Τι όνειρα βλέπεται? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 30 of 30
    Τα όνειρα του καθενός μας ακολουθούν ένα μοτίβο πάντα. Και είναι ένα μοτίβο ειδικό και ξεχωριστά προσωπικό για τον καθέναν μας.

Οι ονειροκρίτες και οι λαϊκοί Καζαμίες έχουν πάρει κοινά μοτίβα που είναι όμοια σε μεγαλύτερο πληθισμό ανθρώπων κι έχουν βασίσει επάνω τους ερμηνίες που, όποιος έχει γεννηθεί και ζήσει έχει ακούσει έστω μια φορά. Η πτωση δοντιού είναι θάνατος, το φίδι εχθρός, ο σκύλος φίλος και δεν συμμαζεύεται.

Εμένα ήταν πάντα ο Ύπνος και τα Όνειρα το αγαπημένο μου αποκούμπι-γιατί τους Εφιάλτες τους έβλεπα όταν ήμουν ξύπνια.
    Είχα καταλήξει από πολύ νωρίς ποιο είναι το δικό μου κοινό μοτίβο στα όνειρα που έβλεπα. Κι όταν το 2015 άρχισα να κρατώ "Ημερολόγιο ονείρων" το μοτίβο μου απλά επιβεβαιώθηκε. Όταν έβλεπα όνειρο όπου πάθαινα ζημιά στα δόντια, στον ξύπνιο μου αντιμετώπιζα φουλ κατάσταση Άγχους που συνοδευόταν με σενάρια καταστροφολογίας. Το γεγονός ότι στην πραγματικότητα φροντίζω την υγιεινή των δοντιών μου προληπτικά ώστε να μη χρειαστώ αργότερα επεμβάσεις που είναι και επώδυνες και πολύ ακριβές-και δεν τις γουστάρω, σχετίζεται άμεσα με το ότι βλέπω όνειρα με ζημιά στα δόντια μου τις περιόδους που βρίσκομαι σε έντονο άγχως.

Ένα άλλο μοτίβο, όταν στη ζωή μου έχω κάνει μια πράξη προς την επίτευξη ενός σκοπού κι ακόμα δεν ξέρω πώς θα πάει ή αν θα 'χει θετική ή αρνητική εξέλιξη, τότε βλέπω όνειρα ότι οδηγώ. Στην πραγματική μου ζωή δεν οδηγώ, όχι γιατί δεν ξέρω να οδηγώ αλλά γιατί φοβάμαι...

[Υπάρχει και το πιο WTF μοτίβο, πάντα βλέπω όνειρο γάτες πολλές μαζεμένες-ποτέ μια μόνη της κάπου, όποτε έρχομαι αντιμέτωπη με προβληματισμούς που αφορούν γκόμενο.]

Η ερμηνία των ονείρων, απ την άλλη, είναι ένα θέμα που δεν με προβληματίζει καθόλου.
    Είναι το ασυνείδητό μου, οπότε βράσε όρυζα.

Senior Member
    απο τοτε που αρχισα το remeron βλεπω ολο εφιαλτες.1 χρονος τωρα
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Προσωπικά δεν πιστεύω στις ερμηνείες έτσι στο γενικό που ισχύουν για όλους.
    Προφανώς το όνειρο κάτι θέλει να πει στον ίδιο, κάτι σημαίνει για τον ίδιο και παίζουν ρόλο και τα υπόλοιπα στο όνειρο.
    Πχ. μπορεί να σημαίνει πως νιώθει πολύ δεμένος με αυτό το πρόσωπο, οτι έχει πολύ βαθιά συναισθήματα, απ την άλλη μπορεί να δείχνει και κάποια ενοχή, ίσως έχει κάνει κάτι που νιώθει οτι ντροπιάζει την οικογένεια... έχει μεγάλη σημασία η στιγμή που βλέπουμε ένα όνειρο σε σχέση με τα γεγονότα της ζωής μας εκείνη την περίοδο.
    Αυτό με την ενοχή έχει μια βάση.
    Υπάρχει περίπτωση να μην εχει ξεπεράσει το οιδιπόδειο σύμπλεγμα??εμένα αυτό μου ήρθε στο μυαλό...

Senior Member
    Quote Originally Posted by giorgos35 View Post
    Αυτό με την ενοχή έχει μια βάση.
    Υπάρχει περίπτωση να μην εχει ξεπεράσει το οιδιπόδειο σύμπλεγμα??εμένα αυτό μου ήρθε στο μυαλό...
    Αυτό μόνο ο ίδιος το γνωρίζει αλλά δεν είναι ασυνήθιστα όνειρα αυτά να ξέρεις. Πολύς κόσμος βλέπει τέτοια όνειρα και εγώ έχω δει στο παρελθόν.
    Αν ένας γιος βλέπει ότι κάνει σεξ με την μάνα του πχ μπορεί να είναι απλά γιατί νιώθει πολύ στενά συνδεδεμένος μαζί της ή έχει ανάγκη να νιώσει αυτή τη σύνδεση γιατί μπορεί να έχουν απομακρυνθεί. Αν σκεφτούμε οτι η μητέρα συμβολίζει τον συναισθηματικό κόσμο σε μια οικογένεια μπορεί να δείχνει ακόμα κι έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη να αποδεχθεί ή να έρθει σε επαφή με τα συναισθήματα του και τον εσωτερικό του κόσμο... μπορεί γενικά να δείχνει άπειρα πράγματα.

Τα όνειρα που βλέπουμε δεν είναι άσχετα απο την ζωή μας εκείνη την χρονική περίοδο, πολλές φορές μπορεί να είναι ένα απλό ερέθισμα που είχαμε στην καθημερινότητα μας, ένα συναίσθημα που δεν εκφράζουμε, ένας φόβος κτλ

Senior Member
    Αυτό μόνο ο ίδιος το γνωρίζει αλλά δεν είναι ασυνήθιστα όνειρα αυτά να ξέρεις. Πολύς κόσμος βλέπει τέτοια όνειρα και εγώ έχω δει στο παρελθόν.
    Αν ένας γιος βλέπει ότι κάνει σεξ με την μάνα του πχ μπορεί να είναι απλά γιατί νιώθει πολύ στενά συνδεδεμένος μαζί της ή έχει ανάγκη να νιώσει αυτή τη σύνδεση γιατί μπορεί να έχουν απομακρυνθεί. Αν σκεφτούμε οτι η μητέρα συμβολίζει τον συναισθηματικό κόσμο σε μια οικογένεια μπορεί να δείχνει ακόμα κι έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη να αποδεχθεί ή να έρθει σε επαφή με τα συναισθήματα του και τον εσωτερικό του κόσμο... μπορεί γενικά να δείχνει άπειρα πράγματα.

Τα όνειρα που βλέπουμε δεν είναι άσχετα απο την ζωή μας εκείνη την χρονική περίοδο, πολλές φορές μπορεί να είναι ένα απλό ερέθισμα που είχαμε στην καθημερινότητα μας, ένα συναίσθημα που δεν εκφράζουμε, ένας φόβος κτλ
    Συγγνώμη που σε πριζω..αλλά πώς μπορεί ο ίδιος να ξερει αν το έχει ξεπεράσει ή όχι??και πως καταλαβαίνει κάποιος αν έχει οιδιπόδειο σύμπλεγμα??

Banned
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    κατι σαν νυχτα η νυχτερινο τοπιο
    μαλον επειδη ασχολουμαι συνεχως μ αυτο ετσι το εξηγω..

Senior Member
    Βλεπω συνεχως τον ιδιο περιεργο εφιαλτη .ξυπναω και βλεπω τη συνεχεια οταν ξανακοιμαμαι.ελεος!!

Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    Προσωπικά δεν πιστεύω στις ερμηνείες έτσι στο γενικό που ισχύουν για όλους.
    .

υπαρχει το συλλογικο ασυνειδητο που ειναι κοινο για ολους τους ανθρωπους τα λεγομενα αρχετυπα.

Senior Member
    50% ασχετους εφιαλτες , 50% αδιαφορα ονειρα .......εξαρταται και τι εχω φαει πριν .....

Member
    Πρώτο μου μήνυμα στο φόρουμ... Και σε μένα τα όνειρα είναι έντονα καί πολλές φορές εφιάλτες

Senior Member
    Στο πιό συχνό μου όνειρο,βρίσκομαι μόνος σε μια έρημη πόλη...είναι βράδυ και δεν υπάρχει κανείς εκτός από μια μαυροντυμένη μορφή που φοράει μαύρη μάσκα,η οποία και με κυνηγάει συνέχεια..Έχω απόλυτη ελευθερία να πάω όπου θέλω,ακόμη και να μπώ μέσα σε σπίτια...είναι ξεκλείδωτα και λείπουν οι άνθρωποι...Τρέχω και προσπαθώ να ξεφύγω...Ψάχνω να βρώ κρυψώνες,αλλά πάντα με βρίσκει...Στο τέλος,τα πόδια μου βαραίνουν απ΄το τρέξιμο και ξυπνάω προτού με πιάσει.
    To είδα ξανά εχθές το βράδυ.
    ''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa

Banned
    Εγώ πάλι βλέπω στα μισά όνειρα, όνειρα με σεξουαλικο περιεχόμενο και στα άλλα μισά όνειρα όπου πάντα με σκοτώνουν.

Banned
    μαλον εχεις δει πολα θριλερ.

Senior Member
    Απο τοτε που παιρνω αντικαταθλιπτικα , δεν βλεπω ονειρα .....η τουλαχιστον δεν τα θυμαμαι .....

Banned
    μου ειχε μεινει ενα ονειρο που ειχα δει πολυ μικρος οταν ειχα δει το θεο μπροστα μου και τρομαξα και ξυπνησα

Page 2 of 2 FirstFirst 12