Το μένος της Σαϊεντολογίας απέναντι στην επιστήμη της ψυχιατρικής-ψυχολογίας! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 63
    Senior Member
    Quote Originally Posted by GiwrgosLxs View Post
    Καλησπέρα σε όλους αρχικά. Παρόλο που δεν ξέρω αν ανοίγω σωστά το θέμα αυτό στην συγκεκριμένη ενότητα του φόρουμ,θα ήθελα να ακούσω απόψεις σχετικά με το γεγονός που αναφέρω στον τίτλο. Σαφώς και έχω προσωπική άποψη επί του θέματος,ωστόσο εχθές μάλιστα έγινα μάρτυρας μιας συζήτησης γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα. Ένα πολύ δικό μου άτομο συγκεκριμένα που γνωρίζει την ασθένεια που αντιμετωπίζω(Διπολικη διαταραχη),παρακολούθησε τα γνωστά βίντεο των ΣαΪεντολόγων που είναι αναρτημένα στο youtube και κάνοντας μια μικρή σχετική έρευνα στο google,κατέληξε στο ότι ίσως οι ψυχικές διαταραχές και να μην υπάρχουν,να είναι επινοήσεις των γιατρών έτσι ώστε να χαπακώνουν τον κόσμο κλπ. Όπως καταλαβαίνετε καταλήξαμε σε έντονη λογομαχία,καθώς προσπαθούσα να του εξηγήσω την προέλευση των συγκεκριμένων σελίδων ότι είναι δημιουργήματα μιας παραθρησκευτικής οργάνωσης,αίρεσης ή όπως αλλιώς λέγεται,με σκοπό να προωθήσουν τα δικά της μέσα "βοήθειας",πατώντας πάνω στις αδυναμίες των ανθρώπων που έχουν άγνοια. Και με την πειθώ που διακατέχει τα άτομα που απαρτίζουν την συγκεκριμένη αίρεση,εύκολα παρασέρνουν παραπλανητικά στα μονοπάτια τους ανθρώπους που κατά βάση χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Η απάντηση του ήταν ότι μήπως κι εγώ θα έπρεπε να διακόψω την φαρμακευτική μου αγωγή??? Τι έχετε να πείτε εσείς για όλα αυτά; Γιατί πραγματικά το σκέφτομαι πολύ έντονα από χθες. Αναμένω σχόλια...
    Δεν έχω ερευνήσει ούτε ασχοληθεί με την σαϊεντολογία αλλά θα σου πω ένα πράγμα και το λέω φιλικά ακόμα κι αν ακουστεί λίγο έντονο... Άσε τις βλακείες ότι δεν υπάρχουν ψυχικές ασθένειες...σιγά τον καημό μας είχαν οι γιατροί να μας δίνουν χάπια χωρίς να τα χρειαζόμαστε, είπαμε, υπάρχουν και κακοί επαγγελματίες αλλά ας μην υπερβάλλουμε... Δεν έχω διπολική διαταραχή οπότε δεν έχω εμπειρία απ' αυτή την ασθένεια αλλά ξέρω ότι έχω άλλα προβλήματα και για να μην σε μπερδέψω δεν θα αναφέρω την διάγνωση μου, θα πω μόνο ότι ως επί το πλείστον νιώθω τόσο μα τόσο δυστυχισμένη κι αγχωμένη και χίλια δυο άλλα αρνητικά που έχω προσπαθήσει αρκετές φορές ν' αυτοκτονήσω και μερικές φορές ακόμα το σκέφτομαι, προχθές ας πούμε το σκεφτόμουν πάλι... Έτσι και κόψω και τα φάρμακα θα το κάνω σίγουρα...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Banned
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Δεν έχω ερευνήσει ούτε ασχοληθεί με την σαϊεντολογία αλλά θα σου πω ένα πράγμα και το λέω φιλικά ακόμα κι αν ακουστεί λίγο έντονο... Άσε τις βλακείες ότι δεν υπάρχουν ψυχικές ασθένειες...σιγά τον καημό μας είχαν οι γιατροί να μας δίνουν χάπια χωρίς να τα χρειαζόμαστε, είπαμε, υπάρχουν και κακοί επαγγελματίες αλλά ας μην υπερβάλλουμε... Δεν έχω διπολική διαταραχή οπότε δεν έχω εμπειρία απ' αυτή την ασθένεια αλλά ξέρω ότι έχω άλλα προβλήματα και για να μην σε μπερδέψω δεν θα αναφέρω την διάγνωση μου, θα πω μόνο ότι ως επί το πλείστον νιώθω τόσο μα τόσο δυστυχισμένη κι αγχωμένη και χίλια δυο άλλα αρνητικά που έχω προσπαθήσει αρκετές φορές ν' αυτοκτονήσω και μερικές φορές ακόμα το σκέφτομαι, προχθές ας πούμε το σκεφτόμουν πάλι... Έτσι και κόψω και τα φάρμακα θα το κάνω σίγουρα...
    Επειδή κο... [παραλίγο] κύκνα, το έχεις πολύ έντονο αυτό με την αυτοκτονία, πιστεύω ότι πρέπει τα μηνύματα σου όλα να μεταφέρονται στην ενότητα Αυτοτραυματισμός (Non-Suicidal Self Injury-NSSI) [https://www.e-psychology.gr/forum/fo...njury-NSSI%29] μιας και από ότι είδα, εκεί καταλήγουν τα μηνύματα χρηστών οι οποίοι έχουν τέτοιες σκέψεις-τάσεις. Υπεύθυνα πράγματα. Και όταν ΔΕΝ θα έχεις τέτοιες σκέψεις, να γράψεις ξανά σε άλλες ενότητες. Είναι προφανές ότι δεν είσαι σε θέση να διαχειριστείς και να αντέξεις τις θέσεις άλλων χρηστών άλλων ενοτήτων του forum.

Παρουσιάζεις συμπεριφορά ΕΝΤΟΝΗ με ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ και αυτό πρέπει να προβληματίσει κάποιους εδώ μέσα.
    Last edited by M87; 27-01-2018 at 20:14.

Senior Member
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Επειδή κο... [παραλίγο] κύκνα, το έχεις πολύ έντονο αυτό με την αυτοκτονία, πιστεύω ότι πρέπει τα μηνύματα σου όλα να μεταφέρονται στην ενότητα Αυτοτραυματισμός (Non-Suicidal Self Injury-NSSI) [https://www.e-psychology.gr/forum/fo...njury-NSSI%29] μιας και από ότι είδα, εκεί καταλήγουν τα μηνύματα χρηστών οι οποίοι έχουν τέτοιες σκέψεις-τάσεις. Υπεύθυνα πράγματα. Και όταν ΔΕΝ θα έχεις τέτοιες σκέψεις, να γράψεις ξανά σε άλλες ενότητες. Είναι προφανές ότι δεν είσαι σε θέση να διαχειριστείς και να αντέξεις τις θέσεις άλλων χρηστών άλλων ενοτήτων του forum.

Παρουσιάζεις συμπεριφορά ΕΝΤΟΝΗ με ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ και αυτό πρέπει να προβληματίσει κάποιους εδώ μέσα.
    Επίσης είναι προφανές ότι εσύ δεν είσαι διαχειριστής για να μου υποδείξεις σε ποιες ενότητες θα γράφω και σε ποιες όχι... Όπως θέλεις εσύ ελευθερία έκφρασης, έτσι θέλουν και οι άλλοι...και στο συγκεκριμένο post που έκανες παράθεση δεν απευθύνθηκα σ' εσένα αλλά στο θεματοθέτη, οπότε μην ανακατεύεσαι στην συζήτηση μας... Κι επειδή μετά από συζήτηση που είχα με άλλο μέλος αποφάσισα να σε αγνοήσω όπως σου αξίζει αυτή είναι κι η τελευταία φορά που σου απευθύνομαι και θα σε βάλω στη λίστα αγνόησης οπότε και να μου απαντήσεις χαμένος θα πάει ο κόπος σου... Είχα κάνει το λάθος να σε βγάλω απ' αυτή τη λίστα παλιότερα αλλά "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού"... Ασ' τον τρελό στην τρέλα του...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

WhyAlwaysMe?
    Guest

Εσύ είσαι που διαμαρτύρεσαι για την ελευθερία λόγου αλλά την έχεις καταχραστεί όσο δεν πάει.
    Άντε πάνε γέμισε κανένα παγκάρι σε εκκλησία τώρα.

Banned
    Quote Originally Posted by WhyAlwaysMe? View Post
    Εσύ είσαι που διαμαρτύρεσαι για την ελευθερία λόγου αλλά την έχεις καταχραστεί όσο δεν πάει.
    Άντε πάνε γέμισε κανένα παγκάρι σε εκκλησία τώρα.
    Απλά εφαρμόζω ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΣΤΡΕΒΛΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ πάνω σας και εσύ το αποκαλείς αυτό ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ. Δυό μέτρα, δυό σταθμά WhyAlwaysMe?. Aπλά επιβεβαιώνετε την μ****** σας... και τα όσα λέω για σας.

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Απλά εφαρμόζω ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΣΤΡΕΒΛΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ πάνω σας και εσύ το αποκαλείς αυτό ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ. Δυό μέτρα, δυό σταθμά WhyAlwaysMe?. Aπλά επιβεβαιώνετε την μ****** σας... και τα όσα λέω για σας.
    Τι ''καλούλης'' (παλαιοημερολογίτης) χριστιανός! : )

Member
    Σαφώς και δεν ασπάζομαι τις αντιλήψεις τους,ούτε προτίθεμαι να διακόψω την αγωγή μου,αλλά είναι τόσα πολλά αυτά που λένε και επηρεάζουν πολύ κόσμο!!!

Senior Member
    Σαφώς και δεν ασπάζομαι τις αντιλήψεις τους,ούτε προτίθεμαι να διακόψω την αγωγή μου,αλλά είναι τόσα πολλά αυτά που λένε και επηρεάζουν πολύ κόσμο!!!
    Ευτυχώς...

Τώρα το τι λένε δεν με ενδιαφέρει... Δεν είναι δα κι επιστήμη η σαϊεντολογία... Κρίμα μόνο για όσους τους πιστεύουν...

Member
    Το "για σας" που πάει; Στα περισσότερα μέλη του φόρουμ που αντιμετωπίζουν προβλήματα που εσύ δεν είσαι σε θέση να κατανοήσεις ούτε στο 1%; Αν το παραδεχόσουν αυτό θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Στην πλειοψηφία των αναρτήσεων και των μηνυμάτων σου λογοκρίνεις και κατηγορείς συνεχώς μια πραγματική και ξεκάθαρη επιστήμη που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ακόμα και οι ίδιοι οι ψυχίατροι παραδέχονται ότι αποτελούν την τελευταία ιατρική ειδικότητα,υπό την έννοια ότι μόλις τα τελευταία 20-25 χρόνια έχουν στη διάθεση τους μέσα και τρόπους αντιμετώπισης που την δεκαετία του 50 ούτε καν φαντάζονταν.Τι να κάνουμε δηλαδή; Και παλιότερα ο καρκίνος δεν εντοπιζόταν,δεν αμφισβητούσαν όμως την υπόσταση σου σαν ασθένεια που προσβάλλει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο. Η σκλήρυνση κατά πλάκας μία από τις πιο σοβαρές και εκφυλιστικές νευρολογικές ασθένειες,ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να εντοπισθεί με τα γνωστά ιατρικά μέσα. Η διάγνωση γίνεται με την μέθοδο της εις άτοπον απαγωγής. Αποκλείουν δηλαδή άλλες ασθένειες,προκειμένου να καταλήξουν σε αυτή.Οι ψυχικά ασθενείς υπήρχαν,υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το αρνείσαι. Ανθρώπους που είχαν παρόμοιο σκεπτικό με το δικό σου,έκαιγαν ανθρώπους τον μεσαίωνα, που ισχυρίζονταν ότι άκουγαν φωνές. Ας μην είμαστε εν έτει 2018 πίσω απ'τον ήλιο φίλε. Το να μην μπορείς να καταλάβεις την ψυχοσύνθεση και την όλη κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πάσχοντες,το δέχομαι. Ούτε εγώ μπορούσα μέχρι που μου χτύπησε την πόρτα η ασθενεια εκεί που δεν το περίμενα,σε μία άκρως παραγωγική ηλικία. Μαρτυρία ασθενών ανωτέρα πάντων!!! Οι υπόλοιποι που δεν γνωρίζετε και δεν προτίθεστε να μάθετε,καθίστε στην απέξω.

Member
    Ευτυχώς...

Τώρα το τι λένε δεν με ενδιαφέρει... Δεν είναι δα κι επιστήμη η σαϊεντολογία... Κρίμα μόνο για όσους τους πιστεύουν...
    Και απ'ότι βλέπω και σε άλλα μηνύματα πιο πάνω, δεν είναι μόνο οι Σαϊεντολόγοι.

Senior Member
    Και απ'ότι βλέπω και σε άλλα μηνύματα πιο πάνω, δεν είναι μόνο οι Σαϊεντολόγοι.
    Α, καλά, ο Μ87 είναι περίπτωση... Δεν με εκπλήσσει πια...
    Πολύ σωστά το είπες "μαρτυρία ασθενών ανωτέρα πάντων"... Είχε υπάρξει μια περίοδος που δεν είχα ψυχίατρο γιατί με εξόργισε αυτή που είχα και την παράτησα κι απλά συνέχισα να παίρνω την αγωγή που μου είχε πει όσο ακόμα την επισκεπτόμουν αλλά προφανώς στο μεσοδιάστημα χρειάζονταν κάποια αλλαγή... Ε, καμία σχέση το πως ήμουν τότε με το πως είμαι τώρα που έχω ξανά γιατρό... Είχα τρελαθεί στους αυτοτραυματισμούς... Και στο φόβο... Αλλά αυτά για τον Μ87 δεν είναι αποδείξεις, μόνο ίσως αν κατέβει ο Θεός και του το πει μπορεί να το πιστέψει μιας και λέει ότι για να γίνουμε καλά πρέπει να πάμε στον παπά...

Banned
    Το "για σας" που πάει; Στα περισσότερα μέλη του φόρουμ που αντιμετωπίζουν προβλήματα που εσύ δεν είσαι σε θέση να κατανοήσεις ούτε στο 1%;
    Το "για σας" πάει σε συγκεκριμένα μέλη τα οποία τρολάρουν ασύστολα τα νήματα μου. Πολλά δε από τα οποία, αφ' ενός "δεν αντέχουν" να διαβάζουν τα "κατεβατά" μου και αφ' ετέρου μαζοχιστικά επιμένουν εδώ και δύο χρόνια να ξεροσταλιάζουν στα νήματα μου και να τρολάρουν. Βρε αμάν... Βρε ζαμάν... Βρε ανοίξτε δικά σας νήματα ΥΠΕΡ της ψυχιατρικής / ψυχολογίας... ΤΙΠΟΤΑ. Χτυπιόνται, κλαίγονται, κυλιούνται κάτω σε σπασμένα γυαλιά, αυτομαστιγώνονται και ξαναδιαβάζουν τα όσα εκθέτω στα νήματα μου.

Οπότε, για να σου απαντήσω, σέβομαι ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΜΕΛΟΣ το οποίο σέβεται το δικαίωμα μου να εκφέρω την άποψη μου. Επιπλέον - εκτός και αν δεν το έχεις προσέξει εγώ θέτω ως προτεραιότητα τον ψυχικά ασθενή ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΛΑΔΟΠΟΝΤΙΚΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟ / ΨΥΧΟΛΟΓΟ! Μπορείς αυτό αν θες να το θεωρείς λάθος. Δεν με πολυ ενδιαφέρει όμως. Είσαι ελεύθερος να υπερασπιστείς τους λαδοπόντικες και ως εκ τούτου να αντιπαρατεθείς μαζί μου.

Ας νικήσει αυτός με τα λιγότερα χάλια.

Αν το παραδεχόσουν αυτό θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Στην πλειοψηφία των αναρτήσεων και των μηνυμάτων σου λογοκρίνεις και κατηγορείς συνεχώς μια πραγματική και ξεκάθαρη επιστήμη που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ακόμα και οι ίδιοι οι ψυχίατροι παραδέχονται ότι αποτελούν την τελευταία ιατρική ειδικότητα,υπό την έννοια ότι μόλις τα τελευταία 20-25 χρόνια έχουν στη διάθεση τους μέσα και τρόπους αντιμετώπισης που την δεκαετία του 50 ούτε καν φαντάζονταν.
    Εξέλιξη του απόπατου. Ποιά είναι τα αποτελέσματα της ψυχιατρικής, ψυχολογίας τα τελευταία 20, 25, 50 ή όσο θέλεις εσύ να μετρήσουμε, χρόνια;

Ποιά είναι τα θεμέλια της "επιστήμης" τους;
    Τι έχουν θεραπεύσει;
    Σε τι δεσμεύονται ότι ΜΠΟΡΟΥΝ να θεραπεύσουν ή τι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να θεραπεύσουν;
    Πως διαμορφώνεται το κοινωνικό σύνολο σε βάθος χρόνου ύπαρξης τους;

Σε κάθε ένα από αυτά τα ερωτήματα εγώ ανακαλύπτω ψέματα, κενά, ανακρίβειες, απάτες και αναποτελεσματικότητα. Εσύ μπορείς να έχεις διαφορετική άποψη όμως. Μη στη στερήσω. Είναι δικαίωμα σου άλλωστε. Την δική μου άποψη όμως δεν θα μου την ορίσεις εσύ ή κάποιος άλλος.

Τι να κάνουμε δηλαδή; Και παλιότερα ο καρκίνος δεν εντοπιζόταν,δεν αμφισβητούσαν όμως την υπόσταση σου σαν ασθένεια που προσβάλλει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο. Η σκλήρυνση κατά πλάκας μία από τις πιο σοβαρές και εκφυλιστικές νευρολογικές ασθένειες,ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να εντοπισθεί με τα γνωστά ιατρικά μέσα. Η διάγνωση γίνεται με την μέθοδο της εις άτοπον απαγωγής. Αποκλείουν δηλαδή άλλες ασθένειες,προκειμένου να καταλήξουν σε αυτή.
    Δεν με αφορά το ότι η ψευδοεπιστήμη τους αδυνατεί να ανταγωνιστεί την νευρολογία / νευροχειρουργική. Ας επιλέγανε νευρολογία αντί για ψυχιατρική. Εγώ οφείλω να διαφυλάξω τον εαυτό μου και όλους τους άλλους οι οποίοι είναι στην ίδια ή ανάλογη μοίρα με τη δική μου. Εσύ προφανώς έχεις άλλες προτεραιότητες. Δικαίωμα σου και πάλι. Και για να μη το παραχέσουμε με ανακρίβειες, ο καρκίνος ανιχνέυτηκε από τον Royal Rife το 1930~1932 και πρωτού καταστρέψει η ιατρική κοινότητα το έργο και την φήμη-υπόλειψη του, θεράπευσε και 16 καρκινοπαθείς τελικού σταδίου με 100% επιτυχία στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC - University of Southern California) το 1934. Η δε Σκληρυνσης κατά πλάκα (MS) είναι διαφορετική ασθένεια από π.χ. parkinson ή altzheimer ή άλλες εκφυλιστικές ασθένειες του ΚΝΣ και η δυσκολία διάγνωσης οφείλεται όχι στο ότι δεν διαφοροποιείται από άλλες νόσους του ΚΝΣ, αλλά από το γεγονός ότι τα συμπτώματα όλων των ασθενειών του ΚΝΣ είναι λίγο-πολύ κοινά.

Οι ψυχικά ασθενείς υπήρχαν,υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το αρνείσαι.
    Για τους ίδιους λόγους που δεν θα βρεις νευρολόγο να δεσμευτεί ότι αυτό το οποίο συμβατικά αποκαλούμε ψυχικές νόσους,
    α. ότι είναι ασθένειες,
    β. ότι έχουν οργανικό υπόβαθρο και
    γ. ότι θεραπεύονται από την νευρολογία / νευροχειρουργική ή οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα.
    Ένας επιπλέον λόγος εντοπίζεται στα όσα ο Emil Kraepelin είπε, δηλαδή ότι "είναι αδύνατη η διάκριση μεταξύ φυσιολογικών και θνησιμαίων (morbid) συμπεριφορών".
    Ένας τρίτος λόγος είναι η σύγκριση μεταξύ περιεχόμενων εκδόσεων DSM. Στην έκδοση 5 π.χ. του DSM ο θρήνος λόγω απώλειας προσφιλούς προσώπου κατηγοριοποιείται κάτω από την ΜΕΙΖΩΝΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ προκειμένου ο ψυχίατρος να μπορεί να συνταγογραφήσει αντικαταθλιπτικά. Στην έκδοση 4 δηλαδή που ο θρήνος προσφιλούς προσώπου ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ κάτω από την ΜΕΙΖΩΝΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ δεν θρηνούσαν τα προσφιλή πρόσωπα οι άνθρωποι; Το ίδιο μπορώ να πω για την ομοφυλοφιλία η οποία κάποτε (πριν το 1970) ήταν ψυχική ασθένεια στο τότε DSM III ενώ μετά τις διαδηλώσεις ομοφυλοφίλων στις ΗΠΑ (1969-1970) εξαιρέθηκε από ασθένεια στην εκδόση DSM III-R και τις νεότερες αυτού.

Εάν εσύ βλέπεις "επιστήμη" εγώ βλέπω "κωλοτούμπες και δικαιολογίες συνταγογράφησης ψυχοφαρμάκων". Εσύ μπορείς αν θέλεις - παρέα με τους ψυχολόγους / ψυχίατρους - να ισχυρίζεσαι ότι αυτό το οποίο αποκαλούμε σήμερα συμβατικά "ψυχικές νόσοι" είναι ασθένειες. Εγώ απλά θα σε ρωτάω "τίνος"; Του σώματος μας δεν είναι. Αν ήταν , θα ήταν αντικείμενο είτε μεμονωμένα των άλλων ειδικοτήτων, είτε σε συνδυασμό.

Και αφού στο σημείο αυτό, το όλο αντικείμενο ξεφεύγει του αντικειμένου της ιατρικής και η ψυχιατρικη / ψυχολογια αποδεικνύονται θρησκείες αθεισμού [για φιλοσοφικά ρεύματα δεν πληρούν τα κριτήρια σύμφωνα με τις μαρτυρίες του συγχωρεμένου του Βασιλόπουλου Δ.] συν το ότι δεν δεσμεύονται στο τι μπορούν να θεραπευσουν και τι όχι, καθώς επίσης και λόγο της παντελούς έλλειψη αποθεραπευμένων, εγώ λέω ότι δεν είναι ασθένειες.

Όπως εσύ προτείνεις λοιπόν να δεχθώ ότι η ψυχιατρική / ψυχολογία είναι "επιστήμες σε εξέλιξη" την οποία πρόταση εγώ την πετάω στον απόπατο, έτσι και εγώ σου προτείνω να προσπαθήσεις να ορίσεις αυτό το οποίο συμβατικά αποκαλούμε ψυχικές νόσους. Σου εύχομαι καλή τύχη.

Ανθρώπους που είχαν παρόμοιο σκεπτικό με το δικό σου,έκαιγαν ανθρώπους τον μεσαίωνα, που ισχυρίζονταν ότι άκουγαν φωνές. Ας μην είμαστε εν έτει 2018 πίσω απ'τον ήλιο φίλε. Το να μην μπορείς να καταλάβεις την ψυχοσύνθεση και την όλη κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πάσχοντες,το δέχομαι. Ούτε εγώ μπορούσα μέχρι που μου χτύπησε την πόρτα η ασθενεια εκεί που δεν το περίμενα,σε μία άκρως παραγωγική ηλικία. Μαρτυρία ασθενών ανωτέρα πάντων!!! Οι υπόλοιποι που δεν γνωρίζετε και δεν προτίθεστε να μάθετε,καθίστε στην απέξω.
    Άνθρωποι που είχαν παρόμοιο σκεπτικό με σένα κάψανε προμετωπιαίους λοβούς με έγχυση καθαρής αιθανόλης σε τυφλές χειρουργικά επεμβάσεις. Διαπέρασαν την βάση του κρανίου πάνω από την οφθαλμική κόγχη με παγοκόφτες και κατέστρεψαν τους εγκεφάλους των ασθενών τους. Αφαίρεσαν δόντια, αμυγδαλές, σπλήνες, στομάχια, ορθό εντέρου και ότι άλλο μπορούσαν να αφαιρέσουν χωρίς να πεθάνει ο ασθενής ισχυριζόμενοι "μόλυνση". Κάνανε ηλεκτροπληξία, κοματοθεραπεία, ινσουλινοθεραπεία και πολλά άλλα βασανιστήρια σε ανθρώπους που χρειάζονταν βοήθεια, και όλα τα παραπάνω ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΝΟΣΟΥΣ (ας μην αναφερθώ σε Milgram, Porton Down, Ivan Pavlov, B.F. Skinner, Watson κλπ). Απόδειξη αυτού η μη-θεραπεία μιας έστω από αυτές.

Τα υπόλοιπα τα οποία μου λες εγώ τα ακούω βερεσέ. Καλή συνέχεια.
    Last edited by M87; 28-01-2018 at 23:52.

Member
    Το "για σας" πάει σε συγκεκριμένα μέλη τα οποία τρολάρουν ασύστολα τα νήματα μου. Πολλά δε από τα οποία, αφ' ενός "δεν αντέχουν" να διαβάζουν τα "κατεβατά" μου και αφ' ετέρου μαζοχιστικά επιμένουν εδώ και δύο χρόνια να ξεροσταλιάζουν στα νήματα μου και να τρολάρουν. Βρε αμάν... Βρε ζαμάν... Βρε ανοίξτε δικά σας νήματα ΥΠΕΡ της ψυχιατρικής / ψυχολογίας... ΤΙΠΟΤΑ. Χτυπιόνται, κλαίγονται, κυλιούνται κάτω σε σπασμένα γυαλιά, αυτομαστιγώνονται και ξαναδιαβάζουν τα όσα εκθέτω στα νήματα μου.

Οπότε, για να σου απαντήσω, σέβομαι ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΜΕΛΟΣ το οποίο σέβεται το δικαίωμα μου να εκφέρω την άποψη μου. Επιπλέον - εκτός και αν δεν το έχεις προσέξει εγώ θέτω ως προτεραιότητα τον ψυχικά ασθενή ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΛΑΔΟΠΟΝΤΙΚΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟ / ΨΥΧΟΛΟΓΟ! Μπορείς αυτό αν θες να το θεωρείς λάθος. Δεν με πολυ ενδιαφέρει όμως. Είσαι ελεύθερος να υπερασπιστείς τους λαδοπόντικες και ως εκ τούτου να αντιπαρατεθείς μαζί μου.

Ας νικήσει αυτός με τα λιγότερα χάλια.

Εξέλιξη του απόπατου. Ποιά είναι τα αποτελέσματα της ψυχιατρικής, ψυχολογίας τα τελευταία 20, 25, 50 ή όσο θέλεις εσύ να μετρήσουμε, χρόνια;

Ποιά είναι τα θεμέλια της "επιστήμης" τους;
    Τι έχουν θεραπεύσει;
    Σε τι δεσμεύονται ότι ΜΠΟΡΟΥΝ να θεραπεύσουν ή τι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να θεραπεύσουν;
    Πως διαμορφώνεται το κοινωνικό σύνολο σε βάθος χρόνου ύπαρξης τους;

Σε κάθε ένα από αυτά τα ερωτήματα εγώ ανακαλύπτω ψέματα, κενά, ανακρίβειες, απάτες και αναποτελεσματικότητα. Εσύ μπορείς να έχεις διαφορετική άποψη όμως. Μη στη στερήσω. Είναι δικαίωμα σου άλλωστε. Την δική μου άποψη όμως δεν θα μου την ορίσεις εσύ ή κάποιος άλλος.

Δεν με αφορά το ότι η ψευδοεπιστήμη τους αδυνατεί να ανταγωνιστεί την νευρολογία / νευροχειρουργική. Ας επιλέγανε νευρολογία αντί για ψυχιατρική. Εγώ οφείλω να διαφυλάξω τον εαυτό μου και όλους τους άλλους οι οποίοι είναι στην ίδια ή ανάλογη μοίρα με τη δική μου. Εσύ προφανώς έχεις άλλες προτεραιότητες. Δικαίωμα σου και πάλι. Και για να μη το παραχέσουμε με ανακρίβειες, ο καρκίνος ανιχνέυτηκε από τον Royal Rife το 1930~1932 και πρωτού καταστρέψει η ιατρική κοινότητα το έργο και την φήμη-υπόλειψη του, θεράπευσε και 16 καρκινοπαθείς τελικού σταδίου με 100% επιτυχία στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC - University of Southern California) το 1934. Η δε Σκληρυνσης κατά πλάκα (MS) είναι διαφορετική ασθένεια από π.χ. parkinson ή altzheimer ή άλλες εκφυλιστικές ασθένειες του ΚΝΣ και η δυσκολία διάγνωσης οφείλεται όχι στο ότι δεν διαφοροποιείται από άλλες νόσους του ΚΝΣ, αλλά από το γεγονός ότι τα συμπτώματα όλων των ασθενειών του ΚΝΣ είναι λίγο-πολύ κοινά.

Για τους ίδιους λόγους που δεν θα βρεις νευρολόγο να δεσμευτεί ότι αυτό το οποίο συμβατικά αποκαλούμε ψυχικές νόσους,
    α. ότι είναι ασθένειες,
    β. ότι έχουν οργανικό υπόβαθρο και
    γ. ότι θεραπεύονται από την νευρολογία / νευροχειρουργική ή οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα.
    Ένας επιπλέον λόγος εντοπίζεται στα όσα ο Emil Kraepelin είπε, δηλαδή ότι "είναι αδύνατη η διάκριση μεταξύ φυσιολογικών και θνησιμαίων (morbid) συμπεριφορών".
    Ένας τρίτος λόγος είναι η σύγκριση μεταξύ περιεχόμενων εκδόσεων DSM. Στην έκδοση 5 π.χ. του DSM ο θρήνος λόγω απώλειας προσφιλούς προσώπου κατηγοριοποιείται κάτω από την ΜΕΙΖΩΝΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ προκειμένου ο ψυχίατρος να μπορεί να συνταγογραφήσει αντικαταθλιπτικά. Στην έκδοση 4 δηλαδή που ο θρήνος προσφιλούς προσώπου ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ κάτω από την ΜΕΙΖΩΝΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ δεν θρηνούσαν τα προσφιλή πρόσωπα οι άνθρωποι; Το ίδιο μπορώ να πω για την ομοφυλοφιλία η οποία κάποτε (πριν το 1970) ήταν ψυχική ασθένεια στο τότε DSM III ενώ μετά τις διαδηλώσεις ομοφυλοφίλων στις ΗΠΑ (1969-1970) εξαιρέθηκε από ασθένεια στην εκδόση DSM III-R και τις νεότερες αυτού.

Εάν εσύ βλέπεις "επιστήμη" εγώ βλέπω "κωλοτούμπες και δικαιολογίες συνταγογράφησης ψυχοφαρμάκων". Εσύ μπορείς αν θέλεις - παρέα με τους ψυχολόγους / ψυχίατρους - να ισχυρίζεσαι ότι αυτό το οποίο αποκαλούμε σήμερα συμβατικά "ψυχικές νόσοι" είναι ασθένειες. Εγώ απλά θα σε ρωτάω "τίνος"; Του σώματος μας δεν είναι. Αν ήταν , θα ήταν αντικείμενο είτε μεμονωμένα των άλλων ειδικοτήτων, είτε σε συνδυασμό.

Και αφού στο σημείο αυτό, το όλο αντικείμενο ξεφεύγει του αντικειμένου της ιατρικής και η ψυχιατρικη / ψυχολογια αποδεικνύονται θρησκείες αθεισμού [για φιλοσοφικά ρεύματα δεν πληρούν τα κριτήρια σύμφωνα με τις μαρτυρίες του συγχωρεμένου του Βασιλόπουλου Δ.] συν το ότι δεν δεσμεύονται στο τι μπορούν να θεραπευσουν και τι όχι, καθώς επίσης και λόγο της παντελούς έλλειψη αποθεραπευμένων, εγώ λέω ότι δεν είναι ασθένειες.

Όπως εσύ προτείνεις λοιπόν να δεχθώ ότι η ψυχιατρική / ψυχολογία είναι "επιστήμες σε εξέλιξη" την οποία πρόταση εγώ την πετάω στον απόπατο, έτσι και εγώ σου προτείνω να προσπαθήσεις να ορίσεις αυτό το οποίο συμβατικά αποκαλούμε ψυχικές νόσους. Σου εύχομαι καλή τύχη.

Άνθρωποι που είχαν παρόμοιο σκεπτικό με σένα κάψανε προμετωπιαίους λοβούς με έγχυση καθαρής αιθανόλης σε τυφλές χειρουργικά επεμβάσεις. Διαπέρασαν την βάση του κρανίου πάνω από την οφθαλμική κόγχη με παγοκόφτες και κατέστρεψαν τους εγκεφάλους των ασθενών τους. Αφαίρεσαν δόντια, αμυγδαλές, σπλήνες, στομάχια, ορθό εντέρου και ότι άλλο μπορούσαν να αφαιρέσουν χωρίς να πεθάνει ο ασθενής ισχυριζόμενοι "μόλυνση". Κάνανε ηλεκτροπληξία, κοματοθεραπεία, ινσουλινοθεραπεία και πολλά άλλα βασανιστήρια σε ανθρώπους που χρειάζονταν βοήθεια, και όλα τα παραπάνω ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΝΟΣΟΥΣ (ας μην αναφερθώ σε Milgram, Porton Down, Ivan Pavlov, B.F. Skinner, Watson κλπ). Απόδειξη αυτού η μη-θεραπεία μιας έστω από αυτές.

Τα υπόλοιπα τα οποία μου λες εγώ τα ακούω βερεσέ. Καλή συνέχεια.
    Ένας Θεός ξέρει από ποιες αντιεπιστημονικές πηγές έχεις αντλήσει πληροφορίες (του απόπατου για να δανειστώ τον χαρακτηρισμό σου) και γράφεις αυτά που γράφεις. Τα συνοδεύεις δε με βαρύγδουπες εκφράσεις έτσι ώστε να γίνεσαι πειστικός. Τα έχεις αρκετά συγκεχυμένα στο μυαλό σου και πετάς σκόρπια λόγια. Εύκολα όμως αντιλαμβάνεται κανείς πως ο στόχος είναι να εκμηδενίσεις πράγματα. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.Α) Φυσικά όλοι έχουμε την άποψη μας και το δικαίωμα να την εκφράζουμε,χωρίς ωστόσο να καταπατάμε την ελευθερία και την άποψη ενός άλλου ατόμου. Κι εγώ προσωπικά δεν σου στέρησα τίποτα. Β) Η εξέλιξη της ψυχιατρικής επιστήμης ως κλάδος της ιατρικής,που την δέχονται γιατροί όλων των ειδικοτήτων,έγκειται στο γεγονός ότι πριν από 50 χρόνια οι μέθοδοι θεραπείας ήταν βάρβαροι(θα συμφωνήσω σε αυτό,λοβοτομή,παγωμένα ντους,θεραπείες με ινσουλίνη έτσι ώστε να προκληθεί τεχνητό κώμα,και ισχυρά ηλεκτροσόκ) και τα τότε υπάρχοντα φάρμακα καθιστούσαν τον ασθενή φυτό. Πρόσεξε όμως. Ήταν η εποχή όπου η ιατρική αντιμετώπιζε πολλές ασθένειες ως ανίατες και τα μέσα που διέθετε ήταν κατά γενική ομολογία απάνθρωπα. Τη σήμερον ημέρα τα περισσότερα απ΄όσα ανέφερα παραπάνω έχουν καταργηθεί,η δε ηλεκτροσπασμοθεραπεία είναι μια ανώδυνη πλέον διαδικασία της μιας ώρας, που το πολύ να προκαλέσει έναν πονοκέφαλο και μια ζαλάδα μετά το πέρας της και τέλος, τα φάρμακα είναι πολύ καλά ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό που τα έχει ανάγκη. Γ) Πόσες περιπτώσεις ασθενών έχει γιατρέψει; Πολύ περισσότερες από εκείνες τις περιπτώσεις που ισχυρίζονται μερικοί ότι έχει καταστρέψει, γιατί δεν ξέρω αν το ξέρεις,αλλά ο κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά στις εκάστοτε βιολογικές-χημικές θεραπείες. Σε ότι αφορά τώρα τις "θεραπείες". Καταρχάς πρέπει να τονίσουμε για να μην λέμε ανυπόστατα πράγματα,ότι μόνο σε δύο περιπτώσεις υπάρχει αυτό που λέμε θεραπεία με την έννοια της πλήρους ίασης. Στις λοιμώξεις που χορηγούνται αντιβιοτικά και στις χειρουργικές επεμβάσεις. Σε οτιδήποτε άλλο, κάνουμε λόγω για φαρμακευτική αντιμετώπιση της πάθησης. Αν μου βρεις εσύ ανθρώπους που νόσησαν από διαβήτη,ΣΚΠ,Parkinson,Alzheimer, να πήραν αγωγή για 5 μήνες και μετά να την σταμάτησαν όντας πλέον θεραπευμένοι,εγώ θα πάω στο μακρινό Θιβέτ και στις Ινδίες μαζί με δασκάλους και γκουρού, που λέει και ένα τραγούδι. Όποια πάθηση παρουσιαστεί στον άνθρωπο, θα τον συνοδεύει μέχρι να πεθάνει. Κι εγώ έχω υποθυρεοειδισμό,πήγα σε 3 ενδοκρινολόγους και με ένα στόμα μια φωνή μου είπαν ότι κάθε πρωί θα πρέπει να παίρνω ένα χάπι θυροξίνης. Αν δεν το κάνω θα υπάρξουν συνέπειες. Κάτι τέτοιο λοιπόν συμβαίνει και με τον κλάδο της ψυχιατρικής που τόσο πολύ μισείς. Δεν νομίζω να υπάρχει ψυχίατρος που να ισχυρίζεται ότι θεραπεύει όλους τους ασθενείς που τον επισκέπτονται. Πλην όσων πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές(αγοραφοβία,κρίσ εις πανικού κλπ.) ΔΕΠΥ και κατάθλιψη,που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζονται έως και πλήρως. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, αυτό στο οποίο αποσκοπούν γιατρός και ασθενής, είναι ο τελευταίος να έρθει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο καλής λειτουργικότητας στην καθημερινή του ζωή,χωρίς να τον εμποδίζουν τα συμπτώματα της πάθησης από την οποία νοσεί. ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΆΛΛΕΣ ΑΣΘΈΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΉΣ ΙΑΤΡΙΚΉΣ.

Member
    Απ'οτι έχω καταλάβει σε ενοχλεί ο γενικός όρος "ψυχικές ασθένειες". Ο τίτλος όμως δικαιολογείται αν σκεφτούμε ότι επηρεάζουν το συναίσθημα,την σκέψη και την συμπεριφορά των πασχόντων. Πώς αλλιώς θα πρότεινες να τις αποκαλούμε; Ίσως μελλοντικά να αποδειχθεί ότι δεν είναι καν ψυχικές,αλλά νευρολογικές,ορμονικές, γιατί προς τα εκεί πάμε. Δεν θέλω να σε αγχώσω,αλλά με μια μικρή έρευνα θα το διαπιστώσεις και μόνος σου,αν παρακολουθείς τις ιατρικές εξελίξεις,που αφορούν σαφέστατα και τον τομέα της ψυχιατρικής. Τέλος, δεν υποστηρίζω κανέναν "λαδοπόντικα" γιατρό όπως λες,γιατί απλά δεν έχω κανένα συμφέρον από όλο αυτό το σύστημα των φαρμακοβιομηχανιών από τις οποίες παίρνουν μίζες πολλοί γιατροί. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως γι'αυτό; Έτσι έχουν τα πράγματα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε στην μελλοντική εξάλειψη τέτοιων φαινομένων. Αυτό όμως είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την ασθένεια αυτή καθαυτή. Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά,είναι ότι όταν η ζωή μου άρχισε να πηγαίνει προς το χειρότερο πριν 4 χρόνια και επισκέφθηκα παθολόγους,καρδιολόγους,νε υρολόγους,πνευμονολόγους και κανά δυο άλλες ειδικότητες, με παρέπεμπαν σε ψυχίατρο και ψυχολόγο,καθώς αυτό που είχα ξέφευγε από τα δικά τους χωράφια. Ήμουν απόλυτα αρνητικός όπως συμβαίνει και στους περισσότερους,παρόλο που χειροτέρευα μέρα με τη μέρα. Μέχρι που μια μέρα γύρισε το διακοπτάκι,πήγα σε καθηγητή ψυχίατρο(φτου κακά) δημόσιου νοσοκομείου, έχοντας ακουστικές ψευδαισθήσεις,παραληρηματ� �κές φοβίες και έντονες αυτοκαταστροφικές τάσεις,δέχτηκα την βοήθεια που μου προσέφερε με φαρμακευτική αγωγή και παράλληλη ψυχοθεραπεία και ω του θαύματος!!! Έγινα καλύτερα. Και για να είμαι ακριβής πολύ, πολύ καλύτερα. Αυτό συνέβαλε στο γεγονός να έρθει στη ζωή μου σε μια ισορροπία, να ξαναβρώ τους φίλους μου,να συνεχίσω και να τελειώσω την σχολή μου και να γράφω αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο μήνυμα σε σένα. Ήταν όμως ξεκάθαρος από την αρχή: "Η διπολική διαταραχή δεν θεραπεύεται. Εκτός από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις ατόμων, που παρουσίασαν μόνο ένα επεισόδιο στη ζωή τους και δεν τους απασχόλησε ποτέ ξανά".Η οικογένεια μου που αρχικά ήταν περισσότερο αρνητική από εμένα στο θέμα ψυχίατρος και φάρμακα,πλέον τον συστήνει σε ανθρώπους που γνωρίζει ότι υποφέρουν,βγάζοντας του το καπέλο για την εξαιρετική κατάσταση στην οποία κατάφερα να είμαι αλλά και να διατηρηθώ σε αυτή. Κρίνουν εκ του αποτελέσματος. Ξέρω ότι μπορεί να μην σε αγγίζει τίποτα από όλα αυτά,όπως είπα όμως και σε προηγούμενο μήνυμα "Μαρτυρία ασθενών ανωτέρα πάντων". Καλή συνέχεια και σε σένα, σε ό,τι κι αν κάνεις.
    Last edited by GiwrgosLxs; 29-01-2018 at 15:50.

Banned
    Ένας ... τίποτα.
    Δεν θα σχολιάσω το ότι κάνεις γαργάρα όλα τα επιχειρήματα τα οποία έθεσα πιο πάνω σχετικά με την εξέλιξη της ψυχιατρικής καθώς και των φαινομένων που αποκαλούμε συμβατικά "ψυχικές νόσους".

Β) Η εξέλιξη της ψυχιατρικής επιστήμης ως κλάδος της ιατρικής,που την δέχονται γιατροί όλων των ειδικοτήτων,έγκειται στο γεγονός ότι πριν από 50 χρόνια οι μέθοδοι θεραπείας ήταν βάρβαροι(θα συμφωνήσω σε αυτό,λοβοτομή,παγωμένα ντους,θεραπείες με ινσουλίνη έτσι ώστε να προκληθεί τεχνητό κώμα,και ισχυρά ηλεκτροσόκ) και τα τότε υπάρχοντα φάρμακα καθιστούσαν τον ασθενή φυτό.
    Το μυαλό σου και μια λίρα. Οι πιο πολλοί εκ των ιατρών όλων των υπολοίπων ειδικοτήτων σταυροκοπιούνται και αναρωτιόνται "τι πράμα είναι η ψυχιατρική;". Το γεγονός ότι οι ιατρικές σχολές υποστηρίζουν την ψευδοεπιστήμη της ψυχιατρικής δεν με εντυπωσιάζει, ούτε και μου προκαλεί έκπληξη καθώς η συγκεκριμένη ψευδοεπιστήμη αποδίδει πολλά δισεκατομμύρια κερδών παγκοσμίως στις φαρμακοβιομηχανίες οι οποίες - τουλάχιστο στις ΗΠΑ - είναι και οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες των ερευνητικών προγραμμάτων των ιατρικών σχολών και των μεταπτυχιακών τους. Αυτό το οποίο υφίσταται ανάμεσα στους γιατρούς είναι σνομπισμός απέναντι στους ψυχιάτρους τους οποίους και θεωρούν "ξένο σώμα" της ιατρικής κοινότητας.

Οι ισχυρισμοί των ψυχιάτρων σχετικά με μαγνητικές / αξονικές τομογραφίες και άλλες υποτιθέμενες διαγνωστικές αηδίες, είναι μόνο και μόνο μια παράσταση εντυπωσιασμού για όσους βαριούνται να σκεφτούν ότι τα μέσα αυτά, αποτελούν διαγνωστικά εργαλεία των νευρολόγων και όχι των ψυχιάτρων. Την στιγμή που θα εντοπιστεί μια οργανική βλάβη σε έναν εγκέφαλο, ο ψυχίατρος χάνει τον πελάτη και αναλαμβάνει ο νευρολόγος. Δεν είναι ΚΑΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ ΝΑ ΚΟΥΝΑΝΕ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ / ΑΞΟΝΙΚΕΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ. Ωστόσο οι νευρολόγοι τους το επιτρέπουν επειδή ξέρουν ότι α. δεν αποτελούν τον παραμικρό κίνδυνο για την ειδικότητα τους και β. οι ασθενείς των τομογραφιών αυτών έχουν ήδη περάσει απο νευρολογικό έλεγχο.

Και γιατί τα τότε φάρμακα και οι υποτιθέμενες "ψυχοχειρουργικές" επεμβάσεις καθιστούσαν τον ασθενή φυτό; Θες να μας το εξηγήσεις αυτό;

Πρόσεξε όμως. Ήταν η εποχή όπου η ιατρική αντιμετώπιζε πολλές ασθένειες ως ανίατες και τα μέσα που διέθετε ήταν κατά γενική ομολογία απάνθρωπα. Τη σήμερον ημέρα τα περισσότερα απ΄όσα ανέφερα παραπάνω έχουν καταργηθεί,η δε ηλεκτροσπασμοθεραπεία είναι μια ανώδυνη πλέον διαδικασία της μιας ώρας, που το πολύ να προκαλέσει έναν πονοκέφαλο και μια ζαλάδα μετά το πέρας της και τέλος, τα φάρμακα είναι πολύ καλά ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό που τα έχει ανάγκη.
    Κατ' αρχάς δεν θα βάζεις την ψυχιατρική με την ιατρική γιατί αυτό είναι υπό αμφισβήτηση μέχρι να προσφέρεις πειστικές απαντήσεις στα όσα σε έχω ήδη ρωτήσει. Δεδομένου ότι δεν τα σχολίασες στην τρέχουσα απάντηση σου, αυτό σε αφήνει έκθετο σε ότι αφορά τα παραπάνω.

Για να σε δω να αποδεικνύεις ότι ο ανθρώπινος οργανισμός έχει ανάγκη τα ψυχοφάρμακα.

Γ) Πόσες περιπτώσεις ασθενών έχει γιατρέψει; Πολύ περισσότερες από εκείνες τις περιπτώσεις που ισχυρίζονται μερικοί ότι έχει καταστρέψει, γιατί δεν ξέρω αν το ξέρεις,αλλά ο κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά στις εκάστοτε βιολογικές-χημικές θεραπείες.
    Η ψυχιατρική είναι η μόνη ψευδοεπιστήμη η οποία παρέα με τους ναζιστές γιατρούς πειραματίστηκε σε ανθρώπους τους οποίους οι εκπρόσωποι της θεώρησαν εώς και αναλώσιμους. Οι μέθοδοι τους δεν διαφέρουν από τις αλχημικές νεκροψίες εν ζωή όπου τεμάχιζαν τον ετοιμοθάνατο [ή μη] προκειμένου να δούν την ψυχή να φεύγει από το σώμα. Δεν δικαιολογούνται αλλιώς τα όσα ανέφερα πιο πάνω ως παραδείγματα, ούτε και το γεγονός ότι η ίδια η ψυχιατρική εγκατέλειψε τις μεθόδους αυτές.

Π.χ.: Ο "εμπνευστής" της λοβοτομής, Friedrich Golz αφαίρεσε τμήματα των προμετωπιαίων λοβών σκύλων παρατηρώντας ότι οι σκύλοι "ήρεμούσαν". Την ιδέα αυτή την πήρε ο Gottlieb Burkhardt ο οποίος πειραματίστηκε σε 6 ασθενείς του οι οποίοι έπασχαν από σχιζοφρένεια. Από τους 6, 4 επιβίωσαν, 1 αυτοκτόνησε και άλλος 1 πέθανε μετεγχειρητικά. Παρουσίασε τα αποτελέσματα του πειράματος του το 1889 και έγινε ο περίγελος των συναδέλφων του. Πρακτικά μετά από αυτό, η καριέρα του τελείωσε και ο ίδιος σταδιακά απομονώθηκε.

Την δοκιμασμένη πλέον, βλακώδη ιδέα την ξαναπήρε στα χέρια του ο Carlyle F. Jacobsen το 1935 ο οποίος πειραματίστηκε σε χιμπατζήδες με μεικτά αποτελέσματα σε σχέση με τα σκυλιά του Golz.

Την ίδια χρονιά ο Egas Moniz δοκίμασε και αυτός την τύχη του με έγχυση καθαρής αιθανόλης - με χειρουργική ακρίβεια [γέλια!] - μέσα από δύο τρύπες τις οποίες άνοιγε στους κροτάφους των ασθενών του. Το γεγονός ότι η μέθοδος είχε μεικτά αποτελέσματα δεν τον απέτρεψε από το να επαναλάβει την επέμβαση και παράληλα να σχεδιάσει τον λευκοτόμο με τον οποίο θα πραγματοποιούσε τις λευκοτομές του. Πήρε και βραβείο nobel, το οποίο το βρίσκω λάθος επειδή δεν έκανε κάτι παραπάνω από τον Gottlieb Burkhardt.

Την λευκοτομή την εφάρμοσε μαζικά (+3500 επεμβάσεις) στις ΗΠΑ οι Walter J. Freeman II και James W. Watts τις οποίες πραγματοποιούσαν με παγοκόφτη. Το show του Freeman περιελάμβανε την άφιξη του με το lobotomobile (πως λεμε batmobile... το ίδιο πράγμα) και την επίδειξη των ικανοτήτων του στην ψυχοχειρουργικη όπου συχνά "τακτοποιούσε" και τους δύο λοβούς των ημισφαιρίων των ασθενών του ταυτόχρονα. Πιθανοί θάνατοι δεν αναφέρονταν και το γεγονός ότι ο Freeman αποκαλούσε την κατάσταση "φυτού" στην οποία κατέληγαν οι ασθενείς του "βελτιωμένη", επαρκούσε για να θεωρηθεί η μέθοδος του επιτυχής.

Δηλαδή αν έκρινε ως βελτιωμένη κατάσταση αυτή του νεκρού ασθενή θα τους σκοτώνε.

Τελικώς του αφαίρεσαν την άδεια να πραγματοποιεί εγχειρήσεις παρότι δεν έκανε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τον Egas Moniz ή τον Gottlieb Burkhardt οι οποίοι για το ίδιο είδος επέμβασης ό ένας πήρε nobel και ο άλλος έγινε περίγελος των συναδέλφων του.

Σε ότι αφορά τώρα τις "θεραπείες". Καταρχάς πρέπει να τονίσουμε για να μην λέμε ανυπόστατα πράγματα,ότι μόνο σε δύο περιπτώσεις υπάρχει αυτό που λέμε θεραπεία με την έννοια της πλήρους ίασης. Στις λοιμώξεις που χορηγούνται αντιβιοτικά και στις χειρουργικές επεμβάσεις. Σε οτιδήποτε άλλο, κάνουμε λόγω για φαρμακευτική αντιμετώπιση της πάθησης.
    Αυτά σε ότι αφορά ασθένειες / παθήσεις / σύνδρομα / διαταραχές οι οποίες πλήτουν το ανθρώπινο σώμα [όργανα και κυτταρικές δομές] από τις τρίχες της κεφαλής μας μέχρι τα νύχια των ποδιών μας. Σε ότι αφορά το άϋλο μέρος της ανθρωπινης ύπαρξης - το οποίο, δεν ξέρω αν το ξέρεις, αλλά δεν υπόκειται σε εργαστηριακούς ελέγχους προκειμένου να καταστεί κτήμα κανενός - είτε θα μου αποδείξεις με ποιόν τρόπο η γενίκευση σου ισχύει για αυτό το οποίο συμβατικά αποκαλούμε ψυχικές νόσους, είτε θα πρέπει να παραδεχτείς ότι εμμέσως λες μ******* ή ότι αφήνεις να εννοηθεί ότι λες μ*******.

Αν μου βρεις εσύ ανθρώπους που νόσησαν από διαβήτη,ΣΚΠ,Parkinson,Alzheimer, να πήραν αγωγή για 5 μήνες και μετά να την σταμάτησαν όντας πλέον θεραπευμένοι,εγώ θα πάω στο μακρινό Θιβέτ και στις Ινδίες μαζί με δασκάλους και γκουρού, που λέει και ένα τραγούδι.
    Εάν είχα βρει θεραπεία για έστω και μια ανίατη νόσο δεν θα καθόμουν εδώ να σου μιλάω - χωρίς όμως αυτό να σημαίνει και ότι δεν έχει βρεθεί. Φαντάσου π.χ. να υφίσταται μια φθηνή και μόνιμη θεραπεία για τον διαβήτη. Αυτομάτως όλες οι φαρμακοβιομηχανίες οι οποίες πουλάνε ινσουλίνη θα χάνανε εφόρου ζωής πελατάκια και λεφτά.

Κατά τα άλλα μακάρι να καταφέρεις να πας και να μείνεις στο Θιβέτ και τις Ινδίες... [που τέτοια τύχη;...]

Όποια πάθηση παρουσιαστεί στον άνθρωπο, θα τον συνοδεύει μέχρι να πεθάνει. Κι εγώ έχω υποθυρεοειδισμό,πήγα σε 3 ενδοκρινολόγους και με ένα στόμα μια φωνή μου είπαν ότι κάθε πρωί θα πρέπει να παίρνω ένα χάπι θυροξίνης. Αν δεν το κάνω θα υπάρξουν συνέπειες. Κάτι τέτοιο λοιπόν συμβαίνει και με τον κλάδο της ψυχιατρικής που τόσο πολύ μισείς. Δεν νομίζω να υπάρχει ψυχίατρος που να ισχυρίζεται ότι θεραπεύει όλους τους ασθενείς που τον επισκέπτονται. Πλην όσων πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές(αγοραφοβία,κρίσ εις πανικού κλπ.) ΔΕΠΥ και κατάθλιψη,που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζονται έως και πλήρως.
    Μέχρι να μας αποδείξεις την γενίκευση σου όπου από οργανικές παθήσεις / νόσους / σύνδρομα / διαταραχές συμπεριλαμβάνεις και άϋλα φαινόμενα τα οποία συμβατικά αποκαλούμε "ψυχικές νόσους", απλά θα έχεις αραδιάσει και άλλους ανυπόστατους ισχυρισμούς.

Σε ότι αφορά τον ισχυρισμό σου ότι οι ψυχίατροι αντιμετωπίζουν "εώς και πλήρως" αγχώδεις διαταραχές, αγοραφοβία, κρίσεις πανικού, ΔΕΠΥ και κατάθλιψη εγώ δεν έχω δει έγγραφη δέσμευση της ψυχιατρικής κοινότητας όπου να ισχυρίζονται ότι αυτά που αναφέρεις θεραπεύονται. Από την άλλη βέβαια εσύ δεν λες "θεραπεύονται" αλλά "αντιμετωπίζονται". Να σου απαντήσω και σε αυτό:

Αν βάλω μια κομπρέσα σε έναν καρκινόπαθή ο οποίος σιγοψήνεται με δεκατοειδή πυρετό αυτό δεν με κάνει ογκολόγο. Αντίστοιχα, το να σου πουλήσω ψυχοφάρμακα δεν με κάνει "ιατρό της ψυχής / προσωπικότητας / συναισθημάτων / ιδεών / παρορμήσεων / συνείδησης" σου... τουλάχιστο όχι περισσότερο "γιατρό" από τον οινοπαραγωγό με το κρασί του οποίου άλλοι "ψυχικά ασθενείς" * πίνουν για να γίνουν λιώμα για να κοιμηθούν.

* Τα εισαγωγικά δεν αμφισβητούν την θέση αυτών αλλά τονίζουν το ότι συμβατικά και μόνο αποκαλούνται έτσι.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, αυτό στο οποίο αποσκοπούν γιατρός και ασθενής, είναι ο τελευταίος να έρθει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο καλής λειτουργικότητας στην καθημερινή του ζωή,χωρίς να τον εμποδίζουν τα συμπτώματα της πάθησης από την οποία νοσεί. ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΆΛΛΕΣ ΑΣΘΈΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΉΣ ΙΑΤΡΙΚΉΣ.
    Ξανά, χρωστάς να αποδείξεις την γενίκευση από παθήσεις / νόσους / σύνδρομα / διαταραχές οργανικών ή κυτταρικών δομών προκειμένου να συμπεριλάβεις το άϋλο μέρος της ανθρώπινης υπόστασης.

Καλή τύχη (...θα σου χρειαστεί).
    Last edited by M87; 29-01-2018 at 20:26.

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast