Results 1 to 15 of 17
Thread: Το ημερολογιο μιας αδηφαγου
-
18-10-2016, 04:19 #1
Το ημερολογιο μιας αδηφαγου
Καλησπερα και καλως σας βρηκα.. Μηνες τωρα διαβαζω επι καθημερινης βασης το φορουμ και αποφασισα και εγω τωρα που ειμαι ετοιμη να αλλαξω την ζωη μου να μοιραστω την εμπειρια μου αυτη μαζι σας.
Ειμαι η Κατια ειμαι 31 και εχει ερθει η ωρα να αλλαξω οριστικα την εικονα που με στοιχιωνει τα τελευταια 7 χρονια..
Χανοντας τον μπαμπα μου ξαφνικα ο κοσμος μου γκρεμιστηκε.. Απεκτισα τροφικη διαταραχη αδηφαγιας (με υπερφαγικα περιστατικα συχνα πυκνα) (binge) οπου συνοδευομενη απο καταθλιψη και εναν χωρισμο με οδηγισαν στα 120 κιλα (υψος 1,62).
Μηνες τωρα προσπαθω και δεν καταφερνω τιποτα.. (μονο σκεφτομαι σκεφτομαι και ξανασκεφτομαι και κατεληξα καπου νομιζω) Δεν το αποφασιζα.. Ισως γιατι μου λειπει ο ανθρωπος που με καταλαβαινει? Ισως.. Κατι αλλο δεν βρισκω να μου φταιει..
Νυχτα μερα με στοιχειωνει η παλια μου εικονα.. Ο εαυτος μου σαν να μου ζηταει να τον φερω πισω για τον εχασα..
Ξυπνησα πριν λιγο ακομα μια φορα με κλαματα, με κοιταξα στον καθρεφτη και επιτελους ορκιστικα οτι αυτο που βλεπω απεναντι μου δεν θα επιτρεψω να το ξαναδω ποτε..
Εχω κλαψει ποταμια για να ξεπερασω τον πονο μου και το μονο που καταφερα ηταν να με πληγωνω και εμενα και τους γυρω μου ακομα πιο πολυ καταστρεφοντας με..
Ξεκιναω εδω σημερα και ευχομαι να φτασω μεχρι τελους.. Να μπορεσω να με αγαπισω απο την αρχη και να με σωσω απο την κολαση που εγω με εβαλα.. Θα προσπαθω να ενημερωνω καθημερινα.. Για κανεναν αλλο λογο απο το να μπορω να δω τι περασα οταν πια θα τα εχω καταφερει.. (το ευχομαι)
Γιατι το μοιραζομαι μαζι σας? Γιατι πιστευω οτι σε ολον αυτο τον κοσμο δεν μπορει να ειμαι μονη μου.. Καποιος/καποια σαν εμενα θα υπαρχει.. Θα ακολουθησω μια διαιτα προτεινικη (την εχω μπροστα μου εβδομαδες την διαβαζω την μελεταω απ'εξω την εμαθα.. ερθε η ωρα να τιν εφαρμοσω) και περπατιμα (ευχομαι να το κανω τρεξιμο συντομα )
Δεν μπορει τιποτα να με σταματισει παρα μονο ο εαυτος μου (οπως τοσο καιρο) και αυτο δεν θα το επιτρεψω.. Οχι και αυτη την φορα..
Θα χαρω πολυ να σας εχω μαζι μου σε αυτο το ταξιδι..
Ευχαριστω που βαλατε και εσεις το λιθαρακι (σαν φορουμ) στο να ταρακουνηθω να δω οτι ο αγωνας της ζωης δεν κρινετε απο μια μαχη μονο.. Και εγω την θελω πισω την ζωη που καταδικασα.. Το να χαλασεις κατι ευκολα γινεται (οπως και εγινε) το να το φτιαξεις ειναι το δυσκολο..
Μενει να δουμε τι μπορω να κανω..
- 18-10-2016, 09:33 #2
Κατια μου, καλως ηρθες στο φορουμ! Περασες τεράστια απώλεια και πολυ πόνο. Δεν εισαι ουτε η πρωτη ούτε η τελευταία που στράφηκε στο φαγητό για "παρηγορια" και κατεληξε σε συναισθηματικη υπερφαγια.
Δεν είναι ευκολο το ταξιδι της απώλειας βάρους, αλλα το αποτελεσμα σε αποζημιωνει με το παραπάνω.
Οπως ειχα διαβασει κάπου: "Man cannot remake himself without suffering, for he is both the marble and the sculptor."
Να μπαινεις να μας λες τα νεα σου. Ευχομαι ολοψυχα να πανε ολα καλα απο εδώ και περα!!! Προσπάθησε η διατροφή που θα ξεκινησεις να μην ειναι στερητική και να εχεις ρεαλιστικους στοχους.
18-10-2016, 12:01 #3
Καλημέρα, Κάτια και καλώς σε βρίσκουμε!
Λυπάμαι για την απώλεια και τη μοναξιά που νιώθεις...
Το μόνο σίγουρο σε ό,τι αφορά στην ταλαιπωρία των κιλών
είναι πως δεν είσαι η μόνη ούτε μόνη...Φαντάζομαι και μόνο που ελευθέρωσες
εδώ αυτήν την κατάθεση, ο αναστεναγμός σου ελάφρυνε έστω και ελάχιστα.
Καλή δύναμη με την προσπάθεια σου, αλλά μην ξεχνάς και τις άλλες σου ανάγκες.
Φρόντισε να γεμίσεις το χρόνο σου με δραστηριότητες που αγαπάς και σε κάνουν να νιώθεις
καλά με τον εαυτό σου, καθώς και κράτα στενή επαφή με τις σημαντικές διαπροσωπικές σου σχέσεις.
Όποιο κενό θεωρείς πως σου κάλυπτε η τροφή, ζητά να ικανοποιηθεί πλέον αυτούσια, καθώς δεν παύει
να υφίσταται η ανάγκη του και δε θα έχει και την υπερφαγία για αποκούμπι. Το μισό μυστικό της επιτυχίας
είναι κατά τη γνώμη μου εκεί και το άλλο μισό στις υγιέστερες διατροφικές επιλογές και την άσκηση.
Σου εύχομαι σύντομα να νιώσεις πολύ καλύτερα και να επανασυνδεθείς με την Κάτια της καρδιάς σου!
18-10-2016, 14:34 #4
afratoulini90 σε ευχαριστω πολυ για τις ευχες ευχομαι επισεις τα καλυτερα
NADINE σε ευχαριστω ομολογω τα λογια σου με εκαναν να δακρυσω με την τοση αληθεια που αποτυπωνουν..
Ο κυκλος των διαπροσωπικων μου σχεσεων ειναι μικρος απο επιλογη μιας και κανεις δεν με στιριξε οταν το χρειαστηκα.. Μηνες τωρα εβαλα αυτο σε ταξη πρωτο γιατι δεν υπαρχει χειροτερη εμπειρια απο το να σε χρησιμοποιουν επικαλουμενοι οτι σε βοηθανε εκμεταλευομενοι τον πονο σου.. Ηπια καφε μετα απο χρονια σκετο χωρις τις προτεινως 3 κουταλιες και γαλα.. δεν θα βιαστω γιατι δεν θελω να αποτυχω αλλα δεν θα σταματισω κιολας μεχρι να τα καταφερω.. Το ταξιδι οσο μακρυ και αν ειναι ο προορισμος ειναι εκεινος που αξιζει στο τελος.. Μερα καλη να εχουμε ! Και παλι ευχαριστω !
18-10-2016, 21:28 #5
Κάτια μου καλώς ήρθες ! Φυσικά δεν είσαι μόνη, είμαστε εδώ όλοι μια παρέα και με τα πάνω και τα κάτω μας, αλλά το παλεύουμε, με απογοητεύσεις αλλά και μικρές χαρές! Όλα καλά θα πάνε, μην το σκέφτεσαι όσο γίνεται, θα περνάνε οι μέρες και τα κιλάκια θα πέφτουν!
18-10-2016, 22:35 #6
Καλησπερα και απο μένα! Κάτια εγώ με βάση τα λεγόμενα σου βλέπω μια γυναικα δυνατη. η αρχη ειναι το πιο δυσκολο κομματι κ εσυ το έκανες. δεν εισαι μονη σου ολοι εδω ειμαστε κ παλευουμε καθημερινα με τις συναισθηματικες μας αναταραξεις που οδηγουν στο φαγητο. σου ευχομαι τα καλυτερα. Καλη αρχη και θα τα λέμε! :spin:
18-10-2016, 22:48 #7
Καλώς τηνα
Ήταν μεγάλες οι απώλειες σου και το φαγητό στάθηκε φίλος κι αποκούμπι.
Είναι πολύ ευχάριστο που βρήκες το κουράγιο να να αντιμετωπίσεις αυτό που σου συμβαίνει και να πας παρακάτω
Καλή δύναμη στον αγώνα σου.
Venceremos
19-10-2016, 03:16 #8
eleni1986 σε ευχαριστω πολυ για τις ευχες ευχομαι και επλιζω να τα καταφερω..
irenekf9 σε ευχαριστω πολυ.. Η δικη μου δυναμη νομιζω πως αναλονωνταν στο πως να μεινω ψυχραιμη στα απανοτα προβληματα.. Ισως ηρθε η ωρα να χρησιμοποιηθει για το καλο μου επιτελους. Καθε αρχη και δυσκολη λενε.. Η πρωτη μερα εφυγε.. Για να δουμε..
marulenia σε ευχαριστω.. Η αληθεια ειναι πως μηνες παλευω μεσα μου.. Φαινεται πως η θεληση μου δεν με ειχε εγκαταλειψει τελικα..
Η πρωτη μερα περασε ενωδινα.. (πρωινο μια μπανανα και καφες χωρις ζαχαρη και γαλα) (μεσιμεριανο+βραδυνο κοτοπουλο στηθος και σαλατα χωρις ψωμι και λαδια..) ενδυαμεσα κοκκινο τσαι επισεις χωρις ζαχαρη.. Περπατισα με το σκυλακι μου 20 λεπτα το πρωι και 20 το απογευμα..
Η χαρα μου ειναι επεριγραπτη διαβαζοντας τα μυνηματα σας !!! Οσα ευχαριστω και να πω δεν αρκουν.. Ομορφη μερα να εχουμε ευχομαι.. Αν και ακομα ειναι νυχτα εξω.. (day 2 loading..)
19-10-2016, 10:00 #9
Μπράβο Κάτια καλή αρχή και καλή δύναμη! :starhit:
20-10-2016, 00:10 #10
Καλή μας αρχή Katya !!!
21-10-2016, 13:45 #11
ailouros σε ευχαριστω πολυ !
Fragolitsa89 αμην !
Η δευτερη μερα κυλισε ηρεμα.. Μια ταση προς υπερφαγηκο σοκ ειχα το βραδυ αλλα το εφερα εις περας χωρις να λυγισω.. Πινω καφε σκετο και σας στελνω την καλησπερα μου. (day 3 loading)
24-10-2016, 00:14 #12
Η τεταρτη μερα τελειωσε χωρις προβληματα.. δεν εχω ανεβει στην ζυγαρια ακομα, σκεφτομαι πως θα το κανω στις 10 μερες..
Το βραδυ με πιανει παντα ταση για υπερφαγια καλυπτομαι με ενα αρωματικο τσαι προς το παρον.. Συνεχιζεται..
24-10-2016, 23:28 #13
Μπράβο Κάτια μου, είναι νωρίς ακόμα γι αυτό σε πιάνει τάση για υπερφαγικό. Όταν συμβαίνει κάνε κάτι να ξεχαστείς, δες μια σειρά, κάνε μια βόλτα προσπάθησε να ξαπλώνεις νωρίς και σιγά σιγά ο οργανισμός συνηθίζει, δεν το αποζητά τόσο. όσο για την ζυγαριά καθυστέρησέ την όσο μπορείς, για να βλέπεις μεγαλύτερη απώλεια και θα χαίρεσαι περισσότερο.
25-10-2016, 19:23 #14
Κάτια καλησπέρα!
Πραγματικά βίωσες επώδυνες καταστάσεις λογικό να στραφείς κάπου. Ευτυχώς που αυτό ήταν το φαγητό κ όχι κάποια εξαρτησιογόνα ουσία γιατί εκεί τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολα. Εδώ θα βρεις συμπαραστάτες στον αγώνα σου κ μάτια πρόθυμα να σε διαβάσουν. Η συμβουλή μου είναι να βρεις πράγματα, δραστηριότητες κλπ να γεμίσεις τη μέρα σου έτσι ώστε να αποσπάς την προσοχή σου. Τέλος, θέλω να σου πω ότι αν όλες οι μέρες είναι όπως η πρώτη η ποσότητα τροφής είναι απειροελάχιστη. Πόσο μάλλον για ένα άτομο στα κιλά σου. Με μικρές αλλαγές θα έχεις ήδη αποτέλεσμα. Αν περιοριστείς εξ αρχής τόσο θα σου γυρίσει μπούμερανγκ πολύ γρήγορα κ μετά όταν κπ στιγμή κολλήσεις δε θα ξέρεις τι να κάνεις. Όλα αυτά στα λέω επειδή τα έχω περάσει. Κάνε ποιοτική διατροφή με σωστά 5-6 γεύματα κ θα έρθει σύντομα η αλλαγή. Κανείς δε ξεγελιέται με τσάι.
Φιλικά,
Πινκ
25-10-2016, 23:53 #15
Καλησπερα! Καλωσηρθες! Φυσικα και δεν εισαι μονη! Δυστηχως η ευτυχως μεσα στο παιχνιδι της ζωης ειναι και ο θανατος και ο χωρισμος. Και η καταθλιψη και το ξεσπασμα στο φαγητο! Και οσα περιγραφεις κι αλλα τοσα!
Καθε πραγμα θελει τον χρονο του να το διαχειριστεις, ειχες αλλες προτεραιοτητες, τωρα που αποφασισες να κοιταξεις εσενα και τα κιλα θα σου προτεινα να βρεις εναν τροπο ταιριαστο στον τροπο ζωης σου.
Αυτη την πρωτεινικη διαιτα θα την κανεις και μετα? Ειναι μια διατροφη που σε ελκυει? διοτι επιστρεφοντας στις παλιες μας συνηθειες επιστρεφουν και τα κιλα.
Με τη θεληση που εχεις βαζω στοιχημα πως οποια διαιτα κι αν επιλεξεις θα χασεις κιλα. Σημασια εχει λοιπον το μετα.
Σε παρακαλω τωρα συμβουλεψε με που θα βρω θεληση... :love:
Καλη δυναμη και θα τα λεμε!
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)