Χημικη διετα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
    Senior Member

Χημικη διετα

Ξερει κανεις τι ειναι η χημικη διετα εαν βοηθαει και εαν πρεπει να την κανεις για παντα?
    Εαν κοιταξεις την αβυσσο για πολυ ωρα στο τελος η αβυσσος θα κοιταξει εσενα

Senior Member
    Δεν είναι καλή. Στην αρχη χανεις γρήγορα κιλα αλλα μετα κουραζεται ο οργανισμός σου και δεν χάνεις. Δεν είναι καλό το να την κάνεις για πάντα για την υγεία σου.
    Σου συνιστώ να μην την κανεις. Καλυτερα πηγαινε σε διαιτροφολόγο να σου δωσει μια διατροφη και να χασεις σιγα σιγα τα κιλα που θες.
    Υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που προτιμούν την μοναξιά, αλλά κανένας που να μπορεί να την αντέξει

Senior Member
    Δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ η ίδια ωστόσο την έχω ακουστα. Νομίζω βασίζεται στον αποκλεισμό υδατανθρακων και την ληψη πρωτεινων για να αναγκαστει ο οργανισμος σου να αναζητησει ενεργεια καιγοντας λιπος αφου δεν θα εχει υδατανθρακες που είναι η βασική πηγή ενέργειας.

Δεν ξέρω, νομίζω είναι βλακεία να αποκλείσεις τελείως τους υδατάνθρακες...λογικά θα πιάσει και θα χάσεις βάρος ωστόσο θα κουραστεις, παίζει να κάνεις κακο στην υγεία σου και θα φρικαρει το μεταβολισμό σου τόσο που μετά με μία μπουκιά υδατάνθρακα θα βάζεις το βάρος που εχασες πίσω και παραπάνω. Αντεχεις μετά να αποφευγεις πάντα τούς υδατάνθρακες όπως ο διάβολος το λιβάνι;

Αν θες να χάσεις βάρος καλύτερα κάνε μία διατροφή που θα μπορείς να συντηρήσεις μετά για να είναι πιο σταθερή και υγιεινή η απώλεια...γιατι αυτό που ρωτάς με το αν θα πρέπει να την κάνεις για πάντα ισχύει με οποιαδήποτε διατροφή...
    Το σωμα μας βασικά δεν έχει εξελιχτεί ακόμα μετά τη βιομηχανική επανασταση και είναι σε mode ανθρώπου των σπηλαίων (εξελικτικα, ο μεταβολισμός μας καθαρα)...η τροφή θεωρείται πολύτιμη και αν κάνεις υποθερμιδικη δίαιτα το σώμα σου κάνει τα πάντα για να διατηρήσει όσο περισσότερο βάρος μπορεί γιατί ειναι θέμα επιβίωσης...άρα μόλις το σώμα σου "αντιληφθεί" οτι μπορει να αποθηκεύσει λίπος θα το κάνει, αν ο μεταβολισμος σου ηταν αγορα το λίπος θα ηταν χρυσάφι. Η δεν ξερω τι άλλο θεωρείται πολύτιμο ας μας το πει ένας οικονομολόγος αυτό χαχα επιασες πάντως ο νοημα.
    Το λιπος θεωρειται επιθυμητό από τον μεταβολισμό μας λοιπόν και συνήθως αποθηκεύεται όταν τρώμε παραπάνω υδατάνθρακες και καίγεται όταν τρώμε λίγους ή καθόλου. Εφόσον είναι επιθυμητό όμως οταν τρώμε λίγους ή καθόλου υδατανυρακες ο μεταβολισμός κάνει σημείωση ας πουμε "μόλις αντιληφθω υδατάνθρακα να αποθήκευσω λίπος σαν τρελός για τον βαρύ χειμώνα/τον πόλεμο/τον λιμό που περνάμε" λολ...

Ή σωστη απώλεια βάρους λοιπόν γίνεται χωρίς να αποκλείουμε τροφές και χωρίς να φρικαρουμε τον μεταβολισμό μας (ο σωστός όρος είναι να μην τον επιβραδυνουμε αλλά εγώ το λέω φρικαρισμα για περισσότερη παραστατικότητα χαχα τον φαντάζομαι σαν τον κυριο φόβο από τη ταινία inside out :P)
    Θελεις να "εφησυχασεις" βασικά τον οργανισμό σου ότι υπάρχει πληθώρα και ποικιλία τροφών και δεν περνάς λιμό λολ
    Άρα ίσως είναι καλύτερο απλα να μειώσεις τους υδατάνθρακες αντι να τους αποκλίσεις και να τους τρως μόνο πρωινές ή μεσημεριανές ώρες και να είναι ξέρω γω ολικής άλεσης (για φυτικές ίνες). Από εκεί και πέρα είναι θέμα ισορροπιών...λίγοι υδατάνθρακες, λίγο παραπάνω πρωτεινες, ακομα περισσότερα λαχανικά και φρούτα κλπ...
    Δεν ξέρω σε τι απώλεια στοχεύσεις αλλά θα έλεγα να ξεκινήσεις με αλλαγές από τη ποιότητα των τροφών όχι τη ποσότητα...και να μην κάνεις μεγάλη θερμιδική μείωση κατευθειαν για να έχεις χώρο να μειωνεις σταδιακά λιγο λίγο τις θερμίδες που λαμβανεις ανά ημέρα όταν θα κολλάνε ο μεταβολισμός και η ζευγαρια.

Μία απλή ερώτηση έκανες και έγραψα δοκίμιο σορυ :P
    Απλά ελπίζω να βοήθησε κάτι από αυτά χαχα

Senior Member
    μακρυα απο τετοιου ειδους διαιτες οποιος θελει να χασει βαρος σωστα θα ακολουθησει ενα διατροφικο πλανο πλουσιο σε λαχανικα αρκετη πρωτεινη μετριους υδατανθρακες ελαχιστα ζωικα λιπαρα καλες πηγες λιπαρων ειναι το φυστυκοβουτυρο και οι ξηροι καρποι οπως τα w 3 w 6 λιπαρα οξεα φυσικα γυμναστικη με βαρη και αεροβια θα ολοκληρωσει το πλανο γιατι με διαιτα μονο δεν αλαζεις το σωμα προς το καλυτερο δηλαδη πχ εχεις σχημα μεγαλου μηλου με διαιτα μονο θα μοιαζεις με μικροτερο μηλο δεν αλλαζεις το σχημα του σωματος σου

Senior Member
    Quote Originally Posted by arntaben View Post
    Ξερει κανεις τι ειναι η χημικη διετα εαν βοηθαει και εαν πρεπει να την κανεις για παντα?
    Επειδη γνωριζω καλα το αντικειμενο , και ενημερωνωμαι , μου αρεσει , ολες οι διαιτες , απετυχαν παταγωδως ............. η χημικη ( κατ ' ευφημισμον ) ειναι να τρως το ιδιο φαγητο για Χ μερες , μετα αλλο φαγητο , παλι για Χ μερες , δλδ κατι εξωφρενικο !! ακομη και η περιφημη διαιτα Ντουκαν , με πολλες πρωτεινες , που σωστη ακουγεται , απετυχε , διοτι οι πολλες πρωτεινες και ο αποκλεισμος των υδατανθρακων απο το διαιτολογιο σου , μπορει να προκαλεσουν κετωση ( γκουγκλαρε για να δεις τι ειναι , κακο πραμα παντως ) , οποτε , επειδη ειμαι σε διαιτα κι εγω , αμα δεν το ' ραψεις ' , δεν προκειται να χασεις βαρος , κι αν το χασεις , θα το ξαναπαρεις , και ισως παραπανω .............. να κατσω τωρα να αναλυσω μια καλη διατροφη για διαιτα , πρεπει να γραψω πολλα ,................. παντως , πανω απο το 1% του βαρους σου /βδομαδα , δεν μπορεις να χασεις με σωστη διαιτα ......... και αν χασεις , θαναι υγρα .....

Senior Member
    για να χασεις πρεπει να κανεις υποθερμιδικη διατροφη απλα τα πραγματα δηλαδη οι θερμιδες που λαμβανεις να ειναι κατω απο τις θερμιδες συντηρησης του βαρους σου δεν ειναι απαραιτητες ουτε χημικες διαιτες ουτε κετονικες διατες που ειπε ο φιλος πιο πανω η διαιτα ειναι απλα μαθηματικα απλα πρεπει να επιμηνεις για να παρεις αποτελεσμα και οχι σε δυο βδομαδες να προσπαθεις να χασεις πεντεκιλα αργα και σταθερα ειναι το κλειδι οσο αυτο γινεται.βεβαια αν εχεις μεγαλο πλεονασμα βαρους οτι και να κανεις στην αρχη τα κιλα θα φευγουν πιο ευκολα ενα αλλο πολυ βασικο ειναι να προσπαθεις να χανεις λιπωδη ιστο και οχι μυικο γιαυτο δεν πρεπει ποτε να υποβαλουμε τους εαυτους μας σε διατες πεινας και επισης πρεπει να γθμναζομαστε γιατι τοτε το σωμα δινει εντολη οτι πρεπει να παραμεινουν αυτοι μυες επειδη ειναι απαραιτητοι για να ανταπεξελθει ο οργανισμος στην ασκηση

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Επειδη γνωριζω καλα το αντικειμενο , και ενημερωνωμαι , μου αρεσει , ολες οι διαιτες , απετυχαν παταγωδως ............. η χημικη ( κατ ' ευφημισμον ) ειναι να τρως το ιδιο φαγητο για Χ μερες , μετα αλλο φαγητο , παλι για Χ μερες , δλδ κατι εξωφρενικο !! ακομη και η περιφημη διαιτα Ντουκαν , με πολλες πρωτεινες , που σωστη ακουγεται , απετυχε , διοτι οι πολλες πρωτεινες και ο αποκλεισμος των υδατανθρακων απο το διαιτολογιο σου , μπορει να προκαλεσουν κετωση ( γκουγκλαρε για να δεις τι ειναι , κακο πραμα παντως ) , οποτε , επειδη ειμαι σε διαιτα κι εγω , αμα δεν το ' ραψεις ' , δεν προκειται να χασεις βαρος , κι αν το χασεις , θα το ξαναπαρεις , και ισως παραπανω .............. να κατσω τωρα να αναλυσω μια καλη διατροφη για διαιτα , πρεπει να γραψω πολλα ,................. παντως , πανω απο το 1% του βαρους σου /βδομαδα , δεν μπορεις να χασεις με σωστη διαιτα ......... και αν χασεις , θαναι υγρα .....
    Δεν σκοπευω να κανω χημικη διετα απλα ρωτησα για να δω τι ειναι ακινεαν εχει κανει κανεις απο σας παντως μακ αυτο με το χ φαγητο για χ μερες το κανω χρονια τωρα χωρις να ειμαι σε χημικη διετα

Senior Member
    Δεν σκοπευω να κανω χημικη διετα απλα ρωτησα για να δω τι ειναι ακινεαν εχει κανει κανεις απο σας παντως μακ αυτο με το χ φαγητο για χ μερες το κανω χρονια τωρα χωρις να ειμαι σε χημικη διετα
    Τι κανεις δλδ , τρως το ιδιο φαγητο , πρωι -μεσημερι-βραδυ ? διοτι αυτο ειναι χημικη διαιτα , μαλλον εννοεις οτι τρως τα ιδια φαγητα , ε , κι εγω τα ιδια τρωω , δεν εχω σεφ να μου μαγειρευει ......... γαλοπουλα ψυγειου , φετα με χαμηλα λιπαρα , ψωμι ολικης αλεσης , ( ωπ , νατο το τοστακι ! με κετσαπ με στεβια ) , σαλατες πρασινες , με κρεμμυδι , ελιες τσακιστες , χορτα ετοιμα μαγειρεμενα απο τον Σκλαβενιτη , βλητα η ραδικια , τονο κονσερβα , κανα σολωμο φετα , αυγα βραστα , ξηρους καρπους , τρεις φορες /βδομαδα μια κοντρα μπριζολα , η ψαρονεφρι , γιαουρτια , κανα σουβλακι κοτοπουλο , μαυρη σοκολατα , οχι πιτογυρα , οχι πιτσες , οχι γλυκα , οχι λιπια , οχι τηγανητα , δυο Ελληνικους καφεδες/μερα , και χανω σταθερα βαρος , πινω πολλαααα νερα , σημαντικο , και χυμο ροδι , φρεσκο , αποτοξινωτικος και αντιοξειδωτικος ................. αλλα , απο τοτε που αρχισα γυμναστικη , το 86 , μπηκα στο τριπακι της διατροφης , που θεωρω το φαγητο μια αναγκη , οχι απολαυση ................ στο μονο που δεν μπορω ναντισταθω , ειναι οι τηγανιτες πατατες ............ και κοιμαμαι δεκαωρα .....

Senior Member
    Η καλύτερη δίαιτα είναι να κόψεις εντελώς ψωμί, γλυκά, αναψυκτικά, διάφορα βρόμικα φαγητά, τυρόπιτες και τέτοια, να περιορίσεις τη ζάχαρη στους καφέδες.. Μαζί με γυμναστική.. Βέβαια, αν χάσεις κιλά και επανέλθεις στις προηγούμενες διατροφικές συνήθειες θα τα πάρεις πίσω..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Τι κανεις δλδ , τρως το ιδιο φαγητο , πρωι -μεσημερι-βραδυ ? διοτι αυτο ειναι χημικη διαιτα , μαλλον εννοεις οτι τρως τα ιδια φαγητα , ε , κι εγω τα ιδια τρωω , δεν εχω σεφ να μου μαγειρευει ......... γαλοπουλα ψυγειου , φετα με χαμηλα λιπαρα , ψωμι ολικης αλεσης , ( ωπ , νατο το τοστακι ! με κετσαπ με στεβια ) , σαλατες πρασινες , με κρεμμυδι , ελιες τσακιστες , χορτα ετοιμα μαγειρεμενα απο τον Σκλαβενιτη , βλητα η ραδικια , τονο κονσερβα , κανα σολωμο φετα , αυγα βραστα , ξηρους καρπους , τρεις φορες /βδομαδα μια κοντρα μπριζολα , η ψαρονεφρι , γιαουρτια , κανα σουβλακι κοτοπουλο , μαυρη σοκολατα , οχι πιτογυρα , οχι πιτσες , οχι γλυκα , οχι λιπια , οχι τηγανητα , δυο Ελληνικους καφεδες/μερα , και χανω σταθερα βαρος , πινω πολλαααα νερα , σημαντικο , και χυμο ροδι , φρεσκο , αποτοξινωτικος και αντιοξειδωτικος ................. αλλα , απο τοτε που αρχισα γυμναστικη , το 86 , μπηκα στο τριπακι της διατροφης , που θεωρω το φαγητο μια αναγκη , οχι απολαυση ................ στο μονο που δεν μπορω ναντισταθω , ειναι οι τηγανιτες πατατες ............ και κοιμαμαι δεκαωρα .....
    Οχι βρε απλα πχ για ενα μηνα μπορει να τρωω καθε βραδυ γιαουρτη μετα τον επομενο ενα συγκεκριμενο φρουτο πχ τωρα ειμαι στο μηνα με τα κερασια αυτο λεω ιδιο πρωινο οδιο βραδυνο διαφορετικο μεσιμεριανο

Senior Member
    Quote Originally Posted by tak71 View Post
    Η καλύτερη δίαιτα είναι να κόψεις εντελώς ψωμί, γλυκά, αναψυκτικά, διάφορα βρόμικα φαγητά, τυρόπιτες και τέτοια, να περιορίσεις τη ζάχαρη στους καφέδες.. Μαζί με γυμναστική.. Βέβαια, αν χάσεις κιλά και επανέλθεις στις προηγούμενες διατροφικές συνήθειες θα τα πάρεις πίσω..
    Σε αυτο δεν συμφωνω τα χρειαζετε ολα ο οργανισμος μας αλλα σε λογικες ποσοτητες

Banned
    Ε τα συγκεκριμένα δεν τα χρειάζεται...εμείς τα τρώμε

Senior Member
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Ε τα συγκεκριμένα δεν τα χρειάζεται...εμείς τα τρώμε
    Ψωμι γλυκα ζαχαρη καφεδες χρειαζομαστε παντα σε λογικες ποσοτητες

Senior Member
    Οχι βρε απλα πχ για ενα μηνα μπορει να τρωω καθε βραδυ γιαουρτη μετα τον επομενο ενα συγκεκριμενο φρουτο πχ τωρα ειμαι στο μηνα με τα κερασια αυτο λεω ιδιο πρωινο οδιο βραδυνο διαφορετικο μεσιμεριανο
    Αυτο δεν ειναι χημικη διαιτα , ειναι μια καλη διατροφη , αμα τρως και μικρες ποσοτητες ........

Senior Member
    Οχι βρε , θα συμφωνησω με την Κιουμπ , μην θεωρησουμε αυτα που τρωμε ως απαραιτητα , τα junk ειναι αουτ .......εγω ζαχαρη , αλατια , ασπρο αλευρι , τηγανητα ταχω αποκλεισει απ την διατροφη μου ..........εδω και δυο δεκαετιες .....που και που , θα χτυπησω κανα παγωτο σοκολατα , η καμμια πατατα τηγανητη , μην γινουμε και υποχονδριοι ............. υπαρχει και διαταραχη σχετικη , ορθοτροφια ........

Page 1 of 2 12 LastLast