Results 1 to 4 of 4
Thread: Τύψεις για το φαγητό!
-
29-07-2016, 01:12 #1
Τύψεις για το φαγητό!
Γενικότερα τις τελευταίες ημέρες,έχω παρατηρήσει πως στην καθημερινότητά μου,δεν έχω πρόγραμμα στα γεύματά μου,ούτε και καθορισμένες ποσότητες. Άλλοτε είναι πιθανόν να φάω ελάχιστα κατά τη διάρκεια της ημέρας,ενώ άλλες φορές καταναλώνω ''γεύματα'' ,(τσιμπολογήματα θα έλεγα),συχνά,αλλά όχι πάντα υγιεινά και,πολλές φορές στις 12-2 το βράδυ. Σκέψεις με βασανίζουν συνεχώς γύρω απο το φαγητό..τι θα γίνει αν φάω κάτι παραπάνω( ; ) τι θα κάνω εαν φάω πολύ αργά το βράδυ( ; ).
Ωστόσο,όταν συμβαίνει αυτό(δηλαδή το να φαω τέτοιες ώρες),πάντοτε δεν έχω φάει σωστό μεσημεριανό και,έτσι καταλήγω σε τσιμπολογήματα σε τέτοιες ώρες! Τέλος,μετά απο αυτή μου την πράξη,αισθάνομαι τρομερές τύψεις,τρελένομαι στις σκέψεις ότι ηζυγαριά θα ανέβει λίγα γραμμάρια πάνω απο τα 42-43κιλά και, φυσικά εφόσον δεν μπορώ να ''αποβάλλω'' μεκάποιον τρόπο ό,τι έφαγα, μένω ξύπνια για 2-3ώρες επειδή είμαιψυχαναγκαστική και,θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να πάω για ύπνο μετά απο κάτι τέτοιο. Μ'αυτό τον φαύλο κύκλο,καταστρέφεται όολο μου τοπρόγραμμα και,η καθημερινότητά μου. Όλη αυτή την κατάσταση απο την μια πλευρά δεν την θεωρώ φυσιολογική γιατί οι ώρες είναι περασμένες,αλλά από την άλλη δεν είναι και λογικές τόσες τύψεις καθώς δεν καταναλώνω μεγάλες ποσότητες φαγητού.
Έχω σκοπό να το αλλάξω όλο αυτό. Θα προσπαθήσω να ακολουθήσω μια σωστή διατροφή.
Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν, όταν βρίσκομαι σ'αυτή την κατάσταση όλοαυτό είναι αποτέλεσμα του μη σωστού προγράμματος διατροφής και,προφανώς ξεσπάω σε τσιμπολογήματα;
Mήπως απλώς παθαίνω βουλιμικά επεισόδια; Ωστόσο εαν συνέβαινε αυτό θα προσπαθούσα να αποβάλλω με κάποιο τρόπο όσα έφαγα,αλλά δεν το κάνω διότι δεν το θεωρώ σωστό. Αυτές τις στιγμές κάνω ό,τι κάνω στον εαυτό μου και,δεν διορθώνεται με καθαρτικά ήεμετό ή κάτιτέτοιο όμως δεν καταλαβαίνω τι συβαινει αν δεν είναιβουλιμικό επεισόδιο όλο αυτό.
Αν μου δίνατε μια γνώμη,θα το εκτιμούσα πολύ!!!
- 29-07-2016, 16:00 #2
Για να βγαλεις ασφαλες συμπερασμα, καλυτερα θα ηταν να μιλησεις με καποιον ειδικο αλλα πριν απο αυτο θα σου πω τις σκεψεις μου.
Πες μας ενα παραδειγμα, τι εννοεις τσιμπολογημα, γιατι απο οτι καταλαβαινω δεν προκειται για καποιο υπερφαγικο επεισοδιο. Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι σου εχει γινει ψυχωση το θεμα, χωρις να συντρεχει λογος. 42-43 κιλα ειναι εξωφρενικα λιγα για να αγχωνεσαι μηπως παρεις. Το τσιμπολογημα, οφειλεται σιγουρα σε μεγαλο βαθμο στη διατροφη σου ολη μερα. Εαν δεν εχεις φαει καλα το πρωι και το μεσημερι ειναι λογικο το βραδυ και αργοτερα να νιωσεις πεινα, και αρα κατι να τσιμπησεις. Και εγω οταν τα βραδια ετρωγα ενα ξερο γιαουρτι μετα ηθελα να φαω, ενω οταν ετρωγα λιγο φαι με μαρουλι δεν ενιωθα πεινα αργοτερα.
Δεν ειμαι και ειδικος και καλυτερα εκει να απευθυνθεις αλλα ενα απλο τσιμπολογημα επειδη ο οργανισμος το εχει αναγκη δε συνιστα σε καμια περιπτωση βουλιμικο επεισοδιο
29-07-2016, 16:17 #3
Ευχαριστώ για την απάντηση! Οταν εννοώ τσιμπολόγημα εννοώ πως π.χ θα φαω σαλάτα ή 5-6 πατατάκια ή γενικά μικρές ποσότητες απλά τακαταναλώνω σε περασμένες ώρες!
29-07-2016, 16:24 #4
Ε νταξει βουλιμικο δεν ειναι ουτε κατα διανοια. Προσπαθησε να τρως περισσοτερο μεσημεριανο η κανενα γλυκακι το πρωι. Ξερω γω κανενα κομματι κεικ η κανενα βουτημα σοκολατας, σε ισορροπημενο πλαισιο μιας και δεν εχεις κ θεμα με τα κιλα
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια