Results 1 to 2 of 2
Thread: Energy drinks και Βιταμίνες
-
25-06-2016, 16:12 #1
Energy drinks και Βιταμίνες
Γεια σου Dulcinea, που χάθηκες;
Η δική μου στάση είναι αποχή από τα energy drinks.
Πολλή επεξεργασία σε ένα μπουκάλι, δεν το χωράει το μυαλό μου.
Το ίδιο βέβαια σκέφτομαι και για τα αναψυκτικά γενικότερα...
Ποιος ο λόγος άλλωστε, όταν μπορείς να πιεις έναν απολαυστικό φυσικό χυμό ή ένα smoothie;
Ωστόσο, μπορείς πάντα να κάνεις μια έρευνα για τα συστατικά τους, σε περίπτωση που το έχεις περιέργεια.
Και να διαβάσεις άρθρα σχετικά με την επίδραση τους στην υγεία.
Σίγουρα ό,τι γράφεται στο internet δεν είναι αληθές, αλλά θα διαμορφώσεις μια άποψη.
Τώρα, για τις βιταμίνες, καλό είναι και αυτές να καταναλώνονται με μέτρο, σε ειδικές περιπτώσεις
και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Τίποτα δεν αντικαθιστά την υγιεινή πρόσληψη βιταμινών μέσω σωστής διατροφής,
οπότε προτιμότερο να παλεύουμε γι'αυτό αντί να στρεφόμαστε στην έρευνα για το 'σωστό' υποκατάστατο.
- 25-06-2016, 21:31 #2
γεια σου κ πάλι δουλτσινέα. ελπίζω να μη σε πρίζω με τις παραινέσεις μου. από την στιγμή που έχουν διεγερτικές ουσίες εγώ θα τα απέφευγα γιατί δεν θα ήθελα να μου προκαλέσουν υπερένταση κ μετά από ώρα να το ρίξω στο φαγητό επειδή θα με πιάσει νευρικότητα. ένα φρούτο ή ένα σμούθι όπως αναφέρθηκε με μια χούφτα ξηροκάρπια μπορεί να είναι +200 αλλά χορταίνει σα σνακ κ μετά δεν έχεις ανάγκη για μεγάλες ποσότητες προκειμένου να χορτάσεις. αλλά πάλι αν θες πολύ να πιεις ,γιατί το έκανες κέφι ένα μάνστερ, πιες το. με ένα μια στο τόσο δεν θα πάθεις τίποτα. αλλά αν σου γίνει καθημερινή συνήθεια μπορεί να σε επηρεάζει αρνητικά. εμένα η μάνα μου μου έλεγε ανέκαθεν οτι αυτά τα αναψυκτικά ξεχειλώνουν το στομάχι. αλλά δεν έχω διαβάσει κάτι επί τούτου. ούτε τα αις τι πιστέυω οτι είναι καλά, ίσως λιγότερο βλαβερά. αν δεν σου αρέσει το νερό σκέτο μπορείς να βάζεις λίγο λεμόνι κ παγάκια κ μια μικρή κουταλίτσα ζάχαρη καστανή ή μέλι. (πόσο ναχει 20-60 θερμίδες). έχει κ κάτι αναψυκτικά με στέβια. αυτά νομίζω οτι είναι λίγο καλύτερα ποιοτικά αλλά κ αυτά με μέτρο.
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία