Results 556 to 570 of 776
Thread: παρακολουθηση και ψυχαναγκασμοι
-
06-04-2018, 16:14 #556
Κι εγώ κάτι τέτοιο θα σκεφτόμουν σαν αυτό που λες.
Άσε που το σκέφτομαι κάπως σαν "άμυνα" του οργανισμού σου στην κατάθλιψη ή στο υπερβολικό άγχος. Δηλαδή για να ξεφύγεις από αυτό το συνεχόμενο άγχος και την μαυρίλα, δημιουργεί το μυαλό μια εσφαλμένη αίσθηση μεγαλείου όπως πχ είμαι ο μεσσίας, ή είμαι κάτι ξεχωριστό και με παρακολουθούν οι άλλοι για να μπορέσει να ισορροπήσει λιγάκι. Αν το σκεφτείς ακόμα και οι ιδέες για παρακολούθηση κτλ έχουν αυτή την αίσθηση μεγαλείου, ότι είμαι κάτι ξεχωριστό, έχω κάτι ιδιαίτερο και γιαυτό κάποιοι με παρακολουθούν. Είναι σαν απάντηση στο κομμάτι εκείνο του εαυτού σου που σε υποβιβάζει συνεχώς, που θεωρείς πως δεν αξίζεις, πως δεν έχεις δυνατότητες και το κρίνεις πολύ αυστηρά.
Μπορεί να λέω βλακείες αλλά κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ.
- 06-04-2018, 20:03 #557
Δεν ξέρω τι έρχεται πρώτο.
Το άγχος ή η κατάθλιψη ή το ψυχωτικό. Πιστεύουν πως η ψύχωση είναι πολλές παθήσεις μαζί. Δηλαδή αν πέσεις σε αυτό το λούκι το ένα θα φέρει το άλλο. Το άγχος θα φέρει κατάθλιψη και μετά θα απομονωθείς κ με το που ακούσεις την πρώτη φωνή ή ψευδαίσθηση θα την ερμηνεύσεις με τέτοιο τρόπο που θα καταλήξει σε παραλήρημα διωκτικό ή μεγαλείου ή με άλλο θέμα.
Επειτα μετα το επεισόδιο της ψύχωσης έχεις πάλι μεγάλα ποσοστά άγχους λόγω γνωστικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που μπορεί να σε κάνουν ψυχαναγκαστική και η συνειδητοποίηση της κατάστασης σου θα δημιουργήσει καταθλιπτικά συμπτώματα.
Κάπως έτσι το ερμηνεύω αλλά ακόμα και οι γνωστικοί δεν γνωρίζουν.
Μπέεεεεεεεεεεερδεμα boo!!It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
09-04-2018, 20:39 #558
καλησπερα παιδια και ευχαριστω για τις προηγουμενες απαντησεις!
παρατηρω πως μετα το τελευταιο επεισοδιο δε μπορω να διαβασω πολυ ευκολα.δε μπορω να εμβαθυνω, δε μπορω να σκεφτω, δε μπορω να καταλαβω κειμενα, δε μπορω να συγκεντρωθω.
στο elearning που κανω η επιδοσεις εχουν πεσει σε οριακα επειπεδα για να κοπω..
επισης προσπαθησα να διαβασω τα θεματα εδω που θα μου αρεσαν οπως το ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΑ & ΑΤΑΚΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΑ...ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΟΝΟΥΝ!! και το Το λούνα-παρκ του ανθρώπου που λέγεται ζωή αλλα και πολλα αλλα θεματα παιδιων εδω μεσα.. απλα αυτα μου κεντρισαν λιγο παραπανω το ενδιαφερον.. αλλα τιποτα. δε καταλαβαινω τι διαβαζω.
κατι εχω παθει.δε μπορω να συζητησω
επισης εχω παρατηρησει και στην ψυχοθεραπεια αν η ψυχολογος μου κανει μια μεγαλη ερωτηση εγω χανομαι. δε μπορω να την παρακολουθησω και να κανω συζητηση.
τι ειναι αυτο?είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
09-04-2018, 23:36 #559
εγω μπου τα πρωτα 3 χρονια δεν μπωρουσα να συγκεντρωθω σε τιποτα, μετα απο τα 4 χρονια εχω στρωσει και μπωρο και διαβαζω.... μπωρει να φταιει η ασθενεια μπωρει τα φαρμακα.
εμενα παντως ειχαι επηρεαστη πολυ η συγκεντρωση και η υπομονη μου, ειχα γινει ανυπομονος και ηθελα να τελιωνω γρηγορα με οτι καταπιανωμουν, τωρα μετα απο 4.5 χρονια θεραπειας εχω αρχησει να συνερχομαι.
10-04-2018, 05:05 #560
μπου ειναι θεμα αντιληψης και συγκεντρωσης οταν νοσηλευτικα με εισαγγελικη στο αχεπα το πανεπιστημιακο νοσοκομειο θεσσαλονικης μου εκαναν καποια τεστ συγκεντρωσεως εκει δεν εκανα κανενα λαθος ειμουν τελειως τωρα επι του παροντος δεν διαβαζω γιατι βαριεμαι
παλιοτερα διαβαζα και 18 ωρες την ημερα οταν με εκαναν καποιες ερωτησεις σχετικα με τα μαθηματικα τους εβαλα τα γυαλια στην κυριολεξια αλλα πιστευω η συγκεντρωση ειναι στον ανθρωπο αλλιως θα καταλαβει τον καιρο για παραδειγμα ενας μετεορολογος και αλλιως η γιαγια μου
03-05-2018, 19:40 #561
το προβλημα επιμενει και δε μπορω να κανω πραγματα που πρεπει οπως να διαβασω ή να κανω μια κουβεντα και να ακουω μεγαλες προτασεις...
φταινε οι αυξημενες πλεον δοσεις φαρμακων?
φταιει το τελευταιο επεισοδιο?
φταιω εγω?είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
03-05-2018, 20:31 #562
τη κανεις βρε μπου, και εγω δυσκολευομαι στο διαβασμα αλλα ειμαι και δυσλεκτικος.... εγω νομιζω φταει η αρωστια και οχι τα φαρμακα
κατα τα αλλα τη κανεις;, περασα κεπα τη προηγουμενη βδομαδα περιμενω τωρα την αποφαση
03-05-2018, 21:00 #563
προσπαθω να την παλευω παυλο..!
εδω διαβασμα οσο μπορω.ευτυχως σε 7-10 μερες τελειωνει το elearning και περιμενω πως και πως!
θα κατσω 1 μηνα και δε θα κανω τιποτα να ξεκουραστω..
τωρα μεσα στο μηνα θα ανεβω αθηνα να δω τη γιατρο μου και σκεφτομαι πως αν μου πει για καποια μειωση θα αρνηθω.νιωθω ακομα οτι ειμαι οπου φυσαει ο ανεμος..
δε νιωθω απολυτα σταθεροποιημενη ακομα..
ψυχαναγκασμους εχω πολλους γυσρω στις 15-20 φορες τη μερα αλλα απο χτες που πηγα στη ψυχολογο κανω προσπαθεια να μην ενδιδω στις ψυχαναγκαστικες σκεψεις μου και το τελετουργικο μου.
μου ειπε επισης η ψυχολογος πως οταν ρωταω τον εαυτο μου αν με παρακολουθουν και απανταω στον εαυτο μου "ναι" ειναι ψυχαναγκαστικο μου λεει.απλα το σκεφτομαι απανταω και μετα απο 1 λεπτο ολα καλα παλι.μονο την ωρα που αναρωτιεμαι το νιωθω για πολυ λιγο.
δεν ειμαι ακομα βεβαιη για την παρακολουθηση.απλα δεν το σκεφτομαι κιολας.δε θελω να το ψιρισω.το αφηνω να περναει στο ντουκου
καλη επιτυχια με το κεπα! αν και ειμαι σιγουρη πως θα το παρεις.εχεις και μια νοσηλεια που δε μπορουν ευκολα να την προσπερασουν..
ευχομαι να σου πανε ολα οπως τα θες!είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
03-05-2018, 21:09 #564
Μπου αν παιρνεισ μαγνησιο παρε κ ψευδαργυρο inside information βοηθαει κ στην εμφανιση κ στο σωμα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
04-05-2018, 14:35 #565
Εχεις κουραστει μπου. Δουλευεις συνεχεια στα κοκκινα, ποσο να αντεξει κι αυτος ο εγκεφαλος? Ενα ματσο κυτταρα ειμαστε ολοι μας, καπου υπαρχει ενα φρενο και το σωμα το βαζει μονο του.
Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
25-05-2018, 20:30 #566
πηγα στη γιατρο στην αθηνα πριν λιγες μερες..
με βρηκε καλα αλλα μου ειπε οτι τις αυξημενες δοσεις φαρμακων θα τις κρατησουμε για πολυ καιρο ακομα.αυτο μου ειπε.
και στεναχωρεθηκα οσο να ναι..
αν ετσι πρεπει ομως δε μπορω να κανω κατι αλλο..
επισης ειχα θεμα με την πιεση μου..1.5-2 ωρες αφου τα επαιρνα το βραδυ μου επεφτε πολυ η πιεση καθε βραδυ.ειχα φτασει και 5.5 με 3.ζαλιζομουν ακομα και ξαπλωμενη.μου ειπε η γιατρος οτι ευθυνεται το solian και μου ειπε το βραδυνο να το παιρνω απογευμα και η αληθεια ειναι πως ειμαι καλυτερα απο αυτο το πραγμα..
το e-learning το τελειωσα και ετσι οπως υπολογιζω πρεπει να το εχω περασει! παει κι αυτο το βασανακι..!
στην αθηνα ηταν ωραια.ειδα και 2 φιλους και βγηκαμε.δεν ειχα κανενα αισθημα παρακολουθησης ολα ηταν ενταξει.
επισης εκοψα τους ψυχαναγκασμους!
μου ειχε πει η ψυχολογος να κρατησω ημερολογιο με αυτες τις σκεψεις, τα συναισθηματα και τη συμπεριφορα μετα απο αυτα.
επειδη ομως πιστευα πως κρατωντας ημερολογιο θα εδινα κι αλλο βαρος και προσοχη σε καθε μου σκεψη και πραξη κανοντας με χειροτερα, αποφασισα να τους κοψω μαχαιρι κι ετσι κι εκανα.
επισης ενας λογος ακομα ηταν οτι δεν ηθελα να παρω κι αλλο φαρμακο για ψυχαναγκασμους.
ετσι εχω 2.5 εβδομαδες που με πολυ προσπαθεια εχουν μειωθει κατα 80%.
τωρα γυρισα επαρχια παλι εδω σπιτι και πληττω πραγματικα.δεν εχω τι να κανω..χαζολογαω ολη μερα.ενταξει το χρειαζομουν κι αυτο..
βρηκα στο διαδικτυο το "περι ψυχης" του αριστοτελη με μεταφραση και σκεφτομαι να το διαβασω..ετσι για να κανω κατι.εχει κανεις ιδεα αν βγαινει καποιο συμπερασμα αν το διαβασω?καταληγει καπου ο αριστοτελης? γιατι λιγο που το ξεφυλλισα ολο με ερωτησεις μιλουσε..
πηγα να παρω aloperidin απο το φαρμακειο και μου ειπαν οτι εχουν ελλειψη και δε ξερουν αν θα ξανακυκλοφορησει απο ιουνιο..αυτο μου ελειπε..εχω αγχωθει λιγο με αυτο..είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
25-05-2018, 21:08 #567
Χρειάζεται να σταθεροποιηθείς για ένα 6μηνο τουλάχιστον για να δει κ αυτή πως να το χειριστεί.
Πολύ θετικό που βλέπεις βελτίωση!!
Το ημερολόγιο σε μας βοηθάει να βλέπουμε τι μας πυροδότησε κάποια συμπτώματα. Η ψύχωση και τα συμπτώματα καθώς κ τα συναισθήματα που προκαλούνται συνδέονται με τις σκέψεις που κάνουμε στις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε.
Στην ουσία είναι μια τεχνική της γνωστικής συμπεριφορικής ψυχολογίας για να δεις πως αντιδράς σε διάφορες καταστάσεις κ τι σκέψεις πυροδοτούνται ώστε να τις αλλάξεις.
Συνέχισε να προσπαθείς δίνοντας χρόνο κ στην ξεκούραση σου.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
28-05-2018, 02:01 #568
6 μηνες χωρις το παραμικρο συμπτωμα??? αδυνατο μου φαινεται.μονο 1 φορα το ειχα καταφερει για 9 μηνες...
είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
28-05-2018, 14:48 #569
Ολοι μας έχουμε συμτπώματα....είτε αρνητικά, είτε θετικά, είτε παρενέργειες.
Αυτό που πρέπει να δεις είναι να σταθεροποιηθείς κυρίως στο παραλήρημα και στην ένταση των φωνών. Να μειωθεί η παράνοια κτλ. Πάντα κάποια συμπτώματα μένουν. Πχ κ γω παράνοια έχω συχνά απλά κυμαίνεται σε ένταση.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
28-05-2018, 15:31 #570
το τελευταιο συμπτωμα το ειχα ιανουαριο επεθα δυο φορες κρισει πανικου, απο τοτε ειμαι σχεδον καλα, το μονο που παθαινω ειναι τα μουδιασματα στα χερια........ δεν ξερω γιατι μου συμβαινει αυτο με τα μουδιασματα
οταν επαιρνα 400 μγ σολιαν ειμουν σχεδον ολλη μερα μουδιασμενος δεν παλευωταν, στα 600 που ειμαι τωρα μουδιαζω που και που.