Results 16 to 27 of 27
Thread: Εκδήλωση συναισθημάτων
-
10-09-2008, 00:07 #16
Μιά χαρά είναι η Carrie. Απο τα πιο ζωντανά άτομα στο φορουμ. Ούτε εγώ βρίσκω το λόγο να συντονιστώ με το χιούμορ σου..
- 10-09-2008, 00:42 #17
Originally posted by vince
Μιά χαρά είναι η Carrie. Απο τα πιο ζωντανά άτομα στο φορουμ.
Originally posted by vinceΟύτε εγώ βρίσκω το λόγο να συντονιστώ με το χιούμορ σου..
10-09-2008, 01:10 #18
Originally posted by Thessalo
Μιά χαρά είναι η Carrie. Απο τα πιο ζωντανά άτομα στο φορουμ.
Σου ζήτησα εγώ να συντονιστείς κάπου και δεν το ξέρω …πάλι καλά που δεν σου ζήτησα να κανεις και τίποτα άλλο χαχαχαχ .
10-09-2008, 08:39 #19
Τα γιατι να ψαχνεις να τα βρεις μεσα σου πρωτα, οπως προσπαθω κι εγω να ψαχνω τα δικα μου τα γιατι.
Vince μην εξαπτεσαι. και παρεπιμπτόντως, κανεις έχει δικαιωμα να πει ό,τι θελει σε αυτο το forum αρκει να μην καταπατα τους ορους χρησης, δε μπορεις να λογοκρινεις κανεναν, κι ας παιρνει το μερος καποιου ή λεει κατι που δε σου αρεσει. Ειμαστε ελευθεροι και δημοκρατικοι, προς το παρον. Μπορουμε να εκδηλωνουμε τις αποψεις μας και τις θεσεις μας. Και δε νομιζω ο vince οτι μιλησε σα δικηγορος επειδη θεωρησε οτι εγω ειμαι ανικανη να μιλησω για τον εαυτο μου, ειπε την αποψη του, και αυτο πρεπει να ειναι σεβαστο, οποια και αν ειναι αυτη. Δεν υπερασπιζομαι κανεναν ατομο προσωπικα, υπερασπιζομαι το δικαιωμα του καθενα να εκφραζεται και να εχει αποψη χωρις να του συμπεριφερονται σαν ενοχλητικη μυγα και σαν νηπιο αμα δε συμφωνουν μαζι του και επιδεικνυοντας την δηθεν ανωτεροτητα τους. Εκτος και αν ειναι καινουριο μοντελο θεραπευτικης διαδικασιας που μου διαφευγει.
Δυστυχως, τα υπονοουμενα και οι ταχα εξυπνες ατακες τις περισσοτερες φορες δειχνουν καποιο προβληματικο σημειο στο ιδιο το ατομο. Ειναι ενας μηχανισμος αμυνας και αυτος. Μπορει να ειναι και προβλημα στην εκφραση. Υπαρχει ενα θεμα, εσυ κανεις οτι δεν υπαρχει και κανεις τον joker και νομιζεις οτι εισαι μια χαρα!. Δε λυνονται ετσι τα προβληματα. Thessalo να τα επεξεργαστεις αυτα. Συγνωμη κιολας, απλα εχω κανει καποιες παρατηρησεις που μπορει να σου ειναι τελικα χρησιμες, και να εχω δικιο, και δε θα ηταν σωστο να τις κρατησω για τον εαυτο μου. Τωρα αν απαντησεις με το γνωστο υφακι, σε καταλαβαινω αλλα τουλαχιστον ευχομαι να προσπαθησεις να δεις θετικα την προσπαθεια μου ;)
10-09-2008, 09:50 #20
Γέλα όσο θές καραγκιόζη. Εάν δεν δέχεσαι και άλλες απόψεις δεν βλέπω το λόγο να γράφεις εδώ απλά και μόνο για να πείς τα δικά σου.
[i]originally posted by carrie]
Δυστυχως, τα υπονοουμενα και οι ταχα εξυπνες ατακες τις περισσοτερες φορες δειχνουν καποιο προβληματικο σημειο στο ιδιο το ατομο. Ειναι ενας μηχανισμος αμυνας και αυτος. Μπορει να ειναι και προβλημα στην εκφραση. Υπαρχει ενα θεμα, εσυ κανεις οτι δεν υπαρχει και κανεις τον joker και νομιζεις οτι εισαι μια χαρα!. Δε λυνονται ετσι τα προβληματα. Thessalo να τα επεξεργαστεις αυτα. Συγνωμη κιολας, απλα εχω κανει καποιες παρατηρησεις που μπορει να σου ειναι τελικα χρησιμες, και να εχω δικιο, και δε θα ηταν σωστο να τις κρατησω για τον εαυτο μου. Τωρα αν απαντησεις με το γνωστο υφακι, σε καταλαβαινω αλλα τουλαχιστον ευχομαι να προσπαθησεις να δεις θετικα την προσπαθεια μου ;)
Όσο για το επιστημονικό σκέλος της παρέμβασής σου, σε βρίσκω αξιόλογη θα μπορούσες να γίνεις μια χαρισματική ψυχολόγος :) ΜΟΝΟ που επειδή και έμενα μου δημιουργήθηκε μια σκέψη και θα ήταν άκρως εγωιστικό να την κρατήσω για μένα ;) ειπα να την μειραστω μαζι σου ...¨στα προηγούμενα κείμενα έγραφες ότι δεν έχεις καταφέρει να γνωρίσεις τον σύντροφο σου ... εμένα από που κι\' ώς που ; :) :)
Είμαι στη διάθεση της επιστημονικής έρευνας όποτε άμα ενδιαφέρεσαι μπορείς να το επιβεβαιώσουμε :Ρ
10-09-2008, 11:30 #21
Είμαι στη διάθεση της επιστημονικής έρευνας όποτε άμα ενδιαφέρεσαι μπορείς να το επιβεβαιώσουμε :Ρ
Πολύ άκομψο πάντως , οτι και αν ήταν .............
10-09-2008, 11:42 #22
Originally posted by Kleiw
Δεν νομίζω να είπα κάτι άκομψο, ακόμα και το \'\'καραγκιόζη\'\' η η διαπίστωση περί \'\'προβληματική προσωπικότητά\'\' που διέγνωσε ο carrie εγώ τις θεωρώ ενδιαφέρουσες απόψεις ...:)
10-09-2008, 11:59 #23
Originally posted by mandyav
Ευχαριστώ για την βοήθεια, απλά και εγώ έχω φτάσει σε σημέιο α)να μην ξέρω τι νιώθω και να μην ξέρω πώς να εκφραστώ και αν πρέπει να εκφραστώ, επίσης με έχει κουράσει αυτή η επικριτική συμπεριφορά και νομίζω ότι όταν έχω απέναντι μου αυτή τη συμπεριφορά όσο και ένα άνθρωπο πολύ εγωιστή αυτό είναι που με κάνει και τραβάω χειρόφρενο και δεν εκφράζομαι.
Απλά αναρωτιέμαι μήπως η σχέση έχει λήξει τόσο από μέρους μου όσο και για τον ίδιο και απλά δεν το έχουμε καταλάβει.
Εχω μπερδευτεί!
10-09-2008, 13:17 #24
Originally posted by Kleiw
Δεν νομίζω να είπα κάτι άκομψο, ακόμα και το \'\'καραγκιόζη\'\' η η διαπίστωση περί \'\'προβληματική προσωπικότητά\'\' που διέγνωσε ο carrie εγώ τις θεωρώ ενδιαφέρουσες απόψεις ...:)
10-09-2008, 13:30 #25
Δεν ειπα οτι δεν ξερω ποιος ειναι ο φιλος μου, ειπα οτι δεν ειναι εκδηλωτικος κι ετσι υπαρχει ενα μυστηριο, δεν θα παραγνωριστουμε αλλα εχουμε εμπιστοσυνη και κατανοηση. Δυστυχως εσυ εισαι τοσο εκδηλωτικος που φαινονται ολα τα προβληματα σου. Ακομα και οτι επιλεγεις να αποκοπτεις μεμονωμενα συγκεκριμενα σημεια των λογων των αλλων, διαστρεβλωνοντας το νοημα και να απαντας ετσι σε αυτα που νομιζεισ οτι μπορεις να χτυπησεις τους αλλους και την προσωπικοτητα τους και συνεπως τα λεγομενα τους. Υποβαθμιζοντας δηλαδη την προσωπικοτητα τους χρησιμοποιωντας αυθαιρετα καποια μονο λογια, υποβαθμιζεις και ο,τι πουν πια αυτα τα ατομα, αφου η προσωπικοτητα τους ειναι τετοια, και ταυτοχρονα εσυ, ο κρινων, εισαι και ανωτερος. Αυτη ειναι τεχνικη που χρησιμοποιουν οι πολιτικοι στα παραθυρα και τα μαθαμε στο λυκειο στην εκφραση-εκθεση. Ευτυχως, δεν τα μασανε ολοι εδω μεσα αυτα. Ελπιζω να τα μην τα εμαθες αυτα σε κανα σεμιναριο ψυχολογιας, οπως o ψυχοθεραπευτης του tsiftis. Με τα χαχα επιβεβαιωσες απλα τα λεγομενα μου. Ευχαριστω πολυ για το κοπλιμαν, εσυ θες πολυ δουλεια αν θες να γινεις ψυχολογος, αλλα ολα ειναι δυαντα. Σου ευχομαι τα καλυτερα ολοψυχα.. Τα ειπα, μια, τα ειπα, δυο, τρεις, ο εχων ωτα ακουει ακοετω. Τέταρτη δεν ασχολουμαι.Ο Θεος να σε φωτισει κι εσενα και μενα. Ευχαριστω για ολα.
10-09-2008, 15:09 #26
Πολλές φορές τα λόγια δεν είναι αρκετά για να εκφραστώ στο βαθμό που θέλω ( να ένα πρόβλημα των εκφραστικών ανθρώπων) , και για να αποδώσω την κατάσταση που είμαι όταν γράφω χρησιμοποιώ και διάφορα βοηθητικά τεχνάσματα π.χ. εκφραστικές φαταούλες ... να γιατί τα χαχα και το χοχο :)
Τλπ μια διευκρίνηση έχω να κάνω μόνο, έχω μια αρχή δεν ξέρω αν το τηρώ πάντα, αλλά ποτέ δεν κάνω κριτική σε ένα άνθρωπο, άλλα μόνο σε συμπεριφορές και σε συγκεκριμένες αντιλήψεις, να γιατί υπογραμμίζω μερικές προτάσεις και δεν απαντώ έτσι στο σύνολο και αόριστα , και ο άλλος λόγος είναι ότι πολλές φορές σ’ αυτά που γράφουμε εμπεριέχονται και οι αίτιες αλλά και οι λύσεις και οι απαντήσεις ... όποτε απαντάω με τα λόγια του ιδίου. οκ ;
Και γω σ’ ευχαριστώ για την ενδιαφέρουσα κουβέντα που κάναμε :)
10-09-2008, 16:34 #27
mandyav, ο κάθε άνθρωπος εκδηλώνει τα συναισθήματά του με διαφορετικό τρόπο, αλλά αν θέλουμε να έχουμε σχέσεις καλό είναι να τα εκφράζουμε με τρόπους που είναι κατανοητοί από το σύντροφο και είναι σημαντικοί για αυτόν. Υπό την προϋπόθεση ότι το θέλουμε και δεν είναι κάτι έξω από αυτό που νιώθουμε ή έξω από την προσωπικότητά μας.
Οπότε, αν εσύ νιώθεις ότι είναι η ντροπή που σε εμποδίζει, ενώ θα ήθελες να εκφράσεις κάποια πράγματα με γλυκόλογα, χάδια κλπ, θα ήταν καλό να ψάξεις από πού προέρχεται αυτή η ντροπή, τι ήταν αυτά που έμαθες μέχρι τώρα στη ζωή σου και σε συγκρατούν, τι πιστεύεις ότι θα συμβεί αν δοκιμάσεις να είσαι πιο εκδηλωτική;
Όμως, επέτρεψέ μου να πω ότι η στάση του συντρόφου σου δεν βοηθάει καθόλου και λογικά αναρωτιέσαι αν μπορεί να υπάρξει σχέση μεταξύ σας. Όπως δεν μπορεί να υπάρξει σχέση χωρίς κανένας να εκφράζει αυτό που νιώθει, έτσι δεν μπορεί και να υπάρξει με συνεχή επίκριση και απαιτήσεις. Αυτή η συμπεριφορά σου μειώνει την αυτοεκτίμηση και δημιουργεί ενοχές, αντί να σε ενθαρρύνει και σε κάνει να σκέφτεσαι ότι ο άλλος δεν σε καταλαβαίνει και δεν νοιάζεται παρά μόνο για τις δικές του ανάγκες.
Συχνά βέβαια άλλα είναι που μας φταίνε και τα ρίχνουμε στο σύντροφο...ενώ μπορεί να μην είμαστε ικανοποιημένοι από τον εαυτό μας και τις επιλογές μας. Είναι λοιπόν δική του υπόθεση να δει αν του κάνεις σαν σύνολο, με τα θετικά σου και τα ελαττώματά σου ή να εξετάσει μήπως έχει μη ρεαλιστικές προσδοκίες από μια σχέση.
Δεν γίνεται να είμαστε συνέχεια με το άγχος μην τυχόν και κάνουμε κάτι που θα πειράξει το σύντροφο ή τι να κάνουμε για να τον ευχαριστήσουμε!
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση