Το μένος της Σαϊεντολογίας απέναντι στην επιστήμη της ψυχιατρικής-ψυχολογίας! - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 63
    Senior Member
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    ... θα σε βάλω να απαντήσεις στα όσα ρώτησα τον GiwrgosLxs στο σχόλιο #30 του παρόντος.[/color]
    Ναι... και μετά να την βάλεις και τιμωρία ...χαχαχα

Senior Member
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Ναι... και μετά να την βάλεις και τιμωρία ...χαχαχα
    κι εκεινον θα τον βαλει ΠΑΛΙ τιμωρια ο αεον, και θ αρχισει ΠΑΛΙ τα κοκοκο, μεχρι να κανει κανενα αυγο....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    κι εκεινον θα τον βαλει ΠΑΛΙ τιμωρια ο αεον, και θ αρχισει ΠΑΛΙ τα κοκοκο, μεχρι να κανει κανενα αυγο....
    Και πολύ καλά θα του κάνει, μ' έκανε να κλαίω χθες... Σε άλλο θέμα, δεν ξέρω αν το είδες... Φυσικά του έκανα αναφορά αλλά η συμπεριφορά του πια καταντάει κακοποιητική... Αναρωτιέμαι τι περιμένουν πια για τον μπανάρουν μόνιμα... Εγώ ακόμα δεν έχω συνέλθει μετά απ' αυτά που μου είπε χθες...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    το ειδα κυκνε.
    δεν ξερω αν περιμενουν κατι. νομιζω οτι ειναι θεμα κανονισμων. μετα απο εναν αριθμο μπαν, η μετα απο πολυ ενοχλητικη συμπεριφορα, το μπαν ειναι μονιμο. δεν ξαναμπαινεις μολις ληξει.

Senior Member
    το ειδα κυκνε.
    δεν ξερω αν περιμενουν κατι. νομιζω οτι ειναι θεμα κανονισμων. μετα απο εναν αριθμο μπαν, η μετα απο πολυ ενοχλητικη συμπεριφορα, το μπαν ειναι μονιμο. δεν ξαναμπαινεις μολις ληξει.
    Πότε θα του το κάνουν πια αυτό το μόνιμο ban να ησυχάσουμε; Με έχει κάνει να σκέφτομαι να διαγραφώ εγώ αλλά δεν το έχω αποφασίσει ακόμα γιατί οι περισσότεροι εδώ μέσα βοηθάτε...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by turtle View Post
    Σε απλά ελληνικά η Σαιεντολογία είναι μια αίρεση που θέλει να εξαρτηθείς να πιστέψεις σε αυτήν να σε πάρει με τα νερά της .. και συνήθως τσιμπάει ανθρώπους σε αδύναμη φάση .. ..
    μα ολες οι θρησκείες ανεξαιρέτως τα ιδια εκαναν και κανουν! όταν λες αιρεση τι εννοεις? ανηκει σε καποιο γενικοτερο δογμα και απλα παρεκλινε? γιατι νομιζα ότι είναι μια ολοκαινουρια θρησκεια.

Senior Member
    Quote Originally Posted by black angel View Post
    μα ολες οι θρησκείες ανεξαιρέτως τα ιδια εκαναν και κανουν! όταν λες αιρεση τι εννοεις? ανηκει σε καποιο γενικοτερο δογμα και απλα παρεκλινε? γιατι νομιζα ότι είναι μια ολοκαινουρια θρησκεια.
    γιατι? υποστηριζει κανεις (περα απο την θαυμαστρια του αγιου γρηγοριου και το μ87) οτι οι υπολοιπες θρησκειες προσφερουν ψυχιατρικη θεραπεια?
    φυσικα και ισχυει και για τις αλλες θρησκειες, οτι δεν υποκαθιστουν τουσ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ.

Senior Member
    γιατι? υποστηριζει κανεις (περα απο την θαυμαστρια του αγιου γρηγοριου και το μ87) οτι οι υπολοιπες θρησκειες προσφερουν ψυχιατρικη θεραπεια?
    φυσικα και ισχυει και για τις αλλες θρησκειες, οτι δεν υποκαθιστουν τουσ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ.
    το σχολιο μου πηγαινε κυριως για το ποιους ανθρώπους τσιμπανε οι θρησκείες.

το θεμα αν η θρησκεια ή να είμαι πιο σαφης η πιστη θεραπευει καποιες ψυχικες ασθενείες ή ακομα και σωματικες είναι μεγαλη ιστορια

δεν εχω ξεκαθαρη αποψη πανω στο θεμα. σιγουρα η σχιζοφρενεια και άλλες σοβαρότατες ασθενειες θελουν χαπια για να καταστείλεις τα συμπτώματα.

όπως επισης η πιστη δεν θα σου ξαναφυτρωσει το κομμενο χερι σου.

αλλα... το 75% του εγκεφαλου αποτελείτε από νερο... εχουν γινει μελετες για το πως επηρεαζουν το νερο μεχρι και τα συναισθηματα...

δεν μιλω για θρησκείες αλλα για καθαρη πιστη σε κατι ιδεωδες.. και αν πιστευεις ότι μπορεις να αυτοιαθεις, αν ριζωθεί μεσα σου αυτή η ιδεα, τοτε όλα είναι πιθανα. υπαρχουν πολλες περιπτώσεις ατομων με καρκινο σε τελευταιο σταδιο που αυτοιαθηκαν γιατι όχι να μην συμβαινει κατι τετοιο και σε νευρολογικης φυσεως αρρώστιες η ακομα και τις λεγομενες ψυχικες νοσους.

δεν ξερω ισως είμαι λαθος, αλλα είμαι πλεον της αποψης ότι η πιστη ναι οντως σωζει και γιατι όχι... θεραπευει! ο καθεις βρισκει αυτό το κατι που του κανει κλικ ειτε λεγετε συγκεκριμενο δογμα όπως οι θρησκείες, ειτε σε κατι πιο αφηρημενο όπως εγω στους θεους ειτε σε κατι πιο ειδικο όπως στην αγαπη για καποιο/α προσωπα.

στον κοσμο που ζουμε χρειαζετε μια αγκυρα παραλογης λογικης...

Senior Member
    το σχολιο μου πηγαινε κυριως για το ποιους ανθρώπους τσιμπανε οι θρησκείες.

το θεμα αν η θρησκεια ή να είμαι πιο σαφης η πιστη θεραπευει καποιες ψυχικες ασθενείες ή ακομα και σωματικες είναι μεγαλη ιστορια

δεν εχω ξεκαθαρη αποψη πανω στο θεμα. σιγουρα η σχιζοφρενεια και άλλες σοβαρότατες ασθενειες θελουν χαπια για να καταστείλεις τα συμπτώματα.

όπως επισης η πιστη δεν θα σου ξαναφυτρωσει το κομμενο χερι σου.

αλλα... το 75% του εγκεφαλου αποτελείτε από νερο... εχουν γινει μελετες για το πως επηρεαζουν το νερο μεχρι και τα συναισθηματα...

δεν μιλω για θρησκείες αλλα για καθαρη πιστη σε κατι ιδεωδες.. και αν πιστευεις ότι μπορεις να αυτοιαθεις, αν ριζωθεί μεσα σου αυτή η ιδεα, τοτε όλα είναι πιθανα. υπαρχουν πολλες περιπτώσεις ατομων με καρκινο σε τελευταιο σταδιο που αυτοιαθηκαν γιατι όχι να μην συμβαινει κατι τετοιο και σε νευρολογικης φυσεως αρρώστιες η ακομα και τις λεγομενες ψυχικες νοσους.

δεν ξερω ισως είμαι λαθος, αλλα είμαι πλεον της αποψης ότι η πιστη ναι οντως σωζει και γιατι όχι... θεραπευει! ο καθεις βρισκει αυτό το κατι που του κανει κλικ ειτε λεγετε συγκεκριμενο δογμα όπως οι θρησκείες, ειτε σε κατι πιο αφηρημενο όπως εγω στους θεους ειτε σε κατι πιο ειδικο όπως στην αγαπη για καποιο/α προσωπα.

στον κοσμο που ζουμε χρειαζετε μια αγκυρα παραλογης λογικης...
    ολο το σωμα, οχι μονο εγκεφαλος, αποτελειται σε τετοιο περιπου ποσοστο απο νερο. και?

στο "γιατι οχι", ΜΟΝΟ πιστη και προσευχη (δεν λεω οχι στην παραλληλη προσευχη, λεω οχι στο να κοψεις τους γιατρους), η απαντηση ειναι απλη.
    επειδη δεν εχει αποδειχθει τπτ... επειδη μπορει να κοψεις θεραπειες με αποδεδειγμενα αποτελεσματα..

οπως λες οτι εχουν αναφερθει περιπτωσεις ισασης, σε πληροφορω οτι εχουν αναφερθει και περιπτωσεις ΙΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ. δλδ ενντελως ξαφνικα. ειναι αυτο αποδειξη της ιαματικης δυνατοτητας της πιστης???
    ΟΧΙ, ειναι αποδειξη οτι η ιατρικη ερευνα εχει ακομα δρομο.
    εφοσον υπαρχει ιαση απο το πουθενα, γιατι να πιστεψω οτι εσωσε καποιον η θρησκεια του , εφοσον σωθηκε κι ο αλλος ξαφνικα ενω δεν πιστευε!!! κι οχι το 'αγνωστο'. πυροδοτηση διαδικασιας με αγνωστο τροπο... δεν τα γνωριζουμε ολα στον ανθρωπινο οργανισμο, ακομα...

προσεχω πολυ τι λεω.
    δεν ειπα ποτε οτι η πιστη ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΙΔΕΑΤΟ δεν βοηθαει.
    ειπα οτι ΔΕΝ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.
    πραγμα που σημαινει, οτι για ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ακολουθεις ιατρικη θεραπεια και παραλληλα πιστευε και προσευχησου οσο θελεις.
    μονο καλο θα σου κανει ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ η πιστη, γιατι ανυψωνει το ηθικο και ενισχυει τις πνευματικες δυναμεις του ανθρωπου.

Senior Member
    Όλες οι θρησκείες και τα δόγματα απεχθάνονται την επιστημονική μέθοδο διότι ξέρουν ότι απειλούνται από αυτήν. Η πίστη εδραιώνεται μέσο της άγνοιας. Οι επιστήμες προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα .... οπότε: λιγότερη άγνοια και συνεπώς λιγότερη η ανάγκη για πίστη. Ποιος πιστεύει πλέον ότι ένας δράκος καταβροχθίζει τον ήλιο? Παρόλα αυτά οι επιστήμες δεν μπορούν να απαντήσουν στα πάντα. Επίσης σε αρκετά θέματα οι ίδιοι οι επιστήμονες μπορεί να έχουν αντίθετες απόψεις. Το θέμα για εμένα δεν είναι να απαντηθούν τα ερωτηματά μας αλλά το να αποκτήσουμε έναν ορθολογικό τρόπο σκέψης. Να καταλάβουμε το ότι μέσα σε αυτόν τον σύνθετο και πολύπλοκο κόσμο, αυτός που θα εγγυηθεί ότι κατέχει τις απαντήσεις για τα πάντα είτε επειδή τις ανακάλυψε μόνος του, είτε επειδή του τις ψιθύρισε στο αυτί κάποιος θεός, μάλλον θέλει να μας εξαπατήσει.

Senior Member
    Δεν διαφωνούμε.

Αλλα όταν οι γιατροι σηκωσουν τα χερια και πλεον δεν μπορουν να κανουν τιποτα, εκει είναι πλεον θεμα πιστης (δεν μιλω για θρησκείες) αλλα ακομα και να παρουμε το ότι καποιοι λενε ότι δεν πιστευουν σε τιποτα αν μην τι άλλο εχουν την κρυφη ελπιδα, ακομα και αυτή η ελπιδα είναι κατά καποιον τροπο πιστη στο ότι θα ιαθουν.

Μα τους θεους, ειμαστε φτιαγμένοι από το υλικο που είναι φτιαγμενο το συμπαν

Senior Member
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Όλες οι θρησκείες και τα δόγματα απεχθάνονται την επιστημονική μέθοδο διότι ξέρουν ότι απειλούνται από αυτήν. Η πίστη εδραιώνεται μέσο της άγνοιας. Οι επιστήμες προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα .... οπότε: λιγότερη άγνοια και συνεπώς λιγότερη η ανάγκη για πίστη. Ποιος πιστεύει πλέον ότι ένας δράκος καταβροχθίζει τον ήλιο? Παρόλα αυτά οι επιστήμες δεν μπορούν να απαντήσουν στα πάντα. Επίσης σε αρκετά θέματα οι ίδιοι οι επιστήμονες μπορεί να έχουν αντίθετες απόψεις. Το θέμα για εμένα δεν είναι να απαντηθούν τα ερωτηματά μας αλλά το να αποκτήσουμε έναν ορθολογικό τρόπο σκέψης. Να καταλάβουμε το ότι μέσα σε αυτόν τον σύνθετο και πολύπλοκο κόσμο, αυτός που θα εγγυηθεί ότι κατέχει τις απαντήσεις για τα πάντα είτε επειδή τις ανακάλυψε μόνος του, είτε επειδή του τις ψιθύρισε στο αυτί κάποιος θεός, μάλλον θέλει να μας εξαπατήσει.
    είναι πολλα που δεν ξερουμε, παντα ελεγα ότι δεν υπαρχει μεταφυσικη παρα μονο φυσικη που δεν εχουμε ανακαλυψει.

ισως σε 1000 χρονια ανακαλύψουμε ότι αυτοιαση στηρίζετε στην αγαπη για το.... χρημα!!! τωρα απλα μπορούμε μονο να το πιστευουμε

Senior Member
    Δεν διαφωνούμε.

Αλλα όταν οι γιατροι σηκωσουν τα χερια και πλεον δεν μπορουν να κανουν τιποτα, εκει είναι πλεον θεμα πιστης (δεν μιλω για θρησκείες) αλλα ακομα και να παρουμε το ότι καποιοι λενε ότι δεν πιστευουν σε τιποτα αν μην τι άλλο εχουν την κρυφη ελπιδα, ακομα και αυτή η ελπιδα είναι κατά καποιον τροπο πιστη στο ότι θα ιαθουν.

Μα τους θεους, ειμαστε φτιαγμένοι από το υλικο που είναι φτιαγμενο το συμπαν
    μα το προβλημα δεν ειναι οταν οι γιατροι σηκωσουν τα χερια, το προβλημα ειναι οτι λενε αυτα τα μεσαιωνικα για πολυ γνωστες και αντιμετωπισιμες ασθενειες, προσπαθωντας να απρουν πιστους στο δογμα τους, που στην συνεχεια καταστρεφουν, διοτι σταματουν την θεραπεια τους!!!

οταν σηκωσουν οι γιατροι τα χερια, ας πιστευουν και στον μεγαλο μανιτου...

Senior Member
    μα το προβλημα δεν ειναι οταν οι γιατροι σηκωσουν τα χερια, το προβλημα ειναι οτι λενε αυτα τα μεσαιωνικα για πολυ γνωστες και αντιμετωπισιμες ασθενειες, προσπαθωντας να απρουν πιστους στο δογμα τους, που στην συνεχεια καταστρεφουν, διοτι σταματουν την θεραπεια τους!!!

οταν σηκωσουν οι γιατροι τα χερια, ας πιστευουν και στον μεγαλο μανιτου...
    ετσι είναι ακριβως, το ειπα αλλωστε στο ποιους τσιμπανε οι θρησκείες παραπανω!

Senior Member
    Αλλα και παλι πως μπορεις να κρινεις καποιον... πχ εγω με σχιζοφρενεια και πραγματικα πιστευω ότι μπορω να αυτοιαθω. Δεν κοβω τα χαπια για προσωπικούς λογους. Αλλα θυμαμαι τα επεισοδια που ειχα και νοιωθω ότι θα βρω τον δρομο, αν ξανα εχω ένα, της επιστροφης.

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast