Επικείμενη επέμβαση πτύχωσης 3 στρωμάτων
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
    Junior Member

Επικείμενη επέμβαση πτύχωσης 3 στρωμάτων

καλημέρα σε όλους. Είμαι νέος αστην ομάδα και θα ήθελα να ρωτήσω 2-3 πράγματα για την πτύχωση 3 στρωμάτων.
    Καταρχάς λίγο το ιστορικό: 49 ετών, 135 κ και ύψος 1,77. Από τα 30 και μετά άρχισα αυτό Yοyo που λένε. έπαιρνα βάρος, έκανα διατροφή για 5-6 μήνες έχανα το περισσότερο στη συνέχεια το ξαναέπαιρνα με το παραπάνω με αποκορύφωμα τελευταία από τον περασμένο Σεπτέμβρη που αποφάσισα να κόψω το κάπνισμα, νά πάρω 15 κ και να φτάσω τα 135.
    Επισκέφτηκα κάποιον γιατρό εδώ στην Αθήνα και μου πρότεινε την πτύχωση 3 στρωμάτων. Έχω τις εξής ερωτήσεις και παρακαλώ όποιος μπορεί ας με διαφωτίσει
    1. Μετά από την επέμβαση , συνεχίζει αυτό το αίσθημα της πείνας? Υπάρχει και με λίγη τροφή εξαλείφεται ή περιορίζεται και δεν πεινάς οπότε δεν τρώς??
    2. ποιες είναι οι βασικές οδηγίες διατροφής του επόμενου διαστήματος έως τον 1ο χρόνο?
    3. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει απώλεια βάρους 20κ τον πρώτο μήνα και στη συνέχεια 5κ ανά μήνα?
    4. Παρατηρείται μελλοντικά επανάκτηση του βάρους και σε πόσο καιρό? Υπάρχουν προσωπικές εμπειρίες για να πάρω μια ιδέα?

Τέλος ήθελα να ξέρετε ότι δεν είμαι sweet addict και εδώ και 5 χρόνια δεν πίνων κθόλου αναψυκτικά παρά μόνο ανθρακούχο νερό ή σκέτο νερό. Alcohol σαν άνθρωπος και λίγο συντηριτικά. καμιά μπυρίτσα το καλοκαίρι περισσότερο.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και εύχομαι στον κάθε ένα από σας καλή επιτυχία σε όποια προσπάθεια καταβάλει.

Senior Member
    Καλησπέρα και καλώς όρισες στην παρέα. Για την πτύχωση δεν γνωρίζω να σου απαντήσω, γιατί το δικό μου χειρουργείο είναι άλλου τύπου. Θα σου απαντήσω όμως στις ερωτήσεις σου μιας και γενικά η διατροφή πάνω-κάτω σε όλα τα χειρουργεία παχυσαρκίας είναι ίδια.

1. Το αίσθημα της πείνας επανέρχεται μετά από κάποιους μήνες, αν δεν υπάρχει σταθερότητα στις ώρες διατροφής. Όπως και να'χει αυτό είναι σχετικό. Άλλοι πεινάνε κι άλλοι δεν πεινάνε καν! Ναι, με λίγη τροφή την εξαλείφεις την πείνα... αρκεί να είναι πείνα κι όχι λιγούρα!
    2. Το πρώτο 15θημερο αρχίζεις με υγρά, το επόμενο με αλεσμένα, το μεθεπόμενο μπαίνεις στις μαλακές τροφές και μετά σιγά σιγά βάζεις στην διατροφή κανονικό φαγητό, σε ελάχιστη ποσότητα. Ότι μας ενοχλεί το αποφεύγουμε για κάποιο χρονικό διάστημα (κάναν μήνα για παράδειγμα) και ξαναδοκιμάζουμε να δούμε αν γίνεται ανεκτό απ' το στομάχι μας.
    3. 20 κιλά τον πρώτο μήνα μπορεί να χάσει κανείς αν ζυγίζει πάνω από 200 κιλά και είναι νεώτερος. Έστω και 10 κιλά να χαθούν το πρώτο μήνα, είναι άριστη απώλεια, τον 2ο και 3ο μήνα μπορεί να χάσεις 5-6 κιλά και μετά μπαίνεις σε μια σταθερή απώλεια των 4 κιλών το μήνα. Εξαρτάται βεβαίως απ' τον μεταβολισμό του καθενός. Άλλοι χάνουν περισσότερα κιλά κι άλλοι λιγότερα.
    4. Η πιθανότητα επανάκτησης του βάρους βεβαίως και υπάρχει σε όλα τα χειρουργεία, αν δεν προσέξει κανείς την διατροφή του και δεν ελέγχει το βάρος του. Το χειρουργείο δεν αποτελεί από μόνο του την λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας, είναι εργαλείο.

Τώρα όσον αφορά τις διατροφικές σου επιλογές... τα ανθρακούχα καλό είναι να αποφεύγονται γιατί προκαλούν διάταση του στομάχου. Λίγο αλκοόλ και μπύρα επιτρέπονται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα μετά την επέμβαση.

Γενικώς μετά από οποιαδήποτε επέμβαση ακολουθούμε τις διατροφικές οδηγίες που μας δίνουν οι γιατροί μας. Είναι και κάποιοι γιατροί που δεν δίνουν και λένε στους χειρουργημένους... "φάε ότι θες"... δυστυχώς.

Αυτά...

Junior Member
    Μαρία ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο.
    Αρχίζω να καταλαβαίνω τώρα περισσότερα.