;;μενω με τους δικους μου κ την αδερφη μου..ξερουν αλλα δεν θα καταλαβουνποσο δυσκολο ειναι για μενα να σηκωθω..
21-05-2016, 20:27 #12
Ναι οι άλλοι δεν μπορούν να καταλάβουν όσο και να δείχνουν η να προσαοαθουν να σε βοηθήσουν με το λάθος τρόπο πολλές φορές άθελά τους ...
Δεν ξερω αν το περιβάλλον σου είναι φουλ απο πειρασμούς αλλα και να μην ειναι ξερω οτι άνετα μπορείς να βγεις έξω με το βλέμμα της τρελης να πάρεις όσα θες και να τα καταβροχθισεις αμάσητα ( το έχω κάνει άπειρες φορές)
Λοιπόν χαλάρωσε λίγο και πίστεψε με σε καταλαβαίνω παρα πολύ !!! Και το θέμα δουλειας και των πολλών ωρών εργασίας και το αίσθημα της αδικίας (επίσης το Έχω βιωσει) απλά ειναι ενα ακόμα συν σε όλο αυτό ... Όχι η βασική αιτία ...
Ξεκινά απο το μηδέν... Αγαπα τον εαυτό σου ... Εσυ τον μισείς και πρέπει να κανεις κάτι πρώτα γι αυτό ...
Αυτή είναι η απάντηση στο πως ... Η αρχή μάλλον του μεγάλου ταξιδιού ...
Και στο λέω εγω που δεν αγαπώ τον εαυτό μου οσοθα έπρεπε τον τιμωρούσα πολυ στο παρελθόν γενικά και μέσα από τα επεισόδια σλλα και για τα επεισόδια ...
Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να τα δεις καλά με τον εαυτό σου ? Απο εκεί οφείλεις να ξεκινήσεις ...
Η ψυχολογία σου τώρα είναι πολύ άσχημη ... Στο χέρι σου είναι αυτό να αλλάξει ...
Στη διαδρομή θα πιάσεις πάτο πολλές φορές ... Και είναι λογικό ... Δεν ξυπνάς μια μέρα και είσαι καλά ... Μακαρι να ήταν έτσι...
Αυτο κάποια στιγμή θα ανήκει στο παρελθόν ... Πίστεψε το , πίστεψε στον εατρο σου ...
Το αγόρι σου φευγει για πάντα στο εξωτερικό ?
Πως να αφιερώσεις χρόνο σε έναν άνθρωπο και ας τον λατρεύεις οταν το επίκεντρο σου είναι το φαγητό και να κάνεις κακό στον εαυτό σου ...
Τον φαύλο κύκλο τον γνωρίζω δυστυχώς καλά ... Να τρως μέχρι σκασμου και σηδιας να πονάει το στομάχι σου και μετά απο λίγο να ξανατρως και να έχεις τύψεις να προσπαθείς να κανεθς δίαιτα να χάσεις κιλά με λάθος τρόπο και πάλι απο την αρχή...
Ποσα χρονια το έχεις αυτο την αρρώστια?
Ποτε δεν ειναι αργά είμαστε μαζι σου ... Σε καταλαβαίνουμε έχουμε περάσει και περνάμε κάποιες το ίδιο ...
Άλλαξε τρόπο σκέψης και εφάρμοσε κάποια πράγματα σιγά σιγά ...
Όσες φορές και να πέσεις θα ξανασηκωθεις πιο δυνατή ..
Για ο.τι θες εδω είμαστε και θα τα λέμε...
Μην φοβάσαι!!!!
21-05-2016, 21:03 #13
Ειμαι σε μια φαση που ολα ειναι χαλια..εχω καλα πραγματα ομως τα περισσοτερα ειναι κατα για την προσπαθεια που θελω να κανω..ομως το ξερω οτι στη ζωη ετσιειναι τα πραγματα..αν δεν σηκωθω τωρα δεν μια ζωη θα κλαιω την τυχη μου..ομως πως να βρω το κουραγιο;πως να σηκωθω ξανα;απο που να ξεκινησω..απο την διατροφη,απο το γραψιμο ολων των γεγονοτων;;γιατι οταν παω να το κανω πηγαινω κ τρωω;δεν ξερω τι θα με κανει να ξεκινησω παλι..καθε μερα φοβαμαι ολο και πιο πολυ οτι χειροτερευω και δεν αξιζει τιποτα στη ζωη.και ειναι κριμα..δεν αξιζει ενας ανθρωπος αυτην την κατασταση.να τρελαινεται και να μην ξερει πως να συνελθει.με την δικη σας παρεα, εαν γραφω καθημερινα εδω μπορει σαν ασκηση να μου κανει καλο..να επικοινωνω το προβλημα και να μην το βιωνω μονη μου.ισως ατομα εδω μεσα να εχουν ξεφυγει απο αυτην την τρελα..σ'ευχαριστω τοσο πολυ που με νοιωθεις και με καταλαβαινεις.
το αγορι μου φευγει για 5 μηνες και νοιωθω απαισια που επειδη δεν μπορω να συνελθω δεν μπορω να χαρω τις στιγμες που εχουμε μαζι..ευχομαι να μην με χωρισει και να νομιζει βλακειες γιατι δεν ειμαι κοντα του..
Απο παιδι παλευω με το φαγητο..ημουν 99 κιλα και χρονια εχω αυξομειωσεις στο βαρος αναλογα με τις φασεις που βρισκομαι..εχω κουραστει πολυ..
21-05-2016, 22:22 #14
Τη δύναμη τη βρίσκεις μέσα σου !!! Κανένας άλλος δεν μπορεί να σου δώσει δύναμη παρα μόνο ο ίδιος σου ο εαυτός ... Δεν γίνεται στην προσπαιεια σου να ειναι ολα ρόδινα και δεν θα ειναι και δεν φταις εσυ για αυτό ... Δεν επιλέξαμε να είμαστε υπερφαγικοι ... Συνέβη για κάποιους λόγους ...
Είσαι πολυ μικρή για να βλέπεις τα πράγματα τόσο μαύρα .. Είσαι απογοητευμένη και κουρασμένη ...
Εχω περάσει φάσεις και φάσεις ... Μόνη μου βρίσω τον τρόπο να συνέρχομαι ...
Τα υπερφαγικα ειναι το σύμπτωμα όχι η αιτια και το τονίζω αυτο ...
Μην κολλάς λοιπόν στο σύμπτωμα για να προχωρήσεις ...
Όσο για το αγόρι σου θα γυρίσει.. και δεν ξέρει σαφώς τπτ... Το αν θα μιλήσεις εινσι δικό σου θέμα ...
Καμια σχέση δεν θαμπορεις να χαρείς γιατί πιέζεις τον εαυτό σου , τον τιμωρείς , τον βρίζεις , τον μισείς... Ειναι στάδια που περνάς και ξαναπερνας και συναισθήματα τόσο γνώριμα και τόσο απελπισμένα να προσπαθείς να τα διώξεις ...
Ναι γράφε εδω ο.τι θες μη διστάσεις ...
Θα σου πω και κάτι άλλο και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ... Την περίπτωση της ψυχοθεραπείας με ειδικό που γνωρίζει φυσικά για τις ΔΠΤ την έχεις σκεφτεί ?
Και εγω και αλλα κορίτσια κάνουν και βοηθάει πολυ ... Να ανακαλύψεις τον εαυτό σου να τον μάθεις καλυτερα και να φτάσεις επί της ουσίας στη ρίζα του κακού ... Θα εκπλαγείς με όσα θα βγουν στην επιφάνεια ...
22-05-2016, 00:15 #15
Γεια σου Ελενα, καλυτερα να τα λεμε εδω, ολες μαζι, εμενα με βοηθα πολυ να γραφω τι εφαγα ετσι εχω συναισθηση τι γινεται.
Εχω παρει ενα μπλοκ ζωγραφικης και το εχω χωρισει σε ημερες καθετα και σε γευματα οριζοντια.
Οταν δε χωραει να γραψω τι εφαγα = υπερφαγικα. Επισης με βοηθαει πολυ να βλεπω την πορεια μου μετα τις υπερφαγιες.
Επισης βοηθα και στο κοψιμο της υπερφαγιας. Βαζει ενα φρενο.
Για να αλλαξει ολο αυτο πρεπει να βαλεις μια τελεια και να το δεις πιο ψυχραιμα. Αν δεν αλλαξεις κατι εσυ κανεις δε θα το αλλαξει για σενα.
Σε νιωθω, ειναι σα να χανεσαι τωρα μεσα σε ολο αυτο, αλλα δε βγαζει πουθενα. βρες τη δυναμη να βγεις. Δεν οδηγει πουθενα. παρε το χρονο σου και πες στοπ.
Εχουμε κι εδω ενα θεμα και γραφουμε τι τρωμε.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία