Results 1 to 9 of 9
Thread: Κουραστηκα, βαρεθηκα, αηδιασα
-
02-06-2016, 22:59 #1
Κουραστηκα, βαρεθηκα, αηδιασα
Dulcinea, αν πιστεύεις πως η βοήθεια από το περιβάλλον και το ψυχολόγο σου δεν αρκεί, ίσως θα έπρεπε να συμβουλευτείς και ένα ψυχίατρο.
Αυτό θα έκανα εγώ στη θέση σου... Μπορεί βέβαια να είμαι λάθος.
Μόνο μην τα παρατήσεις, η ζωή είναι ένας αγώνας.
- 03-06-2016, 01:15 #2
Καλησπερα κοριτσι μου, μια αγγαλιτσα απτη μαμα σου, μια καλη κουβεντα απο τον ψυχολογο και μια σωστη αγωγη απο ψυχιατρο οπως ειπε και η Βλοσσομ και ολα θα μπουν σε σειρα θα δεις!!! Αγγαλιτσα εστω και νοητη κι απο εμενα <3
04-06-2016, 01:27 #3
Κοριτσι μου ο ψυχιατρος δεν σου δινει σωνει και καλα φαρμακα. Ο ψυχιατρος ομως ειναι ο ειδικος. οταν σπας το ποδι σου πας στον γιατρο ορθοπεδικο και μετα στο φυσιοθεραπευτη, οχι αντιστροφα.
Ο ψυχιατρος αν κρινει οτι δεν χρειαζεσαι καποιο φαρμακο θα σε αφησει να συνεχισεις ανενοχλητη τη θεραπεια σοτ με τον ψυχολογο αλλιως θα συνεργαστει μαζι του. Απορω ο ψυχολογος (αν ειναι σωστος) πως δεν σε εστειλε σε ψυχιατρο.
Γενικα εχουν μια εχθρα οι μη σωστοι επαγγλματιες. και κακως. Τελοσπαντων μη σε μπερδευω. Να ξερεις οτι συνεργαζονται και οτι πας πρωτα σε ψυχιατρο που κανει διαγνωση και μετα ακολουθουν οι ψυχολογοι.
Δεν μπορω να σου πω φαρμακα. Δεν ειμαι γιατρος. Και ουτε κι εχει νοημα. Καθε ασθενης ειναι μοναδικος. Το τι κι αν εχεις θα το κρινει ο γιατρος, κι αν χρειαζεσαι η οχι φαρμακευτικη βοηθεια. Αλλα πρεπει να πας. Ο ψυχολογος ΔΕΝ ειναι ειδικος. Δεν εχει σπουδασει γιατρος. ΔΕΝ γνωριζει.
04-06-2016, 01:31 #4
Αφησα ασχολιαστα τα περι φαρμακων που ειπες, για να μη σου αφηνω κενο, φυσικα δεν ισχυει τιποτε απο ολα αυτα.
Γιατι εχεις τετοια αντιληψη για τα φαρμακα? Πηγαινε στον ψυχιατρο και θα στα εξηγησει ολα και πολυ σωστα :) Ισα ισα που θα εισαι περισσοτερο λειτουργικη. Και φυσικα σε οποιο γιατρο κι αν πας και ειναι σωστος θελει να σε δει μετα το περας της θεραπειας ανεξαρτητη και χωρις φαρμακα. Κανεις δε θελει να εξαρτηθεις.
Εννοειται παμε σε σωστους επαγγελματιες. Φιλια <3
Και μια συμβουλη, βρες εναν πολυ καλο γιατρο, και σταματα να ψαχνεις τοσο πολυ. Εμπιστευσου τον ειδικο. Τον σωστο ειδικο ομως.
04-06-2016, 10:09 #5
ένας ψυχολόγος δεν είναι αρκετός. χρειάζεσαι έναν διατροφολόγο και έναν ενδοκρινολόγο και όλοι τους ειδικοί σε αυτά τα θέματα με μεγάλη πείρα σε δδ κ όχι απλά ένα έξτρα σεμινάριο στο βιογραφικό τους. αφού όλοι αυτοί δεν μπορέσουν να σε βοηθήσουν ίσως τότε η επιλογή είναι ο ψυχίατρος. εγώ πιστεύω οτι μπορούν να βοηθήσουν κ να μην χρειαστεί κάτι πιο δραστικό.
ο ψυχολόγος δεν είναι γιατρός γιαυτό δεν κάνει διαγνώσεις. όπως σου είπα κ σε u2u εγώ δεν θα έπαιρνα αγωγή με χάπια εύκολα και μάλιστα αυτά τα τοπαμακ κ ξενικαλ αν δεν είχα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. φυσικά κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και χρειάζεται κ διαφορετικό χειρισμό. αλλά ναι ίσως αυτός ο ψυχολόγος αν μη τι άλλο θα έπρεπε να σε συστήσει κ σε έναν διατροφολόγο ,να συνεργάζεται με έναν τέτοιο,και να κάνεις κάποιες ενδοκρινολογικές εξετάσεις.
αλλά μην υποτιμάς την διαταραχή. ίσως το χειρότερο κομμάτι της βουλιμίας είναι οτι σου δίνει την ψευδαίσθηση οτι όλα είναι μια χαρά και οτι δεν είμαστε δυσλειτουργικοί.
φυσικά δεν είναι σωστό να βάζουμε ταμπέλες. αλλά για να βρίσκεσαι εδώ μόνη σου έχεις αντιληφθεί οτι κάτι δεν πάει καλά και κάτι έχει ξεφύγει από τον έλεγχό σου.
αλήθεια τον ψυχολόγο τον ρώτησες την άποψή του για το θέμα των εμετών κ της βουλιμίας και αν χρειάζεται να συμβουλευτείς κ έναν ψυχίατρο? τι γνώμη είχε?
04-06-2016, 18:47 #6
Και εγω κουράστηκα και βαρέθηκα με εμμονες που προσπαθούν να γίνουν και επιβλητικές στους υπόλοιπους προσβλητικές κατά διαστήματα και εκτός ελέγχου κατά περιπτώσεις !!!!!
Dulcinea μου φυσικά και δεν θα τα παρατηρήσεις !!!!!Αυτο είναι το μόνο σίγουρο ... Εμείς αλληλοκαταλαβαινομαστε κατά ενα μεγάλο ποσοστό ... Και δεν βρισκω το λόγο να κάθεσαι να απολογείσαι για τα αυτονόητα ... Τα συναισθήματα ενός επεισοδίου υπερφαγιας !!! Οι λάθος εντυπώσεις δεν δινονται αλο ενα περιστατικό...
Τώρα αν ο καθένας έχει τα δικά του θέματα και λανθασμένες εντυπώσεις καλο θα είναι να μην επεμβαίνει αγνοώντας τις συνέπειες των λεγομένων του ... Επίσης οποίος δν γνωρίζει απο Διατροφικές διαταραχές και νομίζει οτι γνωρίζει ειναι πραγματικά λυπηρό ακομα και αν έχει, το τονίζω αν έχει καλή πρόθεση να προσπαθεί να βοηθήσει με λάθος τρόπο ....
05-06-2016, 01:30 #7
κάθομαι να απαντήσω σε όλα γιατί θεωρώ οτι τα φόρα είναι μεν για συμπαράσταση αλλά και για ανταλλαγή απόψεων. ωραίο το πατ πατ στην πλάτη αλλά καλό είναι υπάρχει κ λίγος διάλογος-αντίλογος.
Originally posted by Dulcinea del Toboso
Mηπως ομως οσο πιο πολυ εμμενουμε σε κατι, τοσο πιο πολυ στο τελος κολλαμε εκει και δεν το ξεπερναμε? Τι θελω να πω μ αυτο.. οκ υπαρχει καποιο προβλημα, αλλα η διατροφικη διαταραχη δεν ειναι ουτε καταθλιψη ουτε ψυχωση ωστε να χρειαζεται ψυχιατρο. Οκ σε καποιες περιπτωσεις μπορει να συνυπαρχουν κ αλλες παθησεις, αλλα στην δικη μου ειναι καρατσεκαρισμενο οτι δν υπαρχει τιποτα αλλο, ουτε καταθλιψη ουτε κατι αλλο.
Οι διαγνωσεις δεν βοηθουν σε τιποτα, ισα ισα πολλες φορες σε επηρεαζουν με την εννοια οτι στο τελος πιστευεις με ολη σου τη δυναμη οτι εχεις κατι, και κολλας εκει και δεν πας μπροστα.
Οσο σκαλιζεις κατι, τοσο ειναι που δν προκεται να το ξεπερασεις. Καποια πραγματα απλα let it go. :)
Και επισης ειναι λαθος να κρινουμε απο δικες μας εμπειριες σχετικα με τους αλλους. Κατι που λειτουργησε σε μας δν σημαινει θα λειτουργησει σε αλλους, και το αντιστροφο.
Τα γραφω αυτα γιατι διακρινω μια εμμονη σχετικα με γιατρους κ οτι πρεπει να τρεχουμε και καλα σε 10 διαφορετικες ειδικοτητες για να αντιμετωπισουμε κατι.
Απο που κ ως που ειμαι δυσλειτουργικη? Εξω δεν φαινεται απολυτως τιποτα, και ειδικα στις παρεες μου ειμαι κ γαμω τα ατομα, εχω ενεργεια κ διαθεση απιστευτη σε σχεση με ατομα που δν αντιμετωπιζουν απολυτως τιποτα, και μπορει την προηγουμενη μερα να ειχα κανει εμετο, αλλα δν το βαζω κατω. Μεχρι που μπορω και διαβαζω στα 23 μου against all odds, και εχω βαλει υψηλους στοχους. Να παρω φαρμακα που επηρεαζουν τον εγκεφαλο κ το νευρικο συστημα? Nooot..
Εχω κανει εξετασεις αιματος κ ενδοκρινολογικες κ ειναι ολα οκ. Και με τον αιματοκριτη ολα οκ παρολο που εχω υποστει πολυ βαρια επεμβαση.
Ο ψυχολογος μου εχει δωσει καποιες συμβουλες σχετικα με τη βουλιμια κ το θεμα των εμετων και ηταν πολυ χρησιμες, και ειλικρινα με βοηθαει παρα πολυ κ ειναι καταπληκτικος ψυχολογος κ υπεροχος ανθρωπος. Οκ εχω μια διατροφικη διαταραχη, αλλα δεν εχω μονο αυτο. Εχω κ τοσα αλλα θετικα πραγματα (οπως και αρνητικα φυσικα), γιατι να μην επικεντρωθω εκει? Γιατι να κολλαω στα ασχημα? Οκ εγινε κατι, τελος. Ολοι περναμε φασεις, ερχονται κ παρερχονται. Δεν χαλασε ο κοσμος.
Τελος παντων, ο καθενας εχει την αποψη του, απλα δν ειναι ωραιο να μπαινω να γραφω τον πονο μου σε μια φαση ευαλωτοτητας και να παιρνω απαντησεις του στυλ ''πανε σε ψυχιατρο κ σε αλλες 10 ειδικοτητες''. Ισως κ λαθος μου που γραφω, ισως κ καποια πραγματα να φαινονται πιο τραγικα απ οτι στα αληθεια ειναι. Την δεδομενη φαση που τα εγραψα ημουν οντως σκατα. Δεν ειμαι ομως παντα ετσι ουτε θα τα παρατησω :)
05-06-2016, 09:28 #8
Καλημέρα στην παρέα!
Καλή μου "Δουλτσινέα" ο ψυχίατρος ανά περίπτωση δίνει τα ανάλογα φάρμακα, μπορεί να είναι αγχολυτικά ή αντικαταθλιπτικά. Βοηθάνε ώστε να νιώσεις καλύτερα και φυσικά δεν τα διακόπτεις επειδή σου ήρθε αλλά πάντα με τη συμβουλή του γιατρού. Η διακοπή αυτών των φαρμάκων γίνεται σταδιακά ανάλογα με το πόσο έχει βελτιωθεί η διάθεση σου.
Xenical δεν γράφει, δεν είναι της αρμοδιότητας του ένα τέτοιο φάρμακο. Κάτι τέτοιο παθολόγος το γράφει ή γαστρεντερολόγος, γιατί αφορά κυρίως το πεπτικό σύστημα το φάρμακο αυτό.
Μια ερωτησούλα απλή: ορμόνες έχεις ελέγξει; Πολλές φορές η διάθεση σε μας τις γυναίκες έχουν να κάνουν και με αυτές κι αν δεν τις βάλουμε σε έλεγχο μας φταίνε όλα, οι πάντες και τα πάντα.
05-06-2016, 18:27 #9
Missbutterfly, θεωρω οτι εισαι λαθος στην κριση σου ως προς τους ψυχολογους, και υπερβολικη σ αυτα που γραφεις σχετικα με τον ψυχιατρο. Trust me, αν αναγνωριζα οτι εχω οποιαδηποτε δυσλειτουργια εννοειται θα πηγαινα στον αντιστοιχο ειδικο,
Πως θεωρεις την κριση μου για ψυχιατρο υπερβολικη χωρις να εχεις παει σε εναν?
Πως εισαι λειτουργικη οταν γραφεις αυτα?
Ποιος σου ειπε οτι εμεις που παμε και σε ψυχολογο (υπεροχο επισης) και σε ψυχιατρο, δεν ειμαστε λειτουργικες?
Επιτελους δεν ηρθε το τελος του κοσμου, μια ειδικοτητα ειναι, η σωστη.
Ο γιατρος κανει διαγνωση. Ολα τα αλλα...να εχουμε να λεμε.
Τωρα το τι μπορει να εχεις, απο τιποτα εως κρυωμα. Αν δε πας, δε θα μαθεις. Αν φοβασαι να μαθεις να ψαχτεις, δεκτον. Κι εμεις τα περασαμε αυτα.
Αλλα για να χτισεις εναν καλυτερο εαυτο πρεπει να αναγνωρισεις αυτον που ηδη εχεις και να τον βοηθησεις. Καλη δυναμη <3
Επισης επειδη οι σπουδες μου ειναι αντιστοιχες και γνωριζω αρκετα για φαρμακα θα παρακαλουσα τα κακεντρεχη σχολια περι απολυτοτητας μου κτλ να λειπουν.
Λεω τα αυτονοητα και βαζω τη γραμμη βασης. Αλλο ψυχολογος αλλο ψυχιατρος. Και οχι ο ψυχολογος δεν στελνει παντα στον ψυχιατρο.
Εννοειται καλοι κακοι επαγγεματιες υπαρχουν παντου οποτε παμε σε καλους οσο μπορουμε γιατι προκειται για την ψυχικη μας υγεια.
Οι σωστοι επαγγελματις σωστα συνεργαζονται.
Θα συμφωνησω με τις κοπελες που απαντησαν παραπανω για συνολικη και σφαιρικη αντιμετωπιση του θεματος (ετσι κανουν και οι ψυχιατροι - εξετασεις κτλ)
(Ντουλτσινεα μου τωρα ειδα που δεν καταλαβες τι εννουσα με καλους επαγγελματιες κτλ, ακριβως αυτο, οτι σε ολες τις ειδικοτητες υπαρχουν καλοι και κακοι και αν πας σε καλο ψυχιατρο εισαι καλυμμενη χωρις να εχεις να φαβασαι για φαρμακα χωρις σκοπο, εξαρτηση κτλ.)
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία