Κριτηρια επιλογης ψυχιατρου - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 85
    Banned
    Quote Originally Posted by savatage View Post
    Δε μου απαντησες ευθεως πανω σε αυτο που σε ρωτησα. Εσυ αυτο το συμπερασμα το εβγαλες διαβαζοντας πειραματα?
    Θα πας σε 5 ψυχιατρους και θα περιγραψεις οτι σου μιλαει η τηλεοραση, θα σου βγαλουν 5 διαφορετικες διαγνωσεις? Και ξαναρωταω, εσυ συγκεκριμενα πώς εφτασες σε αυτο το συμπερασμα?
    Ούτε και εσύ απάντησες στο πόσα πειράματα τύπου Rosenhan χρειάζεσαι για να πειστείς. Επειδή θέλω χρόνο για να περιγράψω το πείραμα Rosenhan ώστε να καταλάβει ο αναγνώστης για τι μιλάμε, θα πρέπει να περιμένεις λίγο Savatage.

Banned
    Οσο για τις πληροφοριες που καθε τοσο αναφερεις στις δημοσιευσεις σου για τον Φρουντ και αλλους, πεσμας εσυ μια αλλη ιατρικη ειδικοτητα στην οποια ποτέ κανείς επιστημονας δεν εκανε φαουλ, μια ειδικοτητα στην οποια δε χρηματιζονται, δεν αναφερουν ψευδη ή λανθασμενα αποτελεσματα/συμπερασματα. ΜΙΑ ΠΕΣ, ετσι για να στο κανω ευκολο.
    Το αν θα λένε ψέματα ή όχι σε οποιαδήποτε ειδικότητα της ιατρικής εξαρτάται από το ποιός χρηματοδοτεί την έρευνα των ερευνητών ιατρών. Αν τα μπικικίνια - όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ κατά κύριο λόγο - προέρχονται από την X, Y, Z φαρμακοβιομηχανία το πιθανότερο είναι ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θα είναι "στρεβλά" υπέρ κάποιου σκευάσματος (συνήθως σε πειραματικό στάδιο) της φαρμακοβιομηχανίας αυτής.

Αν τα χρήματα προέρχονται από κυβερνητικές πηγές οι πιθανότητες αυτές μειώνονται.

Δεν μιλάω με απόλυτους όρους επειδή υπάρχουν περιπτώσεις όπου ιατροί θέλησαν να παραμείνουν ειλικρινείς και παρότι χρηματοδοτούνταν από φαρμακοβιομηχανία, εκείνοι δεν μετακινήθηκαν των ηθικών θέσεων τους και δεν ενέδωσαν στις όποιες πιέσεις. Τα αποτελέσματα τους μπορεί να μην είδαν ποτέ τίποτα παραπάνω από τυπική δημοσιότητα και οι ίδιοι να μην ξαναχρηματοδοτήθηκαν, αλλά αυτό ανήκει στις πρακτικές κερδοφορίας των ιδιωτικών φαρμακοβιομηχανιών.

Αντίστοιχα, ερευνητές οι οποίοι χρηματοδοτούνταν από κυβερνητικές πηγές μπορεί κάλλιστα να "επηρρεάστηκαν" αν τους προσέγγισε κάποιος εκπρόσωπος φαρμακοβιομηχανίας υποσχόμενος καριέρα, μισθό, αυτοκίνητο και μπόνους. Τα αποτελεσματα αυτά μπορεί να είναι στρεβλά και ανειλικρινή προκειμένου να ευνοούν μια ή περισσότερες φαρμακοβιομηχανίες.

Βεβαιότητα ηθικής ακεραιότητας, σε μια καπιταλιστική κοινωνία, στην οποία η επιβίωση όλων μας, εξαρτάται από τα χρήματα, σπανίζει. Πρέπει κάποιος να είναι ιδεολόγος και πρόθυμος να θυσιάσει την καλοπέραση του ή ακόμα και να διακινδυνέψει την επιβίωση του, για να θέσει την ηθική πάνω από τα χρήματα. Δηλαδή πρέπει να είναι περιθοριακός ή να μην τον ενοχλεί να περιθοριοποιηθεί προκειμένου να πει την αλήθεια.

Με άλλα λόγια, εάν θέλουμε ΤΙΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ πρέπει να υπάρχει ΚΙΝΗΤΡΟ (ΣΥΜΦΕΡΟΝ ή ΦΟΒΗΤΡΟ) ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΩΣΤΕ ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΑ.

Στο βιβλίο μου κάνω εκτενή αναφορά. Λίγη υπομονή να το τελειώσω.

Quote Originally Posted by Remedy View Post
    Παραβλεπεις ως συνηθως το προφανες.
    Σε τοσες ιατρικες ειδικοτητες που παρεθεσες, οι ενδειξεις μιας καποιας θεραπειας ειναι ΑΠΤΕΣ γιατι ΑΠΤΕΣ ειναι και οι ενδειξεις του προβληματος.
    Οταν δειξει η ακτινογραφια ενα σπασμενο οστο, φυσικα η θεραπεία ειναι να κολλησει το οστο...
    Η μονη σωστη αναλογια απο οσα αναφερεις ειναι με τον νευρολογο, οπου θεραπεια θεωρεις το οτι ο ασθενης αισθανεται πια, καλα.
    Οπως εκει , ετσι και με τις ψυχικες παθησεις ο ασθενης δεν αισθανεται ΚΑΛΑ χωρις να εχει καποιο σπασμενο οστο.
    Ο νευρολόγος δεν διαγνώνει υπερκόπωση επειδή "έτσι του αρέσει" ή "έτσι πιστεύει". Την διαγνώνει επειδή αυτό δείχνουν οι εξετάσεις στις οποίες υπέβαλε τον ασθενή του, μεταξύ των οποίων και οι αιματολογικές εξετάσεις του. Συνεπώς η εκ του πονηρού έκφραση σου "όπως εκεί" το οποίο στοχεύει στο να παραπλανήσει τον αναγνώστη να πιστέψει ότι είναι "ένα και το αυτό" η νευρολογία και η ψυχιατρική, δεν ισχύει μέχρι να μου πεις με ποιές κλινικές εξετάσεις ο ψυχίατρος διαγνώνει οποιαδήποτε από τις συμβατικώς αποκαλούμενες "ψυχικές νόσους/διαταραχές/σύνδρομα/παθήσεις".

Οποτε μιλας για θεραπεια οταν και ΑΝ καποτε αισθανθει ΚΑΛΑ η εστω ΚΑΛΥΤΕΡΑ απο πριν.
    Οπως ηδη σου ειπε ο σειριος και πολλοι απο μας παλαιοτερα, ΠΟΛΛΕΣ απο τις ψυχ. Παθησεις ειναι χρονιες, οποτε εκει δεν μιλαμε για ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΛΑ, αλλα για ΚΑΛΥΤΕΡΑ απο πριν, για μια βιωσιμη λειτουργικοτητα.
    Όταν δεσμευτεί η ψυχιατρική σε μια λίστα "ψυχικών νόσων/παθήσεων/διαταραχών/συνδρόμων" τις οποίες θεωρεί ανίατες - οπότε και θα χάσει τα πελατάκια τα οποία διέγνωσε ότι πάσχουν με αυτά, επειδή θα αναζητήσουν την θεραπεία ή την οικονομικότερη βελτίωση αλλού - τότε θα έχει δεσμευτεί επίσης και στο να επιδείξει την θεραπεία όλων των υπόλοιπων ψυχικά ασθενών, πράγμα το οποίο δεν θα γίνει ποτέ.

Ολα τα αλλα οπως τις αναφορες στην αρχη της ψυχαναλυσης οταν η ψ.θεραπεια εχει δεκαετιες προοδου, η την βραχυκυκλωμενη συζητηση περι ψυχης ενω ολοι ξερουν οτι δεν εξεταζεται ψυχη αλλα η προσωπικοτητα, το συναισθημα και η συμπεριφορα, τα λες εκ του πονηρου για την αεναη συνεχιση του ΑΓΟΝΟΥ σκεπτικου σου.
    Ισχυρίζεσαι δηλαδή - πάντα έμμεσα - ότι η θεμελίωση "επιστήμης" και μάλιστα ιατρικής ειδικότητας, χωρίς αποδείξεις σχετικά με το δόγμα του Wilhelm Wundt ότι δεν υπάρχει ανθρώπινη ψυχή, ανήκει στις "δεκαετίες προόδου"; Ποιάς ψευδοεπιστήμης; Από όσο ξέρω ο Wilhelm Wundt προηγήθηκε του Freud. Σε ποιόν πλανήτη το έχεις ακούσει εσύ αυτό να γίνεται Remedy;
    Last edited by M87; 20-01-2018 at 20:50.

Banned
    αν και πονεσαν τα ματια μου απτα μπολντ και τα ρεντ του απο πανω μου..τα αγνοω και θα απαντησω..
    εχω παει σε πολλους ψυχιατρους. πιο μικρη διαλλεγα γυναικες γιατι νομισα πως θα με καταλαβαιναν καλυτερα. μετα προσπαθουσα να διαλλεξω νεαρους σε ηλικια γιατρους γιατι πιστευα πως θα ειναι πιο φρεσκιοι στις ιδεες και θα εχουν περισσοτερη θεληση για δουλεια. κανεις φυσικα δεν ειχε αλλο χωρο για τους επομενους. και παντα οταν ηταν ηδη καποιος μεσα φορουσα κουκουλα η σκουφο και κοιτουσα το κιν μου οταν εβγαιναν για να μην ειδωθουν τα βλεμματα μας

Senior Member
    Quote Originally Posted by teras View Post
    αν και πονεσαν τα ματια μου απτα μπολντ και τα ρεντ του απο πανω μου..τα αγνοω και θα απαντησω..
    εχω παει σε πολλους ψυχιατρους. πιο μικρη διαλλεγα γυναικες γιατι νομισα πως θα με καταλαβαιναν καλυτερα. μετα προσπαθουσα να διαλλεξω νεαρους σε ηλικια γιατρους γιατι πιστευα πως θα ειναι πιο φρεσκιοι στις ιδεες και θα εχουν περισσοτερη θεληση για δουλεια. κανεις φυσικα δεν ειχε αλλο χωρο για τους επομενους. και παντα οταν ηταν ηδη καποιος μεσα φορουσα κουκουλα η σκουφο και κοιτουσα το κιν μου οταν εβγαιναν για να μην ειδωθουν τα βλεμματα μας
    Για τον Καναδα μιλαμε ε? Δεν εχουν ακουστα τον ξεχωριστο χωρο αναμονης εκει ή απλα δεν ειναι ταμπου οι επισκεψεις σε ψυχιατρους οποτε και δε χρειαζεται ο εξτρα χωρος?
    Κατα ταλλα πώς ηταν ολοι αυτοι? Συνταγογραφουσαν ευκολα? Εκαναν ολοκληρη συνεδρια? Γενικα πες κανα στοιχειο παραπανω για το γκαλοπ
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Banned
    Για τον Καναδα μιλαμε ε? Δεν εχουν ακουστα τον ξεχωριστο χωρο αναμονης εκει ή απλα δεν ειναι ταμπου οι επισκεψεις σε ψυχιατρους οποτε και δε χρειαζεται ο εξτρα χωρος?
    Κατα ταλλα πώς ηταν ολοι αυτοι? Συνταγογραφουσαν ευκολα? Εκαναν ολοκληρη συνεδρια? Γενικα πες κανα στοιχειο παραπανω για το γκαλοπ
    και ελλαδα και καναδα τα ιδια γραφεια εχουν.
    η διαφορετικοτητα ειναι στις διαγνωσεις και στις μεθοδους. ελλαδα με το παραμικρο μου εβγαζαν διαγνωση. και καναδα κατευθειαν σε χαπακωνουν. αλλα σε ακουνε η κανουν οτι ακουνε. επισης δεν ειναι καθολου ταμπου να εχεις το οτιδηποτε. και ντυμενος αγελαδα με κουδουνα να βγεις εξω κανεις δεν θα σε κοιταξει. στον καναδα μου ειπαν για το ασπεργκερ και το o.d.d. ενω ελλαδα οταν ηρθα με τη διαγνωση της δεπυ μου λεγανε οτι οι ενηλικες δεν εχουν δεπυ.

Senior Member
    Για το ασπεργκερ σου ειπαν χωρις να γινει διαγνωστικο τεστ, σωστα?
    Τη ΔΕΠΥ στην ειχαν διαγνωσει απο την παιδικη σου ηλικια ή στην ενηλικη με καποιο τεστ?
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Banned
    περασα απο διαφορα τεστ στο πισι, μαγνητικες ειδικες που δειχνανε τον εξαιρετικο εγκεφαλο μου να αντιδραει η μη, ερωτηματολογια. χαμουλης γενικα. καναδα αυτα.

Banned
    Για το ασπεργκερ σου ειπαν χωρις να γινει διαγνωστικο τεστ, σωστα?
    Τη ΔΕΠΥ στην ειχαν διαγνωσει απο την παιδικη σου ηλικια ή στην ενηλικη με καποιο τεστ?
    το ο.d.d. απτη παιδικη ηλικια. δημοτικο ημουν στον καναδα. τη δεπυ στο πανεπιστημιο. παλι στον καναδα. με ειδικα ερωτηματολογια, κατι πραματα στο πισι και μαγνητικες με σκιαγραφικα με εικονες και δεν ξερω και γω τι για να δουν το φρονταλ λομπ μου. για το ασπεργκερ δεν εχω περασει καποιο ερωτηματολογιο. τωρα μου εβαλε ομως χομγουορκ η ψυχιατρος! λολ.

Senior Member
    περασα απο διαφορα τεστ στο πισι, μαγνητικες ειδικες που δειχνανε τον εξαιρετικο εγκεφαλο μου να αντιδραει η μη, ερωτηματολογια. χαμουλης γενικα. καναδα αυτα.
    Και μετα τα τεστ, ειχες παρει αγωγη για να μειωθει η νευρικοτητα?

Ιστορικο πώς επαιρναν? Η συνεδρια ηταν σαν ψυχοθεραπεια ή φαση ερωτησεις-απαντησεις-σημειωσεις μονο? Εχεις κανει ποτέ ψυχοθεραπεια σε καποιον απο αυτους ?

Banned
    Και μετα τα τεστ, ειχες παρει αγωγη για να μειωθει η νευρικοτητα?

Ιστορικο πώς επαιρναν? Η συνεδρια ηταν σαν ψυχοθεραπεια ή φαση ερωτησεις-απαντησεις-σημειωσεις μονο? Εχεις κανει ποτέ ψυχοθεραπεια σε καποιον απο αυτους ?
    για το οδδ δεν πηρα τιποτα. απλα με αφηναν και ουρλιαζα. για δεπυ πηρα διοτι δεν μπορω να λειτουργησω σε περιβαλλον που πρεπει να συγκεντρωθω. ειχα παρει ritalin αναγκαστηκα, διοτι ο καναδας δεν τα συμπαθει αυτα τα φαρμακα και πρεπει να αποδειχτει οτι ειναι σοβαρη δεπυ. πηρα κανενα εξαμηνο αλλα δεν ηθελα να εθιστω και το εκοψα. μετα δοκιμασαν αντικαταθλιπτικα, αλλα δεεεεεεν. οι σημειωσεις ειναι στο πισι διοτι ειμαστε και πολυ τεκ τυπακια. και γιατι πρεπει νασαι φουλ φακελωμενος. ειναι 1 ωρα, με πολλες λεπτομεριες. πας κατευθειαν για διαγνωση δλδ. δεν ξεκινας για ψυχοθεραπεια. αλλα εχουν πολυυυυυ καλα νοσοκομεια και πολυ καλες κλινικες για ψυχικα ασθενεις. θα ακουσεις ανοιχτα να λενε τις διαγνωσεις τους οι ανθρωποι στη σχολη η στη δουλεια. ψυχοθεραπεια προσπαθησα ελλαδα..δεν μου πολυβγηκε τοτε. τωρα με αυτη ξεκινησα για αλλους λογους πριν μηνες σε φαση θεραπειας για καποια θεματα που ειχα

Senior Member
    για το οδδ δεν πηρα τιποτα. απλα με αφηναν και ουρλιαζα. για δεπυ πηρα διοτι δεν μπορω να λειτουργησω σε περιβαλλον που πρεπει να συγκεντρωθω. ειχα παρει ritalin αναγκαστηκα, διοτι ο καναδας δεν τα συμπαθει αυτα τα φαρμακα και πρεπει να αποδειχτει οτι ειναι σοβαρη δεπυ. πηρα κανενα εξαμηνο αλλα δεν ηθελα να εθιστω και το εκοψα. μετα δοκιμασαν αντικαταθλιπτικα, αλλα δεεεεεεν. οι σημειωσεις ειναι στο πισι διοτι ειμαστε και πολυ τεκ τυπακια. και γιατι πρεπει νασαι φουλ φακελωμενος. ειναι 1 ωρα, με πολλες λεπτομεριες. πας κατευθειαν για διαγνωση δλδ. δεν ξεκινας για ψυχοθεραπεια. αλλα εχουν πολυυυυυ καλα νοσοκομεια και πολυ καλες κλινικες για ψυχικα ασθενεις. θα ακουσεις ανοιχτα να λενε τις διαγνωσεις τους οι ανθρωποι στη σχολη η στη δουλεια. ψυχοθεραπεια προσπαθησα ελλαδα..δεν μου πολυβγηκε τοτε. τωρα με αυτη ξεκινησα για αλλους λογους πριν μηνες σε φαση θεραπειας για καποια θεματα που ειχα
    wtf?!?! Τοσο ανοιχτομυαλοι και προχωρημενοι και κολλανε στα μαυρα αστεια σου και στο σαρκασμο?
    Στην Ελλαδα αν πεις οτι εχεις επισκεφτει ψυχιατρο κατευθειαν σε θεωρουν για ζουρλομανδυα, ηλεκτροσοκ κλπ, ο,τι βλεπουν στις κωμωδιες.

Banned
    wtf?!?! Τοσο ανοιχτομυαλοι και προχωρημενοι και κολλανε στα μαυρα αστεια σου και στο σαρκασμο?
    Στην Ελλαδα αν πεις οτι εχεις επισκεφτει ψυχιατρο κατευθειαν σε θεωρουν για ζουρλομανδυα, ηλεκτροσοκ κλπ, ο,τι βλεπουν στις κωμωδιες.
    ειναι φεικ. σαν τους απο κατω μας. πρεπει να εισαι ανοιχτος στη δουλεια για να δειχνεις δεκτικος και να προμοταρεις το ποσο αποδεχεται τα μαινοριτις η εταιρεια. απτην αλλη, σε μια χωρα με τοσο κρυο, τοσες αποστασεις, δεν ειναι σπανιες οι ψυχικες ασθενειες.
    στη δουλεια δεν εχω πει ποτε για καμια διαγνωση μου.
    πιστευω εχουμε αλλαξει ελλαδα, πολλοι γνωστοι μου εκει εχουν παει. ειναι πιο ταμπου απο οτι εδω αλλα ειναι και πιο σπανιες οι ψυχικες νοσοι. εχουμε 12% πληθυσμο με καταθλιψη, 4% διπολισμο κτλ. ελλαδα οι συγγενεις μου αμφισβητουν ολες μου τις διαγνωσεις

Senior Member
    Οι συγγενεις σου τι δουλεια εχουν να αμφισβητουν διαγνωσεις γενικως?
    Στην Ελλαδα εχουμε αλλαξει στο θεμα ψυχοθεραπειας, στο θεμα ψυχιατρου και φαρμακευτικης αγωγης οχι. Και οι ψυχικες νοσοι ολο και αυξανονται.
    Στη δουλεια σου υπαρχουν ατομα που λενε ανοιχτα τις διαγνωσεις τους ή δεν ετυχε κανεις να εχει αναφερει κατι τετοιο?

Banned
    Οι συγγενεις σου τι δουλεια εχουν να αμφισβητουν διαγνωσεις γενικως?
    Στην Ελλαδα εχουμε αλλαξει στο θεμα ψυχοθεραπειας, στο θεμα ψυχιατρου και φαρμακευτικης αγωγης οχι. Και οι ψυχικες νοσοι ολο και αυξανονται.
    Στη δουλεια σου υπαρχουν ατομα που λενε ανοιχτα τις διαγνωσεις τους ή δεν ετυχε κανεις να εχει αναφερει κατι τετοιο?
    ναι λενε, ο μανατζερ μου εχει ocd, ενας απτο γραφειο της ny διπολικη και ο διευθυντης μας ειναι αυτιστικος. το λενε..αλλα βλεπεις παλι τα περιεργα βλεματα και γελακια. εξαρταται βεβαια και απτον καθε ανθρωπο. το αποδεχονται πολυ πιο ευκολα και το συζητανε πιο ευκολα απο οτι οι ελληνες παντως.
    ο διευθυντης μου πχ που εχει μετριο αυτισμο δεν φαινεται. αλλα εχει. ελλαδα, δεν θα τον διεγνωσαν ποτε με αυτισμο. διοτι ελλαδα θεωρειται ο αυτισμος ως κατι debilitating. οτι ειναι μονο τα παιδια που ειναι στο καροτσι unable to communicate.
    οι συγγενεις μου ειναι βλακες. η αδερφη μου κυριως.

Senior Member
    Εδω πλεον ακους ολο και πιο συχνα "Εχω επισκεφθει ψυχολογο" (Σε παρελθοντικο χρονο βεβαια.. δε θ'ακουσεις "Κανω ψυχοθεραπεια")
    και μαλιστα εχει γινει πια και μοδα, θεωρειται πιασαρικο να το λενε και σε συνεντευξεις οι διασημοι.
    Αντιθετως, "εχω επισκεφθει ψυχιατρο" σπανια το λενε κι ας συμβαινει παρα πολυ συχνα. Επισης, λογω του ταμπου ακομα και οταν καταλαβαινουν οτι εχουν καποιο ψυχικο προβλημα, μπορει να απευθυνονται σε νευρολογο επειδη αυτος δε θεωρειται "τρελογιατρος"

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast