Results 1 to 12 of 12
Thread: Τι σημαινει υγεια; Σκεψεις.
-
21-08-2016, 18:36 #1
Τι σημαινει υγεια; Σκεψεις.
Γεια σε ολους και ολες , να μαι παλι, γ γνωστη purple
Μετα απο μια αποτυχημενη προσπαθεια σε γυμναστηριο με δικη του διατρολογο, που ετσι την βαφτιζαν εκει, ηταν απλη γυμναστρια και η διατροφη ηταν επιεικως απαραδεκτη (πχ μεσημερι κ βραδυ 120 γραμμαρια ψωμι μαζι με το φαι) απο Νοεμβριο 2014-Μαρτιο 2015. Μετα απο μια δευτερη αποτυχημενη που πηγα σε εναν στρατιωτικο που χορηγουσε ξενικαλ και επειδη δεν το πηρα εκανα μονο τη διαιτα που δεν ηταν καν υγιεινη (πχ τοσες κουταλιες λαδι μεσα στο φαι οσες μεριδες θα σερβιριστουν στην οικογενεια +2 κσουπας στη σαλατα/πιτσα/σουβλακι -για να βγαζει κανεις στην τουαλετα ολο το λιπος της ζωης του με το χαπι) απο Απριλιο 2015-Οκτωβριο 2015
αποφασισα να μαζεψω τα κομματια μου της απογοητευσης, οχι μονο ως προς τα κιλα αλλα και ως προς ανθρωπους που με κοροιδευαν οτι θα χασω κιλα ενω ηξεραν οτι δεν θα χασω γιατι τη δουλεια την κανει το χαπι, αποφασισα να υπομεινω οχι μονο το λιπος που ειχα παρει απο τις πανελληνιες που ξαναγυρισα στα 75 αλλα και τη στεναχωρια του δεν υπαρχει κανεις με απολυτη ειλικρινεια απεναντι σου και να ξεκινησω εγω δικη μ διατροφη σωστη με ενημερωση.
Μετα απο αυτες τις αποτυχιες μου, για να μην πολυλογω, μετα απο τοσο καιρο παραμονης στο φορουμ, μετα απο σωστη διατροφη ασκηση και καλα αποτελεσματα, νομιζω εχω μια καλη εικονα, καλη εμπειρια του τι σημαινει υγεια.
Ο σκοπος του χασιματος κιλων δεν ειναι μονο η εικονα. Σε εισαγει σε εναν τροπο ζωης, εγκρατειας αλλα οχι στερησης. Τι εννοω; Δεν εννοω μονο να τρως ισορροπημενα , εννοω οτι ο υγιεινος τροπος ζωης και σκεψης δεν συνεπαγεται οτι θες να φας αλλα οτι πιστευεις πως τρως για να υπαρχεις και οχι υπαρχεις για να τρως. Αυτο, οσοι παιρνουν χαπι δεν το μαθαινουν. Γιατι στερουνται αναγκαστικα και λαχταρανε το φαι και το βλεπουν σαν βασιλια τους. Εμενα, πλεον, δεν μου κανει εντυπωση. Χαιρομαι, ευχαριστιεμαι, νιωθω ομορφα να τρωω υγιεινα και πρωτοτυπα, και πολλες φορες το γλυκο μου φερνει μια στεναχωρια γιατι νιωθω πολλες φορες πως οταν εισαι χαρουμενος με τη ζωη σου, δεν το πολυθες το γλυκο. Αντιθετως, οταν γενικα εισαι λιγο μεσα στην παγομαρα, και εχεις πολλα προβληματα, το βλεπεις σαν τη μονη ευχαριστηση, και τρως για να χαρεις. Αλλα δεν εχει νοημα, ειναι παροδικο, και βαζεις σαβουρα μεσα σου. Προσοχη δεν λεω μη φας ποτε, αλλα εννοω οτι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ψυχικοσωματικα υγιης ανθρωπος δεν το λαχταραει σε μεγαλη συχνοτητα. Μπορει σε ειδικες περιστασεις πχ γενεθλια να φαει κατι, αλλα νιωθει οτι το ελεγχει αυτος και οχι αυτο.
Το φαι υπαρχει για να μας συντηρει, ειναι απαραιτητο για να μας κρατησει στη ζωη, απαραιτητο για να κανουμε τις δουλειες μας και να εχουμε ενεργεια. Ειναι καυσιμο, ειναι εργαλειο, ειναι η τροφοδοσια του λογισμικου μας, αν θελετε. Αν εμεις βαζουμε κακο καυσιμο, δεν θα αποδωσουμε πουθενα. Και φυσικα χρειαζομαστε χρονο. Αλλα το θεμα ειναι να αρχισουμε αφενος, αφετερου ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, να μην μας καμπτουν.
Ολος ο κοσμος μου λεει πως αδυνατισα, μερικα συγκεκριμενα ατομα απο το Νοεμβρη που μας περασε, δεν μου το ειπαν ποτε. Γιατι; Δεν ξερω. Πολυ ασχημο να βλεπεις ζηλεια και κακια εκει που δεν περιμενες ποσο μαλλον οταν εσυ αυτα τα ατομα τα υποστηριζες και τα ενθαρρυνες οταν εκαναν τη δικη τους προσπαθεια. Τελικα, ο καθενας ειναι για τον εαυτο του. Και τελικα, οτι μας βλαπτει ψυχικα πρεπει να το πεταμε.
Γιατι υγιεινος τροπος ζωης δεν ειναι μονο ο,τι εχει σχεση με το φαι. Ειναι και το περιβαλλον μας. Να εχουμε διπλα μας ανθρωπους με οραμα, με καλοπροαιτερη διαθεση, που δεν εχουν στοχο να σε πατησουν κατω για να νιωσουν καλα, που δεν εχουν στοχο να μας μειωνουν, που δεν χαιρονται με τις λυπες μας και λυπουνται με τις χαρες μας.
Δεν γινεται πχ εγω που εχω εναν χ τροπο σκεψης γυρω απο το φαι, να βγαινω συνεχεια με ατομα που το θεοποιουν και ο στοχος τους ειναι να φανε γλυκα μπροστα μου, ενω στο σπιτι τους δεν τρωνε τιποτα για να μην παχυνουν. Γιατι εγω τρωω τις ποσοτητες του φαγητου πρωινο μεσημεριανο απογευματινο βραδυνο τις βαρβατες, γιατι εγω κανω σοβαρη γυμναστικη, γιατι εγω δεν κοροιδεψα ποτε κανεναν, γιατι το λιπος εν τελει που χανω στους 2 μηνες, αυτος που παιρνει απλως ενα χαπι και δεν το λεει, τα χανει σε μια βδομαδα. Γιατι εγω σεβομαι τον εαυτο μου, σε αντιθεση με οσους ενω ξερουν καλα τι προξενουν τα σκευασματα, τα παιρνουν, ενω ταυτοχρονα δεν εχουν μαθει να τρωνε ΣΩΣΤΑ, αλλα ΛΙΓΟΤΕΡΟ, δεν εχουν μαθει να πιστευουν οτι τρωμε για να ζουμε, και πιστευουν οτι ζουμε για να τρωμε και τους βλεπεις οταν τρωνε να ηδονιζονται μεχρι αηδιας.
Η υγεια ειναι συνισταμενη παραγοντων. Δεν ειναι μονο σωματικο θεμα, αλλα κυριως ψυχολογικο, συναισθηματικο. Οταν υπαρχει αυτη η ισορροπια μπορεις να πετυχεις τους στοχους σου, οχι μονο περι διατροφης και σωματος, αλλα σε ο,τι και να αποβλεπεις. Η διαιτα δεν ειναι απλη ακριβως γ αυτο. Γιατι οταν το μυαλο πασχει, το μυαλο εχει αφησει τον ελεγχο με αποτελεσμα να σε ελεγχουν οι εξωτερικες περιστασεις. Το θεμα ειναι το μυαλο σου να ελεγχει τα παντα, και αρα, μεσω μιας προσπαθειας, μακροπροθεσμα, να ελεγχει και το ιδιο σου το σωμα.
Υπαρχουν φορες που στις γιορτες μου, γενεθλια, γιορτη, η οτι αλλο, περιστοιχιζομαι απο ανθρωπους που θεοποιουν το φαι - οχι στην οικογενεια- και αναγκαζομαι να φαω για αυτους. Και ειναι τοσο λαθος. Γιατι να μην εχω το σθενος να πω οτι δε θελω γλυκο στη γιορτη μου δεν θελω γλυκο στα γενεθλια μου. Γιατι; Γιατι ετσι εχει καθιερωθει? Γιατι ετσι πρεπει? Γιατι εχω διπλα μου ανθρωπους που περιμενουν κερασμα? Οκ να τους κερασω αν το θελουν, ο,τι θελουν, δεν εχω προβλημα, αλλα εγω γιατι να αναγκαστω? Και γενικα γιατι να εχω φιλους που περιστρεφουν τις εξοδους γυρω απο το φαι? Γιατι να μην πηγαινουμε απλα για περπατημα η για καφε η για ενα σινεμα? Γιατι προφανως δεν εχουμε το ιδιο επιπεδο αντιληψης κ εξελιξης κ ωριμοτητας γυρω απο το φαι και την υγεια. Γι' αυτο κ γω εχω σκληρυνει πια και ξερω οτι πρεπει να κανω ο,τι ειναι καλυτερο για μενα. Και δεν ειναι εγωιστικο, ειναι η αληθεια. Δεν μπορω να χαλαω τη σωστη μου διατροφη για τα ματια του χ, ο οποιος εχει χασει τα κιλα του με χαπια και δεν τον ενδιαφερει να φαει ενα γλυκο γιατι το λιπος του θα το χασει σε 1 εβδμαδα, ενω εγω σε μηνες.
Αρα, συμπερασμα. Ο υγιεινος τροπος ζωης ειναι το αποτελεσμα της αρμονιας και της ισορροπιας αναμεσα στην σωματικη ψυχολογικη συναισθηματικη υγεια, σε συνδυασμο με ενα εξισου ισορροπημενο και υγιες περιβαλλον. Αν δεν το εχεις, πετας το υπαρχον και φτιαχνεις καινουργιο. Δεν φταιμε για μερικες απωλειες στη ζωη μας, ας προσεχαν οι γυρω μας, εφοσον μας βλαπτουν, φευγουμε... Ειναι εγκληματικο να στεναχωρουμε τον εαυτο μας και να τον πληγωνουμε επειδη ενω ειχαμε αλλες προσδοκιες απο μερικούς ανθρωπους, εκεινοι απεδειξαν οτι δεν πρεπει να εχουμε απο αυτους...
Ελπιζω να βοηθησα και να σας εδωσα τροφη για σκεψη. Καλη συνεχεια σε ολους.:smug b:
- 22-08-2016, 20:26 #2
Καλή μου -νομίζω πως είσαι 19 στα 20 ή κάνω λάθος; - η δική μου εμπειρία στην παχυσαρκία με έχει διδάξει πως ποτέ μα ποτέ δεν λέμε πως κάνουμε διατροφή ή δίαιτα (όπως θες πες το) γιατί ποτέ κανείς δεν θα το καταλάβει. Είμαστε εμείς κι ο εαυτός μας σε αυτόν τον αγώνα, κανένας άλλος.
Σκοπός είναι να κάνουμε αυτό που θεωρούμε εμείς σωστό για τον εαυτό μας κι αν οι φίλοι μας γουστάρουν έξοδο με φαγητό κανείς δεν σε εμποδίζει να είσαι και συ μαζί τους και να απολαύσεις αυτό που επιθυμείς (υγιεινές επιλογές υπάρχουν). Παράδειγμα όταν κάποτε κι εγώ έκανα δίαιτα και τύχαινε να βγαίνω για φαγητό, η παρέα παράγγελνε πίτσα κι εγώ έτρωγα σαλάτα του σεφ (κάνοντας στην άκρη όση απ' την σάλτσα της σαλάτας μπορούσα και ζητούσα να μην περιέχει ζαμπόν ή αυγό) ή του καίσαρα, ήταν μια πιο υγιεινή επιλογή απ' το να φάω τον σκασμό λίπους μιας πίτσας!
Χάπια τύπου "ξενικάλ" ποτέ δεν πήρα. Και μη νομίζεις πως όσοι τα παίρνουν τα αντέχουν για πολύ. Ξέρω κόσμο απ' τον κύκλο μου που τα σταμάτησαν απ' το δεύτερο κουτί. Είχαν ξεχάσει την κοινωνική ζωή τους γιατί έτρεχαν συνεχώς στην τουαλέτα με οτιδήποτε περιείχε το ελάχιστο λίπος!
Περί υγείας... συνήθως δεν το σκέφτεσαι αυτό το κομμάτι και τόσο όταν είσαι πολύ νέα. Σε ενδιαφέρει να κάνεις ένα όμορφο σώμα, να βάζεις όμορφα ρούχα και γενικά να νιώθεις τον θαυμασμό των άλλων! Το θέμα υγεία έρχεται όταν πια περάσεις τα 40 κι αρχίζουν να βαράνε συναγερμοί απ' το σώμα που αρχίζει σιγά σιγά να κλατάρει λόγω του βάλε-βγάλε κιλά!
Από την άλλη οι περιπτώσεις ανθρώπων που κατάφεραν να χάσουν κιλά με διατροφή και άσκηση και να διατηρήσουν τα χαμένα τους κιλά εφ' όρου ζωής είναι απειροελάχιστοι. Όλοι -μηδενός εξαιρουμένου- στην πορεία της ζωής τους κάνοντας δίαιτα, απέτυχαν και πέτυχαν με προσωρινά αποτελέσματα και γενικά κάθε προσπάθεια δίαιτας ακολουθεί στο εξής μια αποτυχία αν δεν διατηρηθεί το αποτέλεσμα εκείνης της μοναδικής φοράς που χάνει κανείς τα περιττά του κιλά. Φαύλος κύκλος!
Όση στήριξη και να βρει κανείς, η αποτυχία παίζει στο 50-50.
22-08-2016, 20:45 #3
Γεια σου Μαρια! Ευχαριστω για την απαντηση.
Ναι ειμαι 19. Εγω δεν αναφερομαι σε φιλους φιλους που σε καταλαβαινουν, αναφερομαι σε εκεινους τους ζηλοφθονες που θελουν να σε μπουκωσουν και που εχουν καταλαβει οτι προσεχεις και σε βλεπουν να αδυνατιζεις και ζηλευουν η το κανουν επιτηδες να σου δινουν προσκληση μονο για φαι. Οποτε απλα απομακρυνεσαι απο τετοιους.
Τωρα, ως προς την υγεια, επιτρεψε μου να διαφωνησω. Ναι με ενδιαφερει να εχω ''ωραιο'' σωμα και να φοραω τα ρουχα που θελω, ομως και η υγεια μου με ενδιαφερει σαν συνολο. Γι αυτο και εγω ενω μου ειπε ο γιατρος που πηγα να παρω χαπι, δεν το πηρα και εφυγα απο εκει. Με ενδιαφερει να εχω ισορροπια και υγεια, αρα και για αυτο οι ρυθμοι μου ειναι αργοι.
Και επισης δε συμφωνω στο οτι οσοι κανουν ασκηση και διατροφη ειναι λιγοι οσοι καταφεραν να τα διατηρησουν. Απο τη στιγμη που τα κιλα χανονται αργα και σωστα που δεν στερεισαι και νιωθεις ισορροπια, δεν νομιζω να ξαναπαρεις κατι πισω και συνεχισεις να γυμναζεσαι και να προσεχεις και μακροπροθεσμα. Φυσικα και υπαρχουν σκαμπανεβασματα, αλλα αυτο δεν ακυρωνει την συνολικη προοδο. Το αν ενα αποτελεσμα ειναι προσωρινο δεν εξαρταται απο κανεναν αλλον , παρα μονο απο εμας τους ιδιους. Στο χερι μας ειναι να μην ειναι το αποτελεσμα προσωρινο. Το λαθος ειναι να πεφτεις με τα μουτρα, αφου εχασες. Οσοι το κανουν προφανως θα κυλησουν.
Η υγεια και η ισορροπια δηλαδη νομιζω οτι δεν εχει ηλικια. Δηλαδη και στην ηλικια των 19 με ενδιαφερουν ολες οι παραμετροι, και δεν θα ρισκαρα ποτε να χασω κιλα ανορθοδοξα απλα για να βαλω το μινι που ακομα δεν μπορω να βαλω. Δεν πειραζει, εχω συμβιβαστει, και πρεπει να προρπσθαω να αντλω αυτοπεποιθηση απο αυτο που ειμαι και ας νιωθω καποιες φορες ασχημα επειδη ξερω οτι καποια πιο αδυνατη φιλη μου πχ θα με υποτιμησει.
22-08-2016, 21:14 #4
Κ εγω νομιζω οτι ανθρωποι που ειχαν παντα αρκετα κιλα παραπανω, εχουν παντα αυξομειωσεις στην ζωη τους πλην ελαχιστων εξαιρεσεων. Κ αναφερομαι σε αρκετα κιλα βεβαια. Οχι για 5 με 10 κιλα μονο. Εαν δεν μαθεις απο μικρος να τρεφεσαι σωστα, δυσκολα μαθαινεις σε μεγαλη ηλικια. Αυτη ειναι η γνωμη μου. Οσο για την υγεια, σιγουρα βοηθαμε τον εαυτο μας με μια ισορροπημενη διατροφη αλλα υπαρχουν αρκετοι παραγοντες που συμβαλλουν στη διατηρηση της. Κ η ηλικια ειναι ενας απο αυτους. Σε συνδυασμο με τις κακες επιλογες του παρελθοντος... ευχομαι ολοι να κανουμε το καλυτερο για τον εαυτο μας κ να εχουμε το επιθυμητο αποτελεσμα!
22-08-2016, 21:15 #5
Κ συμπληρωνω, μηπως εισαι προκατειλημμενη με τους φιλους αυτους κ πραγματικα σε θελουν στην παρεα τους αλλα για καποιον λογο δεν τους πιστευεις;
22-08-2016, 21:27 #6
Oχι δεν ειμαι καθολου προκατειλημμενη, υπαρχει συγκεκριμενο προσωπο και εχουν γινει πολυ συγκεκριμενα περιστατικα και επειδη τα αναφερω πολυ γενικα ,γιατι ισως φοβαμαι την ταυτιση, εστω και η ανωνυμια που υπαρχει δεν νιωθω οτι με καλυπτει, μαλλον φαινονται λιγο παραλογα.
Οταν βλεπεις οτι ο αλλος ζηλευει, οτι δε σου λεει οτι αδυνατισες ενω στο λενε ολοι, οτι σε εξαταζει απο την κορυφη ως τα νυχια συνεχως, οτι αν δεν φας εσυ δεν τρωει ενω εχει προσπαθησει να σου πει να φατε, οτι μονο αν φας εσυ κατι θα φαει και αυτος, οτι σου κρυβει αυτος πχ πως εχασε κιλα, ε για ποια προκαταληψη μιλαμε?
Και τελικα το νοημα του ποστ ειναι οτι δεν παιζει ρολο μονο η πρσπαθεια που εχεις στο μυαλο σου να κανεις αλλα και το ποσο θετικη ενεργεια εχει το περιβαλλον σου. Δεν λεω οτι ολοι οι φιλοι μου ειναι ετσι. Λεω οτι αν τελικα κατι μας βλαπτει, οσο και να μας ποναει να το παραδεχτουμε, πρεπει με βαρια καρδια και προσπαθησουμε να το αφησουμε πισω. Γιατι δεν μας αξιζει.
22-08-2016, 21:44 #7
Τασο εσυ εισαι εξαιρεση φυσικα! Αλλα κακα τα ψεματα η πλειοψηφια...
22-08-2016, 21:45 #8
Α, τωρα το προσεξα αυτο, οντως αν δεν μαθεις απο μικρος να τρεφεσαι σωστα, ειναι δυσκολο σε μεγαλη, αλλα φυσικα οχι ακατορθωτο. Και αν οταν χασεις τα κιλα, μετα τα ξαναπαρεις, προφανως δεν εχεις κουραγιο να ξαναπροσπαθησεις, αλλα και παλι δεν ειναι ακατορθωτο.
Τασσο, γιατι λυπημενη φατσουλα? Αποτελεις λαμπρο παραδειγμα οχι απλα αγωνα αλλα και διατηρησης κιλωνNιωθω οτι απλως δεν εχεις πεταξει απο πανω σου παλιες ταμπελες. Οπως ακριβως οι αδυνατοι ανδρες τις ηλικιας σου δεν σκεφτονται καθολου το θεμα, ετσι δεν πρεπει να το σκεφτεσαι και εσυ. Τρεφεσαι σωστα, κανεις τη γυμναστικη σου, ισορροπημενα, χωρις ακροτητες, και ολα βαινουν καλως. Η ψυχολογια μας ειναι που τα δημιουργει ολα, τα καταστρεφει ολα, τα διορθωνει ολα.
Δεν ξερω αν ειμαι απλα δυναμικη λγω της ηλικιας, νομιζω οτι ειμαι και θα ειμαι σε καθε ηλικια. Δεν γινεται να θες κατι και να μην το κανεις, και ας παρει χρονο. Ολοι κριβουμε εναν πολεμιστη μεσα μας. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ. Εστω αργα, εστω με τον τροπο του.
Δεν ξερω, επιμενω , οτι δεν ειναι θεμα πλειοψηφιας η μειοψηφιας. Ειναι θεμα ατομικο. Απλα εχουν μαζευτει παρα πολλοι ανθρωποι που δεν θελουν να προσπαθησουν. Η δεν εχουν το κουραγιο. Δεν ξερω, δεν τους κατηγορω. Απλα θεωρω οτι ολα εξαρτωνται απο εμας γιατι και το να διατηρηθεις απο εμας εξαρταται. Επειδη μπορει να ειναι η πλειοψηφια που αφησε τον εαυτο της, δεν σημαινει οτι ο χ ψ θα παθει το ιδιο γιατι πολυ απλα μπορει να επιλεξει να μην αφησει τον εαυτο του. Ειναι θεμα νοοτροπιας, οχι πλειοψηφιας .
22-08-2016, 23:53 #9
Originally posted by Tassos67i
Πόσο μάλλον όταν δεν φοράς καν κάποια στολή προστασίας (κάποιο χειρουργείο).
03-09-2016, 16:52 #10
Υγεία = ισορροπία. (για μενα).
Ψυχικη σωματικη πνευματικη...
03-09-2016, 22:19 #11
Σωστα... κ η ψυχικη ειναι εξισου σημαντικη που τελευταια ταλαιπωρειται μεσα στις συνθηκες που ζουμε.
04-09-2016, 21:52 #12
Ακριβώς! Συμφωνω με ολες σας❤
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία