Results 1 to 7 of 7
-
14-07-2016, 01:27 #1
Μισώ τον εαυτό μου και το σώμα μου
Δεν αντέχω τον εαυτό μου, οπότε με βλέπω στον καθρέφτη θέλω να πεθάνω. Θέλω να πάρω ένα μαχαίρι και να κόψω το σώμα μου σε πολλά σημεία. Πιστεύω αν δε θα ήμουν παντρεμένη με έναν άνθρωπο που με αγαπάει και τον οποίο δε θέλω να πονέσω θα είχα αυτοκτονήσει εδώ και καιρό. Σκέφτομαι συνέχεια μόνο το πόσο μπάζο είμαι και πως δεν αξίζει να είναι με μια τέτοια. Σκέφτομαι πόσες όμορφες και αδύνατες γυναίκες υπάρχουν και παθαίνω κρίση. Ειδικά όταν ερχόμαστε στην Ελλάδα επειδή μένουμε στο εξωτερικό δε θέλω να βγαίνω έξω. Από όλους ακούω μόνο το πόσο χοντρή είμαι και παρόλο που κάνω δίαιτες και γυμναστική τον τελευταίο μήνα δεν είδα καμία διαφορά. 'Εχω απλά ανάγκη να πω πόσο άσχημα αισθάνομαι καθώς στον προσωπικό μου κύκλο δεν έχω να μιλήσω σε κανέναν αφού έτσι και αλλιώς όλοι μονάχα με μειώνουν. Στον άντρα μου δε μιλάω γιατί θα λέει κλασσικά πως είμαι παρανοική και απλά πρέπει να τους γράψω όλους. Δεν μπορώ όμως άλλο, κλαίω κάθε μέρα τις τελευταίες δύο βδομάδες και όποτε τρώω έχω τύψεις. Θα ήθελα να μην υπήρχα.
- 14-07-2016, 04:13 #2
Καλη μου χρειαζεσαι αμεσα ψυχιατρικη βοηθεια για χαρη των ανθρωπων που σε αγαπουν. Πες τους το να σε βοηθησουν αμεσα.
14-07-2016, 09:33 #3
Ευγενία, καλώς ήρθες!
φαντάσου μια μέρα πως ο άνθρωπος που βλέπεις στον καθρέφτη είναι το παιδάκι σου, θα σκεφτόσουν το ίδιο;
είναι πολύ δύσκολο, σε καταλαβαίνω.Είναι σαν να μπαίνεις σε έναν λαβύρινθο. Και εγώ έτσι την πέρασα την εφηβία μου,και ακόμα έχω κάποιες τέτοιες στιγμές.
Αλλά αξίζεις το καλύτερο. Αξίζεις να απολαμβάνεις την ζωή, το φαγητό, την αγάπη. Δεν είναι κακό να απολαμβάνεις πράγματα,
οι τύψεις είναι άσχημο συναίσθημα, αλλά και περιττό.
Προσπάθησε να δείς τον εαυτό σου, μέσα απο τα μάτια του άντρα σου. Φαντάζομαι, απο ότι καταλαβαίνω είναι δίπλα σου επειδή σε αγαπάει έτσι ακριβώς όπως είσαι.
Αξίζει να αγαπήσεις τον εαυτό σου, με αγάπη και με υπομονή μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.
14-07-2016, 13:49 #4
Ευγενία διάβασα το μήνυμά σου και ειλικρινά, πιστεύω ότι δεν σου χρειάζεται ψυχίατρος, αλλά ένα χέρι ξύλο ! Πρώτον αυτούς που σε προσβάλουν, γιατί δεν τους κάνεις πέρα? Τους έχεις κάποια ανάγκη?
Αντί να λες ευχαριστώ στον Θεό που σου έχει στείλει έναν καλό άνθρωπο που είναι δίπλα σου που σε νοιάζεται και σ αγαπάει, γκρινιάζεις? Ξέρεις πόσοι το εύχονται αυτό στην ζωή τους, και κάποιοι δεν το βρίσκουν ποτέ. Εάν δεν σου αρέσει ο εαυτός σου άλλαξέ τον, αφού έχεις εντοπίσει το πρόβλημα, δεν πιστεύω ότι δεν χάνεις βάρος, εάν ξεκινήσεις κάποια αθλητική δραστηριότητα ή έστω περπάτημα, θα χάσεις πόντους και λίπος και θα αρχίσεις να χάνεις και κιλά. Και εμείς όλοι εδώ, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, δεν μας αρέσει ο εαυτός μας όπως είναι τώρα, θέλουμε να τον βελτιώσουμε και ή κάνουμε κάποια επέμβαση ή πάμε σε διαιτολόγο ή κάνουμε δίαιτα ή γυμναστική, κλπ. Σύνελθε, να χαίρεσαι την ζωή με τον άνθρωπό σου, και αυτούς που σε προσβάλουν και σε μειώνουν μην τους συναντάς. Κ εγώ αποφεύγω να βλέπω άτομα που με ρίχνουν ή που δεν εκτιμώ, και δεν μου λείπουν και καθόλου.
15-07-2016, 12:21 #5
Καλημέρα, Ευγενία και καλώς ήρθες στην παρέα μας!
Ακούγεται δυσβάσταχτο αυτό που περνάς και χαίρομαι που το έβγαλες από μέσα σου,
σε πρώτη φάση εδώ, σε έναν χώρο ανθρώπων που ταλαιπωρούνται με παρόμοια θέματα και σκέψεις
σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Ελπίζω να ένιωσες τη μικρή πρώτη ανακούφιση που είχες ανάγκη,
αλλά όπως καταλαβαίνεις, αυτό δεν είναι αρκετό για να ελαφρύνει το βάρος που σηκώνεις στους ώμους σου.
Σίγουρα δεν ξύπνησες ένα πρωί και ξεκίνησες να νιώθεις "μπάζο" και να μισείς τον εαυτό σου, ώστε να ξυπνήσεις
ένα επόμενο και να πεις είμαι υπέροχη κι όλα μια χαρά! Η άποψη που διαμορφώνουμε για τον εαυτό μας,
η οποία επηρεάζει και το συναίσθημά μας και τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τη ζωή και τους άλλους,
χτίζεται σιγά σιγά από τα παιδικά μας κιόλας χρόνια, μέσα από τα μάτια των σημαντικών μας ανθρώπων,
μέσα από επιτεύγματα κι επιβραβεύσεις, μέσα από το πώς έχουμε μάθει να διαχειριζόμαστε τις προκλήσεις,
μέσα από ένα σωρό γεγονότα που προσθέτουμε στη λίστα των συν και πλην μας. Προφανώς η δική σου λίστα
αυτοαποτελεσματικότητας γέρνει προς τα αρνητικά κι ίσως τα επιπλέον σου κιλά να έχουν αναλάβει το φορτίο
της ευθύνης, καθώς είναι κάτι που τόσο εμείς όσο και κάποιοι άλλοι εύκολα παρατηρούν και κακοχαρακτηρίζουν.
Ίσως όμως να μην είναι αυτό το πραγματικό πρόβλημα, αλλά το σύμπτωμα που τραβά όλη την προσοχή σου
κι έτσι οσο εσύ ασχολείσαι με το πόσο τρως και ζυγίζεις, ο λόγος που μέσα σου νιώθεις ασήμαντη συνεχίζει να υφίσταται
κι όσο περνά ο καιρός και δε φαίνεται φως στον ορίζοντα, η σκέψη μιας ανεπιθύμητης ζωής, της συγκεκριμένης όμως
δυσφορικής ζωής που δε φαίνεται με τίποτα ν' ανακουφίζεται, φαντάζει ίσως μια κάποια λύση. Υπάρχει όμως κι άλλη λύση
αν την επιθυμείς. Ζητά από το χρόνο και την ενέργειά σου, θέλει υπομονή κι επιμονή κι ίσως σε ζορίσει λίγο ακόμη
πριν σε απελευθερώσει απ' όσα κουράστηκες να κουβαλάς. Είναι η ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Εκεί θα βρεις έναν άνθρωπο
που θα σε ακούσει χωρίς να σε κρίνει, θα σε αποδεχτεί και θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις κι εσύ καλύτερα τον εαυτό σου.
Θα του μιλήσεις για τη ζωή σου και θα κάνετε συνδέσεις του χθες με το σήμερα κι όταν αρχίσεις να συνειδητοποιείς
πώς έφτασες σήμερα να νιώθεις έτσι για σένα, πως έχει κάποια βάση όλο αυτό, ίσως ο θυμός κι η απογοήτευση για τον εαυτό σου
κοπάσουν κάπως, ίσως αργότερα τον συγχωρήσεις κι ακόμη και να τον αγαπήσεις. Θα βρείτε μαζί βοηθητικότερους για σένα
τρόπους διαχείρισης των θεμάτων που σε ταλαιπωρούν, ίσως όσο νιώθεις όλο και πιο δυνατή και καλά με τον εαυτό σου
αποφασίσεις να μιλήσεις και στον άνθρωπό σου για όσα σκέφτεσαι και νιώθεις...Ακόμη και τίποτα να μην αλλάξει στην πράξη
(που δεν το πιστεύω) και μόνο που θα έχεις ελευθερώσει από μέσα σου σκέψεις και συναισθήματα και που θα έχεις κατανοήσει
καλύτερα τα πώς και τα γιατί σου, θα νιώσεις μεγάλη ανακούφιση και παρηγοριά. Κι ύστερα θα δυναμώσει η λαχτάρα της αλλαγής
και θα νιώθεις πως στον αγώνα σου αυτό έχεις έναν σύμμαχο εκπαιδευμένο να χειρίζεται τέτοιες καταστάσεις. Και σταδιακά
θα γίνεσαι εσύ ο σύμμαχος του εαυτού σου και δε θα χρειάζεσαι πια βοήθεια γιατί θα έχεις εμπλουτίσει την εργαλειοθήκη σου,
ούσα πιο εξοπλισμένη ν' αντιμετωπίσεις όσες προκλήσεις ενδεχομένως δοκιμάζουν την καλή σου διάθεση κι αντοχή.
Λύσεις υπάρχουν. Σημασία έχει εσύ τι θέλεις. Όχι για τον καλό σου άντρα, αλλά για την καλή σου Ευγενία!
15-07-2016, 14:45 #6
Θα σου πρότεινα και εγω να γράψεις όλα τα "καλά" παιδιά που φροντίζουν για εσένα χωρίς εσένα ,εκεί που δεν πιάνει μελάνι και να συγκεντρωθείς στο πως θα ήθελες να είσαι εσυ,πως θα ένοιωθες εσύ καλά με τον εαυτό σου,να το βάλεις πείσμα (για πάρτη σου πάντα όμως και για κανέναν άλλο) και να πραγματοποιήσεις την επιθυμία σου για ένα υγιές (καταρχήν και βασικότερο) σώμα,το όμορφο πάντα άλλωστε είναι σχετικό όπως όλες/οι ξέρουμε πια καλά!
από'κει και πέρα καταλαβαίνω πολύ καλά ότι η αυτοπεποίθηση σου είναι υπό του μηδενός,όμως μπορείς να τα βγάλεις πέρα αρκεί να το θελήσεις ΕΣΥ!
Είναι μια δύσκολη απόφαση και ένας μεγάλος δρόμος,αλλά άπαξ και σου γυρίσει το μάτι (και κοντεύεις σε βλέπω) μπορείς να κάνεις τα πάντα,αρκεί να το θες!
Αγάπησε τον εαυτό σου γιατί έτσι και εκείνος θα σε αγαπήσει ακόμα περισσότερο,να είσαι σίγουρη
17-07-2016, 22:18 #7
Αφηνω αυτο εδω: http://suicide-help.gr/%cf%80%ce%bf%...3%cf%84%ce%b5/
Ειμαστε εδω ο,τι χρειαστεις αλλα πραγματικα μονο ο ειδικος μπορει να βοηθησει οσο εκφραζεις τασεις αυτοκτονιας, ειναι σοβαρο και δεν μπορουμε να παρουμε την ευθυνη.
Και να ξερεις δεν ειναι τιποτε φοβερο τελικα. Αληθεια. Απλα πρεπει να μιλησεις στα σωστα ατομα. Ελπιζω να διαβαζεις και καποια στιγμη να εχουμε νεα σου.
Originally posted by NADINE
Λύσεις υπάρχουν. Σημασία έχει εσύ τι θέλεις. Όχι για τον καλό σου άντρα, αλλά για την καλή σου Ευγενία!
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....