Results 16 to 30 of 65
Thread: Τεχνη...
-
19-09-2008, 11:23 #16
βασικα μαλλον κρυβει σοφια, οχι φιλοσοφια, η φιλοσοφια ειναι συνειδητη κατασταση..
- 24-09-2008, 23:29 #17
απο περιεργεια ποια εκθεση ηταν?
25-09-2008, 10:49 #18
Για μένα η τέχνη είναι μορφή έκφρασης. Η ψυχή μου, το είναι μου, το όλο μου, να εκφράζεται μέσα απο την κίνηση, το τραγούδι, τη ζωγραφική, τη γραφή. Οτιδήποτε είμαι εκείνη τη στιγμή να απλώνεται έξω απο μένα, στον κόσμο.
Μου έχει τύχει και μένα carrie μια ανάλογη εμπειρία με αυτή που περιγράφεις, και μάλιστα πρόσφατα, διαβάζοντας ένα ποιητικό ιστόρημα. Τσακίστηκα μέσα μου. Μου βγήκε έντονη στεναχώρια, απόγνωση και μετά θυμός, ένας τρομερός θυμός, ήθελα να τα σπάσω όλα.
Δεν το είδα όμως ως κάτι αρνητικό όλο αυτό. Σκέφτηκα οτι με κάποιο τρόπο ο συγγραφέας κατάφερε να παρακάμψει τις όποιες άμυνες και αντιστάσεις μου και να ακουμπήσει ένα κομμάτι μου βαθύ το οποίο ανταποκρίθηκε με αυτό τον τρόπο. Αντέδρασα έτσι γιατί αγγίχτηκα βαθιά. Αυτό ήταν όλο, για μένα.Μάκια...
06-10-2008, 03:20 #19
Αυτες οι μορφες τεχνης κανουν καλο στον ανθρωπο?Ηταν καλη εμπειρια φοιβη,υπηρχε καποια λυτρωση μετα το τραγικο?εσπασες τιποτα?
Κατα ποσο αυτες οι μορφες τεχνης που ειναι καπως σκοτεινες και δεν εχουν καποιο οραμα καποια διεξοδο,βοηθανε τον ανθρωπο κ τι του προσφερουν?Ποιος ηταν ο ποιητης που εκρυβε τοση ενεργεια?απο περιεργεια,μην πεις ποιημα δεν χρειαζεται.
06-10-2008, 11:08 #20
Σε μένα Marley η συγκεκριμένη εμπειρία πρόσφερε άγγιγμα, όπως έγραψα και πάνω. Ο άνθρωπος αυτός μέσω του έργου του ακούμπησε ένα καλά κρυμένο ακόμα κι απο μένα κομμάτι. Το ξύπνησε κάπως κι εγώ βρέθηκα αντιμέτωπη με αυτό, το είδα, είδα οτι υπάρχει μέσα μου, ενώ δεν το ήξερα. Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για μένα γιατί μου πρόσφερε περισσότερη αυτογνωσία.
Όσο για τον καλλιτέχνη, δεν είναι ποιητής, είναι συγγραφέας, ο οποίος έγραψε ένα ποιητικό ιστόρημα, ένα ιστόρημα που μοιάζει με ποίημα κάποιες φορές γιατί είναι πολύ λυρικό. Ονομάζεται Κωνσταντίνος Ματσούκας.Μάκια...
06-10-2008, 12:58 #21
Για μενα η εννοια της τέχνης εξηγείται σε πολλά επίπεδα...
Η Τέχνη είναι η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
του υλικού κόσμου, η σύλληψη του αόρατου
η υπέρβαση του εγώ, της ατοιμικότητας και η σύνδεση μέσω του μανδύα ΄(της Τέχνης) με τον κάθε Ανθρωπο - Άλλο
η υπερβαση της ατομικότητας λοιπόν και η σύνδεση με την οικουμενικότητα,
η υπέρβαση του΄χώρου και του χρόνου, η συσώρευση του στο παρόν που τα περιλαμβάνει όλα,
Τέχνη,
είναι το η αποκάλυψη, κομματιών του Καλλιτέχνη και συνακόλουθα του Θεατή του, μέσω του αγγίγματος.
Τέχνη είναι η έκφραση του ενός που ακουμπά τη σιωπή του άλλου και τον βοηθά να εκφραστεί κι εκείνος...
Τέχνη είναι η υπερύψωση σε ένα επίπεδο λιγότερο κοσμικό,
η Τέχνη είναι ενας αδιόρατος χιτώνας,
οταν θες να \"μιλάς\" για \"΄σένα \" και για τον καθένα.
Ενα γέννημα,
ταπεινό και λαμπερό συνάμα.
Τέχνη είναι η ασχήμια, όμορφα ειπωμένη,
η αλήθεια γλυκά τραγουδισμένη...
Μα αλήθεια, παρόλαυτα
για τον καθένα κάτι διαφορετικό είναι η Τέχνη
και δεν μπορούμε να δώσουμε ορισμό κανενα:)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
06-10-2008, 21:36 #22
Τέχνη είναι οι δονήσεις της Ύπαρξης αποκωδικοποιημένες.
Τέχνη είναι το άπλωμα της στιγμής.
Τέχνη είναι η σύνδεση με το Όλον.
Τέχνη είναι η δυνατότητα της Μαγείας να ανασαίνει πάνω στη γη.....Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
07-10-2008, 04:07 #23
Τέχνη είναι ο βαθύς πόνος.
Τέχνη είναι ο βαθύς έρωτας.
Τέχνη είναι το προθανάτιο γέλιο.
Τέχνη είμαστε εμείς μ\' όλα τα ελαττώματα
και τα πάθη μας.
Δεν υπάρχει προτέρημα στην τέχνη.
Αλέξης Ακριθάκης- Εικονοπλάστης- Ανένταχτος καλλιτέχνης
07-10-2008, 20:13 #24
Δεν βλέπω καμμιά τέχνη, παρά μόνο μιά επιμονή του σήμερα να θυμίζει ό,τι ήταν τέχνη παλιά. Να επιμένει να διαχωρίζει το άξιοδιάκριτο επί ματαίω. Είναι τόσο προσωπικά όλα αυτά. Αν δεν υπήρχε ορισμός της τέχνης, θάμασταν όλοι καλλιτέχνες. Για αυτό σιχαινόμουν πάντα ό,τι έπρεπε να καταλάβω στα μουσεία.
07-10-2008, 22:32 #25
Για δες ομως τι δυναμη εχει αυτο που λες.Τωρα αν το δουλεψεις λιγο μπορει να γινει τεχνη:)
08-10-2008, 08:38 #26
Originally posted by Marley
Για δες ομως τι δυναμη εχει αυτο που λες.Τωρα αν το δουλεψεις λιγο μπορει να γινει τεχνη:)
Ok, θα κάνω δίαιτα.
:P
08-10-2008, 13:59 #27
Originally posted by liberchild
Δεν βλέπω καμμιά τέχνη, παρά μόνο μιά επιμονή του σήμερα να θυμίζει ό,τι ήταν τέχνη παλιά. Να επιμένει να διαχωρίζει το άξιοδιάκριτο επί ματαίω. Είναι τόσο προσωπικά όλα αυτά. Αν δεν υπήρχε ορισμός της τέχνης, θάμασταν όλοι καλλιτέχνες. Για αυτό σιχαινόμουν πάντα ό,τι έπρεπε να καταλάβω στα μουσεία.
Αληθεια, γιατι να πρεπει να καταλαβεις κι οχι να αισθανθεις την τεχνη?
Υπάρχει η εμπορική τένχη ,
υπάρχει η διαχρονική τεχνη που δεν στερειται σχετικότητας και αυτή.
Υπάρχει η τέχνη και η Τέχνη.
Υπαρχει έπειτα και αυτός που δημιουργεί τεχνη, κι αλλος που κάνει την ίδια του τη ζωή τέχνη.
Για μένα, ενα και μοναδικό κριτηριο που θα μπορουσε να υπάρξει για να οριστεί ενα έργο ως τέχνη είναι
1) να αποτελεί τρόπο εκφρασης του εαυτού του, για τον δημιουργό του.
Αήθεια, θα δεχόσαστε ως εργο τεχνης αυτό που δεν θα μετεδιδε το περιεχόμενο του, δεν θα μπορουσε να το επικοινωνησει( το οτιδηποτε εξεφραζε), να αγγιξει κάποιον, αλλα σιγουρα θα το εκανε ο δημιουργός του πάνω στην προσπάθεια του να εξωτερικεύσει, σκεψεις, συναισθήματα, διαθέσεις.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
08-10-2008, 14:10 #28
Άσχετο με το θέμα αλλά η carrie που εξαφανίστηκε??
Και η arsi είχε πει πως θα έλειπε για 10 μέρες και έριξε μαύρη πέτρα...
:(
08-10-2008, 14:55 #29
Originally posted by weird
Αήθεια, θα δεχόσαστε ως εργο τεχνης αυτό που δεν θα μετεδιδε το περιεχόμενο του, δεν θα μπορουσε να το επικοινωνησει( το οτιδηποτε εξεφραζε), να αγγιξει κάποιον, αλλα σιγουρα θα το εκανε ο δημιουργός του πάνω στην προσπάθεια του να εξωτερικεύσει, σκεψεις, συναισθήματα, διαθέσεις.
Eπεξήγηση please.
1. ρωτάς ?
2. αν ναι, τι να θεωρήσουμε τέχνη, το αντικείμενο ή τον ζωοδότη αυτού ?
09-10-2008, 09:27 #30
Originally posted by liberchild
Originally posted by weird
Αήθεια, θα δεχόσαστε ως εργο τεχνης αυτό που δεν θα μετεδιδε το περιεχόμενο του, δεν θα μπορουσε να το επικοινωνησει( το οτιδηποτε εξεφραζε), να αγγιξει κάποιον, αλλα σιγουρα θα το εκανε ο δημιουργός του πάνω στην προσπάθεια του να εξωτερικεύσει, σκεψεις, συναισθήματα, διαθέσεις.
Eπεξήγηση please.
1. ρωτάς ?
2. αν ναι, τι να θεωρήσουμε τέχνη, το αντικείμενο ή τον ζωοδότη αυτού ?
Δεν ρωτω τι να θεωρήσουμε, δινοντας εναν γενικό ορισμό, αλλα τι πιστεύει ο καθένας..
Το έργο τέχνης, είναι τέτοιο μόνο επειδη δημιουργήθηκε για να εκφράσει τον δημιουργό του, ή σαν στοιχείο του ορισμού του θα συμπεριλαμβανατε και την αλληλεπίδραση που δημιουργείται αναμεσα στο εργο και σε ενα άλλο άτομο- θεατή- κοινό?Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή