Results 136 to 150 of 155
-
14-10-2008, 13:13 #136
Originally posted by Empneustns
Αραγε ποσα πραγματα πρεπει να ξεπερασεις για να φτασεις σε αυτο το γλυκο συναισθημα,να ξεχωρισεις ολα τα υπολοιπα συναισθηματα που μπορει να το μολυνουν,και να το εχεις εσωτερικα να λαμπει και να φωτιζει το καθε κυταρο σου,ποσα ατομα εχουν την δυνατοτητα να το νοιωσουν.Αραγε οσοι πιστευουν πως υπαρχει μια τετοια πιθανοτητα υπαρξη μιας τετοιας καταστασης εχουν την δυναμικη να ανταποκριθουν στις υψηλες απαιτησεις της,γιατι νομιζω πως αν δεν το πιστευεις τοτε ειναι γιατι δεν το εχεις νοιωσει εσωτερικα,η το ενοιωσες καποτε και πλεον εχει πεθανει εσωτερικα κατω απο τις πιεσεις της \"πραγματικης\" ζωης.
Οταν το ένιωσα, ήταν λάθος. Δεν είχα ανταπόκριση και έφταιγα εγώ. Δεν έπαψα όμως ποτέ να το κουβαλώ, για 2 τέτοιους άντρες που γνωρισα και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αυτό που εσύ λες, δεν λειτούργησε παρά μόνο στην περίπτωση που θα υπήρχε απολυτότητα και σεξ. Εξακολουθώ να τους σκέφτομαι και να τους αγαπώ και τους 2, όμως με απόρριψαν επειδή ήμουν ερωτευμένη ( με κάποιον που δεν ενέκριναν ). Εχω γράψει ένα σχετικό ποστ, που αναφέρεται στη φιλία και στο σεξ, είμαι πλέον σίγουρη ότι όλα γίνονται για το πήδημα. Δεν υπάρχει αγνή φιλία, δεν τη δέχομαι ούτε για το φίλο μου που είναι υπέρμαχος αυτής της άποψης, δεν πιστεύω πιά ούτε στον ίδιο μου τον εαυτό ότι δεν θα ποθήσω τον ίδιο μου το φίλο.
όχι δεν πιστεύω
- 14-10-2008, 17:09 #137
Originally posted by Σοφη
Απλως εχουμε συνηθησει πλεον οποιοδηποτε συναισθημα και να μας κατακλυει να το ονομαζουμε αγαπη και αυτο εχει ως αποτελεσμα να αναρωτιομαστε πλεον για το τι ειδους \"αγαπη\" ειναι..
14-10-2008, 17:12 #138
Originally posted by liberchild
είμαι πλέον σίγουρη ότι όλα γίνονται για το πήδημα
όχι δεν πιστεύω
15-10-2008, 11:11 #139
Originally posted by Empneustns
Απλως εχουμε συνηθησει πλεον οποιοδηποτε συναισθημα και να μας κατακλυει να το ονομαζουμε αγαπη και αυτο εχει ως αποτελεσμα να αναρωτιομαστε πλεον για το τι ειδους \"αγαπη\" ειναι..
ακομα και ενα καπριτσιο οπως λες empneusth...ακριβως..
Για να κατανοησουμε πραγματικα το αν αγαπαμε πραγματικα, πρεπει να αναρωτηθουμε τι θα μπορουσαμε και προπαντων αν θα μπορουσαμε να \"θυσιασουμε\" κατι γι\'αυτην.
Εκει θα φανει το μεγαλειο της..
17-10-2008, 14:27 #140
Αηδίες, άκου θυσίες... άμα ζητάμε απ τον άλλο να θυσιαστεί, τι σόι αγάπη τούχουμε ? τη δουλίτσα μας θέμε να κάνουμε και τον σκατοεγωισμό μας να ικανοποιήσουμε.
Τρίχες μελανζέ...
Υ.γ
σκέψου αν γουστάρεις να σπάσει ο άλλος το πόδι του και αυτό είναι κριτήριο...
17-10-2008, 14:52 #141
το τι μπορεις εσυ να θυσιασεις εννοω liberchild για το ονομα της αγαπης και οχι τι περιμενεις απο τον αλλον να θυσιασει για εσενα.
17-10-2008, 15:16 #142
το τι μπορεις εσυ να θυσιασεις εννοω liberchild για το ονομα της αγαπης και οχι τι περιμενεις απο τον αλλον να θυσιασει για εσενα.
Εγώ δεν καταλαβαίνω απ αυτά, αυτό που ξέρω είναι ότι ούτε ζητώ να θυσιάσω ούτε να θυσιάσουν. Ασε που και μόνο η λέξη μου θυμίζει κάτι κακό, έτσι θυσίασε κι ο αβραάμ τον ισαάκ , έλεος. Τίποτα απολύτως δεν θυσιάζω, και φτύνω κατάμουτρα όποιον έρθει και μου πει ότι θυσίασε κάτι απ τον εαυτό του για την αγάπη που μούχει.
Αυτά τα ολίγα και κακά ....
:P
17-10-2008, 15:30 #143
και ομως liberchild, αν το σκεφτεις ολοι μας κανουμε καποιες παραχωρησεις (..αφου δεν σε ικανοποιει η λεξη \"θυσια) γι\'αυτους που αγαπαμε πραγματικα.
Αλλα μονο οταν αγαπαμε τις κανουμε...ειδαλλως υπερισχυει ο εγωισμος και κοιταμε μονο τον εαυτο μας και την δικη μας ικανοποιηση και βολεψη.
Και ναι....εγω θα θυσιαζα,αν δεν το κανω ηδη, για καποιον που αγαπαω....
Δεν σε γνωριζω..,αλλα πιστευω οτι...αν εχεις παιδια μπορεις να το νιωσεις...
Καμια λεξη δεν ειναι \"κακη\" απο μονη της...το πως την χρησιμοποιουμε εχει σημασια.
17-10-2008, 15:38 #144
Liber, ούτε γω γουστάρω το ρόλο του θύματος και του διαρκώς θυσιαζόμενου, αλλά χωρίς παραχωρήσεις, οχι αγάπη αλλά ούτε συμβίωση μπορεί να υπάρξει, ούτε καν φιλία.. π.χ. μου τηλεφωνεί η κολλητή σε χάλια κατάσταση απο κάποιο πρόβλημά της. Θέλει να βρεθούμε. Εγώ σκυλοβαριέμαι γιατί είμαι κομμάτια, μόλις γύρισα απο τη δουλειά και είμαι και ξενυχτισμένη απο το προηγούμενο βράδυ. Θα πάρω τον κώλο μου και θα πάω να της συμπαρασταθώ, παρότι εκείνη την ώρα δε γουστάρω μία. Θυσι΄\'αζω την ξεκούρασή μου για τη δικιά της ανάγκη.
Δεν σημαίνει ότι συμβαίνει συνεχώς, ούτε ότι είναι μονόπλευρο , ε?
17-10-2008, 15:51 #145
Originally posted by Τάνια
Δεν σε γνωριζω..,αλλα πιστευω οτι...αν εχεις παιδια μπορεις να το νιωσεις...
Παρεπιπτόντως μιάς και το αναφέρεις, εγώ δεν μιλούσα για τέτοιου είδους αλλά για σχέσεις μεταξύ αγαπημένων, αν λέω αν, θεωρούσα το ΚΕΦΙ μου, την Κ.....μου, αυτό τέλος πάντων που ένιωθα μεγαλώνοντας παιδιά σαν ΘΥΣΙΑ, θάμουν εγώ για φτύσιμο. Εισέπραξα στον υπέρτατο βαθμό το ΚΑΝΕΝΑ τίμημά μου σαν ΚΕΡΔΟΣ. Aυτό δεν μου καθόρισε σε κανένα βαθμό το τί είμαι και τί θέλω σαν άνθρωπος ούτε μου άλλαξε τα πιστεύω μου. Αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι. Και για αυτό μιλούσα πριν.
17-10-2008, 16:17 #146
μαλλον δεν τα γραφω σωστα...δεν εξηγειται αλλιως....
παντως η αγαπη ειναι μια κατα την γνωμη μου, οπως εγραψα αρχικα...ειτε λεγεται μητρικη..πατρικη...ερωτικη... φιλικη και στο ονομα αυτης μπορω να κανω απιστευτα πραγματα που εγω θεωρω θυσιες.
17-10-2008, 16:23 #147
πρεπει να αναρωτηθουμε τι θα μπορουσαμε και προπαντων αν θα μπορουσαμε να \"θυσιασουμε\" κατι γι\'αυτην.
Εκει θα φανει το μεγαλειο της..
Επειδή μάλλον κατάλαβα τι εννοείς, εγώ αυτό που λες εδώ, το ονομάζω ΛΑΤΡΕΙΑ . Oχι αγάπη. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά και γιατί τα λόγια μου παρεξηγήθηκαν. Ο χριστός θυσιάστηκε γιατί πολύ απλά ΛΑΤΡΕΥΕ.
υ.γ
δεν εξηγείται, έχω οίστρο σήμερις
17-10-2008, 16:31 #148
οντως τα \"λατρευω\" τα ταλιμπανακια μου liberchild....
οπως λατρευω και οτιδηποτε αγαπησω πραγματικα (χωρις να θελω να το συγκρινω φυσικα με το δεσιμο που εχω με τα μικρουλια μου).
Απλως θεωρω οτι δεν υπαρχει λογος να δινουμε τοση αξια στις λεξεις, αλλα στο νοημα τους...
17-10-2008, 16:40 #149
δεν νομιζω να υπαρχει φραση ο Χριστος λατρευε τον ανθρωπο.κατα τη γνωμη μου η λεξη λατρεια σημαινει την υπερβολικη αγαπη σε σημειο να δινουμε την αδεια ακομα και να μας εκμεταλευτουν η να ποδοπατησουν πανω μας.οτι πλεον αυτοθυσιαζομαστε για ενα σκοπο,ο οποιος μπορει και να αξιζει μπορει και οχι.κατα καποιο τροπο η λατρεια εχει μια εμμονη,ενα κολλημα να το πουμε.στην λατρεια δυσκολα μπορεις να πεις οχι,πχ λατρευω το παιδι μου και οτι θελησει του το αγοραζω,αν οχι θα υποφερω,στην αγαπη ομως θα κοιταξω αυτο που ειναι καλυτερο για αυτο,και πιθανοτατα να μη του παρω τη σοκολατα.μπορει για καποια που αγαπαω να μην παω σε μια θεση στο δημοσιο που ειναι 500 χλμ μακρια απο το μερος που ζω,ναι μεν θελω να ειμαι μαζι με την κοπελια μου,το διαλεγω να ειμαι μαζι της,αλλα δεν παυει να ειναι μια θυσια...
17-10-2008, 16:40 #150
οντως τα \"λατρευω\" τα ταλιμπανακια μου liberchild....
οπως λατρευω και οτιδηποτε αγαπησω πραγματικα (χωρις να θελω να το συγκρινω φυσικα με το δεσιμο που εχω με τα μικρουλια μου).
Απλως θεωρω οτι δεν υπαρχει λογος να δινουμε τοση αξια στις λεξεις, αλλα στο νοημα τους...
Α, όχι μη με μπερδεύεις. Οι λέξεις έχουν πάντα το νόημά τους. Οπως πχ λέει ο κρίνος το εξής υπέροχα φιλοσοφημένο :
σήμερα ο ουρανός είναι γαλανός ( για δες έξω ):P
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή