Results 1 to 15 of 156
Thread: ημερολογιο της purple
-
24-01-2016, 18:58 #1
ημερολογιο της purple
Καλησπερα σε ολους,
Σημερα εχω να πω τα εξης...
Τις περισσοτερες φορες, ισως να δειχνω εδω μεσα οτι ειμαι η ''ατρομητη'' με την πιο αυστηρη, σωστη, προσεκτικη, ισως για καποιους στερητικη, διατροφη και να αναρωτιουνται μερικοι πως το κανω ... Πρωτον, δεν ειμαι θεα και δεν θεωρω οτι κανω κατι τοσο δυσκολο που κανεις ποτε δεν μπορει να κανει...Εγω οπως εχω ξαναπει ειμαι 1,57 κ ζυγιζω τωρα πλεον 65 κιλα. Στοχος μου τα 55, και μετα ενδυναμωση (θα αυξηθουν τα κιλα, ομως θα ειναι μυες αρα νοου προμπλεμ) .
Ομως, μεχρι να φτασω εδω που ειμαι τωρα εχω περασει ενα μεγαλο θα ελεγα ταξιδι. Παντα ημουν γυρω στα 60-65 αρα υπερβαρη και γενικα δεν ζυγιζομουν και δεν με ενδιεφερε η ζυγαρια, δεν ειχε περασει ποτε απο το μυαλο μου κυριως γιατι ενιωθα τελεια με εμενα και το πως δειχνω. Η αληθεια ειναι οτι απο γυμνασιο μεχρι λυκειο ετρωγα μηδαμινες ποσοτητες φαγητου και τσιμπουσα πολλα χαζοσνακ, σοκολατες, κρουασαν, παστες, μπαρες (που δεν ειναι και κακες αλλα οπως τις κατεβαζα εγω ηταν..), γενικως μικρα σκατολοιδια και οποιαδηποτε γλυκα φαινονταν ελκυστικα.. Εν ολιγοις, οχι απλα δεν τρεφομουν σωστα, δεν επαιρνα ουτε καλα συστατικα και δεν ειχα μαθει να τρωω τη σωστη ποσοτητα...Γιατι αν φας το μισο μεσημεριανο προφανως και θα τσιμπολογησεις μετα..
Το πραγμα παραεγινε στις πανελληνιες, εφτασα 75 και το καλοκαιρι, αφου εδωσα και περιμενα τα αποτελεσματα, αρχισαμε να βγαινουμε καθε μερα με την παρεα μου. Και δοκιμαζοντας ρουχα, πηγαινοντας για βολτα σε μαγαζια, κοιταζοντας με στον καθρεφτη καταλαβα ποσο πολυ ειχα παρει και ποσο ειχα αλλαξει ενω στο σχολειο με το διαβασμα ημουν σαν υπνωτισμενη...(Αλλο μεγαλο θεμα η ''ρομποτοποιηση'' που σου προξενει το συστημα, θες δε θες..!!) Και αποφασισα να παω σε διατροφολογο...
Ξεκινησα σε ενα γυμναστηριο (γνωστο τρομαρα του) οπου ειχε και διατροφολογο και σκεφτηκα οκει θα κανω ο,τι μου πει θα γυμναζομαι και θα ειναι ολα καλα. Ο ελεγχος βαρους ηταν καθε 15 μερες, και λεει επρεπε να χανω μισο κιλο τη βδομαδα, δηλαδη να πηγαινω για να βλεπω 1 κιλο κατω...Τον πρωτο μηνα που πηγα δυο φορες, εχασα 2! Τον δευτερο, τα ξαναπηρα...Μου ειχε να τρωω με γραμμαρια, και ενδιαμεσα γευματα φρουτα με ξηρους καρπους, ωστοσο μου ειχε πει να τα ανταλλασσω με ο,τιδηποτε θελω αρκει να φτανουν 200 θερμιδες γιατι ειναι ολα ''μετρημενα''... Απο προσωπικη ερευνα ειδα ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ηταν και φυσικα το επιβεβαιωσαν και γιατροι, αυτη τελικα ηταν μια απλη γυμναστρια που την ειχαν για φιγουρα..Με αφηνε να τρωω 7 μελομακαρονα τη μερα και αντιστοιχα μπισκοτα ..Ε και γω, που μαρεσε κιολας σκεφτηκα αφου εχασα τον πρωτο μηνα οπως ειπε, θα τα χει μετρησει παλι και θα ξερει! Αμ δε!!! Φανταστειτε οτι το πρωι μου ειχε φρυγανιες με ΒΟΥΤΥΡΟ και μελι, και πολυ ψωμι γενικα..
Το αποτελεσμα? Μια ψευδαισθηση οτι χανω, κοπος στο γυμναστηριο χωρις αποτελεσμα, μια ΑΙΣΘΗΣΗ καταπιεσης (γιατι στην ουσια με αυτα που ετρωγα δεν ηταν, απλα οταν κοιταγα να παει η σοκολατιτσα μεχρι τις 200 θερμιδες που ηθελε και ενιωθα οτι θελω και αλλο, ενιωθα πιεση!!) και γενικα ενα ασχημο αισθημα μεσα μου γιατι κατα βαθος ενιωθα οτι δεν κανω τιποτα...
Το θετικο αποτελεσμα? Συνειδητοποιησα οτι για να χασεις πρεπει να φας ΥΓΙΕΙΝΑ, γιατι αλλιως θα μεταβολισεις 200 θερμιδες σοκολατα, αλλιως 200 θερμιδες μηλο. (σωπα! Ναι αλλα τοτε το εμπεδωσα πληρως) Εμαθα οτι ο ανθρωπος δεν ειναι μηχανημα που μπορεις να τα υπολογισεις ολα, γιατι αν φας και 400 θερμιδες φρουτου πχ μια μεγαλη φρουτοσαλατα (νταξει δε λεω να τρως ολη μερα φρουτα τιποτα ακραιο δεν κανει καλο) δεν παθαινεις κατι! Αν αντι ενα μπολακι μαρουλι φας ενα πιατο παλι ολα ειναι οκ!..
Μετα, αλλαξα, πηγα σε εναν στρατιωτικο γιατρο ο οποιος μου εδωσε διαιτα χαλια διαμορφωμενη. Ενα σκετο γαλα το πρωι, μια γαλακτοφετα δεκατιανο, μεσημερι ο,τι θελω και το λαδι αναλογικα στην κατσαρολα με τα ατομα που θα το φανε (ελεος!) απογευματινο μπανανα κ βραδυνο το ιδιο με το μεσημεριανο στο μισο..Ομως αυτος ο καλος κυριουλης ειχε την απαιτηση να παρω χαπι, γ αυτο το βραδυ μου ειχε μεσα και πιτσα και σουβλακι!!!!! Τοτε ενημερωθηκα για τις παρενεργειες, δεν το πηρα, εγραψα και εδω ενα σχετικο ποστ για βοηθεια, και αποφασισα να κανω μονο τη διατροφη συνδυασμενη με γυμναστικη...Εχασα 4 κιλα στην αρχη αλλα μετα τα ξαναπηρα... Και τα ξαναπηρα επειδη για καποιες βδομαδες αντικατεστησα το στραγγιστο γιαουρτι με ενα ''γιαουρτι επιδορπιο'' και το πρωι αντι για γαλα ετρωγα δημητριακα με γαλα γιατι ημουν ολη μερα εξω και ενιωθα οτι θα πεσω κατω!!!!!! ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν ηταν φυσιολογικο το βαρος σε σχεση με το φαι που εκανα...
Το καλοκαιρι, πηγα διακοπες με τις φιλες μου, εφαγα ΟΠΩΣ ηθελα και για εναν περιεργο λογο πηρα μονο 1 κιλο... Υστερα συνεχισα για λιγο τη διατροφη του κ μετα σταματησα...Ενιωθα απαισια, τοση στερηση, με ειχε να γυμναζομαι σαν το σκυλο, να τρεχω στο διαδρομο με τις ωρες και να κανω βαρη ''σαν να σηκωνω αυτοκινητο'' ειχε πει..και το ηθελε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Ο αμορφωτος στο αντικειμενο του, ενα αρθρο να διαβαζε μονο, θα εβλεπε οτι οι μυες καταστρεφονται οταν κανεις βαρη και πρεπει να μεσολαβησει ενα 48αωρο αναπαυσης και διατροφης με πρωτεινη για να αναπτυχθουν... Εχασα δηλαδη και μυικη μαζα με αυτον! Στρατιωτικος γιατρος σου λεει μετα και διευθυντης του τμηματος του...Με ξενικαλ να χορηγει σε ολους τους πελατες!!!
Φανταζεστε, η και αν δεν φανταζεστε σας το λεω εγω, οταν εισαι 18 χρονων ξερεις οτι αρχιζει το πανεπιστημιο, ξυπνας απο το ληθαργο του διαβασματος και κανεις 1 χρονο προσπαθεια με την ψυχη σου, αλλαζεις τον τροπο που τρως για να αδυνατισεις, πηγαινεις γυμναστηριο μεσα στο αγχος .... ΠΩΣ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ; Ενιωθα πληρως αδυναμη, αποκαρδιωμενη και χαλια..Ενιωθα οτι ''εχω γεννηθει για να ειμαι παχια και οχι αδυνατη'' κ αλλα πολλα..Τα οποια σε στιγμες φορτισης τα νιωθω ακομη...
Το θετικο αποτελεσμα.. Εμαθα τουλαχιστον να τρωω σε ποσοτητα σωστα πλεον. Ειπα πανω πώς ετρωγα μεσημεριανο. Αυξησα το μεσημεριανο εκει που επρεπε, εμαθα να εχω μια καλυτερη οργανωση ως προς τα γευματα μου.
Ωσπου, μια ωραια πρωια λεω, πιο πολλη εμπιστοσυνη εχω σε μενα, παρα σε αυτους! Ενημερωθηκα για τη σωστη διατροφη, την εκανα κομματι της ζωης μου, εχω συνηθισει, δε νιωθω τη στερηση που ενιωθα τοτε..Καποιες φορες νιωθω το κατι παραπανω να θελω, σαν μπισκοτο, σαν βουτημα και αν πω θελω κατι να φαω συνηθως τρωω γιαουρτι!! Στις γιορτες λογω κλιματος τρωω αλλα κατι πολυ ελαφρυ! Εχει αλλαξει και η αισθηση του γλυκου πλεον..Δηλαδη σοκολατα με το ζορι μια σειρα! Και καταφερα να χασω μονη μου 10 κιλα και να ερχονται περιοδοι που τρωω πολλα παραπανω και να μην παχαινω.. Ασκηση? Ναι, αγορασα ελλειπτικο και κανω τουλαχιστον 3 φορες τη βδομαδα...
Θετικο αποτελεσμα... Απωλεια βαρους χωρις καν να το επιδιωκεις και να το σκεφτεσαι απο το πρωι μεχρι το βραδυ! Γυμναστικη εκτονωσης, ''αποτοξινωσης'' και οχι γυμναστικη αγχους, Μαθαινεις το μετρο ΜΟΝΟΣ σου αρα δε νιωθεις στερηση γιατι αυτο που κανεις το ΘΕΣ! Απολαυση παρεκκλισης και μειωση σε μεγαλο βαθμο των ενοχων που εχει η παρεκκλιση!...Και αλλα πολλα στην ψυχολογια κυριως.
Συμπερασμα?
1) Ηθελα να σκαψω πολυ μεσα μου για να βρω δυναμη να ξεκινησω παλι απο την αρχη. Ισως ακουγεται χαζο αυτο που περασα δεδομενο οτι υπαρχουν και ατομα με περισσοτερα κιλα. Δεν εχει σημασια, και εγω ενιωσα να μην με θελει κανεις και εγω ενιωσα απαξιωση και υποτιμημενη απο μερικους και εμενα με εχουν κοροιδεψει και ειναι σαν να με εχουν ξεγραμμενη σαν ομορφια και σαν οτιδηποτε...Και εγω ειχα απογοητευτει πληρως εναν χρονο να κανω ταξιδι για να γυρναω στα 75...
Θελει πολυ ''εσωτερικο σκαψιμο''..
2) Οταν εχεις κανονες= υγιεινη διατροφη, εχεις και εξαιρεσεις και καποια ''ξεσπασματα'' . Φαινομαι αυστηρη πολλες φορες και ισως μερικοι να λενε πως το κανει κ.λπ. Οχι και εγω ερχονται μερες που τρωω πραγματα εκτος και που μπορει να με πανε πισω. Αλλα μια μερα το μηνα πχ δεν μπορει να ακυρωσει ολο σου το ταξιδι. Πχ επειδη δεν τρωω πολλα λιπαρα, που και που με πιανει θεμα δυσκοιλιοτητας. Σημερα εχω ταραξει το μελι, και εφαγα φρυγανιες με μελι, φετες ψωμιου με μελι... Μετα ομως, θα φαω κανονικα το φρουτο μου, μετα το βραδυνο μου..Ενταξει, δεν εγινε κατι..! Δηλαδη δευτερο σημειο, ακομα και αν κανεις παρεκκλιση (που για την συνειδηση του καθενος ειναι κατι διαφορετικο, αλλος μπορει να εχει ανορεξια και να μην φαει τιποτα εξισου επικινδυνο, αλλος μπορει να φαει κατι στο οποιο εχει ευαισθησια αλλα του αρεσει, αλλος υπερφαγικο επεισοδιο) ΟΦΕΙΛΕΙΣ στον εαυτο σου που εχει ταλαιπωρηθει ΤΟΣΟ, κυριως ψυχολογικα, ισως και σωματικα, δεν ξερω, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΩ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ! Και καθε μερα μια παρεκκλιση να κανεις, οσο περναει ο καιρος θα κανεις 1 στις 5 μερες και ετσι σιγα σιγα αλλαζεις οχι μονο σωματικα, αλλα και πνευματικα! Και αυτη η διαδικασια απωλειας ειναι ΚΥΡΙΩΣ πνευματικη, αποτελεσμα ψυχικης αρμονιας και ισορροπιας!!!
3) Ειτε κανετε ασκηση, ειτε οχι, ειτε κανετε δουλειες μεσα στο σπιτι, ειτε ειστε στην κινητικοτητα ολη μερα λογω δουλειας λογω οτιδηποτε δεν εχει σημασια!!!!!! Ακομα και ενα περπατημα στη χαση και στη φεξη ειναι καλο, σας παει ενα βημα παραπερα...εστω μικρο...Πολλα μικρα βηματα μαζι μας οδηγουν σ ενα μεγαλο...
Ολα ξεκινανε και τελειωνουν μεσα στο μυαλο, ολοι οι ανθρωποι εχουμε απιστευτες δυναμεις μεσα μας, ψυχικες και σωματικες... Αν δεν τις εχουμε βγαλει ακομα σημαινει οτι για καποιο λογο ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να τις βγαλουμε...Μπορει να μην ξερουμε οτι τις εχουμε. Ε, τις εχουμε. Καθε μερα ξεκιναει με φως το πρωι, με την αγαπημενη μας μουσικη, με τη μυρωδια του καφε, με το προσωπο μας να το κοιταμε στον καθρεφτη, με τον μοναδικο εαυτο μας που ξεχωριζει απο ολους τους αλλους (και δεν το λεω εγωιστικα το λεω γιατι οντως δεν υπαρχει ενα ατομο ιδιο 100% με εμας πουθενα) με τα ονειρα μας μεσα στο μυαλο μας. ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΕΝ ΤΕΛΕΙ? Για να ξυπναμε, να παιρνουμε δυναμη, να δραστηριοποιουμαστε για τα ονειρα αυτα... Μονο το οτι υπαρχουμε σημαινει οτι ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!
Ευχομαι σε ολους, καλη συνεχεια στις προσπαθειες σας, καλη αρχη για οσους ξεκινανε τωρα, καλη δυναμη και το λεω απο μεσα μου, πραγματικα, αν εχει καποιος ενα θεμα ας μου στειλει μηνυμα να τον βοηθησω!!!!!
:spin::starhit::wink1:
- 25-01-2016, 02:36 #2
Purplerose, μου κανει εντύπωση ότι τα συνειδητοποίησες όλα αυτά σε αυτή την ηλικία. Εγώ είμαι τέλη 30 και τα καταλαβαίνω πια όλα αυτά. Ανυσυχούμε για το πως τρέφεται ο μικρός μου αδελφός και δε περιμένουμε να ξυπνήσει πριν τα 30. Έχεις πιάσει το νόημα πάντως και χαίρομαι για αυτό.
25-01-2016, 02:58 #3
Καλή μου purplerose, εγώ πιστεύω πως είσαι σε πολύ καλό δρόμο, και, όπως σου έχω ξαναγράψει,
λίγη ελευθερία με μέτρο στη διατροφή σου δεν θα σε πάει πίσω.
Αντίθετα, θα σου δώσει δύναμη να συνεχίσεις δυνατότερη, χωρίς να κουραστείς...
Μην περιμένεις να φας ό,τι δεν έφαγες όταν φτάσεις στον πολυπόθητο στόχο - αυτό από μόνο του αποτελεί δίκοπο μαχαίρι.
Ξέρω πως αυτήν τη στιγμή νοιώθεις πως θα είναι εύκολο να αντισταθείς όταν μετά από καιρό προσπάθειας
θα φτάσεις στα κιλά που θέλεις, και στο εύχομαι από καρδιάς..
Μόνο να μην στερείσαι, στο ξαναλέω και γίνομαι κουραστική, γιατί μπορεί τότε
(όταν πια στα μάτια και στη ψυχή σου θα είσαι αδύνατη) να αφεθείς, με άσχημα αποτελέσματα.
Θα τα λέμε.:love:
25-01-2016, 13:48 #4
Aphelia, ευχαριστώ πολύ!!! Εννοείς οτι ο αδερφός σου τρωει παχυντικα φαγητα; Προσπαθησε να του μιλησεις, που φανταζομαι σιγουρα το χεις κανει ηδη, αλλα το μονο ισως ισχυρο που εχεις ειναι να το κανεις πραξη, να δει το παραδειγμα και στο σπιτι να μην βαζετε κατι "εκτος προγραμματος" και θα τα παει περιφημα! Ασε που οι αντρες λογω περισσοτερης μυικης μαζας, εχουν μεγαλυτερη ευκολια στο καψιμο λιπους και στο χτισιμο μυων ταυτοχρονα.. Φανταζομαι αν γινουν αυτά δεν εχει προβλημα!
Καλη συνεχεια και αν θεσ οτιδηποτε εδω ειμαστε!
25-01-2016, 14:04 #5
Blossom, εχω αφεθει στο παρελθον, πιστεψε με, παρα πολυ, χωρις να το καταλαβω... Και δεν ηταν οτι απλα δεν το καταλαβα τοτε, ηταν οτι ποτε μεχρι τοτε δε με ειχε νοιαξει τι τρωω πως φαινομαι κ.λπ!! Δεν ειχα ποτε σοβαρο προβλημα ως προς την υπερφαγια, απλα μεχρι την γ λυκειου ετρωγα γλυκα γτ δεν ετρωγα πολυ φαι, ανθυγιεινα σνακ οταν πεινουσα, και στην γ λυκειου εκει ετρωγα οντως πολλα γλυκα αλλα ποτε σε σημειο να νιωθω το στομαχι μου χαλια κλπ..... Αν θες οκει το ονομαζεις υπερφαγικο, αλλα επειδη ειδα διαφορα για το θεμα, το υπερφαγικο εχει κ αλλα χαρακτηριστικα.. Θελω να σου πω, δεν ειχα σοβαρες διαταραχες και πλεον εχω πληρη επιγνωση του θεματος! Δεν υπαρχει περιπτωση σαν ατομο, να με αφησω να φαω τοσο που να παρω οσα εχω χασει.. Η να παρω οσα θα χασω.. Τωρα ανθρωποι ειμαστε πες οτι ερχεται ο θυροειδης που εχει η μανα μου, ε οκει και να ρθει παλι δεν ημουν διατεθειμενη να τρωω ετσι!
Εχω περάσει ενα χρονο να χανω και να παιρνω, και αυτο οχι επειδη ξεσπασα στο φαι, αλλα επειδη ετυχε και πηγα σε ατομα που μονο καταλληλα δεν ηταν.. Στην πρωτη διατροφολογο, δε μου ελειπαν τα γλυκα, με αφηνε! Στον δευτερο, με αφηνε ν τρωω πιτσα κ σουβλακι και μα τρωω ενα μικρο γλυκο που και που και να το καιω οποτε παλι δεν ενιωθα στερηση!
Αυτο που κανω τωρα ειναι δικη μου επιλογη, δεν μου το επιβαλλει κανεις οποτε αν θελω κατι το τρωω.. Τωρα θα μου πεις εκεινη τη μερα ηθελες δυο μπισκοτα και δεν τα εφαγες. Ε ναι οντως γιατι πρωτον εχω κανει ερευνα κ εχω δει οτι με τα συστατικα τους (ανεξαρτητα θερμιδων) θα ανεκοπτα την καυση λιπους σε ενα βαθμο κ δευτερον γιατι ειναι τα αγαπημενα μ και μπορει να ετρωγα κι αλλα! Ξερεις, οχι αντικειμενικα πολλα, αλλα πολλα για τη διατροφη που θελω να κανω μεχρι να φτασω στα 55!
Δε θελω να δημιουργω την εικονα της κομπλεξαρισμενης που τρωει δυο ξεροκομματα για να χασει κιλα γιατι δενπ ειμαι.. Εδω μια γνωστη μου εχασε εικοσι κιλα, και σπιτι της τρωει ελαχιστα και μπροστα σε κοσμο το παιζει λατρης του φαγητου, θα φαει μια μικρη μικρη μικρη ποσοτητα σαν ποντικι και επειδη απλα την συμπαθουν δε θα της πουν και κατι.. Και μετα παει στο γυμναστηριο και τρεχει σαν δεν ξερω τι για να καψει ο, τι μικρο εφαγε που το χει καψει στην ουσια ηδη! Εγω ξερω, οτι ειναι μεχρι να χασω! Οχι οτι μετα θα τρωω απο το πρωι μεχρι το βραδυ χωρις σταματιμο, αλλα θα μπορω να τρωω λγ ενα κεκακι το πρωι με το γαλα.. Κατι! Ισως οταν θα ερθει εκεινη η ωρα να μην νιωθω οτι το θελω κιολας! Δεν ξερω! Απλως τωρα θελω να αποφευγω τη ζαχαρη, σχεδον 100%!
25-01-2016, 23:47 #6
Originally posted by purplerose
Aphelia, ευχαριστώ πολύ!!! Εννοείς οτι ο αδερφός σου τρωει παχυντικα φαγητα; Προσπαθησε να του μιλησεις, που φανταζομαι σιγουρα το χεις κανει ηδη, αλλα το μονο ισως ισχυρο που εχεις ειναι να το κανεις πραξη, να δει το παραδειγμα και στο σπιτι να μην βαζετε κατι "εκτος προγραμματος" και θα τα παει περιφημα! Ασε που οι αντρες λογω περισσοτερης μυικης μαζας, εχουν μεγαλυτερη ευκολια στο καψιμο λιπους και στο χτισιμο μυων ταυτοχρονα.. Φανταζομαι αν γινουν αυτά δεν εχει προβλημα!
Καλη συνεχεια και αν θεσ οτιδηποτε εδω ειμαστε!
Αν δε φάει γλυκό του κόβεται η όρεξη και επειδή δεν του πολυαρέσει το κρέας καταλήγει να μην βάζει τίποτα στο στόμα του για μέρες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τρώει καθόλου φρούτα, λαχανικά και οτιδήποτε θα μπορούσες να πεις υγιεινό. Έχει και θυρεοειδή και δεν παίρνει τα χάπια του πάντα σωστά.
Αλλά επειδή γνωρίζω τον χαρακτήρα του και μοιάζουμε πάρα πολύ, ξέρω ότι δεν έχει νόημα να προσπαθήσω να τον πείσω τώρα (που του τα λέμε συνέχεια) αλλά ελπίζω ότι όπως κι εγώ μεγαλώνοντας θα συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να αρχίσει να προσέχει τον εαυτό του.
26-01-2016, 00:06 #7
Μπερδευτηκα λιγο! Εννοεις οτι τρωει πανω κατω μονο γλυκα? Επισης, νταξει αν δεν του αρεσει το κρεας, το κοτοπουλο κ.λπ μπορει να τρωει ψαρι...Αλλα αφου μενει μονος του αντε να το φτιαξει =/ Θυρεοειδη εχει υπερ η υπο και γενικα τωρα σε τι κατασταση ειναι? Σορρυ αν γινομαι αδιακριτη, αλλα να καταλαβω μηπως σε βοηθησω καπως... Απλα αυτη η περιπτωση εχει μια δυσκολια, γιατι μενει μονος του..Δεν ειναι να πεις οτι εχει καποιον να του μαγειρεψει, σχεδον ο,τι φαει θα ειναι ετοιμο... Και αντε να του πεις να παει και γυμναστηριο...!!!!:spin:
=/
26-01-2016, 03:26 #8
Έχει Hasimoto και είναι υποθυρεοειδισμός. Τρώει και πολύ στα McDonalds αλλά επειδή δε μπορεί να φάει ποσότητες, να φανταστείς τρώει αυτό για τα παιδιά. Αλλά, purplerose, καταλαβαίνω ότι έχεις τη διάθεση να προτείνεις λύση, αλλά έχουμε πάρει απόφαση ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να του αλλάξουμε το μυαλό, πρέπει να περιμένουμε το πλήρωμα του χρόνου και την ωρίμανση. Να φανταστείς του πάω φαγητά καμιά φορά (σπουδάζει Λονδίνο αλλά έχουμε μιαμιση ώρα απόσταση οπότε δεν είναι εύκολο να τον συναντήσω) και βαριέται να τα ζεστάνει γιατί μετά θα πρέπει να πλύνει πιάτα. Μου λέει ότι δε μπορεί να καταλάβει γιατί να πρέπει να χάσει έστω και 10 λεπτά για να μαγειρέψει κάτι που θα φάει σε ένα λεπτό.
26-01-2016, 10:59 #9
Καταλαβα...! :/ ε, προφανως εσυ τον ξέρεις, εσυ ξερεις καλυτερα!!! Πιστευω και εγω καποια στιγμη να καταλαβει..Εσυ προσπαθησε να μην το πολυσκεφτεσαι, να σκεφτεσαι θετικα οτι ενταξει δεν θα γινει τιποτα, και κε τον καιρο φανταζομαι θα καλυτερεψει!! (ακουγομαι σαν τη μανα μου με τη θετικη σκεψη που μου τη σπαει πως μιλαει, δεν ξερω αν γινομαι σπαστικη και γω αλλα δεν εχω να προτεινω κατι καλυτερο.. Χαχα :/)
22-02-2016, 17:23 #10
Γεια σε ολους! Σημερα ζυγιστηκα, οπως εχω κανονίσει, καθε δυο βδομαδες! Με εδειχνε 64,0, εχασα ενα κιλο συνολικα ωστοσο επειδη εχω ειδικη ζυγαρια που μετράει και λιπος, εδειξε οτι εχασα δυο κιλα λιπους. Επομενως, η γυμναστικη ενδυναμωσης επιασε λιγο τοπο και απ οτι φαινεται πηρα ενα κιλο μυικη μαζα! Και η πλακα ειναι οτι το αισθανομαι, γιατι νιωθω δυνατοτερη, μπορω να βγαλω ασκησεις και με ενταση περισσοτερη αλλα και διαρκεια!! Νιωθω πολυ ωραια που συνεχιζω και ανυπομονω να δω τη συνεχεια! Καθε δεκαπεντε μερες τρωω ενα γλυκο! Απο ποσοτητα φαγητου μου φαίνεται την εχω αυξήσει λιγο, αλλα ποση διαφορα να έχει απο μια αραβικη πιτουλα το πρωι, να τρως δυο (κ τρεις). Βλεπω οτι δεν εχει καμια σημασια τι δειχνει η ζυγαρια, πρεπει να κοιταμε το λιπος που χανουμε! Δεν εχει νοημα πχ να κανω λιτη δοατροφη και να δω τρια κιλα κατω και μα χαρω. Αν ειναι μυικη μαζα μονο χαρουμενος δεν πρεπει να ειναι κανεος γτ επιβραδυνεται ο μεταβολισμος αφενος, αφετερου εν ωρα ασκησης εχοντας λιγοτερους μυες καιει λιγοτερο λιπος κ στο τελος θα ειναι ενας οργανισμος γεματος λιπος κ μετα δεν θα μπορει να το καψει..! Βρειτε συνδυασμους που καινε τα λιπγ η συμβουλευτειτε και καποιον ειδικο. Τα εξαντλητικα τυπου ενα μπισκότο για απογευματινο κλπ μονο καταστροφικα μπορει ν ειναι.. Κ οταν παιρνεις τα σωστα συστατικά δεν σε πειραζει να φας λιγο παραπανω.. Πχ γιατι να μη φας τρια ακτινιδια;...
Οπως κ να χει ο υγιεινος τροπος ζωης δεν εχει σχεση με τη λεξη διαιτα με την εννοια που την εχουμε στο μυαλο μας. Προσεκτική διατροφή, ασκηση, ενδυναμωση, και γλυκα με ισορροπια και χανεται το λιπος εστω κ με αργους ρυθμούς!
Καλη συνεχεια σε ολους!!! Για οποιον/οποια χρειαστει κατι ειμαι στη διαθεση του!
06-03-2016, 21:42 #11
Α παα, εδώ κρύβεσαι βρε λουλούδι;! :bouncy:
Συγχαρητήρια για την απώλεια!
Βλέπω έχεις ωριμάσει πολύ στον τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης του βάρους, μπράβο, πραγματικά!
Μακάρι να είχα τη δύναμη να αρχίσω και εγώ γυμναστήριο, έστω κάποια μικρή άσκηση.
Καλή συνέχεια μικρό μου, εις κατώτερα..!
(και λιγολιπότερα)
07-03-2016, 15:44 #12
Μπλοσομακι μου γεια σουυυυ :love::love::love:
Σημερα παλι ειχα ζυγισμα τυπικα!!
Ειμαι 64,3 αυτη τη φορα, αλλα δικαιολογημενα! Εφαγα τσικνοπεμπτη απ εξω, το σαββατο βγηκαμε για φαγητο μεγαλη παρεα για αποκριες εφαγα το τυλιχτο με απο ολα μεσα, μετα λουκουμαδες με μερεντα, την επομενη εφαγα απ εξω κοτοπιτα (ειχε πολυυυ λαδι!) και σημερα για πρωινο ενα τεραστιο μαφιν με πραλινα! Ενταξει, δεν μπορω να πω οτι μετανιωσα γιατι τα ειχα αναγκη! Επισης περιμενω περιοδο και σιγουρα εχω κατακρατηση..Τυπικα μπαινω και εδω να γραψω, κατα τ αλλα νιωθω λες και δε με νοιαζουν τα νουμερα..Δηλαδη λεω οκ ναι και τι εγινε τωρα? Δεν ξερω ισως επειδη εκανα την αρχη και υπαρχει μια αισθητη διαφορα και μου το λενε και επειδη θελω δυο κιλα να μπω στο φυσιολογικο με βαση τη μετρηση ενος σαιτ (μου εδινε κλιμακα 46-62 κιλα , άλλα ειναι πιο αυστηρα) νιωθω οτι οκ τωρα εχω λιγο και δε με νοιαζει ο χρονος...
Κατα τ αλλα απο αυριο μπαινω παλι δυναμικα στο ''προγραμμα'' και βαζω στοχο για τις επομενες δυο εβδομαδες να δω το 3! 63 κομμα οσο θελει! Αρκει να το δω το 3! Χαχα, για λογους ψυχολογικους..Ειπα οτι δε με νοιαζει ναι, δεν με νοιαζει ο ρυθμος, δεν νιωθω χαλια που δεν εχασα, ουτε τυψεις που εφαγα αλλα απο την αλλη εφοσον συνεχιζω θα ηθελα και τη μειωση! Αυτα!!!!!!:bisou:
Μπορεις να κανεις με τα ποδια διαδρομες!!!!!! Εκει που θα πεις θα παρω αυτοκινητο η μεσο θα πας με τα ποδια! Βεβαια, δεν μπορω να ξερω τους ρυθμους της ζωης σου και τις δουλειες σου οποτε μπορει να πεταω και μπαρουφες! Αλλα προσπαθησε να βρεις χρονο για εναν απλο περιπατο τα βραδια! Ειναι καλυτερα στο υπαιθρο γιατι δεν σκεφτεσαι τι ωρα ειναι ..Εχεις στοχο να φτασεις σε μια οδο και δεν τσεκαρεις ολο το ρολοι ενος μηχανηματος! Πολυ διασκεδαστικο κ ευχαριστο! Ειδικα αν βρεις και παρεα!:eureka:
07-03-2016, 19:34 #13
Μπράβο και πάλι μπράβο!
Κατακράτηση είναι τα 300 γραμμάρια, no worries!!!!
Νομίζω τον επόμενο μήνα θα το δούμε το πολυπόθητο 3. :wink2:
Έχω 2 ερωτήσεις...
1) Η ζυγαριά που κάνει λιπομέτρηση είναι ακριβή; Από που την αγόρασες;
2) Το site στο οποίο κάνεις μέτρηση ΔΜΣ ποιο είναι;
22-03-2016, 04:46 #14
Όπως έγραψα πριν από λίγη ώρα και στη δικη μου ανάρτηση, είσαι πολύ ώριμη για την ηλικία σου και φαίνεται από το πως αντιλαμβάνεσαι τη κατάσταση.
Εγώ θα σου πω ότι έχεις πιάσει το νόημα και τίποτα δε σε σταματά, θα καταφέρεις ο,τι θέλεις, τουλάχιστον, σε σχέση με το θέμα των κιλών.
Κρατάω στο μυαλό μου αυτά τα λόγια σου που μου άρεσαν πολύ
"Ολα ξεκινανε και τελειωνουν μεσα στο μυαλο, ολοι οι ανθρωποι εχουμε απιστευτες δυναμεις μεσα μας, ψυχικες και σωματικες... Αν δεν τις εχουμε βγαλει ακομα σημαινει οτι για καποιο λογο ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να τις βγαλουμε...Μπορει να μην ξερουμε οτι τις εχουμε. Ε, τις εχουμε. "
Πιστεύεις ότι κάθε δυο εβδομάδες είναι καλύτερα να ζυγιζόμαστε από το κάθε εβδομάδα, ε; Εγώ έχω μια ζυγαριά δυστυχώς όχι ψηφιακή -δεν υπάρχει οικονομικη δυνατότητα να αγοράσω μια τώρα- και ζυγίστηκα την Πέμπτη που πέρασε. Να περιμένω για την άλλη εβδομάδα;
27-03-2016, 18:39 #15
Μελιτακι συγγνωμη που δεν απαντησα εγκαιρα, δεν εχω πολυ χρονο!!!!
Πιστευω οτι ειναι πολυυυυυ καλυτερο καθε δυο βδομαδες γιατι τα αποτελεσματα ειναι πιο σιγουρα. Μερα με τη μερα ειναι απολυτα λογικο να εχεις σκαμπανεβασμα, δεν εισαι μηχανημα, ειμαστε οργανισμοι, εχουμε 1.000.000 ορμονες που επηρεαζονται κυριως απο τη διαθεση. Οσο σωστη διατροφη και να κανεις και ασκηση, αν μια μερα εχεις τσακωθει ξερω γω με την μανα σου και νιωθεις ''βαρια'' αυτο φαινεται και στη ζυγαρια!!!!!! Δεν πειραζει που δεν εχεις ψηφιακη αν ζυγιζεσαι πχ καθε δευτερη δευτερα μη σου πω και καθε μηνα θα ειναι πιο ακριβεις οι υπολογισμοι. Βεβαια, επειδη δεν εχεις λιπομετρητη υπαρχει ο κινδυνος να χανεις μυικη μαζα και να χαιρεσαι, ενω δεν πρεπει σε καμια περιπτωση! Μπορεις να πας σε καποιον ειδικο να σου κανει μετρηση, πχ ενδοκρινολογο και αν δε θες να σου βγαλει διατροφη και να σε ελεγχει αυτος, γιατι οκει πρεπει να εχεις και λεφτα για τετοια διαδικασια, μπορεις απλα να κανεις κατι δικο σου και να πηγαινεις στη ζυγαρια του την ειδικη καθε τοσο!
Ακουστική θεραπεια για εμβοές
21-06-2025, 15:28 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή