υπερφαγια-φαυλος κυκλος - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 36
    Senior Member
    Originally posted by maria030
    Θα σου πω και κάτι άλλο και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ... Την περίπτωση της ψυχοθεραπείας με ειδικό που γνωρίζει φυσικά για τις ΔΠΤ την έχεις σκεφτεί ?
    Και εγω και αλλα κορίτσια κάνουν και βοηθάει πολυ ... Να ανακαλύψεις τον εαυτό σου να τον μάθεις καλυτερα και να φτάσεις επί της ουσίας στη ρίζα του κακού ... Θα εκπλαγείς με όσα θα βγουν στην επιφάνεια ...
    Η ψυχοθεραπεια βοηθα γενικοτερα, εμενα πχ δεν εχει ειδικευση σε αυτο αφου ειχα αλλα θεματα - καταθλιψη κτλ.
    Ο ειδικος ειναι ο ψυχιατρος που θα σε παραπεμψει σε ψυχολογο και θα κρινει την ειδικοτητα καθε φορα, αναλογα και τις αναγκες του ατομου σε καθε φαση φανταζομαι.
    Οταν εχουμε σπασει το ποδι μας παμε σε γιατρο ορθοπεδικο και μετα μας παραπεμπει σε φυσιοθεραπευτη. Καπως ετσι παει. Η σωστη σειρα να λεγεται.

Member
    Σε καταλαβαίνω.. Νομίζω πως και εγώ σιγά σιγά ανήκω σε αυτή την ομάδα των υπερφάγων. Θέλω να τρώω συνέχεια, δεν έχω σταματημό. Αυτές τις μέρες μασάω τσίχλα ώστε να κρατάω το στόμα μου απασχολημένο. Όμως πεινάω συνέχεια δεν ξέρω. Βέβαια εγώ μετά δεν κάνω εμετό. Απλά νιώθω πως θέλω να φάω.. ποτέ πριν δεν ήμουν έτσι, αν και πάντα είχα παραπάνω κιλά. Οσο περνάνε οι μέρες πιστεύω πως παίρνω και κιλά, το βλέπω στα ρούχα μου, είναι θλιβερό.

Junior Member
    Δεν ειναι ευκολο να σηκωθω γτ δεν νοιωθω δυνατη.εχω μπει σε μια κατασταση που δεν ξερω πως θα σταματησει η εντονη επιθυμια για συγκεκριμενα φαγητα!!εκει χανω το μετρο κ απλα τρωω.πως να σταματησω αυτην την τρελα..

σιγουρα το μυστικο ειναι να ειμαι καλα ωρες ή κ μερες πριν για να μην ξεσπασω.ομως ειμαι συνεχεια ψυχολογικα χαλια..μακαρι να ξυπναγα μια μερα κ να μην υπηρχε ολο αυτο το μαυρο πραγμα μεσα μου.γι'αυτο σας εγραψα.γτ μονη μου ειναι δυσκολο να ξεμπλοκαρω..εδω θα μιλαμε,θα διαβαζω κ θα γραφω πωςτα πηγαινω..

εγω δεν βλεπω φως αλλα εσεις μπορειτε να ειστε αντικειμενικοι..

οσο για την ψυχοθεραπεια προσπαθησα αλλα νομιζω χειροτερεψα..μαλλον ο γιατρος δεν μου εκανε το κλικ..θα επικοινωνησω κ θα βρω καποιον αλλον.πονταρω στην θεραπεια αλλα ολα ειναι πανω μου δυστυχως..

Μαριζα κ εγω ειμαι σε ασχημη φαση γτ με εχει παρει σερι αυτη η κατασταση..δεν λεει να σταματησει με τιποτα..ομως θα το προσπαηησω γτ δενμε αναγνωριζω..συχαθηκα να λυπαμαι τον εαυτο μου κ να κλαιω την μοιρα μου.υπαρχει πολυ καλυτερη πλευρα που εγω τωρα δεν βλεπω.

Senior Member
    Κοριτσι μου πηγες σε γιατρο=ψυχιατρο 'η σε ψυχοθεραπευτη = ψυχολογο? Για αρχη πηγαινε σε ενα καλο ψυχιατρο που θα σε καθοδηγησει και θα βρεις και ενα καλο ψυχολογο. μπορεις να πονταρεις σε ατομα οταν ειναι τα σωστα ατομα. Εμεις δεν ειμαστε αντικειμενικοι. Ειμαστε μες το προβλημα και το πολεμαμε.

Απλα ειμαστε εδω κα σε καταλαβαινουμε, πραγμα δυσκολο να βρεις εξω. Δεν εισαι μονη <3

Senior Member
    συγγνωμη αλλα εγω εδω θα διαφωνησω... Ψυχολογο- ψυχοθεραπευτη χρειαζεται ... Μονο αν συνυπαρχει και κατι αλλο πχ καταθλιψη χρειαζεται ψυχιατρος !!!!!!!
    Ομως προσοχη ειναι πολυ ευκολο να μπερδεψουμε την θλιψη της υπερφαγιας και τα εντονα συναισθηματα που πανε πακετο μαζι της , με την καταθλιψη !!!!!!!

Ελενα παιζει μεγαλο ρολο αν υπηρχε και χημεια μεταξυ σας αν μπορουσες να εμπιστευτεις το γιατρο σου και κατα ποσο καλος ηταν ωστε να σε καθοδηγησει σωστα...

Member
    Originally posted by elena.gna
    Μαριζα κ εγω ειμαι σε ασχημη φαση γτ με εχει παρει σερι αυτη η κατασταση..δεν λεει να σταματησει με τιποτα..ομως θα το προσπαηησω γτ δενμε αναγνωριζω..συχαθηκα να λυπαμαι τον εαυτο μου κ να κλαιω την μοιρα μου.υπαρχει πολυ καλυτερη πλευρα που εγω τωρα δεν βλεπω.
    Και εγώ τα ίδια νιώθω. Απόλυτη ταύτιση, πρέπει να κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας, του το χρωστάμε άλλωστε.

Junior Member
    Μαριζα τοσοι ανθρωποι βγαινουν απο αυτη την κατασταση..αυτους σκεφτομαι κ ελπιζω πως αν προσπαθησω ολα θα πανε καλα..κριμα ειναι να ζω ετσι...παρεουλα ειμαστε σε αυτο..

δεν ξερω εαν χρειαζεται ψυχολογος ή ψυχιατρος σε τετοιες καταστασεις..παντως οποιος κ αν ειναι ο καταλληλος ολα ειναι δικια μου δουλεια..οψυχολογος ο.τι κ να μου πει εγω θα πρεπει να βρω πως θα συνελθω..δεν ειναι ευκολο αλλα θα προσπαθησω..θα μιλαω με σας,θα γραφω σε τετραδιο,θα παρω καποιο βιβλιο κ κυριως θα αφησω πισω το παρελθον.το πιο δυσκολο ειναι να μην σκεφτομαι τα υπερφαγικα που εχω κανει..ομως εαν θελω να συνελθω πρεπει να ξεχασω κ να τα αφησω πισω...

Senior Member
    Κορίτσια δεν είστε μόνες αυτο εινσι το μόνο σίγουρο ...
    Εγω επιμένω σε ψυχολόγο - ψυχοθεραπευτή γιατί αυτές οι διαταραχές ειναι ψυχικές καθαρά ... Συναισθηματικές ... Ο ψυχίατρος χρειάζεται για να δώσει αγωγή στην περίπτωση που συνυπάρχει κατάθλιψη διπολική διαταραχή κλπ

Τα κέντρα ψυχικής υγείας όπου ειμαι δωρεάν έχουν ψυχολόγους - ψυχοθεραπευτές για τις ΔΠΤ και συνεργάζονται με ψυχίατρο μόνο αν παραστεί ανάγκη...

Για την ιστορία. Ο ψυχολόγος είναι απόφοιτος σχολής ψυχολογίας. Ο ψυχίατρος είναι γιατρός με ειδικότητα την ψυχιατρική. Η μεγαλύτερη σύγχυση όμως απαντάται στη θεραπευτική προσέγγιση. Έχουμε την φαρμακοθεραπευτική και την ψυχοθεραπευτική προσέγγιση. Φαρμακοθεραπεία (χορήγηση φαρμάκων όπως είναι τα αγχολυτικά, αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά κτλ.) μπορεί να χορηγήσει μόνο ο ψυχίατρος. Ψυχοθεραπεία μπορούν να κάνουν και οι δύο, εφόσον όμως έχουν εκπαιδευτεί σχετικά σε μια μέθοδο ψυχοθεραπείας και ειδικεύονται σε συγκεκριμένα προβλήματα όπως εδω ας πούμε ΔΠΤ και εφόσον έχουν και οι ίδιοι κάνει προσωπική θεραπεία

Έλενα σταματά να καταπονείς να βασανίζεις και να συμπεριφέρεσαι έτσι στον εαυτό σου ...
    Είσαι σε συνεχή άρνηση και αυτάπαρνηση θα έλεγα ...
    Ο ψυχολόγος που πήγαινες σου είχε πει τπτ για κατάθλιψη?
    Η επιλογή ενιε σωστού κέντρου η ψυχολόγου ειναι πολύ σημαντικά γιατί καθορίζουν την εξέλιξη της θεραπείας σου. κ.

Member
    Εχεις δίκιο Ελενα, πολλοί το χουν καταφέρει και το ξεπέρασαν. Συχνά βλέπω φωτογραφίες πριν και μετά από την απώλεια κιλών. Πραγματικά πιστεύω πως σου δίνουν κίνητρο, έμπνευση να αλλάξεις και εσύ γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν πάρα πολλά κιλά παραπάνω όμως τα έχασαν! Είναι να μην σε εμπνεύσουν μετά να προσπαθήσεις και εσύ; Σου δείχνουν πώς όλα γίνονται με την θέληση της ψυχής σου.

Σε λίγο καιρό θα πάω και εγώ σε ψυχολόγο γιατί γενικά είμαι κάπως μοναχική, χωρίς διάθεση και η διέξοδός μου είναι στο φαγητό, γεμίζω το κενό έτσι. Ελπίζω να αλλάξει αυτό μετά από την επίσκεψη σε έναν ψυχολόγο, θα δείξει.

Senior Member
    συγγνωμη αλλα εγω εδω θα διαφωνησω... Ψυχολογο- ψυχοθεραπευτη χρειαζεται ... Μονο αν συνυπαρχει και κατι αλλο πχ καταθλιψη χρειαζεται ψυχιατρος !!!!!!!
    Ο ψυχιατρος ειναι ο γιατρος που κρινει αν δεν υπαρχει κατι να επεμβει εκεινος, και σε στελνει σε ψυχολογο, 'η επεμβαινουν και οι δυο μαζι σε συνεργασια.
    Πολλες φορες οι διατολογοι σε στελνουν κατευθειαν σε ψυχιατρο.
    Πως θα γινει, αυτος ειναι ο ειδικος. Τωρα αν διαφωνεις η οχι ειναι δικο σου θεμα.
    Μη παραπληροφορουμε μονο. Οι γιατροι προηγουνται ολων. Και φυσικα συνεργαζονται με ολους. η' και στελνουν σε ολους. δεν αντιλεγω.

Senior Member
    Ελενα μου δε μου απαντησες, δεν εισαι ευχαριστημενη, αλλα πηγες σε ψυχολογο 'η ψυχιατρο? Εξηγω παραπανω τη διαφορα.
    Δοκιμασε να πας σε ενα ψυχιατρο καλο. Να σε κατευθυνει. Να δεις τι γινεται μεσα σου.
    Αν θες και εισαι Αθηνα εχω ακουσει στο Αιγινιτειο εχει σχετικο τμημα με ΔΠΤ αλλα και την ΑΝΑΣΑ.
    Μπορεις παντα να πας και σε ιδιωτη φυσικα. Θα χαρω να μαθω νεα σου. Πρεπει να βγεις απο το τελμα για αρχη.

Μαριζα πως εισαι?

Senior Member
    Originally posted by MissButterfly
    Ο ψυχιατρος ειναι ο γιατρος που κρινει αν δεν υπαρχει κατι να επεμβει εκεινος, και σε στελνει σε ψυχολογο, 'η επεμβαινουν και οι δυο μαζι σε συνεργασια.
    Πολλες φορες οι διατολογοι σε στελνουν κατευθειαν σε ψυχιατρο.
    Πως θα γινει, αυτος ειναι ο ειδικος. Τωρα αν διαφωνεις η οχι ειναι δικο σου θεμα.
    Μη παραπληροφορουμε μονο. Οι γιατροι προηγουνται ολων. Και φυσικα συνεργαζονται με ολους. η' και στελνουν σε ολους. δεν αντιλεγω.
    Εχω απαντήσει ήδη στο προηγούμενο ποστ που ίσως σου ξέφυγε και δεν το διάβασες ... Δεν έχω διάθεση να παραπληροφορησω κανένα ... Καμένη ειμαι και προσπαθώ να βοηθήσω γνωρίζοντας 5 πράγματα παραπάνω ... Και μάλιστα πολυ καλά!!!
    Λες ότι πηγες σε ψυχίατρο για την κατάθλιψη και έχεις και υπερφαγια ... Κάτι που ανέφερα κι ολας ... Στις ΔΠΤ οταν συνυλαρχει κατάθλιψη η οποία άλλη διαταραχή έχει λόγο ο ψυχίατρος και η αγωγή... Αγωγή δεν δίνεται μεμονωμένα σε ΔΠΤ... Αλλα εγω θα πεις ειμαι παλι λάθος και κακως το ανεφερω...
    Όσο για αυτά τα κέντρα που αναφέρεις ξέρεις πως λειτουργούν και με τι γιατρούς ? Αν το ψάξεις λίγο καλυτέρα θα δεις και την απάντηση ... Τυγχάνει να γνωρίζω για αυτό και τονίζω κάποια πράγματα ...
    Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα ήταν να δημιουργήσω ένταση η να παρασύρω κάποιον σε λάθος δρόμο ...
    Οποτε ναι είναι λοιπόν δικό μου θέμα αν διαφωνώ οκ ...
    Και θα σκεφτώ πολυ να ξαναμιλήσω όσο καλά και να γνωρίζω κάτι... Μέχρι τώρα νόμιζα έστω οτι είχα βοθησει κάποια μέλη δεν είχα άλλωστε αντίθετο σκοπό ...οπως πήρα βοήθεια και εγω...
    Κριμ μα που παρεξηγείς κάποια πράγματα και είσαι τόσο απόλυτη γιατί κάθε διαταραχή δεν ειναι ίδια ....
    Μπορεί να φταίνε και οι πλανήτες που ειναι αστρολογικά κάπως αυτή την εβδομάδα τι να πω ... Θα ρωτήσω τη Λίτσα Πατέρα 😊
    Θα συνεχίσω να σας διαβάσω ....

Senior Member
    Μαρια μην ρωτησεις, εχει αναδρομο κρονο και αρη στον τοξοτη και απο αυριο ο αρης μπαινει στον σκορπιο!!!! Αντε να ευνοηθουμε κ μεις! Χαχαχα

Senior Member
    purplerose νομικά είπαμε σπουδάζεις η αστρολογία ? Χα χα. Ενημερωμένη σε βρισκω ...
    Στείλε μου τον αστρολογικό μου χάρτη

Senior Member
    Χαχαχα στο τελος θα με παρεξηγησετε κιολας!!! Μπορεις να τον φτιαξεις κ μονη σου !! :lol:

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast