Η αρχη του ταξιδιου μου
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Member

Η αρχη του ταξιδιου μου

Ειπα λοιπον και εγω να κανω την προσπαθεια μου. Ειμαι 20 ετων και 101 κιλα, βεβαια μια ειναι +1 μια ειναι -1. Αυτο με εκνευριζει παρα πολυ. Ξεκινησα διατροφη αρχες Φεβρουαριου και μεχρι τωρα εχω χασει 1 ολοκληρο κιλο. Παω τοσο αργα. Την Τεταρτη μου αλλαξε διατροφη, την εχω τηρησει κατα γραμμα. Απο περιεργεια ανεβαινω στη ζυγαρια και μου λεει πως πηρα κιολας! Δεν θελω να τα παρατησω, οχι αυτη τη φορα. Σκεφτομαι να ξεκινησω και γυμναστηριο, αν και εδω ουτε για περπατημα δεν παταω που ειναι και δωρεαν, θα πηγαινω γυμναστηριο το οποιο θα χω πληρωσει; Δεν ξερω τι να κανω, αν κινιουμουν λιγο καθε μερα, ολο και κατι παραπανω θα γινοταν. Εσεις τι θα κανατε; Απο την εμπειρια που εχετε τι με συμβουλευετε να κανω για να πεσω σε δυψηφιο; :spin:

Senior Member
    Μαρίζα καλησπέρα.
    Έχεις κάνει έλεγχο στον θυρεοειδή σου; Όταν υπάρχει υποθυρεοειδισμός η απώλεια είναι αργή. Μήπως λοιπόν να κάνεις έναν έλεγχο για να τον ρυθμίσεις και δεις μια πιο φυσιολογική απώλεια;
    Το περπάτημα να το βάλεις σε πρόγραμμα ή αν δεν μπορείς, τότε οτιδήποτε έχεις να κάνεις να πηγαίνεις με τα πόδια. Θα βελτιωθεί πολύ η φυσική σου κατάσταση. Το δε γυμναστήριο θα σε ωφελήσει επίσης. Είσαι σε μια ηλικία που το σώμα σου μπορείς να το φτιάξεις όπως θες, αρκεί να το πάρεις απόφαση. Καλή επιτυχία σου εύχομαι!

Member
    Καλησπερα Μαριζα και καλη αρχη! Και εγω ξεκινησα πριν 2 βδομαδες απο τα 104 κιλα, με μικρες αλλαγες στη διατροφη για αρχη αλλα με πολυ γυμναστηριο! Ειμαι ατομο που δεν ειχα πατησει ποτε στη ζωη μου, ποτε δε γυμναζομουν, ουτε περπατημα ουτε καν θαλασσα το καλοκαιρι! Ντρεπομουν να παω, αλλα τελικα πηρα την αποφαση και νιωθω οτι ηταν η καλυτερη επιλογη! Δε γνωριζω τι διατροφη ακολουθεις, ομως θα σε παροτρινα να βαλεις την ασκηση στη ζωη σου, και μαλιστα συγκεκριμενες μερες/ωρες ωστε να μην την παραλειπεις ποτε.. να γινει μερος του προγραμματος σου αρκει να εισαι επιμονη και να μην τα παρατησεις

Member
    @Mαρία. παίρνω ηδη χαπι για τον θυροειδη. σημερα ξεκινα και το περπατημα, ελπιζω να παω και αυριο και να μην το παρατησω χωρις καν να προσπαθησω. βεβαια μετα που γυρισα αισθανθηκα σα να μην εφτανε, σα να θελω να κανω και κατι ακομη, δεν ξερω.

@onitsa για το γυμναστηριο το σκεφτομαι και εγω, εχω βρει μια καλη προσφορα για 3 μηνες οποτε γιατι οχι; ειναι κανενα 20-30λ μακρια απο κει που μενω (με τα ποδια) αλλα οκ σιγα.

Ευχαριστω για την καλη αρχη, και σεις ο,τι καλυτερο για τον εαυτο σας. :lol:

Senior Member
    Μαριζα καλη αρχη και απο μενα!! Πιστευω πως το περπατημα θα σου κανει καλο, θα νιωσεις ευεξια, ξεκινα αυτο για αρχη και αν δεις οτι αντεχεις και σου αρεσει γραφεσαι και γυμναστηριο! Οσο για τη διατροφη εγω εχω παρατηρησει σε μενα τουλαχιστον, οτι μου αυξανεται λιγο η ορεξη οταν περπαταω η κανω δουλειες! Δεν συμβαινει σε ολους ομως οποτε προσεξε το λιγο αυτο! Ευχομαι καλη κατηφορα και οτι καλυτερο!!

Senior Member
    Συμφωνώ με την rain! Εγώ θεωρώ ότι όταν είμαστε δραστήριες μέσα στην μέρα αυξάνεται η όρεξη μας επειδή κινούμαστε καίμε θερμίδες και ο οργανισμός μας ζητάει να τις ξαναπροσλαβει τις θερμίδες που έχουμε χάσει μέσω της τροφής.

Member
    Την προηγούμενη βδομάδα περπάτησα λίγο παραπάνω απ ότι συνήθως και όχι καθημερινά και είδα πως έχασα. Πόσο ωραίο συναίσθημα. Ανυπομονώ να δω μήπως έχασα και αυτή την βδομάδα, αν και δεν περπάτησα αρκετά αλλά μερικές φορές γίνονται και θαύματα, οπότε.. :lol:

Senior Member
    Μπράβο Μαριζα!!!!

Senior Member
    Θα σε βοηθήσει σίγουρα Μαρίζα, στην αρχή θα σου φαίνεται δύσκολο, λίγο λίγο θα γίνεται ευκολότερο. Το ζήτημα είναι πώς να επιμένουμε, για μένα όλα εκεί παίζονται, στη συνέπεια και το πρόγραμμα, που πάντα ήταν τα τρωτά μου.

Member
    Και τώρα που κοντεύει το καλοκαιράκι και οχι μονο γιαυτο σκέφτομαι να ξεκινησω και γυμναστηριο. Βεβαια ξερω πως την 1η βδομαδα θα τα παρατησω ομως θελω να το βαλω και αυτο στο προγραμμα και στην ζωη μου γενικα. Να το προσπαθησω ή να μεινω στο περπατημα; Οσες πηγαινετε πως πειθετε τους εαυτους σας; Ειμαι και λιγο τεμπελα ,μονο στην σκεψη θα χω βαρεθει ηδη χαχα

Senior Member
    Και μόνο που θες έσω και δοκιμαστικά να το προσπαθήσεις .. που ξέρεις μπορεί και να σου αρέσει .. Αν όμως πιέζεται και δεν σου βγαίνει το αφήνεις .. Το περπάτημα συνέχισε το κανονικά..
    Εγώ με τη γυμναστική δεν το έχω οπότε δεν μπορώ να σε συμβουλέψει ούτε έξω από το γυμναστήριο δεν περνάω χα χα .Μόνο περπάτημα κάνω και αυτό κάποιες φορές το βαριέμαι ...
    Καλή σου συνέχεια στην προσπάθεια σου !!!

Member
    Τι να πω, μακαρι πραγματικα.. Ευχαριστω κ σε σενα καλη συνεχεια!! :spin:

Senior Member
    Εγω λεω αν δεν εισαι σιγουρη να μην πας..τζαμπα τα λεφτα..εγω ειχα παει,ειχα δωσει 30 ευρω για ενα μηνα και πηγα μονο 3 φορες. Οποτε καταλαβαινεις!! Καλη συνεχεια σε οτι κι αν κανεις!!