Results 1 to 5 of 5
Thread: χολοπαγκρεατικη παρακαμψη
-
26-03-2017, 20:14 #1
χολοπαγκρεατικη παρακαμψη
γεια σας θελω να ρωτησω καποια πραμματα .
καταρχας η ιστορια ξεκινα απο τοτε που γινα 20 χρονων εφτασα στα 140 κιλα και εκτωτε ημουν συνηθωσ 120-125 το 2005 εβαλα δαχτυλιδι ημουν τοτε 128 κιλα για ιγο καιρο εχασα κιλα αλλα ποτε κατω απ τα 100 μετα το 2008 πηγα στα 145 με τρομερο προβλημα πιεσης στην καρδια που ωφηλωταν στα δαχτυλιδι και στο οτι ετρωγα .το νοεμβριο του 2014 πηρα την αποφαση να το βγαλω και να κανωκατι αλλο γιατι δεν πηγαινε η κατασταση αλλο πηγα σε 2-3 γιατρουσ ολοι μου παν αφαιρεση και παρακαμψη τελικα καταληξαμε να κανω αφαιρεση και χολοπαγκρεατικη παρακαμψη αλλα 2 χρονια μετα δεν εχω χασει τα κιλα ειμαι απο 117-120 απο τουσ 6 μηνεσ και μετα και εχω προβληματα με αερια πολλα μπορει καποιος να μασ πει τι γνωμη του και τι κανει για να δω αν κανω κατι λαθοσ .ευχαριστω
υ.γ το γιατρο δεν των εχω δει μονο κατι εξετασεισ του στειλα πριν ενα 6μηνο και ειδαμε οτι εχω ελληψει τησ d3 και περνω χαπακι τιποτ αλλα συμπληρωματα <αν και πιστευω οτι κανω λαθοσ που δεν παιρνω>.
- 27-03-2017, 14:09 #2
Καλησπέρα και καλώς σε βρίσκουμε! Ευτυχώς που έβγαλες τον δακτύλιο, παλικάρι!
Αν κατάλαβα καλά, έκανες την παρακαμψη πριν 2 χρόνια, έχασες περίπου 25 κιλά στο πρώτο εξάμηνο
κι έκτοτε σταθεροποιείσαι εκεί, στα 117-120; Η αλήθεια είναι πως τους πρώτους μήνες χάνονται τα πολλά κιλά
και μετά όσο προχωράμε προς τη διετία, δύσκολα να συνεχιστεί η κατηφόρα. Αέρια και κενώσεις δύσοσμες,
έχουν να κάνουν, από όσο ξέρω, με το είδος της τροφής, αν είναι δηλ. ιδιαίτερα λιπαρή. Εσύ μια συνηθισμένη μέρα
πώς διατρέφεσαι; Παίρνεις κυρίως πρωτεϊνη; Τι οδηγίες σου έδωσαν οι γιατροί σου και πού αποδίδουν τη μικρή απώλεια;
Κι εγώ θεωρούμαι από τα "αποτυχημένα" ας πούμε, περιστατικά της παράκαμψης, γιατί απέχω κάμποσα κιλά
από το φυσιολογικό για το ύψος μου βάρος, αλλά 60 κιλά τα έχασα στη διετία και πλησιάζω σε λίγο την τριετία.
Εγώ παίρνω καθημερινά σίδηρο, ασβέστιο και πολυβιταμίνη κι αυτά τα συμπληρώματα είναι ισοβίως για εμάς.
Από κει και πέρα, δεν ξέρω αν αυξημένες ανάγκες σε ασβέστιο έχουμε μόνο οι γυναίκες, ενώ εσείς δε χρειάζεστε.
Αν θέλεις, θα ρωτήσω έναν φίλο μου άντρα που έκανε την ίδια επέμβαση τι συμπληρώματα παίρνει εκείνος, να σου πω.
Ως προς την απώλεια πάντως, αν τρέφεσαι με γλυκά και πολύ λιπαρές τροφές, αν δεν ασκείσαι καθόλου, δεν είναι βοηθητικό.
27-03-2017, 14:18 #3
Μου απάντησε αμέσως. Είπε πως οι οι πολυβιταμίνες και το ασβέστιο απαιτούνται ισοβίως και για εσάς, τους άντρες,
καθώς και πως αν καπνίζεις ή παίρνεις αγωγή για άλλες ενδεχομένως παθήσεις, χρειάζεται και γαστροπροστασία
(πχ. Νexium). Από κει και πέρα ό,τι επιπλέον προκύψει βάσει εξετάσεων. Αυτές είναι οδηγίες απο Ρίο, όπου χειρουργηθήκαμε.
29-03-2017, 19:30 #4
Originally posted by NADINE
Μου απάντησε αμέσως. Είπε πως οι οι πολυβιταμίνες και το ασβέστιο απαιτούνται ισοβίως και για εσάς, τους άντρες,
καθώς και πως αν καπνίζεις ή παίρνεις αγωγή για άλλες ενδεχομένως παθήσεις, χρειάζεται και γαστροπροστασία
(πχ. Νexium). Από κει και πέρα ό,τι επιπλέον προκύψει βάσει εξετάσεων. Αυτές είναι οδηγίες απο Ρίο, όπου χειρουργηθήκαμε.
29-03-2017, 19:49 #5
καλησπερα ευχαριστω για την αμμεση ανταποκριση ο γιατροσ λεει οτι τρωω γλυκα και το οποιο εν μερει δεν στεκει γιατι μια σοκοφρετα ανα 2 μερεσ δεν λεγεται ομωσ τρωω πολυ φαγητο οταν ειμαι σπιτι θελω συνεχεια να τρωω γι αυτο το χω σχεδον αδειο το ψυγειο για να μην μπαινω στο πειρασμο π.χ το πρωι καφε με ενα κουλουρι κατατισ 11 ενα σαντουιτσ ζαμπον ντοματα πιπερια λαδι μετα κατα τισ 3 που σχολναω εαν υπαρχει μαγειρεμενο φαη τρωω μια καλη μεριδα η αλλιωσ 2 σουβλακια συνηθωσ τρωω το ενα και απ το αλλο λιγο και την πιτα μετα αμα εχω υλικα για τοστ τρωω 1-2 κατα τισ 8 μετα παω για καφε και κατα τισ 10 στην καφετερια κανα κλαμπ σαντουιτσ η αργα οταν γυριζω σπιτι 11-12 παλι σουβλακια αυτη ειναι μια φυσιολογικη μου μερα αποφευγω τα κοκκινα φαγητα τισ σαλτσες γιατι μου δημιουργουνται πολλα αερια τισ υπολοιπεσ που εχει φαει σπιτι τρωω το διπλασιο και αυτο με ανυσηχει . βιταμινβεσ μονο d3 πινω μετα απο εξετασεισ και οταν αισθανθω κοπωση πινω τηνgetriatric α και επινα β12 προλυπτικα ασβεστιο δεν δειχνω να εχω ελλειψη ουτε σιδηρο . οταν δεν φαω το μεσημερι το στομαχι κανει συνεχεια γουργουριτο σαν να βραζεισ νερο και μου εχει διαρροιες υγρο . οταν με ρωτησε ο γιατροσ για το αν κατουραω λιποσ του πα οτι ποτε δεν εχω δει .εγω παω το πρωι στισ 6 π.μ μια φορα μετα ξανα στησ 8 π.μκαι κατα τισ 11 το μεσημερι τουαλετα ασχετα το τη τρωω δεν γυμναζωμουν τωρα εχω αρχισει μονο θαλασσα 9 μηνεσ το χρονο αυτο που βλεπω ειναι οτι οταν τρωω η περιοχη τησ κοιλιασ πρηζεται αρκετα και βασικα ανυσηχω για τηνπολυ τροφη που τρωω αλλα φυσικα σκεφτωμαι συνεχεια το φαει και τι θα φαω οταν εχω δουλεια και ξεχνιεμαι δεν με πειραζει και 15 ωρεσ χωρισ φαει να ειμαι δεν μου λειπει μαλλον κατι πρεπει να κανω εγκεφαλικα . ευχαριστω
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία