Κριτηρια επιλογης ψυχιατρου - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast
Results 61 to 75 of 85
    Senior Member
    υπαρχουν και οι φακοι επαφης, Κοναν
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Banned
    λολ κοναν. αυτο που προσπαθω παντως να αποφυγω ειναι να τους πετυχω στο δρομο. εκει ερχομαι σε αμηχανια. οποτε τους λεω εξαρχης πως αν σε δω εξω δεν θα σε χαιρετησω. και ετσι τωρα διαλλεγω γιατρους που δεν παιζει να συναντησω εξω.

Senior Member
    Υπαρχουν τοσες πιθανοτητες να τους συναντησεις εκει που μενεις ή ειναι η ιδεα σου? Και αφου ειπες οτι δεν ειναι ταμπου στον Καναδα τι πειραζει να πεις και ενα γεια? Εδω στην Ελλαδα παντως υποτιθεται οτι υπαρχει ατυπος κανονας να χαιρετησει ΑΝ θελει ο ασθενης πρωτος αλλιως κανείς, αυτο μου το εχουν πει ψυχολογοι, οι ψυχιατροι δεν ξερω αν εχουν τετοιο κανονα ή αν ειναι στα @@ τους και αυτο.
    Το ανεκδοτο με τον Κοναν το ξερεις?
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Banned
    οχι ριχτο.

δεν το ηξερα αυτο για το οτι χαιρετα ο ασθενης πρωτος ελλαδα. ενδιαφερον και αυτο. σωστο ακουγεται.
    εδω δεν ξερω για καποιον κανονα τετοιο, αλλα εγω ντρεπομαι να χαιρετησω

Senior Member
    Ειναι πιο ωραιο να στο πει καποιος προφορικα και παραστατικα αλλα wtf μαθε το και πεστο εσυ σε καποιον

Ο Κόναν πληροφορείται ότι στην άλλη άκρη του κόσμου υπάρχει ένα πανύψηλο βουνό, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ένα παλάτι και μέσα στο οποίο κατοικεί ο γέροντας που κατέχει την απόλυτη σοφία της ζωής. Ζαλώνεται, λοιπόν, την ασπίδα, γραπώνει τη σπάθα, φοράει το γούνινο σωβρακάκι του και ξεκινάει για το βουνό.
    Περνάει την Έρημο της Δίψας, το Φαράγγι Χωρίς Πάτο, ξυστά απ' το Πηγάδι των Χιλίων Ευχών, και μετά από πορεία εκατό ημερών στην Τούνδρα των Μηδέν Βαθμών Κέλβιν, φτάνει στους πρόποδες του Βουνού της Σοφίας, το οποίο βλέπει να χάνεται μέσα στα σύννεφα.
    Αρχίζει την ανάβαση, τα μπράτσα σφίγγονται, οι φλέβες τινάζονται, το γούνινο σωβρακάκι τον προστατεύει απ' το κρύο.
    Βρυχάται όταν, κουρασμένος από την ανάβαση, πατάει στο πλάτωμα στην κορυφή και βλέπει το κάστρο του Γέροντα να ορθώνεται απροσπέλαστο μπροστά του.
    Η ξύλινη πύλη είναι κλειστή, αλλά την γκρεμίζει βρυχόμενος με ένα χτύπημα της ασπίδας του. Η επόμενη πόρτα, πιο βαριά, απαιτεί πιο δυνατό χτύπημα. Η τρίτη, σιδερένια, πέφτει μετά απ'το δεύτερο χτύπημά του. Η τελευταία βαριά σιδερένια πόρτα πέφτει με θόρυβο καθώς ο βρυχηθμός του Κόναν σπάει τη σιωπή της ψυχρής κυκλικής αίθουσας, στην οποία ο γέροντας συλλογίζεται με τα δάχτυλα ενωμένα κάτω απ'το πηγούνι του καθισμένος στον θρόνο του.
    Ο Κόναν πλησιάζει το κέντρο της αίθουσας και ακουμπάει τα όπλα του μπροστά στα πόδια του Σοφού.
    - Ρησπέκτ, γέροντα. Μου είπαν ότι κατέχεις το μυστικό των μυστικών.
    - Υπάρχουν και τα πόμολα, Κόναν.

- Μιλάς με γρίφους, γέροντα...

Banned
    λολ ωραιο ειναι. θα το κανω κοπι ..αυτο που με απασχολει ομως ειναι... αυτο το γουνινο βρακι που μπορουμε να το βρουμε

Senior Member
    Υπαρχουν και τα σεξ σοπς, Κοναν

Banned
    αν μπορουσα θα αλλαζα το νικνειμ μου σε κοναν τωρα αλλα δεν γινεται γμτ

Senior Member
    χαχαχαχ γινεται, το ζητας με μηνυμα απο διαχειριστη και στο αλλαζει. Ειναι ωραιο το τερας παντως

Banned
    σαβαταζ απτο γκρουπ η απλα γαλλοφιλη?

Senior Member
    βρηκες τελικα ψυχιατρο? αν επιτρεπεται για τι λογο τον θες? γιατι υπαρχουν διαφορα ειδη ψυχιατρων..όπως με γνωσιακη θεραπεια και αλλα

Senior Member
    xfactor δεν ψαχνω ψυχιατρο, ανοιξα τοπικ για να δω αν οντως ειναι υπαρκτοι ψυχιατροι με τα "ιδανικα" κριτηρια που μπορει να εχουμε στο μυαλο μας ή εστω αν καποιος πλησιαζει σε αυτα. Οι 2 που εχω επισκεφτει απεχουν πααρα πολυ και εδω μεχρι τωρα δεν εχω διαβασει και καμμια εντυπωσιακη εμπειρια.

teras σαβατατζ απο τη μεταλ μπαντα Η λεξη προηλθε απο κραση των λεξεων savage + avatar
    (σιγουρα οχι γαλλοφιλη χαχαχαχ)

Banned
    Καθότι εγώ έλαβα και πάλι ποινές ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ AEON και με την σύγχρονη ανοχή της διαχείρισης, παρακαλούνται τα μέλη και οι επισκέπτες της παρούσας ανάρτησης να συμμετάσχουν στην συζήτηση η οποία διεξάγεται σχετικά με το θέμα στο νήμα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ" (https://www.e-psychology.gr/forum/th...177#post981177).

Επίσης προ(σ)καλώ την διαχείριση να μας υποδείξει ποιό είναι το άρθρο των όρων χρήσης το οποίο απαγορεύει την γραφή με συνεχείς bold χαρακτήρες, καθώς επίσης και που έκανα χρήση greeklish.

Πλέον είμαστε μάρτυρες στην "ευρηματική" χρήση του ποινολογίου με εφαρμογή κανόνων "ότι μας κ*******" προκειμένου απόψεις που δεν συμφωνούν με "κάποιους" να φιμώνονται.

Quote Originally Posted by Aeon
    Dear M87,

You have received an infraction at Forum Υποστήριξης.

Reason: Παραβίαση όρων χρήσης φόρουμ - Greeklish ή συνεχή μηνύματα με Bold ή κεφαλαίους χαρακτήρες
    -------

-------

This infraction is worth 1 point(s) and may result in restricted access until it expires. Serious infractions will never expire.

Original Post:
    https://forum.psychology.gr/showthread.php?p=980925
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    οχι, δεν ειναι ενα και το αυτο η νευρολογια και η ψυχιατρικη. και μπορει ο νευρολογος να εχει ΚΑΙ κλινικες ενδειξεις απο εξετασεις πχ, για την διαγνωση του.
    το "όπως εκει", αναφερεται στο οτι ο ασθενης παει στον γιατρο γιατι δεν νοιωθει "καλα" και κουρασμενος, οπως και ο ασθενης του ψυχιατρου κι οχι γιατι εσπασε κατι . μπορει δλδ να εχει ενοχλησεις παραπλησιες η και ιδιες με καποιον που παει στον ψυχιατρο. κι υπαρχουν και περιπτωσεις που θα χρειαζονταν οντως νευρολογο και οχι ψυχιατρο.
    Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις να χρησιμοποιείς ως σημείο αναφοράς σου την υπαρκτή επιστήμη της νευρολογίας και νευροχειρουργικής αντί να ξεκινάς με δεδομένο την "ψυχιατρική" [βλ. κoκκινισμένο κείμενο], για να μη σε πάρουν οι νευρολόγοι στο κυνήγι. Ντροπή σου. Η δυσκολότερη ιατρική ειδικότητα και την εξάρτησες από την "ψυχιατρική".

και η βασικη ενδειξη για το οτι θεραπευτηκε, ειναι το οτι νοιωθει πλεον "καλα". εκει σταματουν οι ομοιοτητες.
    Στην περίπτωση όλων των ιατρικών ειδικοτήτων, πλην της ψυχιατρικής, το ότι ο ασθενής νιώθει πλέον "καλά" συνοδεύεται από επιβεβαίωση της απουσίας κλινικών ευρημάτων. Στην ψυχιατρική αυτό απλά δεν υπάρχει, όπως και δεν υπάρχει και η σαφής, επαναλήψιμη εργαστηριακή δοκιμή η οποία επιβεβαιώνει την ύπαρξη της όποιας ψυχικής νόσου.

Απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι το DSM (Diagnostic and Statistical Manual) ή Ελληνιστί "
    εγχειρίδιο ψυχιατρικής" συντάσσεται με ψηφοφορία μιας ολιγαρχίας ψυχιάτρων. Ούτε στατιστικές συμπεριλαμβάνονται μέσα σε αυτό, ούτε έρευνα, ούτε και οποιαδήποτε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ κλινική ένδειξη η οποία να προσφέρει επαναληψιμότητα αποτελεσμάτων. Η μόνη "επαναληψιμότητα" η οποία απαντάται στην ψυχιατρική διάγνωση είναι το ότι το σύνολο των μελών της ψυχιατρικής κοινότητας, αφού πρώτα διαβάσουν την όποια έκδοση του DSM, βήχουν ΑΚΡΙΒΩΣ όπως επιθυμούν οι συντάκτες αυτού να βήξουν.

Κάπως έτσι φτάσαμε στην έκδοση 5 του DSM στην οποία ο θρήνος της απώλειας προσφιλούς προσώπου χρήζει συνταγογράφησης αντικαταθλιπτικών επειδή ΠΛΕΟΝ κατηγοριοποιείται κάτω από την ΜΕΙΖΩΝΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ. Στην έκδοση 4 και πρίν από αυτή όμως, παρότι εξακολουθούσαν να πεθαίνουν προσφιλή πρόσωπα, η θλίψη λόγω θρήνου δεν ήταν ψυχική νόσος... φαίνεται δεν είχαν στριμωχτεί αρκετά οι φαρμακοβιομηχανίες ώστε να χρειάζονται ένα πιο κερδοφόρο τρίμηνο.

Τα ίδια με όσους δεν έχουν κλίση στα μαθηματικά (ψυχική διαταραχή από το DSM 5 και μετά).

Τα ίδια με τους έφηβους οι οποίοι επαναστατούν για να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους (ψυχική διαταραχή από το DSM 5 και μετά).

Και δεν τα λέω εγώ αυτά. Ο δικός σας ο Allen Frances τα λέει. Τι να λέμε τώρα Remedy; Τι κάθεσαι και υπερασπίζεσαι δεν το καταλαβαίνω.

Υπομονή. Στην έκδοση 6 του DSM [αν υπάρξει] όσοι σκουπίζετε τον κώλο σας με το δεξί σας χέρι θα πάσχετε από ψύχωση. Να μου το θυμηθείτε.

Σημ.: Όσοι το σκουπίζουν με το αριστερό θα έχουν μανιοκατάθλιψη.

απο εκει και περα, απ οτι καταλαβαινω η μεγαλη ενσταση σου ειναι οτι οι ψυχιατροι κανουν διαγνωσεις μονο απο οτι ακουν χωρις να τις στηριζουν σε κλινικα ευρηματα, αν οχι σε ολες τις περιπτωσεις, τουλαχοστον στην μεγαλη πλέιοψηφια των περιπτωσεων.
    πιθανον να μην υπαρχουν καν κλινικα ευρηματα για τις ψυχικες ασθενειες, πιθανον και να υπαρξουν στο μελλον, ομως. δεν το ξερουμε.
    ολες σχεδον οι επιστημες ειναι σε εξελιξη. δεν ξερουμε που θα βρεθουν στο μελλον.
    το θεμα ειναι ΑΝ στο σημειο που βρισκεται τωρα η ερευνα τους, εχουν λογο υπαρξης η οχι.
    Θεωρείς εσφαλμένα ως δεδομένο ότι ΕΙΝΑΙ ασθένεια αυτό το οποίο σήμερα συμβατικά αποκαλούμε "ψυχικές νόσους/σύνδρομα/διαταραχές/παθήσεις". Με ποιανού τον ορισμό; Της ολιγαρχίας των ψυχιάτρων οι οποίοι συντάσσουν το DSM; Οι οποίοι αποφάσισαν αυτοβούλως ότι όποιος θρηνεί, ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΜΕΙΖΩΝΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ για να μπορεί ο ψυχοτέτοιος να συνταγογραφήσει αντικαταθλιπτικά; Δεν πα να κουρευτούν λέω 'γω; Ο ίδιος ο Emil Kraepelin είπε ότι "είναι αδύνατη η διάκριση μεταξύ φυσιολογικών και θνησιμαίων (morbid) συμπεριφορών". Εάν αμφισβητείς εσύ ή η ψυχιατρική κοινότητα τα όσα είπε ο Kraepelin - ο οποίος χρεώνεται και την ίδρυση της ΝΕΑΣ ή ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ - θα ήθελα πολύ να με παραπέμψεις στο σχετικό κέιμενο γιατί με ενδιαφέρει να το διαβάσω.

αυτο υποθετω οτι κρινεται με βαση τους ανθρωπους που βοηθιουνται απο αυτην.
    Έχασες. Εγώ ανήκω σε αυτούς που δεν ασχολήθηκα μαζί της και την κατακρίνω μια χαρά. Να ξαναπούμε όμως, για τον ισχυρισμό σου ότι "βοηθιούνται" γιατί είναι ευκαιρία:

Εμμένεις στην σύγκριση Α και αγνοείς την σύγκριση Β:

Α. [ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ "
    επαγγελματία ψυχικής υγείας"] και [ΤΙ ΠΗΡΕ από τον "επαγγελματία ψυχικής υγείας"].

Β. [ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ "
    επαγγελματία ψυχικής υγείας"] και [ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ από τον "επαγγελματία ψυχικής υγείας"].

Είναι σαν και να μου έρθεις εμένα με δεκατοειδή πυρετό και να έχεις καρκίνο και να στο παίξω εγώ "ογκολόγος" χορηγώντας σου μια κομπρέσα. Υπό τη στενή - και εν προκειμένω βλακώδη - έννοια της βελτίωσης εσύ θα είσαι βελτιωμένος. Δεν θα μπορείς να αρνηθείς π.χ. ότι η κομπρέσα σε δροσίζει. Είναι αυτό που χρειαζόσουν όμως; Εσύ μπορεί να έχεις ανάγκη ενός χειρουργείου για να αφαιρεθεί ο καρκίνος ή ακτινοθεραπείας ή άλλων φαρμάκων. Όσο λοιπόν επιμένεις ότι εσύ πήρες "βελτίωση" εγώ θα σε ρωτάω "που είναι οι αποθεραπευμένοι των επαγγελματιών ψυχικής υγείας;".

Αλμπάνης ψυχοτέτοιος ξέρω να το παίζω και εγώ. Δεν θέλει κόπο... μόνο να μη σε νοιάζει ότι παίζεις με ανθρώπινες ψυχές και πραγματικό πόνο.
    All the best,
    Forum Υποστήριξης
    All the best,
    M87

Senior Member
    Και το τρολαρισμα απαγορευεται κι οταν το κανεις τρως μπαν, αλλα δεν το γράφει αναλυτικα.
    Τι θα τους πεις; "αφου δεν το γραψατε θα τρολαρω οσο θελω" ?
    Αυτο που κανεις με τα μπολντ ισοδυναμει με τρολαρισμα. Δεν το καταλαβαινεις οτι ειναι ενοχλητικο;
    Αν δεν το καταλαβαινεις εσυ, το καταλαβαινουμε εμεις και διαμαρτυρομαστε.
    Κι αυτο που κανεις να παραπονιεααι στο θεμα της σαβ για τις παρατηρησεις σου, τρολαρισμα ειναι.

Ολ δε μπεστ

Senior Member
    Και το τρολαρισμα απαγορευεται κι οταν το κανεις τρως μπαν, αλλα δεν το γράφει αναλυτικα.
    Τι θα τους πεις; "αφου δεν το γραψατε θα τρολαρω οσο θελω" ?
    Αυτο που κανεις με τα μπολντ ισοδυναμει με τρολαρισμα. Δεν το καταλαβαινεις οτι ειναι ενοχλητικο;
    Αν δεν το καταλαβαινεις εσυ, το καταλαβαινουμε εμεις και διαμαρτυρομαστε.
    Κι αυτο που κανεις να παραπονιεααι στο θεμα της σαβ για τις παρατηρησεις σου, τρολαρισμα ειναι.

Ολ δε μπεστ
    Και δεν είναι το πρώτο θέμα που χαλάει, θυμάσαι που όταν είχε γραφτεί τρόλαρε ασύστολα κάνοντας αντιγραφή κι επικόλληση σε όποιο θέμα έβρισκε ασχέτως θεματολογίας το παραλήρημα του και δείχνοντας ότι έχει γραμμένα τα μέλη που τα άνοιξαν εκεί που δεν πιάνει μελάνι; (για να μην πω τίποτα χειρότερο)

Κατά τα άλλα συνεχίζει να νομίζει πως έχει δίκιο στην συμπεριφορά του όταν η πλειοψηφία των μελών τον επικρίνει... Μέχρι και το τέρας που δεν πρόλαβε να τον διαβάσει και να γράψει που λέει ο λόγος γκαβώθηκε από τα μπολντ κι απ' τα κόκκινα... Λέτε να κάνω κι εγώ μπολντ το ροζ που γράφω; :p

Για το περιεχόμενο των ποστ του έχω τοποθετηθεί ήδη, το θέατρο του παραλόγου...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast