Results 1 to 11 of 11
Thread: Χρειάζομαι Βοήθεια
-
04-09-2016, 23:27 #1
Χρειάζομαι Βοήθεια
Καλησπέρα σε όλους,
εδώ και 3 χρόνια προσπαθώ να ξεπεράσω την βουλιμία. Ενώ ήμουν σε καλό δρόμο, ξαφνικά άρχισα πάλι τα υπερφαγικά επεισόδια/εμετούς . Ανησυχώ για την υγεία μου. Και θέλω ότι μπορώ να ξεφύγω από όλο αυτό πριν είναι πολύ αργά.....
Μπορεί να μου πει κάποιος τι εξετάσεις πρέπει να κάνω? (Τα προηγούμενα χρόνια έκανα μονάχα βιοχημικές εξετάσεις αίματος οι οποίες έβγαιναν φυσιολογικές (πράγμα που με ηρεμούσε).
Για έναν καλύτερο έλεγχο πέρα των κοινών εξετάσεων αίματος, που πρέπει να απευθυνθώ και τι πρέπει να πω;)
Συγγνώμη αν επαναλαμβάνομαι. Είμαι καινούρια στο forum.
- 05-09-2016, 00:13 #2
Γεια σου :) Θεωρω ιδανικο να κανεις επισκεψη σε καποιον ενδοκρινολογο, ειναι οι πλεον καλυτεροι κατ εμε για να δουν τα πάντα μεσα στο σωμα σου. Και σίγουρα θα σου πει κιόλας τι εξετάσεις θα χρειαστείς. Τωρα, αν θεωρεις οτι θα σε βοηθησει και καποιος ανθρωπος ψυχολογικα, γιατι οχι να πηγαινες σε ψυχολογο, οχι για κατι αλλο, απλα να καταλαβεις γιατι εχεις οδηγηθει σε καποιες συμπεριφορες και πως μπορεις ενδεχομενως να το ξεπερασεις! Αν θες πες μας καποια πραγματα παραπανω για σενα. Θες να χασεις κιλα η έχεις απλως το θεμα της βουλιμιας;
05-09-2016, 11:40 #3
Καλημέρα, ένα γενικό check up θα βοηθήσει, αλλά και οι αιματολογικές αρκούν εάν δεν έχεις άλλα συμπτώματα, πχ απουσία έμμηνης ρύσης για να επισκεφθείς και κάποιον γυναικολόγο. Ίσως κάποιοι γνωρίζουν το θέμα καλύτερα. Το σημαντικό είναι να αφήσεις την βουλιμία πίσω και ο οργανισμός θα ανακάμψει. Εύχομαι όλα να κυλήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!
05-09-2016, 16:50 #4
Καλησπερα, και ενας ωρυλα θα μπορουσε να τσεκαρει σε τι κατασταση ειναι το ολο συστημα απο τους εμετους...θελει προσοχη.
05-09-2016, 16:54 #5
μΠΟΡΕΙς ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙς ΣΤΟ αΙΓΙΝΗΤΕΙΟ, στην Ανασα...
05-09-2016, 16:59 #6
Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Καταπολέμησης Διατροφικών Διαταραχών «Ανάσα». Διεύθυνση: Λεωφόρος Συγγρού 36-38, Τ.Κ. 117-42, Αθήνα. Τηλ.: 210-92.12.345. Site: www.anasa.com.gr
05-09-2016, 17:01 #7
Το Ιατρείο Διαταραχών Διατροφής στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο (Διευθύντρια: Ελευθερία Βάρσου). Τηλ.: 210-72.89.240 και 250. Πρόκειται για ένα εξωτερικό ιατρείο που δέχεται ενηλίκους που υποφέρουν από κάποια διατροφική διαταραχή.
05-09-2016, 22:20 #8
Υπαρχουν αρκετες πορτες να χτυπησεις, ο καθενας μας δηλαδη, πολυ ελπιδοφορο!
05-09-2016, 22:26 #9
Γεια σου Μαρία και καλωσόρισες στο φόρουμ. :)
Δε μας γράφεις πόσο χρονών είσαι. Είναι σημαντικό, αν είσαι ανήλικη, να μιλήσεις σε κάποιο γονέα
ή κηδεμόνα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.
Στο θέμα του γιατρού, εγώ θα σου πρότεινα να το συζητήσεις αρχικά με τον παθολόγο/οικογενειακό γιατρό σου
(με τον οποίο λογικά θα νιώθεις μεγαλύτερη οικιότητα), και εκείνος, με τη σειρά του,
θα σε κατευθύνει σε άλλους ειδικούς ή εξετάσεις που πρέπει να γίνουν.
Καλή δύναμη σου εύχομαι.
07-09-2016, 17:24 #10
Καλησπέρα και πάλι,
σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας.
Purplerose: Τον ενδοκρινολόγο τον σκέφτηκα και εγώ,αλλά για να είμαι ειλικρινής φοβάμαι να πάω. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μου κάνει γαστροσκόπηση. Πονάω στην ιδέα και μόνο. Δεν ξέρω εάν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Γιαυτό και τόσο καιρό κάνω γενικές εξετάσεις αίματος.
Επίσκεψη σε γυναικολόγο (λόγω απουσίας έμμηνους ρύσης) έχω κάνει ήδη 3 φορές(και μάλιστα σε 3 διαφορετικους). Χωρίς βέβαια να αναφέρω τα βουλιμικά επεισόδια, ανέφερα ότι πιθανοί λόγοι διακοπής της, θα μπορούσε να ήταν κάποιες στερητικές δίαιτες ή η μειωμένη ποσότητα ελαιολάδου που χρησιμοποιούσα.
Κανείς τους, δεν έδωσε σημασία.
Είμαι 22 ετών και το βάρος μου είναι φυσιολογικό. Βλέπω όμως ότι έχω αποκτήσει εμμονές με το σώμα μου που δεν είχα στο παρελθόν, και αυτό δεν είναι καλό... δεν εκτιμάω καθόλου αυτά που έχω :/
Δεν ξέρω πως ξεκίνησε όλο αυτό, ειλικρινά.
Σας ευχαριστώ.
07-09-2016, 21:07 #11
Η περιοδος εχει επανελθει; Πρεπει να δεχτεις τις επιστημονικες εκτιμησεις σχετικα με το ποιο ειναι το φυσιολογικο βαρος, κ αν ακομα δεν σου αρεσει η εικονα σου, μπορεις με την γυμναστικη κ την ασκηση να την βελτιωσεις, οχι με εξαντλητικες διαιτες ουτε με εμετους. Ευχομαι να βρεις τον δρομο σου, εισαι νεο κοριτσι, να χαιρεσαι τα νιατα κ την ζωη σου.
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)