Πώς παίρνεις την απόφαση χωρίς το κλικ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
    Junior Member

Πώς παίρνεις την απόφαση χωρίς το κλικ

Γεια σας!Είμαι 32 ετών και 110κιλα,προσωπικό ρεκόρ.Ανέκαθεν ήμουν υπερβαρη (80-90) και κατά καιρούς έχανα 10-20 κιλά,τα κρατούσα 1 χρόνο και ξανά ανηφόρα.Όπως στους περισσότερους υποθέτω,συνήθως οι λόγοι είναι ψυχολογικοι.Όποτε έχανα ήταν ένα κλικ,μια φλασιά και το έπαιρνα απόφαση.Χωρίς δράματα και με πολλή όρεξη μείωνα το βάρος χωρίς τρελές στερήσεις και υπερβολές.Όμως τώρα δε νιώθω το κουράγιο.Δεν έχω δύναμη και δεν νιώθω έτοιμη.Έχω όμως πλέον προβλήματα στην καθημερινοτητα μου και δεν μπορώ να μένω απραγη,σωστά?Καμιά συμβουλή???

Συμβουλές ουου το αγαπημένο μου χόμπυ!!! Λοιπόν, ξεκίνα την μέρα σου με μπόλικη θετική σκέψη , κοιτάξου στον καθρέφτη κ πες άι εμ δε μπεστ. Κ συνέχισε φροντίζοντας τον εαυτό σου όσο καλύτερα μπορείς , μη σε πιάσουν τελειομανίες όμως κ ή όλα ή τίποτα, μακριά από τέτοια δεν τα θέλουμε. Φάε με σύνεση όπως θα τάιζες ένα παιδί, ξεκίνα με ένα πλήρες χορταστικλό πρωινό,μη ζεις ενοχικά, κάτσε γράψε 10 θετικά χαρακτηριστικά σου, ξεκίνα με ένα δημιουργικό χόμπυ ΧΘΕΣ ,κάνε μια άσκηση ευγνωμοσύνης, κάνε μπάνιο, βγες έξω , ντύσου χτενίσου καλλωπίσου είμαι σίγουρη οτι έχεις ακόμα να δώσεις ;-) κ ξεκόλλα από το σπίτι κ την ασφάλεια του καναπέ. Γενικώς δώσε χώρο στην ζωή σου κ για άλλα πράματα κ για άλλες απολαύσεις. Στην εφαρμογή είναι δύσκολο γιατί κακό πράμα η συνήθεια αλλά ένα βηματάκι την φορά. Μικρές καθημερινές αλλαγές στην ρουτίνα μπορεί να φέρουν μεγάλες αλλαγές στην ζωή σου. Μη ζεις για το όταν κ αν θα αδυνατίσεις.

Senior Member
    Καλησπερα, αυτα που σε δυσκολευουν θα σου δωσουν τη δυναμη. Στο ιδιο καζανι βραζουμε φανταζομαι, μην περιμενεις την καταλληλη ωρα, οι συνθηκες δεν θα ειναι ποτε ιδανικες. Απλα μικρα βηματακια. Φαε σημερα λιγο πιο σωστα, περπατησε λιγο περισσοτερο, φροντισε τον εαυτο σου λιγο παραπανω. Ολα θα μπουν σε σειρα.
    Οσο βοηθας τον εαυτο σου τοσο θα αντλεις απο μεσα σου κουραγιο.
    Προσωπικα αναθεματιζω που δεν εχω καποιο λογο εκτος απο τη μεση μου ισως που με τσιγκλαει καλα ποτε ποτε. Αν ειχα λογο θα ειχα και κινητρο...
    Απο την αλλη χαιρομαι. Καταλαβαινεις...
    Τι λογους εχεις αν επιτρεπεται?

Junior Member
    Σας ευχαριστώ!Θα προσπαθήσω να κάνω έστω κάτι ή κάποια από αυτά το συντομότερο δυνατό.Βλέπετε ειναι δύσκολο να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου όταν έχεις μικρό παιδάκι και δουλεύεις ταυτόχρονα.Όμως εκτός του ότι κάνω 3 βήματα και λαχανιαζω,σκύβω και η κοιλιά με ξανασπρωχνει προς τα πάνω,2 φορές βαρβατης γαστροοισοφαγικης παλινδρόμησης και κάμποσες ενοχές και ντροπή που με βλέπουν έτσι οικογένεια και γνωστοί,είναι απαίσιο να μην έχεις αντοχές ή/και διάθεση να παίξεις,να τρέξεις και να χοροπηδησεις με το παιδί σου.Είναι και η ρημαδα η ψυχολογία.Να πήγαιναν όλα καλά και ήταν μόνο τα κιλά το πρόβλημα θα ήταν πιο εύκολο.Αλλά να...το ένα τραβάει ταλλο.Ήδη μαζευομαι λίγο εδώ και καμιά εβδομάδα αλλά δεν είναι αρκετό.Είμαι και "χαζή"...έπρεπε να τρώω ότι και η μικρή μου 😊
    Πόσο δίκιο έχετε σε πολλά από όσα μου γράψατε!

Senior Member
    ελα καλε μη σκας, και μεις εχουμε παιδακια και ξερουμε! Μικρα, μεγαλα, αφου δεν εχεις κατι σοβαρο...δεν ξερω τι ειναι η παλινδρομηση ακριβως, εννοω αν ειναι ασθενεια ή κατι περιστασιακο μεμονομενο γεγονος. Σιγουρα δε θα βοηθαει να τρως πολυ και αργα και να ξαπλωνεις φανταζομαι.
    Παντως ο,τι κι αν ειναι δες το σε ειδικο και να το κινητρο σου, εκτος απο τα παιδια σου!
    Κατα την ταπεινη μου γνωμη καλο ειναι να εχουμε κινητρο τον εαυτο μας, και μεσα απο αυτο να μας απολαμβανουν και οι αλλοι περισσοτερο.
    Ετσι θα ειναι για παντα.
    Οσο για τα κιλα σιγα και σταθερα θα τα χασουμε. Και 1 κιλο το μηνα ειναι 12 κιλα το χρονο. 2 κιλα το μηνα ειναι 24 κιλα το χρονο...
    Αληθεια μαγεια ετσι? Κι εμεις σκαμε...
    Ειναι απλα.
    Ας κοιταξουμε ολααααααααααα τα αλλα προβληματα μας και τη ζωη μας να ζησουμε και να οργανωσουμε λιγο τα γευματα μας με βαση την καθημερινοτητα μας ο καθενας να μη μενουμε νηστικες και πειναμε ακυρες ωρες και ξεσπαμε στο φαι.
    Και μετα ολα θα ερθουν.
    Θα δεις ειναι πιο ευκολο απο οσο νομιζουμε. Λιγη θεληση θελει. Για να κανουμε καλο στον εαυτο μας, για να μας φροντισουμε εμα ςπου φροντιζουμε ολους <3

Εννοειται μην τρως ουτε η μικρη σου και ασε τις ντροπες με τους γυρω σου. Παιδακι εφερες στον κοσμο.

Senior Member
    Καλωσόρισες Aurora!

Τι σχέση έχεις με τη συνονόματη πριγκίπισσα της Disney;

Η δική μου συμβουλή είναι να ξαναπροσπαθήσεις, όπως και τις προηγούμενες φορές,
    χωρίς στερήσεις και υπερβολές, να βελτιώσεις τις διατροφικές σου συνήθειες.

Η σωστή διατροφή, που μάλλον αντιμετωπίζεις σαν παροδική προσπάθεια απώλειας βάρους,
    είναι αυτή που πρέπει να καταφέρεις να διατηρήσεις σε βάθος ζωής ώστε τα κιλά να μην επιστρέψουν.

Δε χρειάζεται να αγχώνεσαι βέβαια, αυτό που χρειάζεται είναι μικρά βήματα κάθε μέρα και πίστη πως θα τα καταφέρεις.

Πολύ σημαντικό αυτό που σου έγραψε η Μαντάμ σου σου, να προσπαθήσεις να επενδύσεις χρόνο και σκέψη
    σε δραστηριότητες που σ'ευχαριστούν και δε σχετίζονται με το φαγητό.

Φιλιά και καλή δύναμη εύχομαι, σύντομα!

Originally posted by aurora84
    Σας ευχαριστώ!Θα προσπαθήσω να κάνω έστω κάτι ή κάποια από αυτά το συντομότερο δυνατό.Βλέπετε ειναι δύσκολο να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου όταν έχεις μικρό παιδάκι και δουλεύεις ταυτόχρονα.Όμως εκτός του ότι κάνω 3 βήματα και λαχανιαζω,σκύβω και η κοιλιά με ξανασπρωχνει προς τα πάνω,2 φορές βαρβατης γαστροοισοφαγικης παλινδρόμησης και κάμποσες ενοχές και ντροπή που με βλέπουν έτσι οικογένεια και γνωστοί,είναι απαίσιο να μην έχεις αντοχές ή/και διάθεση να παίξεις,να τρέξεις και να χοροπηδησεις με το παιδί σου.Είναι και η ρημαδα η ψυχολογία.Να πήγαιναν όλα καλά και ήταν μόνο τα κιλά το πρόβλημα θα ήταν πιο εύκολο.Αλλά να...το ένα τραβάει ταλλο.Ήδη μαζευομαι λίγο εδώ και καμιά εβδομάδα αλλά δεν είναι αρκετό.Είμαι και "χαζή"...έπρεπε να τρώω ότι και η μικρή μου 😊
    Πόσο δίκιο έχετε σε πολλά από όσα μου γράψατε!
    Σε καταλαβαίνω απόλυτα , η καθημερινότητα κ η ψυχολογία δεν είναι σύμμαχοι. κ εγώ σέρνομαι όλη μέρα κ δεν έχω και παιδί. μην το βλέπεις ως πράματα που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις, απλά σαν μικρές αλλαγές που θα βοηθήσουν λίγο στην βελτίωση της καθημερινότητάς σου. κ ότι δεν μπορείς μη το κάνεις, γενικώς μη πιέζεσαι. κ μόνο που είσαι εργαζόμενη μητέρα είσαι άξια. αυτό πρέπει να καταλάβεις. οτι αξίζεις τα καλύτερα. :yes:

Senior Member
    Καλημέρα, και η δική μου συμβουλή αυτή είναι, είναι διαχειρίσιμο το βάρος σου προς το παρόν, αυτό πιστεύω εγώ τουλάχιστον. Και εγώ σε αυτά τα κιλά είμαι, ξεκίνησα δηλαδή πριν 2 εβδομάδες περίπου στα 110, και ελπίζω ότι αυτήν την φορά θα είμαι πιο ώριμη να διαχειριστώ αυτόν τον τρόπο ζωής, και εγώ χάνω και ξαναπαίρνω μετά το βάρος πίσω, όμως ούτε τότε είμαι καλά, για την ακρίβεια είμαι πολύ χειρότερα. Κάνω αρκετή ώρα να ντυθώ το πρωί γιατί τα ρούχα με στενεύουν, κουράζομαι στην ανηφόρα, ενώ ήμουν πιο ευκίνητη έστω στα -15 ή -20 κιλά που ήμουν στο παρελθόν. Προτείνω να μην σε πιάνει πανικός, είναι ένα δώρο στον εαυτό μας να τρεφόμαστε υγιεινά, να είμαστε πιο άνετοι στην καθημερινότητά μας. Είμαστε νέες, δεν μπορούμε να ζούμε έτσι. Η ποιότητα της ζωής αλλάζει και δυστυχώς προς το χειρότερο. Ξεκίνα με αισιοδοξία, βάλε φρουτάκια που είναι υγιεινά, περιόρισε γλυκά και βραδινό, το καλοκαίρι βοηθάει στην απώλεια σε σχέση με το χειμώνα, έχουμε μειωμένη όρεξη, και είμαστε όλες εδώ! Δεν είσαι μόνη.... Θα δεις θα περνάει ο καιρός, και η διάθεση θα ανεβαίνει! Πάμε να σπάσουμε το φράγμα των 100, και σιγά σιγά θα συνεχίσουμε και με τα υπόλοιπα!

Senior Member
    Originally posted by Μαντάμ σου σου
    Συμβουλές ουου το αγαπημένο μου χόμπυ!!! Λοιπόν, ξεκίνα την μέρα σου με μπόλικη θετική σκέψη , κοιτάξου στον καθρέφτη κ πες άι εμ δε μπεστ. Κ συνέχισε φροντίζοντας τον εαυτό σου όσο καλύτερα μπορείς , μη σε πιάσουν τελειομανίες όμως κ ή όλα ή τίποτα, μακριά από τέτοια δεν τα θέλουμε. Φάε με σύνεση όπως θα τάιζες ένα παιδί, ξεκίνα με ένα πλήρες χορταστικλό πρωινό,μη ζεις ενοχικά, κάτσε γράψε 10 θετικά χαρακτηριστικά σου, ξεκίνα με ένα δημιουργικό χόμπυ ΧΘΕΣ ,κάνε μια άσκηση ευγνωμοσύνης, κάνε μπάνιο, βγες έξω , ντύσου χτενίσου καλλωπίσου είμαι σίγουρη οτι έχεις ακόμα να δώσεις ;-) κ ξεκόλλα από το σπίτι κ την ασφάλεια του καναπέ. Γενικώς δώσε χώρο στην ζωή σου κ για άλλα πράματα κ για άλλες απολαύσεις. Στην εφαρμογή είναι δύσκολο γιατί κακό πράμα η συνήθεια αλλά ένα βηματάκι την φορά. Μικρές καθημερινές αλλαγές στην ρουτίνα μπορεί να φέρουν μεγάλες αλλαγές στην ζωή σου. Μη ζεις για το όταν κ αν θα αδυνατίσεις.

Μαντάμ το έχω διαβάσει αρκετές φορές! Μου είχε λείψει η πένα σου! Πόσο όμορφα λόγια!

Junior Member
    Πόσο σας ευχαριστώ,ειλικρινά τα λόγια σας μου δίνουν κουράγιο.Όλη μέρα είμαι απασχολημένη και το βράδυ τρώω για 3 όμως χθες είπα όχι δεν είναι ανάγκη και απόψε να κάνεις τα ίδια.Να ξέρετε "φταίτε" κι εσείς γιαυτο 😉
    eleni1986 αυτό το φράγμα των 100 σκέφτομαι κι εγώ σαν κοντινό στόχο!
    Μανταμ σου σου αλήθεια με έκανες και χαμογέλασα με το 1ο σου μήνυμα.Να μας γράφεις να μεταδιδεις λίγη απτην καλή σου ενέργεια με το χιούμορ σου!
    miss butterfly πολύ μου αρέσουν τα μαθηματικά σου!!!Έτσι με το δικό σου τρόπο βέβαια γιατί στην πραγματικότητα έτσι ακριβώς τα πηρα τα κιλά χαχαχα
    blossom πάντα μου άρεσε η λέξη aurora,μου φαίνεται μυστήρια και μαγευτική η έννοια της αύρας!
    Σας αφήνω με χαμόγελο για τώρα και πάω να τσακισω ένα γιαουρτι (και όχι σαντουιτς που μου έχουν φέρει χεχε).

hellen σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

aurora είσαι τυχερή που τρως πολύ μόνο το βράδυ.(τυχερή μέσα στην ατυχία), δηλαδή μόνο εκεί αναζητάς την ανταμοιβή της μέρας στο φαγητό, εμένα μου συμβαίνει κ σε άλλες στιγμές της μέρας που μπορεί να βαριέμαι ή να έχω υπερένταση.

καλά τώρα θα σας πω το ultimate survival tip αν δεν το μοιραστώ νιώθω οτι δεν υπάρχει νόημα. :dork: τα βράδια αυτά της κουρασμένης υπερέντασης που το μόνο που θέλω είναι να ξαπλώσω στο καναπέ και να φάω μέχρι να σκάσω κάνω το εξής: καταρχάς μέχρι της 8-9 το πολύ έχω φάει το τελευταίο μου γεύμα(συνήθως ένα ντάκο με μπόλικη φέτα,ντομάτα, αγγούρι,παξιμάδια,λάδι, ρίγανη)(κοιμάμαι 11-12). μετά κάνω ένα μπάνιο και μετά κάνω αυτό καθισμένη στον καναπέ μαζί με όλα τα σύνεργα https://www.youtube.com/watch?v=CuJ5auRhEQs :lol::lol::lol::lol: έτσι καταφέρνω κ να μη φάω αλλά να απασχοληθώ με την χαίτη μου χωρίς να μπλέκω με πιστολάκια(όσο στεγνώσουν με την πετσέτα), και το πρωί είμαι σενιέ πενιέ. να σημειώσω οτι το μαλλί μου είναι από αυτά τα ίσια με λεπτή τρίχα που λιγδώνουν πανεύκολα.

Junior Member
    Πολύ καλή ιδέα!Καλά όχι για μένα που γυρίζω συνήθως 11 σπίτι,βάζω τη μικρή για ύπνο και μετά για 2 ώρες στον καναπέ απλά ελπίζω και εύχομαι να μην ξυπνήσει(σπάνια βγαίνει αληθινή η ευχή...),οπότε καταλαβαίνεις,κουραστηκα και μόνο που είδα το βίντεο,αλλά γενικά ήταν πολύ καλό.Άσε που νομίζω θα βγάλω κανέναν ώμο για να κανω πλεξουδα τα πάνω...μα πώς φαίνεται έτσι εύκολο;;;
    Πολύ δύσκολα τα βράδια,μπράβο που τα πάτε τόσο καλά οι υπόλοιπες!

Member
    Εμένα το "κλικ" έγινε χτες, που καθώς ετοιμαζόμουν για να βγω έξω μετά από καιρό, δοκίμαζα ρούχα και κατέληξα πως μόνο με τα μακριά παντελόνια είμαι άνετα έξω. Νομίζω έφτασε η ώρα να το αλλάξω αυτό.

Junior Member
    Κανε αυθυποβολη στον εαυτο σου σκεψου για λιγες μερες το πως εισαι και σκεψου πως θελεις να γινεις...πως θα ηθελες εσυ να βλεπεις τον εαυτο σου και δε το λεω μονο ως εμφανηση αλλα και ως ψυχοσυνθεση και αυτοπεποίθηση και φυσικη κατασταση...σκεψου πραγματα που θα ηθελες να κανεις και τωρα δε μπορεις...εμενα καπως ετσι μουεγινε το κλικ μεσα μου και ειπα " ως εδω ηταν"
    Ελπιζω να βοηθησα

Senior Member
    Ποσο ωραια τα λες! Κ εγω οταν εχει περασει μια μερα κ εφαγα σωστα, η ψυχολογια μου ειναι ασυγκριτα καλυτερη!

Page 1 of 2 12 LastLast