Results 1 to 5 of 5
-
28-11-2016, 23:12 #1
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΓΑΣΤΡΙΚΗ ΠΤΥΧΩΣΗ
Καλησπερα! θα ηθελα να ρωτησω αν καποια εχει εμπειρια εγκυμοσυνης μετα απο επεμβαση βαριατρικης (με ενδιαφερει περισσοτερο η γαστρικη πτυχωση). Εκανα πτυχωση πριν απο 7 μηνες, εχω χασει 45 κιλα (αυτο το δεκαημερο εχω κολλησει ενω προσεχω παρα πολυ) και με τον αντρα μου κανουμε προσπαθειες για παιδακι. Εχει καποια αντιστοιχη εμπειρια να μου πει πως πηγες με το θεμα της προσληψης βαρους ; υπαρχει ενδεχομενο να συνεχισω να χανω στην εγκυμοσυνη, με προσεκτικη διατροφη ( θα παω αμεσως σε διαιτολογο, δε το συζητω) εστω και λιγα κιλα? μια φιλη μου που ειχε κανει sleeve μου ειπε οτι πηρε 15 κιλα στην εγκυμοσυνη, τα οποια τα εχασε μεσα σε 40 ημερες μετα τη γεννα.
έχω αγχωθει παιδια..δε το συζητω οτι θα επισκεφτω και αμεσα το γιατρο με το που θα διαπιστωθει η εγκυμοσυνη αλλα θα ηθελα και τα φωτα σας, αν εχετε αντιστοιχη εμπειρια...
σας φιλω, καλο βραδυ!
- 29-11-2016, 13:53 #2
Άννυ, με το καλό να ευλογηθείτε το παιδάκι σας κι όλα να πάνε μια χαρά τόσο για κείνο όσο και για σένα!
Στα χρόνια που είμαι μέλος εδώ, είναι ελάχιστα τα άτομα που επέλεξαν ως επέμβαση την γαστρική πτύχωση
και φοβάμαι πως δε θα βρεις εύκολα κάποιον ν' απαντήσει στο συγκεκριμένο σου ερώτημα.
Αν μου επιτρέπεις, για μένα το θέμα είναι πρωτίστως το επιτρεπτό της εγκυμοσύνης μετά από 7 μήνες της επέμβασης
κι όχι το πόσα κιλά ενδεχομένως πάρεις και πόσο γρήγορα μετά θα τα χάσεις. Άσε που κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.
Υπήρχε κάποια σχετική σύσταση του γιατρού σου όταν χειρουργήθηκες; Για παράδειγμα σε πολύ βαρύτερες επεμβάσεις,
όπως η γαστρική παράκαμψη συνίσταται να παρέλθει διετία ή έστω 1,5 χρόνος, ώστε να έχει ολοκληρωθεί κι η απώλεια.
Νομίζω πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απεθυνθείς τώρα στον χειρουργό σου. Εύχομαι τα καλύτερα!
30-11-2016, 00:32 #3
καλησπερα Nadine σ ευχαριστω για την αμεση αποκριση σου..αυτο το θεμα ειναι απο τα πρωτα που συζητησαμε με το γιατρο μου και ηταν καθετος στο οτι θα μπορουσα ανα πασα στιγμη να μεινω εγκυος χωρις κανενα προβλημα.Μου ειπε να μην αγχωθω, οτι η επεμβαση αυτη δεν ενεχει κανενα κινδυνο υποσιτισμου ουτε δυσαπορροφησης θρεπτικων συστατικων ουτε για το παιδι ουτε για μενα. Απλα θα προσεχα να εκανα μικρα και θρεπτικα γευματα και ολα θα πηγαιναν καλα.Σαφεστατα και θα ειναι προτεραιοτητα μου να τον επισκεφτω, απλα ειπα να δω αν καποιος εχει εμπειρια..και γενικοτερα για το πως εχει παει η πτυχωση σε βαθος χρονου..σας ευχαριστω ολους πολυ
30-11-2016, 13:45 #4
Είσαι μια χαρά τότε, Άννυ! Αφού το σώμα σου είναι έτοιμο, μένει η απόλαυση του σεξ να καρποφορήσει! :bouncing:
Μικρά συχνά θρεπτικά γεύματα κι όλα θα πάνε μια χαρά όταν έρθει η ώρα η καλή! Σας το εύχομαι ολόψυχα!
05-12-2016, 20:16 #5
τα εχω λιγο χαμενα σημερα....εκανα τεστ 6 μερες πριν την καθυστερηση (αυτο της πρωιμης ανιχνευσης) και εδειξε μια αχνη ροζ γραμμη και τα εχω εντελως χαμενα!!! αυριο πρωι πρωι παω για β χοριακη σε αιμα!!!
θα βαλω τα δυνατα μου να πανε ολα καλα και κυριως να μην κινδυνευσει κανεις!!!
ολες οι συμβουλες καλοδεχουμενες!
σας φιλω ολους!
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή