Results 46 to 60 of 129
Thread: Άτιτλο
-
06-05-2017, 12:01 #46
Η μαστίχα βοηθάει και στη καουρα!!
Δεν αυτομαστιγωνοναι.. Όχι πια τουλάχιστον
Απλά προσπαθώ να βρω τη ρίζα του προβλήματος, σκεπτόμενη και το ψυχολογικο αντίκτυπο αλλά και τα κατάλοιπα στο σώμα, βλέπε στομαχικά προβλήματα κτλπ
Είναι κρίμα
- 06-05-2017, 12:10 #47
το καταλαβαινω απολυτα, το περναω ολη μου τη ζωη σχεδον...
φυσικα και ειναι κριμα...
Το παν ειναι να ειμαστε καλα ψυχολογικα. Η συναισθηματικη υπερφαγια ειναι φαυλος κυκλος. Δεν νιωθω καλα, τρωω για να νιωσω καλυτερα, νιωθω παλι σκ@τα.
Οποτε η ριζα του προβληματος ειναι η ψυχολογικη μας κατασταση, κατα τη γνωμη μου... Τουλαχιστον αυτο εχω εντοπισει εγω σε μενα. Παντα λατρευα το φαγητο...συνεχιζω να το λατρευω...Αλλα οταν στρεσαρομαι μπορω να φαω το συμπαν!
Απλα τωρα που μεγαλωνω βλεπω τις επιπτωσεις περα απο τα κιλα που ειναι το προφανες..
07-05-2017, 18:15 #48
Δε ξέρω..
Με έχει πάρει από κάτω.. Μια βαρεμάρα να μαγειρέψω , μια απουσία ενδιαφέροντος..
Χθες,τουλάχιστον Περπάτησα ένα πεντάωρο..
Σήμερα, τίποτα
Ίσως να φταίει που πλησιάζει η περίοδος και οι ορμόνες χορεύουν..
Άλλη μια δικαιολογία για την ανισόρροπια..
Ελπίζω να επανέλθω σύντομα!
08-05-2017, 13:54 #49
βουλιμια
Γεια σας,ειμαι καινουργιο μελος...αφου εχασα τον μπαμπα μου αντιμετωπιζω βουλιμικα επεισοδια εχω κλειστει στον εαυτο μου και αισθανομαι χαλια..απο τελη φεβρουαριου εχω βαλει 10 κιλα ..δεν μπαινω στα ρουχα μου..ποτε δεν ημουν γεματουλα και το λεω αυτο κυριως για τα ρουχα της ντουλαπας μου..στα 15 μου ειχα περασει φαση νευρικης ανορεξιας..παντα θεωρουσα οτι εφταιγε σε μεγαλο βαθμο η μητερα μου σε ολο αυτο..οπου τωρα δεν γνωριζει και τπτα για το κακο που περναω..γιατι δεν νομιζω να καταλαβει πως νιωθω και γενικοτερα ολο αυτο.Δυο βδομαδες τα πηγαινα πολυ καλα..ειχα βαλει παλι τους στοχους μου...ομως το σκ ειχα δυο υπερφαγικα που με στεναχωρησαν παρα πολυ..Επισης θελω να πω οτι ειχε τυχει βραδυα να χτυπαει τοσο γρηγορα η καρδια που καταλαβα οτι δεν θελω να με ξαναβλαψω με εμετο.Ετσι εχω πανω απο μηνα να το κανω.Ουτε μενω νηστικη ή κανω φουλ γυμναστικη τν επομενη μερα...απλα ξανα ξεκιναω ενα προγραμμα..
08-05-2017, 19:36 #50
Γειά σου και καλώς όρισες στη παρέα αυτή
Δυστυχώς, δε μπορώ να σε βοηθήσω στο θέμα της βουλιμιας γιατί δεν έχω κάποια παρόμοια εμπειρία.
Υπάρχει αντίστοιχο τοπικ, όπου μπορείς να συνομιλήσεις με άλλα άτομα που πάσχουν από αυτή τη διαταραχή.
Δεν είναι κάτι που δεν αντιμετώπιζεται.. Είμαι σίγουρη ότι εδώ θα βρεις άτομα να ταυτιστείς και κυρίως άτομα που θα σε νιώσουν.
Δεν είναι κακό άλλωστε να ζητάς βοήθεια, ειδικά όταν η διαταραχή σου έχει ψυχολογικο υπόβαθρο.
Κι εγώ μερικές φορές τρώω τζανκ, περισσότερο από ότι θέλω και μετά στεναχωριέμαι.
Δεν έχει νόημα αυτό.. Τροφοδοτω τον φαύλο κύκλο της υπερφαγιας.
Σημασία έχει τι κάνεις την επόμενη μέρα.
Επίσης, να συνεχίσεις να δραστηροποιεισαι είτε κάνοντας γυμναστική είτε απλά περπατώντας.
Και ίσως να καθιερώσεισ μια μέρα την εβδομάδα που θα είναι ελεύθερη όσον αφορά το φαγητό.
Εμένα με έχει βοηθήσει να το δω πιο χαλαρά το όλο θέμα του Αδυνατισματος.
Δε βιάζομαι εξάλλου.. Προτιμώ να χάσω αργά και σταδιακά και να βιωσω την η διαδικασία, παίρνοντας κάποια μαθήματα.
Γιατί η συντήρηση είναι η πιο δύσκολη.
Στο σαιτ εδώ μπήκα γιατί ξαναπήρα τα κιλά που έχασα με τόσο κόπο.. Δυστυχώς
Τέλος, καταλαβαίνω να σκέφτεσαι τα ρούχα αλλά η υγεία σου προέχει.
Είναι σημαντικό κίνητρο αυτό για όλους μας.
09-05-2017, 12:00 #51
Fragolitsa89 Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!
Σκεφτομαι να παω σε κεντρο ψυχολογικης υποστηριξης,εχω προσπαθησει να 'βοηθησω' τον εαυτο μου μεσα απο βιβλια και βιντεακια του youtube τα οποια πολλες μερες με βοηθησαν...Επισης θελω να πω οτι γενικοτερα μετα το ανορεξικο σταδιο της ζωης μου..ειχα αποφασισει να τρεφομαι πολυ υγιεινα..για πολλα χρονια ακολουθουσα μια πολυ υγιεινη διατροφη( ποτε τζανκ ή απο εξω ) και σε ολα αυτα τα χρονια επειδη ειχα πολλες υποχρεωσεις και να αντιδρουσα στο φαγητο..θα 'ταν στο λιγο παραπανω με καλες τροφες ετσι δεν του εδινα σημασια..ομως απο τοτε που εχασα τον μπαμπα μου..εχασα καθε ελεγχο και ισορροπια που τοσα χρονια διατηρουσα..:sniff::sniff:
09-05-2017, 19:54 #52
Να πας και να το δοκιμάσεις.
Μπορεί να σε βοηθήσει πολύ η γνώμη ενός ειδικού επιστήμονα..
Να σε ξεκλειδωσει!
Βιώνεις μια πολύ σημαντική απώλεια.. Ίσως, έχεις ανάγκη λίγο χρόνο ακόμα.
Υποθέτω ότι ναι μεν σκέφτεσαι τα κιλά σου αλλά κυρίως κυριαρχούν μέσα σου αλλά συναισθήματα.
Προσπαθησε να συμφιλιώθεις με την απώλεια αυτή, όσο γίνεται και μετά σκέψου και πως θα δράσεις με τη διατροφή σου.
Έχεις πολλά στο κεφαλι σου, είσαι φορτισμένη και βρίσκεις καταφύγιο στο φαγητό.
Σε κάνει και νιώθεις ωραία μόνο στιγμιαία..
Βγες έξω, γνώρισε κόσμο, κοινωνικοποιησου γενικά και μη φοβηθείς να μοιραστείς τα συναισθήματα σου και τις σκέψεις σου.
Κι εγώ έχασα τις ισορροπίες μου λόγω μιας φάσης υπαρξιακης.. Τα κιλά που έχασα με τόση προσπάθεια..
Κι όμως.. Έτσι είναι η ζωή.. Δεν είναι φλατ αλλά μέσα στα σκαμπανεβασματα και τα προβλήματα.
Αυτό που προσπαθώ αυτή τη στιγμή είναι να νιώσω την ουσία, να καταλάβω τα γιατί και δευτερεύοντως να χάσω τα κιλά... Και προπάντων, να είμαι ψυχραιμη και να μη φοβάμαι!!
Ξέρεις πόσες φορές έχω πει στον εαυτό μου, ειδικά όταν είμαι down, ότι θα τα ξαναπάρω παρότι πάω καλά??
Πολλες.. Δυστυχώς
Γιατί όταν μαυρίζεις, μαυρίζεις.. ΤΕΛΟΣ
Αυτό που θέλω να πω είναι πως οκ, τα ξέρω ήδη όλα αυτά.. Σημάσια έχει τι κάνεις την επόμενη μέρα.
14-05-2017, 11:51 #53
Να βλέπεις βίντεο στο YouTube για να πάρεις ιδέες και να ακούσεις παρόμοιες ιστορίες και να σου λέει η φίλη μας ότι με ύψος 1.72 και κιλά 63 δεν ήταν ούτε χοντρή, ούτε αδύνατη αλλά σε μια ενδιάμεση κατάσταση.
Παραπονιοταν για τα περιττά κιλά στη περιοχή της κοιλιάς χωρίς να σκεφτεί ότι γι αυτά ίσως ευθύνεται ο σωματοτυπος της και όχι το φυσιολογικό της βάρος.
Καταλαβαίνω ο καθένας να έχει μια συγκεκριμένη ιδέα για το σώμα του αλλά εδώ η κοπέλα ήθελε απλά να αδυνατίσει κι άλλο για να χωρέσει καλύτερα στα ρούχα της. Πόσο ματαιοδοξο, θλιβερό και ψυχοφθορο εν τέλει..
Πάντα, να βρίσκουμε κάτι άσχημο πάνω μας και να είμαστε στην ουσία δυστυχισμένες.
Θυμαμαι όταν είχα πρωτοαδυνατισει, μου είχε γίνει ψύχωση να βρω τζιν παντελόνι στα ζάρα.. Στα ζάρα που έχουν άθλια ποιότητα και τελείως μαζική γραμμή.
Και ναι, βρήκα και ήμουν η πιο ευτυχισμένη... Για καμιά εβδομάδα γιατί μετά μου φαινοντουσαν μεγάλα τα μπούτια μου σε αυτό το τζιν.
Αποτέλεσμα να τα ξαναπάρω όλα τα κιλά και λίγα ακόμα έτσι για μπόνους!!!
Δε ξέρω σε τι νούμερο θα σταματήσει η ζυγαριά. Αυτό που θέλω πραγματικά είναι να συμφιλιωθω με το σώμα μου.
Έχω κουραστεί πια να ψάχνω το ιδανικό βάρος.
14-05-2017, 17:31 #54
Fragolitsa89 Ποσο σωστη εισαι...Σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου.Γενικα μετα απο τοσες πληροφοριες που εχω βρει μεσω ιντερνετ,βιβλιων κτλ..Τοσα που εχω διαβασει και εχω δει σε καταστασεις πως αντιδρω και γιατι..
Καταρχας καταλαβα οτι η ζυγαρια δεν με βοηθαει καθολου...ετσι δεν ζυγιζομαι..ξερω σε τι κιλα εχω φτασει..και δεν πειραζει..Ηταν λογικο και εγινε,ολη μερα μεσα καθε μερα χαλια λογικο να συμβει και αυτο.Αποδεχομαι το σωμα μου οπως ειναι και προσπαθω να το αγαπω καθε μερα και πιο πολυ ανεξαρτητα απο τα ρουχα μου που αυτη τν περιοδο δεν μου μπαινουν...εχω ξεχωρισει και ενα συρταρι με μερικες φορμες και κολαν που αισθανομαι ανετα.Δεν χρειαζοταν και ουτε χρειαζεται να τρελαινομαι με αυτο...καθως πιστευω ηταν λες και αυτοτιμωρουσα τον εαυτο μου με τ φαγητο παρα να βρισκω καταφυγιο..γιατι δεν ενιωθα ευχαριστηση καθολου που συνεβαινε αυτο..και χωρις να πονεσει το στομαχι μου..και το λεω αυτο λογω οικογενειακων συνθηκων ,αγχους κτλ...Επισης αναφορικα νομιζω ειμαι καπου στα 76 κιλα..με υψος 1,73..συνηθως ημουν μεταξυ 55-60..και επειδη δουλευα πολυ δεν κοιμομουν καλα και αστατες ωρες ολα το τελευταιο χρονο ημουν καπου στα 63..Επισης ,απο την Δευτερα ακολουθω διαιτα-διατροφη και νιωθω πολυ καλα.Χωρις ελεγχο και προσπαθω να κανω κατι γενικα εξω απο το σπιτι...Εχω γραψει μερικες συμβουλες και σκεψεις σε μερικα χαρτια οπως και μερικες μερες οπου η διαταραχη μου μου στερησε την διασκεδαση εκεινων των ημερων και τα διαβαζω συχνα.Σκεφτομαι οτι δν χρειαζεται να σκεφτομαι αλλο το παρελθον σε πολλους τομεις της ζωης μου γιατι δεν αλλαζει..και ολα για καποιο λογο γινονται..Εχω δει και πολλα βιντεακια εννοειται και το βιβλιο του Ζουμπανεα εχω διαβασει και τελος εχω κατεβασει μια εφαρμογη στο κινητο μου που ειναι πολυ καλη, λεγεται RR Eating Disorder Management και με 'βοηθαει' θα ελεγα ..εχει προτασεις σημειωνεις τα γευματα σου και τα συναισθηματα σου..
21-05-2017, 23:21 #55
Έπειτα από μια ολόκληρη εβδομάδα άνω κάτω διατροφικά, ειμαι έτοιμη να βρω λίγο την ισορροπία μου ξανά.
Κι όλα ξεκίνησαν όταν θέλησα να ζυγιστω, να δω τι έχω κάνει..λιγο η αναζήτηση του "ιδανικού" βάρους..
Δικαιολογίες!!
Σε δύο εβδομάδες μόλις θα είμαι Αθήνα και θα συναντήσω τη πολυπόθητη μου ζυγαριά..
Δεν έχει νόημα να αγχώνομαι.
Έχω αδυνατίσει και το βλέπω. Μια εβδομάδα οφ δε μπορεί να το αλλάξει αυτο.. Αρκεί να μείνουμε στη μία.. Χαχα
Δεν έχω και τρελή όρεξη και έμπνευση για μαγειρική αλλά θα το παλέψω!!
26-05-2017, 02:33 #56
Το να γράφω τι έφαγα καθημερινά σε αυτή τη φάση με αγχώνει και με κάνει να σκέφτομαι συνεχώς τι θα φάω... Δε με βοηθάει αυτό.
Όταν είμαι χαλαρή, είμαι καλύτερα νομίζω..
08-06-2017, 15:06 #57
Σήμερα δεν πήγε πολύ καλά..
Είμαι πεσμένη ψυχολογικά..
Ας το πω cheat Day..
Θα προσπαθήσω να ανέβω και να επανέλθω!!
08-06-2017, 16:11 #58
Μη πτοείσαι ό,τι και να είναι!
:blush:
17-06-2017, 16:45 #59
Παρήγγειλα μετά από μήνες..
Έφαγα και γλυκα..
Έχω σκάσει!!
Δεν είμαι πολύ καλά.. Δεν έχω όρεξη να μαγειρέψω και να με φροντίσω.. Περιμένω και περίοδο και έχω λιγουρες!!
17-06-2017, 21:35 #60
λόγο περιόδου, είναι λογικό να είμαστε πεσμένες, να μην έχουμε δυνάμεις γιατι μας πέφτει ο σίδηρος.
Μην έχεις τύψεις, πες οτι το απόλαυσες, τις 2 πρώτες μέρες μας πιάνει όλες αυτη η λιγούρα,
άφησε τον εαυτό σου ελέυθερο φάε οτι θέλεις και μόλις τελειώσει η περίοδος ξεκίνα την προσπάθειά σου
και εγώ δεν αντεξα με την περιοδο έφαγα 1 παγωτο, και αφού ειχες καιρο να παραγγήλεις το δικαιούσαι μια φορα στο τοσο
Αύξηση δόσης ladose
20-07-2025, 16:38 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή